Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές.

Αντιμετωπίζω ένα άκρως εκνευριστικό πρόβλημα με τον υπολογιστή μου που λίγο πολύ είναι αυτό που περιγράφω στον τίτλο.

Κατά τη διαδικασία μεταφοράς αρχείων μέσω του windows explorer (κοινώς αποκοπή-επικόλληση) σε εξωτερικό σκληρό δίσκο της Seagate, νεκρώνουν ξαφνικά τα πάντα. Ποντίκι, πληκτρολόγιο, Wifi Dongle, όλα όσα είναι συνδεδεμένα στον υπολογιστή μέσω USB. Μένει ανοιχτή μόνο η οθόνη και κάθομαι και κοιτάω το άπειρο αφού ο υπολογιστής μένει άχρηστος μέχρι να πατήσω το Reset και να κάνει επανεκκίνηση.
Σημείωση: Ακόμα και μετά το πάγωμα, το ρολόι στην έναρξη συνεχίζει να δουλεύει κανονικότατα, ενώ η μεταφορά αρχείων δεν βγάζει κάποιο σφάλμα, δεν γίνεται πορτοκαλί, απλά σταματάει, παγώνει στο σημείο που σταμάτησε η μεταφορά, δεν κινείται καθόλου, δεν πέφτει καν η ένδειξη της ταχύτητας μεταφορας στο 0. Το παραθυράκι παραμένει πράσινο και γράφει ταχύτητα πχ 100 Mbps/sec και ότι απομένουν πχ 30 δευτερόλεπτα αν και δεν στην πραγματικότητα δεν κινείται τίποτα. Nada. Zero.

Ο υπολογιστής είναι φτιαγμένος κομμάτι-κομμάτι πέρυσι.

Τρέχει Windows 10 και έχει μητρική Gigabyte B460M DS3H. Intel i5-10500 @ 3100Ghz  και 16 GB Ram. Στη μητρική φόρτωσα τα τελευταία της Bios μήπως και διορθωθεί η κατάσταση αλλά δεν.

Το πρόβλημα μου δημιουργείται με όλους (έχω πολλούς) τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που συνδέω. Είναι όλοι τους της Seagate από 4 έως 8 TB. Έχω αποκλείσει να είναι πρόβλημα των ίδιων των σκληρών μετά από διαγνωστικούς ελέγχους. Σε αντίστοιχη μεταφορά αρχείων χρησιμοποιώντας τις θυρες του λάπτοπ 10ετιας πάλι με windows 10 ΔΕΝ συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα. Επίσης ΔΕΝ συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα στην μεταφορά αρχείων από και προς τους εσωτερικούς δίσκους (1SSD & 1HDD).

Υποψιάζομαι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα είτε με τα drivers είτε με τις ίδιες τις θυρες USB του υπολογιστή. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι μου το έκανε από τις αρχές αυτό το πράγμα αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί μπορεί να συνέβαινε μετά από μισή και μία ώρα μεταφοράς αρχείων και όχι πάντα. Πλέον μπορεί να συμβεί και για μόλις 1 μεταφορά αρχείου μεγέθους 4GB!
Εν τω μεταξύ μέχρι να τα κακαρώσουν οι θύρες η μεταφορά αρχείων τρέχει με ταχύτητες που αγγίζουν τα 120 Mbps χωρίς μεγάλες ή απότομες πτώσεις.

Τους σκληρούς τους συνδέω στις μπροστινές θύρες του κουτιού (έχει 2) που είναι USB 3.0

Στο πίσω μέρος έχω 2 usb 2.0 όπου έχω συνδέσει το usb του ασύρματου ποντικιού και το Wifi Dongle (κινέζικο από ebay).

Στις υπόλοιπες 4 θύρες που είναι usb 3.0 έχω συνδέσει 2 στικάκια DVB-T Rtl2832u και 2usb hubs 4 πορτών το καθένα τα οποία φιλοξενούν a1) Bluetooth Dongle a2) Printer (Off)

b1) Camera b2) Speakers b3) keyboard και b4) φορτιστής. Δεν βάζω-βγάζω τίποτα, είναι μονίμως έτσι.

Έχω απενεργοποιήσει από τη Διαχείριση Υλικού σε όλα τα USB την αυτόματη απενεργοποίηση για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Έχω διαγράψει τα drivers από μία μία κάθε usb συσκευή και έχω αφήσει το windows update να τα εγκαταστήσει ξανά. Τίποτα όμως. Το πρόβλημα επιμένει.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει λίγο την κατάσταση με ιδέες θα του είμαι υπόχρεος, κοντεύω να παλαβώσω.

Δημοσ.

Κατά 90% είναι πρόβλημα με ρεύμα. Οι εξωτερικοί σκληροί έχουν δική τους τροφοδοσία η παίρνουν από τη USB? Πες μας πιο τροφοδοτικό έχεις. Επίσης δοκίμασε να βγάλεις ότι άχρηστο υπάρχει πάνω σε USB και κάνε μεταφορά αρχείων. Κάνει το ίδιο;  

Δημοσ.

Οι σκληροί έχουν δικό τους τροφοδοτικό (12V) και χρησιμοποιώ τον αντάπτορα της μαμάς τους! Το τροφοδοτικό του υπολογιστή είναι Gigabyte Power Supply GP-P550B 550W 80+ Bronze.

Δημοσ.

Mηπως εχεις εγκαταστησει το app center της gigabyte και σου κανει απο εκει τιποτα κουλα;

Την ειχα πατησει με τα usb σε μια asus και δεν μου δουλευαν και μενα.

Δημοσ.

Όχι, το μόνο πρόγραμμα τέτοιου είδους που έχω είναι το Intel® Driver & Support Assistant που ουσιαστικά το μόνο που κάνει είναι να με παραπέμπει στο site της intel όταν υπάρχουν νέα drivers για download. Τα windows τα εγκατέστησα εγώ οπότε δεν έχουν τα κλασσικά άσχετα προγράμματα που έχουν τα έτοιμα pc.

Δημοσ.

Επειδη εχω την ιδια μητρικη απλα με 10400F,δοκιμασε αν κανει το ιδιο και σε πισω θυρα usb της μητρικης και οχι αυτες του κουτιου.Αν ολα πανε καλα κααατι

γινεται ειτε με το καλωδιο ειτε με τις ιδιες τις θυρες του κουτιου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω καταλήξει ότι το πιθανότερο είναι ότι φταίνε οι μπροστινές θύρες USB. Αν και έχω ξεβολευτεί πάρα πολύ, έκανα αλλαγή στη συνδεσμολογία και δουλεύω τις τελευταίες ημέρες τις πίσω θύρες, χωρίς πρόβλημα.

Το ερώτημα τώρα είναι γιατί. Τι μπορεί να φταίει και αν επίσης διορθώνεται με κάποιο τρόπο. Ή θα τις έχω έτσι διακοσμητικές από εδώ και μπρος, 2 ολόκληρες θύρες usb 3.0 λες και μου περισσεύουν;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...