bilythekid Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα σας, θα ήθελα να μου προτείνετε μια σύνθεση υπολογιστή, για gaming σε full HD ανάλυση, χωρίς οθόνη, με κουτί και όλα τα υπόλοιπα, με έναν ssd, χωρίς σκληρό δίσκο, το budget είναι μέχρι 1000 ευρώ Μαξ, γνωρίζω πως αυτή την εποχή είναι ακριβές οι κάρτες γραφικών, αλλά τι να κάνουμε ένεκα η ανάγκη, ευχαριστώ.
JDROGAS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Εχω μερικες ερωτησεις πριν προτεινω κατι. Αγορα συναρμολογημενο απο ενα καταστημα; Μπορεις να το στησεις μονος σου; Τοποθεσια ποια ειναι να δουμε εαν βολευει καπου καλυτερα; Οταν λες κουτι και ολα τα υπολοιπα,ποια ειναι τα υπολοιπα; Στο συνολικο μπατζετ να δοθει βαση στην καρτα και τα υπολοιπα parts να ειναι min επιδοσεων; Με λιγα λογια επειδη οι καρτες ειναι κατι σαν διαστημοπλοια σημερα,προτιθεσαι να δωσεις 500--600 για καρτα και τα υπολοιπα 400 οτι καταφερουμε; η να δωσεις 700 για τα υπολοιπα και να παρεις μια καρτα των 300 ευρω; (1050ti) η των 100 ευρω (1030gt) Η εναλλακτικη με ενσωματωμενα γραφικα των ryzen 5600g - 5700g σε ενδιαφερει; 1 1
bilythekid Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Εντάξει φίλε μου ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, ας ξεκινήσω από το τέλος των ερωτήσεων σου. Αν οι ryzen 5600-5700 g, σηκώνουν FHD gaming 60 frames τότε γιατί οχι. Τώρα αν η κάρτα είναι "καλη" πχ 1060 και πάνω και το υπόλοιπο σύστημα είναι χαμηλό μην έχουμε κάνα bottleneck, οπότε πιστεύω να βρούμε μια ισορροπία. Η συναρμολογηση θα γίνει από εμένα, δηλαδή αγορά από σκρουτζ η eshop, βρίσκομαι Χαλκίδα. Όταν εννοώ κουτί κι όλα τα υπόλοιπα(parts) εννοώ για να είναι ένα λειτουργικό σύστημα για gaming, χωρίς σκληρό δισκο και χωρίς windows. 1
leros2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, bilythekid είπε Εντάξει φίλε μου ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, ας ξεκινήσω από το τέλος των ερωτήσεων σου. Αν οι ryzen 5600-5700 g, σηκώνουν FHD gaming 60 frames τότε γιατί οχι. Τώρα αν η κάρτα είναι "καλη" πχ 1060 και πάνω και το υπόλοιπο σύστημα είναι χαμηλό μην έχουμε κάνα bottleneck, οπότε πιστεύω να βρούμε μια ισορροπία. Η συναρμολογηση θα γίνει από εμένα, δηλαδή αγορά από σκρουτζ η eshop, βρίσκομαι Χαλκίδα. Όταν εννοώ κουτί κι όλα τα υπόλοιπα(parts) εννοώ για να είναι ένα λειτουργικό σύστημα για gaming, χωρίς σκληρό δισκο και χωρίς windows. Τι gaming ? Ποια παιχνίδια σε ενδιαφέρουν ? 1 1
JDROGAS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, bilythekid είπε Αν οι ryzen 5600-5700 g, σηκώνουν FHD gaming 60 frames τότε γιατί οχι. Τώρα αν η κάρτα είναι "καλη" πχ 1060 και πάνω και το υπόλοιπο σύστημα είναι χαμηλό μην έχουμε κάνα bottleneck, οπότε πιστεύω να βρούμε μια ισορροπία. Bλεπεις το βιντεο και αποφασιζεις.H 1050 ti ξεκιναει απο 270 ευρω η φθηνοτερη. 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, bilythekid είπε θα ήθελα να μου προτείνετε μια σύνθεση υπολογιστή Τώρα από τι αποτελείται το σύστημά σας; Έχετε ακόμα την 290; 1
bilythekid Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Τώρα από τι αποτελείται το σύστημά σας; Έχετε ακόμα την 290; Όχι δεν έχω την 290, είναι παλιά η υπογραφή μου. Δεν έχω τίποτα τώρα για gaming. 1 ώρα πριν, JDROGAS είπε Bλεπεις το βιντεο και αποφασιζεις.H 1050 ti ξεκιναει απο 270 ευρω η φθηνοτερη. Εντάξει πάμε για 1050 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Τι gaming ? Ποια παιχνίδια σε ενδιαφέρουν ? Call of duty, Battlefield, cs, assassin creed, wow.
hln3 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11400f ~ 160 eur b560m asrock pro4 ~ 100 eur ddr4 2 x 8 - 3200 ~ 60 eur Οπότε βγαίνει 320 eur για τον "κορμό" 6600 XT (όχι την απλή, την XT πάντα) ~ 650 eur η gpu Με το case και το τροφοδοτικό ξεπερνάμε λίγο το budget. Τροφοδοτικό κάτι από 650 watt και πάνω και όχι της πλάκας για να μην έχεις θέματα. Η τιμή για την κάρτα είναι τραγικά ύψηλη πάντως αλλά για κάτι καλύτερο πρέπει να πας σε rtx 3060 και είναι αλλα 140 ευρώ κόστος. Αν είναι να ανεβάσεις το budget πας για 3060 ti πάντως, πολύ καλύτερη από 6600 ΧΤ. Αλλά είναι κάπου 220 ευρώ ακριβότερη... Ξέχασα και σκληρο nvme 500 gb ~50 eur γενικά με 1000 ευρώ δεν βγαίνει εκτός και αν πας σε δραστικές περικοπές Update - βλέπω rtx 3060 υπάρχει διαθέσιμη σε equippr (γερμανικό κατάστημα) με 700 ευρώ, μπορεις να βαλεις αυτή αντί για την 6600 ΧΤ αν δεν εχεις πρόβλημα να παραγγείλεις απο έξω. Με μεταφορικα και ελληνικό ΦΠΑ θα βγει κανα 760 ευρω, πολυ πιο τιμια επιλογή απο 6600 XT λογω vram και dlss Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2021 από hln3 1 1
leros2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 44 λεπτά πριν, bilythekid είπε Όχι δεν έχω την 290, είναι παλιά η υπογραφή μου. Δεν έχω τίποτα τώρα για gaming. Εντάξει πάμε για 1050 Call of duty, Battlefield, cs, assassin creed, wow. για αυτά που θέλεις δεν κάνουν οι APU... Αν εξαιρέσεις το CS και το WOW που παίζουν και σε γκαζάκι του καφέ, για τα άλλα 3 θα παίξεις καλύτερα με μια κονσόλα παρά με την κάρτα που κοιτάς.... 1 1
JDROGAS Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Aφου δεν υπαρχει θεμα συναρμολογησης σου δινεται η ευκαιρια να βρεις σε καλυτερη τιμη τα parts. Ξεκιναω με Amd build χωρις ενσωματωμενα γραφικα,εαν θελεις καβατζα γραφικα σε περιπτωση που μεινεις απο καρτα μπορεις στο υπαρχον build,να βαλεις αντι για τον 5600x τον 5600g με λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις. Δισκος απο τους καλυτερους και πιο γρηγορους 500ρηδες,μνημες 3600 cl16 που δεν θα σε παιδεψουν με life time εγγυηση,τροφοδοτικο 650w gold με 10 ετη εγγυηση,κουτι πολυ ποιοτικο με χωρους για υδροψυξη,μεγαλη καρτα γραφικων,μεγαλη αεροψυκτρα,και με ηδη 3 προεγκατεστημενους ανεμιστηρες,μητρικη full Β550 chipset απο τα τελευταια,με 4 θεσεις για ram 6 sata,ενισχυμενα vrm,σοβαρη ψυξη,usb-c κλπ. Εδω ειμαστε στα 1000 ευρω. Αντιστοιχα σε Intel,εδω εχει προστεθει και ψυκτρα γιατι δεν εχει ο 11600k. Kαι τα δυο bulids ειναι με βαση του τι κατα την αποψη μου μπορεις καλυτερο να παρεις με 1000 ευρω δεδομενου οτι τα 300 ευρω ειναι για την 1050ti. Σαφως εαν θελεις να κανουμε περικοπες και ο 11400f που προταθηκε ηδη μαζι με μια B560 μητρικη ειναι ικανος για να τρεξει μια χαρα μεγαλες καρτες.Εγω γενικοτερα ειμαι της αποψης αφου οι καρτες βρισκονται εκει που βρισκονται,εαν δεν εισαι ο μεγας gamer με τις τρελες απαιτησεις,στηνεις ενα καλο συστημα με καλες βασεις,και περιμενεις να χτυπησεις καρτα γραφικων οταν πεσει ευκαιρια,βγει μια προσφορα η τελικα πεσουν οι καρτες εκει που πρεπει.Φυσικα υπαρχει και η αλλη αποψη που λεει αγορα τωρα μεγαλη καρτα και τα απαραιτητο min requirements hardware για να μπορει να ανταπεξελθει το συστημα με την καρτα στα games.Καμια αποψη δεν ειναι λαθος. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από JDROGAS 1 1
RTW4ever Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, JDROGAS είπε Aφου δεν υπαρχει θεμα συναρμολογησης σου δινεται η ευκαιρια να βρεις σε καλυτερη τιμη τα parts. Ξεκιναω με Amd build χωρις ενσωματωμενα γραφικα,εαν θελεις καβατζα γραφικα σε περιπτωση που μεινεις απο καρτα μπορεις στο υπαρχον build,να βαλεις αντι για τον 5600x τον 5600g με λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις. Δισκος απο τους καλυτερους και πιο γρηγορους 500ρηδες,μνημες 3600 cl16 που δεν θα σε παιδεψουν με life time εγγυηση,τροφοδοτικο 650w gold με 10 ετη εγγυηση,κουτι πολυ ποιοτικο με χωρους για υδροψυξη,μεγαλη καρτα γραφικων,μεγαλη αεροψυκτρα,και με ηδη 3 προεγκατεστημενους ανεμιστηρες,μητρικη full Β550 chipset απο τα τελευταια,με 4 θεσεις για ram 6 sata,ενισχυμενα vrm,σοβαρη ψυξη,usb-c κλπ. Εδω ειμαστε στα 1000 ευρω. Αντιστοιχα σε Intel,εδω εχει προστεθει και ψυκτρα γιατι δεν εχει ο 11600k. Kαι τα δυο bulids ειναι με βαση του τι κατα την αποψη μου μπορεις καλυτερο να παρεις με 1000 ευρω δεδομενου οτι τα 300 ευρω ειναι για την 1050ti. Σαφως εαν θελεις να κανουμε περικοπες και ο 11400f που προταθηκε ηδη μαζι με μια B560 μητρικη ειναι ικανος για να τρεξει μια χαρα μεγαλες καρτες.Εγω γενικοτερα ειμαι της αποψης αφου οι καρτες βρισκονται εκει που βρισκονται,εαν δεν εισαι ο μεγας gamer με τις τρελες απαιτησεις,στηνεις ενα καλο συστημα με καλες βασεις,και περιμενεις να χτυπησεις καρτα γραφικων οταν πεσει ευκαιρια,βγει μια προσφορα η τελικα πεσουν οι καρτες εκει που πρεπει.Φυσικα υπαρχει και η αλλη αποψη που λεει αγορα τωρα μεγαλη καρτα και τα απαραιτητο min requirements hardware για να μπορει να ανταπεξελθει το συστημα με την καρτα στα games.Καμια αποψη δεν ειναι λαθος. Για παιχνίδια θέλει το σύστημα και εσύ του βάζεις δυνατούς επεξεργαστές και κάρτα γραφικών της πλάκας. Τελείως εκτός του ζητούμενου κατά την άποψή μου. 1
dpolal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 55 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Για παιχνίδια θέλει το σύστημα και εσύ του βάζεις δυνατούς επεξεργαστές και κάρτα γραφικών της πλάκας. Τελείως εκτός του ζητούμενου κατά την άποψή μου. 1.000 ευρώ μπάτζετ είπε ότι διαθέτει ο TS, όχι 2.500 για να χωρέσει καλύτερη κάρτα. 1 1
JDROGAS Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, RTW4ever είπε Για παιχνίδια θέλει το σύστημα και εσύ του βάζεις δυνατούς επεξεργαστές και κάρτα γραφικών της πλάκας. Τελείως εκτός του ζητούμενου κατά την άποψή μου. Eιμαι υπερ υπερ αναλυτικος στην προταση μου και γραφω το σκεπτικο μου. Εαν θα διαβασεις το ποστ του ts μου γραφει παμε για 1050ti. 11 ώρες πριν, bilythekid είπε Εντάξει πάμε για 1050 Mε βαση λοιπον την 1050ti εφτιαξα δυο προτασεις που κατα την αποψη μου ειναι οτι καλυτερο μπορει να παρει με τα 700 ευρω που μενουν. Εδω εαν τα σφιξω τα πραγματα μπορει και να βγει 12600k - Z690 απλα το "θεωρησα too much" Tωρα η επομενη κατηγορια καρτων ξεκιναει απο 600+ευρω ας πουμε μια 1660,αξιζει για μια τετοια καρτα να δωσει τοσα χρηματα και ουσιαστικα να φτιαξει ενα λειψο μηχανημα; H αλλη εναλλακτικη εαν θελει ο ts ειναι να μαζεψουμε λιγακι το build να βγει πιο φθηνα και να κρατησει μερικα χρηματα για καρτα μελλοντικα. 1
nickol-us Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κουτί οτι σου αρέσει στα 50 ευρώ Be-Quiet-System-Power-9-600W-Full-Wired-80-Plus-Bronze 50 Intel-Core-i5-11400F 152 Asrock-B560M-Steel-Legend-Motherboard-Micro-ATX 117 Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz 56 Kingston-NV1-SSD-500GB-M-2-NVMe-SNVS-500G 42 zotac-vga-geforce-gtx-1660-super-twin-fan-6-gb 550 Cpu, mobo, ram, nvme από multicopter για να κόψεις μεταφορικά, παράδοση εως 10 μέρες Τα υπόλοιπα όπου σε βολεύουν. Σε νορμάλ διαθεσιμότητες τα παραπάνω κοστίζουν ~1017, χωρίς να υπολογίζω μεταφορικά. Αν είναι αυστηρό το budget στο 1000, μπορεί με λίγες μετατροπές σε μνήμες, μητρική να μείνεις στα όρια. Κάτι πιο ολοκληρωμένο από αυτό σε σημερινές τιμές δύσκολα θα βρεις. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από nickol-us 1 1
adtakhs Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Θεωρώ πως για GAMING είναι ένα σετάκι που αξίζει. Ίσως αν ψωνίσεις από διαφορετικά μαγαζιά, να έχεις και μια μείωση κόστος -30€ στο σύνολο. Η μητρική , οι μνήμες και το τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα αυτά τα μοντέλα. Ότι βρεις σε περίπου παρόμοια χαρακτηριστικά, αρκεί να σου δίνουν καλύτερη τιμή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα