Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαναδιάβασα το thread της πρώτης σελίδας απο περιέργεια

Το σύστημα είναι τραβεστί 

Όσο και να το παλέψει δεν θα βγει σωστό αποτέλεσμα

Χρειάζεται av πολυκάναλο με αξιοπρεπή ισοστάθμιση και ιδανικά ίδια ηχεία παντού ,με σωστές συνδέσεις και όχι έτσι όπως τα έχει

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για το feedback!

Να ξεκαθαρίσω ότι το πλάνο μου είναι να αγοράζω σταδιακά πράγματα, να βελτιώσω όσο μπορώ τον ήχο στο γραφείο μου και κάνοντας το να μάθω όσα περισσότερα μπορώ.

Μόλις ο μικρός μεγαλώσει λίγο και χαλαρώσουν τα πράγματα με τον covid θα μεταφέρω τα πάντα που έχω αγοράσει εκτός από τα Left/Right της triangle στο σαλόνι μου όπου υπάρχει χώρος και για δεύτερο sub και σωστή τοποθέτηση.

Ένα umik θα το αγοράσω άμεσα. Στο μέλλον θέλω να αγοράσω ένα προενισχυτή AVR γιατί όλα μου τα ηχεία θα είναι active. Ελπίζω ότι θα υπάρχουν και πιο φτηνές λύσεις από αυτούς που βλέπω της Marantz γιατί αλλιώς με βλέπω να αγοράζω Dirac και να το βάζω στο PC.

Αν υπήρχε στο νησί κάποιος επαγγελματίας που θα ερχόταν με 100 ευρώ θα τον φώναζα σίγουρα, όμως στα λίγα χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω γνωρίσει κάποιον.

Υπάρχει κάποιο link ή κάποια πρόταση για το πως μπορώ να περιποιηθώ το δωμάτιο ώστε να μπορώ να δυναμώσω το sub χωρίς να ακούγεται άσχημα; Στα ηχοαπορροφητικά υλικά στο skroutz υπάρχουν τόσα πολλά είδη σε τόσο διαφορετικές τιμές...

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Συμφωνω με τον τεοκο. Το συστημα εχει μπλεγμενα πολλα διαφορετικα πραγματα που δε θα συνεργαστουν ποτε μεταξυ τους. 

Αν πας στο μελλον για προενισχυτη με ενεργα, φροντισε σε καθε περιπτωση αυτος να εχει σοβαρο DSP. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Αν πας στο μελλον για προενισχυτη με ενεργα, φροντισε σε καθε περιπτωση αυτος να εχει σοβαρο DSP. 

Υπάρχει κάποια πρόταση για προενισχυτή σε λογικά χρήματα; Τα 2200 που βλέπω να ξεκινάνε οι Marantz έχω αμφιβολίες αν αξίζει να τα δώσω...

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Δεν ξερω πως εννοεις τα λογικα χρηματα, αλλα αξιοπρεπες dsp ειδικα για συστηματα ενεργων ηχειων σε προσιτες τιμες προσφερει η minidsp.

Αναλογως του ποιος ειναι ο τελκκος σου στοχος, δηλαδη ποσα ηχεια, τι ηχεια, τι εισοδους κλπ, θα πρεπει να δεις και το αντιστοιχο μοντελο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Δεν ξερω πως εννοεις τα λογικα χρηματα, αλλα αξιοπρεπες dsp ειδικα για συστηματα ενεργων ηχειων σε προσιτες τιμες προσφερει η minidsp.

Αναλογως του ποιος ειναι ο τελκκος σου στοχος, δηλαδη ποσα ηχεια, τι ηχεια, τι εισοδους κλπ, θα πρεπει να δεις και το αντιστοιχο μοντελο.

Εννοείς κάτι τέτοιο;

https://www.minidsp.com/products/minidsp-in-a-box/minidsp-4x10-hd

Ο τελικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι να αποκτήσω 5 active ηχεία και δύο sub με source τον υπολογιστή. Φυσικά αλλάζω γνώμη αρκετά συχνά.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Για πολυκάναλο προσέσορα ετοιμάσου να τα στάξεις χοντρά 

Το audyssey που κοιτάς και σου φαίνεται ακριβό είναι ημίμετρα, θα συνεχίσεις να ψάχνεσαι 

Μια μεσοβέζικη φτηνή λύση είναι απλός av με audyssey και να χρησιμοποιήσεις τα pre-outs του. (Pm me αν καταλήξεις εκεί )

Σε απλό δικάναλο υπάρχει vfm λύση ,κορυφαία ,με 1,5 k

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβλεπα τόση ώρα το website της minidsp, ωραία φαίνονται τα Dirac Live αλλά χωρίς HDMI πως θα περνάω τον ήχο από το PC; Όλα τα σύγχρονα format που έχουν οι ταινίες δεν μπορούν να περάσουν από optical.., λογικά αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω κάτι σαν το DDRC-88D θα πρέπει να του δίνω τον ήχο μέσω optical σε μορφή PCM.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, elpenor είπε

Έβλεπα τόση ώρα το website της minidsp, ωραία φαίνονται τα Dirac Live αλλά χωρίς HDMI πως θα περνάω τον ήχο από το PC; Όλα τα σύγχρονα format που έχουν οι ταινίες δεν μπορούν να περάσουν από optical.., λογικά αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω κάτι σαν το DDRC-88D θα πρέπει να του δίνω τον ήχο μέσω optical σε μορφή PCM.

Ναι για αυτο δεν απαντησα πριν, γιατι ειδα οτι ψαχνεσαι για πολυκαναλο κακ δεν ξερω αν εκει υπαρχει κατι αξιολογο απο την minidsp. Εχε υποψιν οτι θα χρεαιστεις και το 88M plugin αλλα κι οτι ολες οι εξοδοι ειναι ψηφιακες, αρα θα πρεπει ηχεια-sub να εχουν ψηφιακη εισοδο. Αντιστοιχα κι ολες οι εισοδοι ειναι ψηφιακες, οποτε πχ ξεχνας συμβατικες συσκευες με rca εξοδους κλπ.

Γενικα, θελει ψαξιμο ο πολυκαναλος , δεν ειμαι και ο καταλληλος να απαντησει περι πολυκαναλου . Δεν ξερω τι στανταρ λυσεις παιζουν για 5.2

Δημοσ.

Κατ' αρχάς χαίρομαι πάρα πολύ που έχουν γραφτεί τόσα πράγματα και ανοίγει η συζήτηση. Θα ήθελα να απαντήσω κάποια πράγματα σε σχέση με προηγούμενη ανάρτηση του elpenor, χωρίς να είναι στόχος μου να αλλάξω αναγκαστικά την πορεία της συζήτησης. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με @TEOKOS και @BackFromHell ότι απαιτείται αν όχι τελείως ίδια ηχεία και ενισχυτές παντού, τουλάχιστον μεγαλύτερη ομοιομορφία για ποιοτικό αποτέλεσμα. Δυνατό dsp με auto-calibration μπορεί να είναι απαραίτητο για άμεσα αποτελέσματα και να δώσει την καλύτερη λύση, όμως είχα καταλάβει ότι στόχος σου, elpenor, ήταν να το πας πιο λάου λάου, με μικρότερα έξοδα και να μάθεις ότι μπορείς στην πορεία.

17 ώρες πριν, elpenor είπε

το sub ακόμα και με κλειστά τα ports δεν μπορεί να παίξει πάνω από 70-75db avg χωρίς να γίνεται ο κακός χαμός στο χώρο από αντανακλάσεις και συντονισμούς.

Το ανέφερες και προηγουμένως, κατά το στρώσιμο, για τους συντονισμούς. Αφού σου το κάνει και στην ωφέλιμη περιοχή συχνοτήτων, είναι αυτό που πρέπει να διορθώσεις πρώτο, γιατί δε θα σε αφήσει να κάνεις δουλειά. Ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες που συντονίζονται πρέπει να αφαιρεθούν, μετακινηθούν ή τουλάχιστον να πακτωθούν/σταθεροποιηθούν, ώστε να ξεκινούν να τρίζουν σε αρκετά μεγαλύτερη ένταση. Ντουλάπες, βιβλιοθήκες, συρτάρια, φωτιστικά, σχάρες από καλοριφέρ είναι κάποιοι από τους συνήθεις υπόπτους.

17 ώρες πριν, elpenor είπε

Είναι λογικό ένα ηχείο να ακούγεται καλά στα 2 μέτρα και όταν πας στα 50cm να χαλάει το FR του; Μπορεί να έχει σχέση με το ότι η ένταση τον αντανακλάσεων μένει σταθερή ενώ όσο πλησιάζω το ηχείο η ένταση του αυξάνεται;

Σε σχέση με την πρώτη ερώτηση, ναι είναι δυνατόν. Έχει να κάνει περισσότερο με τις ακυρώσεις που συμβαίνουν λόγω του ότι οι δρόμοι από τους δορυφόρους σου αποτελούνται από μη ομοαξωνικές πηγές. Κροσσάρονται ικανοποιητικά στις περισσότερες αποστάσεις και γωνίες, αλλά όχι σε όλες. Ερχόμενος πιο κοντά, όχι μόνο μειώνεις την απόσταση, αλλά αυξάνεις και τις γωνίες ανοίγματος μεταξύ των δρόμων.

Σε σχέση με τη δεύτερη ερώτηση σου, έχει να κάνει και με αυτό, αλλά στην περίπτωση που συζητάς για το τι ακούς όταν βάζεις έναν δορυφόρο μόνο του, εξαρτάται αρκετά λιγότερο. Η ηχητική ενέργεια που μεταδίδεται μέσω των αντανακλάσεων επιρρεάζει πολύ το αποτέλεσμα όταν παίζουν όλα μαζί όμως. Αυτός ήταν και ο λόγος που συστήνεται απαραιτήτως τα τρία μπροστά ηχεία να είναι σε ίση απόσταση από τη θέση ακρόασης. Από το ίδιο βιβλίο που έχω ανεβάσει προηγουμένως, σελίδα 229. Αξίζει να διαβάσεις όλο το κεφάλαιο 10. Κάτοψη συνηθέστερης διάταξης 5.1 home theater:

1379178776_listeningarea.jpg.ec9ce2e63ec65f998b594cca65a81548.jpg

Αναφέρθηκα προηγουμένως σε delay, αλλά το delay είναι μόνο υποκατάστατο στις περισσότερες περιπτώσεις και η σωστή τοποθέτηση χωρίς delay είναι πάντα προτιμότερη. Το delay χρησιμοποιείται για ελάχιστα ms (πάντα μονοψήφια νούμερα, και όσον το δυνατόν λιγότερα), όταν ένα φυσικό εμπόδιο αποτρέπει ένα από τα ηχεία από το να τοποθετηθεί ακριβώς στη θέση που θα ήταν βέλτιστη. Μεγαλύτερες αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να μασκαρευτούν, καθώς ακόμα και να φέρουμε την ευθεία ακτινοβολία στη θέση ακρόασης, θα προκαλείται χασμωδία λόγω των αντανακλάσεων που θα έχουν τεράστιες αποκλίσεις.

18 ώρες πριν, elpenor είπε

Τα L/R τα έχω όρθια περίπου στα δύο μέτρα από τις θέσεις ακρόασης. Το κεντρικό ανάλογα με το που κάθομαι είναι στα 60cm-100cm.

Πρέπει να βρεις τρόπο δηλαδή να βάλεις το κεντρικό ενδιάμεσα στα front L/R και μάλιστα όσο το δυνατόν στο ίδιο ύψος. Μια τέτοια κίνηση θα λύσει πολλά προβλήματα με τη μία.

Επίσης η γωνία των 90 μοιρών που σχηματίζεται μεταξύ των ευθειών που σε συνδέουν με δεξί και αριστερό ηχείο δεν είναι κατάλληλη και αν μπορούσες να την μειώσεις θα έβλεπες κι άλλη βελτίωση.

Πως σου φαίνεται η άποψη των δύο μικρών nearfield τοποθετημένα αριστερά δεξιά για center channel (Phantom center);

Δε μου αρέσει, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχεις με 5 ηχεία ολόϊδια (εκτός των sub που είσαι πλέον καλυμμένος).

Επίσης θα ήθελα αν έχεις να μου δώσεις κάποιο link ώστε να καταλάβω τι πρέπει να βάλω στους τοίχους και σε ποια σημεία ώστε να μπορώ να παίξω το sub πιο δυνατά χωρίς προβλήματα. Ακούω για ηχοπαγίδες, διαχυτές, dampeners, ότι κάποια υλικά δεν κάνουν και πολλά πράγματα με τα μπάσα, βλέπω τιμές με παράλογες διακυμάνσεις, μεγάλο μπλέξιμο.

14 ώρες πριν, elpenor είπε

Υπάρχει κάποιο link ή κάποια πρόταση για το πως μπορώ να περιποιηθώ το δωμάτιο ώστε να μπορώ να δυναμώσω το sub χωρίς να ακούγεται άσχημα;

Κανένα link δε θα σου δώσω, γιατί στις ulta sub συχνότητες (<50Hz), κανένα υλικό δεν κάνει τίποτα. Το να πετάξεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάνοντας ένα χώρο τσαντίρι για αποτελέσματα πενιχρά, το αφήνεις για όταν θα έχουν ολοκληρωθεί ολες οι προσθήκες στο σύστημα και όταν θα έχουν πραγματικά εξαντληθεί όλα τα περιθώρια βελτιώσεων μέσω καλύτερης τοποθέτησης των ηχείων και ηλεκτρονικής επεξεργασίας του σήματος. Δεν το αφήνω για το τέλος για να σου έρθει καινούργια λυπητερή τότε, αλλά επειδή πιστεύω ότι σε μη επαγγελματικό, οικιακό περιβάλλον θα πρέπει να αρκεστείς σε επεμβάσεις συμβατές με τη χρήση και το ντεκόρ του χώρου (χαλιά, κουρτίνες και άλλα) και να μην τον κάνεις να δείχνει και να ακούγεται αφύσικος. Θα προσφέρει μόνο σε κόστος.

19 ώρες πριν, elpenor είπε

Με το cross με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς με βάση αυτά που μου είπες και περισσότερο ακούγοντας το αυτί μου κατέληξα στα παρακάτω (92hz). Έχω κάνει κανένα χοντρό λάθος;

Το βλέπω ότι τα έχεις λάβει υπ' όψιν και τα πήγες πολύ καλά με βάσει τα όσα έχω ήδη πει, αλλά όντας τόσο μεγάλο κεφάλαιο, έχω αφήσει πάρα πολλά απ' έξω. Μια πρώτη διευκρίνιση είναι ότι στην προηγούμενη μου ανάρτηση περί x-points αναφερόμουνα σε ακουστικά x-points, τα οποία συνήθως δεν ταυτίζονται απόλυτα με τα ηλεκτρικά x-points που θα εφαρμοστούν μέσω dsp.

Δύο συμφασικές πηγές στην περιοχή που η απόκριση συχνοτήτων και των δύο έιναι επίπεδη, κροσσάρουν στα σημεία που ο κάθε δρόμος είναι -6dB μετά την εφαρμογή του ηλεκτρικού crossover. Σε άλλα σημεία (π.χ. στα -4.5dB, -3dB κλπ) κροσσάρουν όταν δεν είναι συμφασικές ή όταν δεν ήμαστε στην επίπεδη περιοχή, αλλά κοντά στο τέλος της.

Spoiler

Βασική παρανόηση η οποία πρέπει να ξεπεραστεί για να μπορέσει κανείς να βγάλει άκρη με το αντικείμενο της ηλεκτρακουστικής, είναι ότι ενώ διπλάσια ηλεκτρική ισχύς αυξάνει την ένταση κατά 3dB, διπλάσια ακουστική ισχύς αυξάνει την ένταση κατά 6dB. Για να προκύψει διπλάσια ακουστική ισχύς απαιτείται και διπλασιασμός των υπάρχουσων ακουστικών πηγών (στην ίδια ακριβώς θέση ιδεατά) και διπλασιασμός τις συνολικής ηλεκτρικής ισχύος (ώστε κάθε πηγή να έχει όσα watt είχε η αρχική).

Τύπος λογαριθμικής έκφρασης διαφορών ηλεκτρικής ισχύως:

L P = 1 2 ln ( P P 0 ) Np = 10 log 10 ( P P 0 ) dB . {\displaystyle L_{P}={\frac {1}{2}}\ln \!\left({\frac {P}{P_{0}}}\right)\,{\text{Np}}=10\log _{10}\!\left({\frac {P}{P_{0}}}\right)\,{\text{dB}}.} {\displaystyle L_{P}={\frac {1}{2}}\ln \!\left({\frac {P}{P_{0}}}\right)\,{\text{Np}}=10\log _{10}\!\left({\frac {P}{P_{0}}}\right)\,{\text{dB}}.}

Ο αντίστοιχος τύπος για διαφορές ακουστικής πίεσης συμφασικών ακουστικών πηγών:

L p = ln ⁡ ( p p 0 )   Np = 2 log 10 ⁡ ( p p 0 )   B = 20 log 10 ⁡ ( p p 0 )   dB , {\displaystyle L_{p}=\ln \left({\frac {p}{p_{0}}}\right)~{\text{Np}}=2\log _{10}\left({\frac {p}{p_{0}}}\right)~{\text{B}}=20\log _{10}\left({\frac {p}{p_{0}}}\right)~{\text{dB}},} {\displaystyle L_{p}=\ln \left({\frac {p}{p_{0}}}\right)~{\text{Np}}=2\log _{10}\left({\frac {p}{p_{0}}}\right)~{\text{B}}=20\log _{10}\left({\frac {p}{p_{0}}}\right)~{\text{dB}},}

Στα 92Ηz που εφαρμόζεις ηλεκρικό crossover 12dB ανά οκτάβα, ενώ το sub σου είναι στην επίπεδη περιοχή του μακριά από τις συχνότητες αποκοπής του (cut-off frequency -3dB ή natural roll-off), οι δορυφόροι σου δεν είναι. Απέχουν λιγότερο από μία οκτάβα από τις συχνότητα αποκοπής τους. Έτσι έχεις 12dB/oct ακουστικό + 12dB/oct ηλεκτρικό ~= 24 dB/oct συνολικό high pass filter στους δορυφόρους. Στο sub έχεις μόνο 12dB/oct ηλεκτρικό low-pass. Αν δοκιμάσεις 24dB/oct low pass στο sub (2 ίδιας συχνότητας 12άρια low pass) θα έχεις 99% καλύτερα αποτελέσματα.

Να επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες για το πως θα μπορούσες να κροσσάρεις, αν δεν έχεις σηκώσει ήδη τα χέρια ψηλά, αλλά θα ήταν καλύτερο δεις αν γίνεται να βελτιώσεις τη διάταξη των ηχείων σου ούτως ή άλλως και πριν δοκιμάσεις τα υπόλοιπα.

Θα έστηνα τα left, front, right, sub στην ίδια απόσταση από τη θέση ακρόασης και θα μετακινούσα πος τη θέση ακρόασης το sub 2cm κάθε φορά μέχρι να εντοπίσω τη θέση που ενώ παίζουν και τα 4 μαζί, το μικρόφωνο ή το αυτί γράφει τα πιο πολλά db (η απόσταση του μικροφώνου θα πρέπει να αλλάζει και αυτή ή να λαμβάνεται υπ'όψιν στου υπολογισμούς), ώστε να εντοπίσω τη θέση που δίνει την καλύτερη φασική απόκριση. Ελάχιστη φασική απόκλιση = μέγιστα dB. Με bust bass signal το τεστ και χωρίς κανένα crossover, high ή low pass.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@PC_Science_Lefkada Πραγματικά ευχαριστώ, πολύ καλές και συγκεντρωμένες πληροφορίες. Επειδή είναι πολλά τα θέματα και οι απορίες μου θα τα γράψω ένα ένα.

Καταρχάς έφερα τα L/R πιο κοντά όπως με συμβούλεψες. Άλλαξα και θέση στο sub και τώρα η κατάσταση είναι κάπως έτσι:

L----------87cm-----------C---------87cm------------R

/\---------------------125cm--------------SUB

~1,3m

V

Seat1----Seat2

Όσο αφορά το ύψος του κεντρικού δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι, ή θα είναι κάτω από την οθόνη ή μπορώ να βάλω κάποιο ράφι να μπει από πάνω. Ή εναλλακτικά μπορώ να βάλω τα L/R πιο ψηλά αλλά τώρα που είναι ακριβώς στο επίπεδο των αυτιών μου νομίζω ότι είναι καλύτερα.

Όσο αφορά αυτό που έγραψες ότι δεν πρέπει τα L/R να έχουν γωνία 90 μοιρών μεταξύ τους, τα έβαλα τώρα να έχουν 60 μοίρες με τον τοίχο οπότε λογικά θα έχουν και 60 μεταξύ τους, το σημείο όμως που διασταυρώνονται είναι 35cm πιο πίσω μου.

Σκέφτομαι να βάλω την γωνία τους με τον τοίχο στις 56 μοίρες, ώστε να διασταυρώνονται στις 68 μοίρες ακριβώς εκεί που είναι το κεφάλι μου. Η να τα κάνω ακόμα περισσότερο toe-in ώστε να ακούει καλύτερα όποιος κάθεται δίπλα μου.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα σχετικά με το crossover, έβαλα δύο low pass στο subwoofer και αυτό που έγινε ήταν πραγματικά μαγικό... έπρεπε να δεις το χαμόγελο μου με την βελτίωση που άκουσα. Βοήθησε φυσικά και η νέα τοποθέτηση. Μετά το δεύτερο low pass δυνάμωσα το sub 4-5db, ουσιαστικά πριν το βάλω αναγκαζόμουν να το έχω σε μικρότερη ένταση και έχανα από χαμηλά.

Αυτές είναι οι μετρήσεις των ηχείων που βρήκα, τις βάζω μήπως βοηθήσουν να βελτιώσουμε ακόμα το crossover.

965925963_TriangleBoreaBR03SpeakerfrequencyresponseMeasurement.png.04135c207817e6e50499a0670b3d1b79.png

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, elpenor είπε

Τώρα σχετικά με το crossover, έβαλα δύο low pass στο subwoofer και αυτό που έγινε ήταν πραγματικά μαγικό... έπρεπε να δεις το χαμόγελο μου με την βελτίωση που άκουσα. Βοήθησε φυσικά και η νέα τοποθέτηση. Μετά το δεύτερο low pass δυνάμωσα το sub 4-5db, ουσιαστικά πριν το βάλω αναγκαζόμουν να το έχω σε μικρότερη ένταση και έχανα από χαμηλά.

Αυτές είναι οι μετρήσεις των ηχείων που βρήκα, τις βάζω μήπως βοηθήσουν να βελτιώσουμε ακόμα το crossover.

965925963_TriangleBoreaBR03SpeakerfrequencyresponseMeasurement.png.04135c207817e6e50499a0670b3d1b79.png

Το spinorama με klipel που παραθέτεις έχει παραχθεί σε ανοηχικές η ψευδοανοηχικές συνθήκες.

Καμιά σχέση με αυτό που ακούς στον χώρο σου.

Αν ήταν αυτή η πραγματική απόκριση συχνότητας των ηχείων σου στο χώρο σου η συχνότητα αποκοπής θα έπρεπε να μπει στα 80-90 hz

Αλλά δεν…. πρέπει να μετρήσεις με rew 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Αλλά δεν…. πρέπει να μετρήσεις με rew 

Πολύ σωστό και λογικό. Να αγοράσω ένα UMIK-1 για να ξεκινήσω ή υπάρχει κάτι αντίστοιχης τιμής που θα κάνω τη δουλειά μου καλύτερα;

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, elpenor είπε

Πολύ σωστό και λογικό. Να αγοράσω ένα UMIK-1 για να ξεκινήσω ή υπάρχει κάτι αντίστοιχης τιμής που θα κάνω τη δουλειά μου καλύτερα;

Το umik είναι η καλύτερη επιλογή . Είναι καλιμπραρισμενο για rew.

Εγώ το πήρα φτηνότερα στα 90 ευρώ από εδώ https://www.projecting-art.com

υστερόγραφο :)

θα μπλέξεις.

Θα φας αμέτρητες ώρες στα πίου πίου.

Έφθασα μόνο μέχρι all spl, spectrogram και rt60 να μπορώ να κάνω σωστές μετρήσεις,να τις καταλαβαίνω και να επεμβαίνω ανάλογα 

Κάτι με delay, φάσεις κ.λ.π κ.λ.π βαρέθηκα και τα παράτησα
Προσοχη!! πριν αγοράσεις , ψάξε αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με τον υπάρχοντα εξοπλισμό σου 

Εγώ π.χ το έχω συνδεδεμένο έτσι:

umik με usb στο pc

Από το pc με hdmi σε πολυκάναλο AV

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...