elpenor Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα κάποια γνώμη για το καταλληλότερο subwoofer για ταινίες και μουσική σε untreated δωμάτιο 15τ.μ. Το sub θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1 μέτρου από εκεί που κάθομαι και θα συνδέεται με τον υπολογιστή. Το υπόλοιπο surround έχει 3 ηχεία της triangle (L-R-F) με ενισχυτή και δύο μικρά micropods στον περιορισμένο πίσω χώρο με ενισχυτή με σύνδεση bluetooth. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 3 χωρίς αυτό να είναι περιοριστικό. https://arendalsound.com/product/1961-subwoofer-1s/ https://www.xtzsound.eu/sub1x12edge#!/Cinema-SUB-1X12-EDGE/p/384936043 https://www.svsound.com/products/sb-2000-pro Στο XTZ σκοπεύω να κλείσω το port με το plug που περιέχει. Οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2021 από elpenor
chios Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 το svs θα πρότεινα αλλά δεν κατάλαβα που θα το συνδέσεις; αυτό με τον υπολογιστή με μπέρδεψε. 1
elpenor Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, chios είπε το svs θα πρότεινα αλλά δεν κατάλαβα που θα το συνδέσεις; αυτό με τον υπολογιστή με μπέρδεψε. Ο υπολογιστής κάνει decode όλα τα κανάλια ήχου που τα μοιράζω στα αντίστοιχα ηχεία. Ο MPC-HC και το Voicemeter με βοηθούν να τα διαχειριστώ όπως θέλω, στέλνω τα rear ψηφιακά μέσω bluetooth στον αντίστοιχο ενισχυτή και τα υπόλοιπα αναλογικά με καλώδια στον άλλο ενισχυτή και το sub. Το θέμα είναι αν όντως αξίζει το SVS που έχει τόσα κόστη εισαγωγής σαν Αμερικάνικο προϊόν και άλλα έξοδα για το δίκτυο διανομής ενώ οι άλλες δύο μάρκες είναι Ευρωπαϊκές και πουλάνε κατευθείαν. Το SB-2000 Pro/550 RMS με τη λάκα είναι 17.5kg και από $1000 (880 ευρώ) φτάνει 1200 ευρώ στο skroutz ενώ το XTZ/700 RMS είναι 27.5Kg και κοστίζει 260 ευρώ λιγότερα. Το δε Arendal/550 RMS είναι 20 kg, φαίνεται πάρα πολύ ποιοτική κατασκευή και είναι ακόμα πιο φτηνό στα 900 ευρώ. Εγώ δυστυχώς δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ακούσω τα Arendal και τα XTZ αλλά συνέχεια διαβάζω για αυτά στα ευρωπαϊκά forum, ιδίως για το XTZ 3X12 διαβάζω μόνο τα καλύτερα. Εσύ την SVS την προτείνεις σαν την σίγουρη λύση ή είχες ποτέ την δυνατότητα να ακούσεις και τα άλλα;
TEOKOS Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Οποίο και να πάρεις δεν θα κάνεις λάθος. Κοιτα και τα monoprice monolith. Τσέκαρε εγγυήσεις και πόσο εξελιγμένο dsp έχουν για την ευκολότερη ενσωμάτωση τους στο σύστημά σου. Θα προτιμούσα 2 πιο μικρά παρά ένα ακριβότερο ,στην πράξη θα καταλάβεις γιατί… 2
elpenor Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 35 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Οποίο και να πάρεις δεν θα κάνεις λάθος. Κοιτα και τα monoprice monolith. Τσέκαρε εγγυήσεις και πόσο εξελιγμένο dsp έχουν για την ευκολότερη ενσωμάτωση τους στο σύστημά σου. Θα προτιμούσα 2 πιο μικρά παρά ένα ακριβότερο ,στην πράξη θα καταλάβεις γιατί… Και εγώ θα ήθελα δύο μικρά αλλά δεν βλέπω κάτι φτηνότερο που να αξίζει τον κόπο. Υπάρχει μήπως κάποια πρόταση για 2 μικρά με συνολικό κόστος μέχρι 1200-1300 ευρώ;
TEOKOS Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, elpenor είπε Και εγώ θα ήθελα δύο μικρά αλλά δεν βλέπω κάτι φτηνότερο που να αξίζει τον κόπο. Υπάρχει μήπως κάποια πρόταση για 2 μικρά με συνολικό κόστος μέχρι 1200-1300 ευρώ; Δεν έχω καταλάβει πως θα τα συνδέσεις. cross,delay,phase θα μπορέσεις να ρυθμίσεις μέσω pc ; Πως θα τα μετρήσεις για να εφαρμόσεις τις παραπάνω ρυθμίσεις ; Έχεις umik και mini dsp ; Ποσα κυβικά είναι ο χώρος σου ; Είναι κλειστός ; Δηλαδή με 4 τοίχους γύρω γύρω η το σύστημα σου παίζει σε ένα κομμάτι του χώρου σου 15τμ; 1
elpenor Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TEOKOS είπε Δεν έχω καταλάβει πως θα τα συνδέσεις. cross,delay,phase θα μπορέσεις να ρυθμίσεις μέσω pc ; Πως θα τα μετρήσεις για να εφαρμόσεις τις παραπάνω ρυθμίσεις ; Έχεις umik και mini dsp ; Ποσα κυβικά είναι ο χώρος σου ; Είναι κλειστός ; Δηλαδή με 4 τοίχους γύρω γύρω η το σύστημα σου παίζει σε ένα κομμάτι του χώρου σου 15τμ; Ο χώρος μου είναι κλειστός και εντελώς ακατάλληλος, δεν υπάρχει χώρος ούτε για την στοιχειώδη τοποθέτηση των ηχείων, βασικά είναι το γραφείο μου. Πάνω που είχα φτιάξει super κατάσταση στο σαλόνι έγινε κατάληψη από το γιο μου και τα ανιψάκια μου.... Το cross μπορώ και τo ρυθμίζω από τους driver της κάρτας ήχου, το delay ανά κανάλι από το voicemeter και το phase υποθέτω θα μπορώ να το ρυθμίσω από το sub. Το calibration θα το κάνω με ένα Sound Analyzer του κινητού (δεν έχω καν μικρόφωνο αυτή τη στιγμή για να το κάνω από το PC) και χειροκίνητες ρυθμίσεις ανά κανάλι στο eq του voicemeter. Βασικά επειδή η δουλειά μου είναι σχετική με τους υπολογιστές έχω την δυνατότητα να κάνω ότι χρειάζεται (το έχω κάνει ξανά), είναι χρονοβόρο και με φτωχά αποτελέσματα αλλά σε αυτή τη φάση δεν έχω απαιτήσεις. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από elpenor
elpenor Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @TEOKOS Άρχισα να σκέφτομαι για 2Χ Monolith 10in THX , να δω πως θα τα χωρέσω...Τελικά και η Monoprice έχει ανταγωνιστικές τιμές στο eu eshop της, μόνο η SVS ξεφεύγει. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από elpenor
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.thomann.de/gr/dynaudio_18s.htm https://www.thomann.de/gr/neumann_kh_750_dsp.htm https://www.thomann.de/gr/adam_sub10.htm Αν θες δυο, εδω https://www.thomann.de/gr/kali_audio_ws_12.htm Σε specs το dynaudio ειναι αδιανοητο. Και δεν ψευδεται ο κατασκευαστης. Εχει επισης πολυ καλες κριτικες απο κατοχους. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, elpenor είπε Το cross μπορώ και τo ρυθμίζω από τους driver της κάρτας ήχου, Δε γνώριζα ότι υπάρχουν κάρτες ήχου με μεταβλητό crossover. Δεν έχει ψωμί ο ήχος και έχω πάψει να ασχολούμαι. Αν θες πάντως και μια επαγγελματική άποψη, θα βοηθούσε να δώσεις το ακριβές μοντέλο από τα τρία δορυφόρια σου. Προαιρετικά και του ενισχυτή που τα ενισχύει.
elpenor Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε Αν θες πάντως και μια επαγγελματική άποψη, θα βοηθούσε να δώσεις το ακριβές μοντέλο από τα τρία δορυφόρια σου. Προαιρετικά και του ενισχυτή που τα ενισχύει. Triangle BR03 πάνω σε ένα 2κάναλο Μarantz PM-66SE για Left-Right, BRC1 σε ένα mini κινέζικο class D με Texas Instrument chip για Center και Micropods Classics πάνω σε ένα κινέζικο class D με ΤΙ chip και Qualcomm bluetooth για πίσω (είναι πάνω σε ντουλάπες, άθλια κατάσταση). Ο χώρος είναι 5m X 3m, σοφίτα με σύγχρονη ξύλινη στέγη και ύψος από περίπου 2.5m μέχρι 3.4m γεμάτος βιβλιοθήκες και ντουλάπες. Σύστημα frankenstein, βασικά είχα τον ενισχυτή από παλιά, αγόρασα πρώτα τα BR03 για να ακούω μουσική στο γραφείο και στη συνέχεια πρόσθεσα τα υπόλοιπα με πολύ λίγα χρήματα για να βελτιώσω λίγο τον ήχο στις ταινίες. Έχω πλήρη επίγνωση και ότι δεν γίνεται να ακούσω σωστό ήχο σε αυτό το χώρο και ότι για να έχω ένα έστω μέτριο αποτέλεσμα θα πρέπει να αλλάξω τη διάταξη, να πάρω ένα καλό AVR/rear speakers, να περάσω καλώδια περιμετρικά και να κάνω σοβαρό calibrate αλλά δεν είμαι διατεθειμένος σε αυτή τη φάση. Προχωράω απλά με τη λογική κάνω ότι μπορώ με αυτά που έχω και δίνω κάποια χρήματα για sub που μόλις μεγαλώσουν τα παιδιά θα πάει στο σαλόνι. 2 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Δε γνώριζα ότι υπάρχουν κάρτες ήχου με μεταβλητό crossover. Δεν έχει ψωμί ο ήχος και έχω πάψει να ασχολούμαι. Παλιά στις realtek γινόταν με registry key, μετά το βάλανε μέσα στο Realtek HD με επιλογή bass managment και στις καινούργιες πρέπει να περάσεις κάποια patch να γίνει unlock ο driver. Φυσικά μπορείς να ρυθμίσεις το crossover freq και από το EQ του voicemeter και από τα ίδια τα sub. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Ωραία δορυφόρια έχεις, elpenor! Πάω για ύπνο τώρα και θα σου απαντήσω αύριο. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, elpenor είπε Triangle BR03 πάνω σε ένα 2κάναλο Μarantz PM-66SE για Left-Right, Και ακόμα πιο ωραίος ο marantz σου. Τον ζηλεύω. Το βασικότερο που πρέπει να σιγουρέψεις, είναι το πως (με ποιον τρόπο ή ποια μηχανήματα) θα κροσάρεις. Το sub που θα αγοράσεις θα έχει low pass filter, αλλά αυτό είναι το ένα μόνο έκτο του κροσαρίσματος. Αν δε χρησιμοποιήσεις high pass filter στους υπόλοιπους δρόμους για να τους πάρεις κάποια μπάσα και δε θα καταφέρεις να καθαρίσει με τίποτα ο ήχος σου. Επίσης ο κίνδυνος, προσπαθώντας να το φέρεις με eq, να προκαλέσεις ζημιά σε κάποιο από τα υπόλοιπα ηχεία σου είναι ορατός. Έχω την αίσθηση ότι μέσω software παρεμβαίνει κανείς μόνο στα δύο κανάλια της αρχικής πηγής, πριν αυτά τα χωρίσει το κύκλωμα της κάρτας σε έξι, αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Ένας ποιοτικός προσέσσoρας για 5.1, κάνει κάμποσα κατοστάρικα αν όχι χίλια βάλε. Ξεψαχνίζοντας λίγο καλύτερα σήμερα πληροφορίες τα ηχεία σου, βλέπω ότι δεν είναι κατάλληλα για ποιοτικό 5.1 στο σαλόνι μακροπρόθεσμα. Θες 105dB SpL. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να τα κροσάρεις στα 80Hz που ζητάει το 5.1 σε μεγάλο χώρο. Ιδανικά θα χρειαστεί να τα αλλάξεις όλα σιγά σιγά. Το καλύτερο άμεσο αποτέλεσμα θα το είχες σε στέρεο, με τα BR03 που κάνουν ζευγάρι+marantz και προσθήκη ενεργού crossover, τελικού και 2 sub κάτω από τα BR03 σου, ώστε να μπορείς να τα κροσάρεις όσο ψηλά ζητήσουνε, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν πεταμένα λεφτά, εφόσον σε ενδιαφέρει το 5.1. Πολλά λόγια δικά μου τελικά, για πενιχρά αποτελέσματα και ζητάω συγγνώμη. Θα αποφύγω όμως να προτείνω sub για 5.1 με τόσους άγνωστους παράγοντες και άγνωστο μελλοντικό/τελικό budget. 2
elpenor Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ξεψαχνίζοντας λίγο καλύτερα σήμερα πληροφορίες τα ηχεία σου, βλέπω ότι δεν είναι κατάλληλα για ποιοτικό 5.1 στο σαλόνι μακροπρόθεσμα. Θες 105dB SpL. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να τα κροσάρεις στα 80Hz που ζητάει το 5.1 σε μεγάλο χώρο. Ιδανικά θα χρειαστεί να τα αλλάξεις όλα σιγά σιγά. Τα BR03 δεν θα φύγουν ποτέ από το PC μου, μου αρέσει πάρα πολύ να ακούω μουσική σε αυτά όσο δουλεύω. Σε ευχαριστώ πάντως που το έψαξες. 6 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Έχω την αίσθηση ότι μέσω software παρεμβαίνει κανείς μόνο στα δύο κανάλια της αρχικής πηγής, πριν αυτά τα χωρίσει το κύκλωμα της κάρτας σε έξι, αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Το upscale μπορώ να το κάνω εγώ με το ffmpeg ή με το voicemeter και να μην το αφήσω στην κάρτα που δεν μπορώ να την ελέγξω απόλυτα. Όμως σχεδόν όλες οι ταινίες/σειρές που βλέπω είναι 5.1+ εξαρχής οπότε δεν θα χρειαστεί. 9 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Αν δε χρησιμοποιήσεις high pass filter στους υπόλοιπους δρόμους για να τους πάρεις κάποια μπάσα και δε θα καταφέρεις να καθαρίσει με τίποτα ο ήχος σου. Πολύ καλή πληροφορία, θα το κάνω και αυτό μέσα από το voicemeter. 10 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Επίσης ο κίνδυνος, προσπαθώντας να το φέρεις με eq, να προκαλέσεις ζημιά σε κάποιο από τα υπόλοιπα ηχεία σου είναι ορατός. Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω τα ηχεία μου με τους πειραματισμούς μου. Το software που τρέχω έχει 1 ξεχωριστό EQ για το κάθε ένα από τα κανάλια εξόδου. Σε πρώτη φάση σκοπεύω να κόψω τις υψηλές συχνότητες στο sub και τις χαμηλές στα άλλα ηχεία. Σε δεύτερη φάση να μειώσω την ένταση στις συχνότητες που χρειάζεται με βάση τις μετρήσεις του κινητού ώστε να μειώσω την επίδραση του χώρου.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, elpenor είπε Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω τα ηχεία μου με τους πειραματισμούς μου. Το software που τρέχω έχει 1 ξεχωριστό EQ για το κάθε ένα από τα κανάλια εξόδου. Τι λες ρε elpenor; Κάνει τέτοια πράγματα το voicemeter; Έχω πραγματικά κουφαθεί! Πήγα να στο παίξω δάσκαλος και είμαι να γυρνάω σούμπιτος στα θρανία! Ορατό κίνδυνο για ζημιές από EQ, διέκρινα στην περίπτωση που δε θα έκανες ικανοποιητικό κροσάρισμα και μόνο σε αυτή. Επομένως άκυρο το σχόλιο μου. Για sub τώρα δεν έχετε ρίξει καθόλου άσχημες ιδέες ούτε εσύ, ούτε κανείς από εσάς που έχετε σχολιάσει. Λέω να αφήσω λίγο χώρο και χρόνο να γράψουν και άλλοι και ξαναεπανέρχομαι αργότερα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα