elenipapserres Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Γεια σας Ο μπαμπάς μου ήταν στη πυροσβεστική από το 1980 έως το 2007. Μετά βγήκε στη σύνταξη γήρατος. Τότε δεν υπήρχε και δεν είχε βγει κάποιος νόμος για ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Ο πρώτος νόμος για το πόθεν έσχες βγήκε το 2015. Θα σας πω που προβληματίζομαι και χρειάζομαι τη γνώμη σας Ο πατέρας μου δεν είναι εν ζωή, απεβίωσε το 2018. Επειδή τότε δεν είχα την ασχολία με θέματα του σπιτιού, λόγω ότι εργαζόμουν και σπούδαζα, κάπου τελευταία είδα για ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, και αναρωτήθηκα αν ο θανών μπαμπάς μου είχε κάνει. Ήταν άνθρωπος υπεύθυνος και πάντα ότι έβγαινε από το κράτος, που έπρεπε να κάνει το έκανε. Δυστυχώς όπως σας είπα δεν είναι εν ζωή και έπρεπε να το ψάξω. Η μια ήταν να πάρω τηλ στο λογιστή και μου είπε ότι δεν θυμάται να έιχε κάνει. Πήρα τηλ στη Πυροσβεστική υπηρεσία του μπαμπά μου που έκανε θητεία στις Σέρρες, και μου είπαν οτι θα επικοινωνήσουν με τα κεντρικά και θα ρωτήσουν. Ταυτόχρονα επικοινώνησε και ο διοικητής της πυροσβεστικής μαζί μου και μου είπε ότι πήρε τηλ στην Εφορία και του είπαν ότι ο μπαμπάς μου δεν χρειαζόταν να κανει ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ , διότι πήρε σύνταξη πριν το 2015 και αυτό ήταν για εκείνους που πήραν σύνταξη μετά το 2015 και για τους εν ενεργεία. Τον ρωτησα , φοβούμενη μη τυχον εδωσε προσωπικα στοιχεια του μπαμπα μου ( δεν εδωσα προσωπικα στοιχεια μονο το επιθετο φαινοταν, δεν του εδωσα ΑΦΜ κλπ), και μου είπε όχι βέβαια απλά πήρα να ρωτήσω για να σου απαντήσω στο ερωτημά μου και επίσης του είπαν από την εφορία να μη το σκαλίζω, γιατί ο μπαμπάς μου πλεον δεν είναι εν ζωη και δεν εχει νοημα Και θέλω να ρωτήσω τώρα εγώ. Με δεδομένο ότι ο μπαμπάς μου σωστά δεν έκανε δήλωση ποθεν έσχες γιατί δεν ήταν σε αυτούς που έλεγε το ΦΕΚ ότι έπρεπε να κάνουν ως υποχρεοι ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, υπάρχει περίπτωση που πήρε ο Διοικητης και ρώτησε στην εφορία αν έπρεπε να κάνει ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ να έδωσε τίποτα προσωπικά στοιχεία του μπαμπα μου και να μας έρθει κάποιο ραβασακι στο σπίτι και να ψαχνόμαστε?
Helionar Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δεν υπάρχει υποχρέωση για υποβολή πόθεν έσχες για την περίπτωση σας. 1
elenipapserres Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, Helionar είπε Δεν υπάρχει υποχρέωση για υποβολή πόθεν έσχες για την περίπτωση σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ 10 ώρες πριν, Nabuko είπε Όχι Σας ευχαριστώ πολύ
Narayan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Στις 16/12/2021 στις 3:03 ΜΜ, elenipapserres είπε Γεια σας Ο μπαμπάς μου ήταν στη πυροσβεστική από το 1980 έως το 2007. Μετά βγήκε στη σύνταξη γήρατος. Τότε δεν υπήρχε και δεν είχε βγει κάποιος νόμος για ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Ο πρώτος νόμος για το πόθεν έσχες βγήκε το 2015. Θα σας πω που προβληματίζομαι και χρειάζομαι τη γνώμη σας Ο πατέρας μου δεν είναι εν ζωή, απεβίωσε το 2018. Επειδή τότε δεν είχα την ασχολία με θέματα του σπιτιού, λόγω ότι εργαζόμουν και σπούδαζα, κάπου τελευταία είδα για ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, και αναρωτήθηκα αν ο θανών μπαμπάς μου είχε κάνει. Ήταν άνθρωπος υπεύθυνος και πάντα ότι έβγαινε από το κράτος, που έπρεπε να κάνει το έκανε. Δυστυχώς όπως σας είπα δεν είναι εν ζωή και έπρεπε να το ψάξω. Η μια ήταν να πάρω τηλ στο λογιστή και μου είπε ότι δεν θυμάται να έιχε κάνει. Πήρα τηλ στη Πυροσβεστική υπηρεσία του μπαμπά μου που έκανε θητεία στις Σέρρες, και μου είπαν οτι θα επικοινωνήσουν με τα κεντρικά και θα ρωτήσουν. Ταυτόχρονα επικοινώνησε και ο διοικητής της πυροσβεστικής μαζί μου και μου είπε ότι πήρε τηλ στην Εφορία και του είπαν ότι ο μπαμπάς μου δεν χρειαζόταν να κανει ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ , διότι πήρε σύνταξη πριν το 2015 και αυτό ήταν για εκείνους που πήραν σύνταξη μετά το 2015 και για τους εν ενεργεία. Τον ρωτησα , φοβούμενη μη τυχον εδωσε προσωπικα στοιχεια του μπαμπα μου ( δεν εδωσα προσωπικα στοιχεια μονο το επιθετο φαινοταν, δεν του εδωσα ΑΦΜ κλπ), και μου είπε όχι βέβαια απλά πήρα να ρωτήσω για να σου απαντήσω στο ερωτημά μου και επίσης του είπαν από την εφορία να μη το σκαλίζω, γιατί ο μπαμπάς μου πλεον δεν είναι εν ζωη και δεν εχει νοημα Και θέλω να ρωτήσω τώρα εγώ. Με δεδομένο ότι ο μπαμπάς μου σωστά δεν έκανε δήλωση ποθεν έσχες γιατί δεν ήταν σε αυτούς που έλεγε το ΦΕΚ ότι έπρεπε να κάνουν ως υποχρεοι ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, υπάρχει περίπτωση που πήρε ο Διοικητης και ρώτησε στην εφορία αν έπρεπε να κάνει ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ να έδωσε τίποτα προσωπικά στοιχεία του μπαμπα μου και να μας έρθει κάποιο ραβασακι στο σπίτι και να ψαχνόμαστε? Κοιτάξτε και το ζήτημα του άρθρου 23 του ν.4670/2020 μήπως τον πιάνει αναδρομικά, έτσι για να μην έχετε το άγχος.
acomaedo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Narayan είπε Κοιτάξτε και το ζήτημα του άρθρου 23 του ν.4670/2020 μήπως τον πιάνει αναδρομικά, έτσι για να μην έχετε το άγχος. Αν μπει με κωδικούς taxis στο pothen θα δει αν είναι υπόχρεος ή όχι.
Narayan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, acomaedo είπε Αν μπει με κωδικούς taxis στο pothen θα δει αν είναι υπόχρεος ή όχι. Δυστυχώς με το που δηλωθεί ο θάνατος, απενεργοποιούνται και οι κωδικοί του θανόντος. Μόνο από κοντά στη ΔΟΥ.
acomaedo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Narayan είπε Δυστυχώς με το που δηλωθεί ο θάνατος, απενεργοποιούνται και οι κωδικοί του θανόντος. Μόνο από κοντά στη ΔΟΥ. Από όσο ξέρω οι κωδικοί δεν απενεργοποιούνται, μπορείς να δεις συγκεκριμένα πράγματα (εκκαθαριστικά κλπ).
Narayan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, acomaedo είπε Από όσο ξέρω οι κωδικοί δεν απενεργοποιούνται, μπορείς να δεις συγκεκριμένα πράγματα (εκκαθαριστικά κλπ). Τσεκαρισμένο απενεργοποιούνται. Χρειαζόμασταν παλιές δηλώσεις / εκκαθαριστικά πέρυσι και έπρεπε να κάνουμε αίτηση στη ΔΟΥ για να μας έρθουν ταχυδρομικά.
acomaedo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 32 λεπτά πριν, Narayan είπε Τσεκαρισμένο απενεργοποιούνται. Χρειαζόμασταν παλιές δηλώσεις / εκκαθαριστικά πέρυσι και έπρεπε να κάνουμε αίτηση στη ΔΟΥ για να μας έρθουν ταχυδρομικά. Πράγματι από 15/2/2021 ισχύει https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-01/a1002_2021.pdf
poulinos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 @DrLo και @Ukforthemoment χαλαρωστε.last warning.τωρα τα εσβησα.την επομενη δεν θα σβησω posts αλλα accounts.αν δεν σας αρεσει δεν απαντατε
papoys1 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 16/12/2021 στις 3:03 ΜΜ, elenipapserres είπε Γεια σας Ο μπαμπάς μου ήταν στη πυροσβεστική από το 1980 έως το 2007. Μετά βγήκε στη σύνταξη γήρατος. Τότε δεν υπήρχε και δεν είχε βγει κάποιος νόμος για ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Ο πρώτος νόμος για το πόθεν έσχες βγήκε το 2015. Θα σας πω που προβληματίζομαι και χρειάζομαι τη γνώμη σας Ο πατέρας μου δεν είναι εν ζωή, απεβίωσε το 2018. Επειδή τότε δεν είχα την ασχολία με θέματα του σπιτιού, λόγω ότι εργαζόμουν και σπούδαζα, κάπου τελευταία είδα για ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, και αναρωτήθηκα αν ο θανών μπαμπάς μου είχε κάνει. Ήταν άνθρωπος υπεύθυνος και πάντα ότι έβγαινε από το κράτος, που έπρεπε να κάνει το έκανε. Δυστυχώς όπως σας είπα δεν είναι εν ζωή και έπρεπε να το ψάξω. Η μια ήταν να πάρω τηλ στο λογιστή και μου είπε ότι δεν θυμάται να έιχε κάνει. Πήρα τηλ στη Πυροσβεστική υπηρεσία του μπαμπά μου που έκανε θητεία στις Σέρρες, και μου είπαν οτι θα επικοινωνήσουν με τα κεντρικά και θα ρωτήσουν. Ταυτόχρονα επικοινώνησε και ο διοικητής της πυροσβεστικής μαζί μου και μου είπε ότι πήρε τηλ στην Εφορία και του είπαν ότι ο μπαμπάς μου δεν χρειαζόταν να κανει ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ , διότι πήρε σύνταξη πριν το 2015 και αυτό ήταν για εκείνους που πήραν σύνταξη μετά το 2015 και για τους εν ενεργεία. Τον ρωτησα , φοβούμενη μη τυχον εδωσε προσωπικα στοιχεια του μπαμπα μου ( δεν εδωσα προσωπικα στοιχεια μονο το επιθετο φαινοταν, δεν του εδωσα ΑΦΜ κλπ), και μου είπε όχι βέβαια απλά πήρα να ρωτήσω για να σου απαντήσω στο ερωτημά μου και επίσης του είπαν από την εφορία να μη το σκαλίζω, γιατί ο μπαμπάς μου πλεον δεν είναι εν ζωη και δεν εχει νοημα Και θέλω να ρωτήσω τώρα εγώ. Με δεδομένο ότι ο μπαμπάς μου σωστά δεν έκανε δήλωση ποθεν έσχες γιατί δεν ήταν σε αυτούς που έλεγε το ΦΕΚ ότι έπρεπε να κάνουν ως υποχρεοι ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, υπάρχει περίπτωση που πήρε ο Διοικητης και ρώτησε στην εφορία αν έπρεπε να κάνει ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ να έδωσε τίποτα προσωπικά στοιχεία του μπαμπα μου και να μας έρθει κάποιο ραβασακι στο σπίτι και να ψαχνόμαστε? Για τους Αστυνομικούς ήταν υποχρεωτικό το πόθεν έσχες κάπου από το 2000 και ως συνταξιούχος κάποιος ήταν υποχρεωμένος για τα δύο πρώτα χρόνια να κάνει. Συνήθως οι Πυροσβέστες συμβαδίζουν με τους Αστυνομικούς αλλά σε αυτό το θέμα δεν είμαι σίγουρος. Σίγουρα θα το ξέρει κάποιος παλιός πυροσβέστης που υπηρετούσε πριν το 2015 αλλά μάλλον δεν έχει το insomnia. Θα σου πω ότι η Εφορία δεν ασχολείται και δεν την απασχολεί αυτό το θέμα αλλά ειδικές Υπηρεσίες των αρμοδίων σωμάτων που αποστέλλονται τα πόθεν έσχες και εκεί μπορείς να μάθεις. Αν όπως λες ο πατέρας σου πήρε σύνταξη το 2015 και μέχρι ήμερα δεν είχες κάποια ειδοποίηση δεν νομίζω να ασχοληθεί κανείς εκτός και αν άφησε περιουσιακά στοιχεία τόσο μεγάλα που δεν δικαιολογούνται από το μισθό του και τα έσοδά του και κάποια στιγμή κάποιος (ΣΔΟΕ Εφορία) ασχοληθεί με αυτό αλλά το αδίκημα παράλειψης υποβολής πόθεν έσχες , σαν αδίκημα δεν υπάρχει αφού ο παραβάτης έχει αποβιώσει. Απλά θα πρέπει εσείς να δικαιολογήσετε την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων τα οποία έχουν περιέλθει σε σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα