Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με download αρχειών από IE

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και κάτι μήνες όταν θέλω να κατεβάσω ένα exe ή zip από το μια σελίδα χρησιμοποιώντας τον internet exlporer δεν εμφανίζεται το κλασικό παραθυράκι για να διαλέξω που θέλω να το σώσω κι αντί αυτού εμφανίζεται το μήνυμα "downloading..." στην status bar του IE. Αν μπορώ να κάνω δεξί click και "save as" έχει καλώς. Αν όχι όμως πάω και ψάχνω στο "temporary internet files" μαντεύοντας τι όνομα μπορεί να 'χει το αρχείο που με ενδιαφέρει. Επειδή έχει αρχίσει να με κουράζει κάπως η διαδικασία (καιρός ήταν), μήπως γνωρίζει κάποιος τι θα πρέπει να κάνω για να λύσω αυτό το πρόβλημα; Κάτι θυμάμαι για Tools->Folder Options->File Types, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν εκεί είναι η λύση. Το λειτουργικό είναι Win XP.

Δημοσ.

Ναι έχω εγκατεστημένο έναν d/l manager -Mass Downloader- αλλά δε νομίζω να βρίσκεται εκεί το πρόβλημα αφού για ενάμιση χρόνο συνυπήρχαν χωρίς προβλήματα. Σχετικά με την επανεγκατάστηση του IE πέρασε από το μυαλό μου αλλά θα ήθελα μια πιο ανώδυνη λύση :) .

Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση.

Δημοσ.

Δοκίμασες να κάνεις uninstall τον manager?Το ότι συνυπήρχαν κάποτε αρμονικά δεν είναι και απαραίτητο να δουλεύουν πάντα :wink: Ίσως κάποιο patch του IE να βοηθήσει.Έχεις IE version 6?Αν ναι έχεις και SP1 βάλει?Δοκίμασέ τα και κράτα με ενήμερο 8)

Δημοσ.

Πήγαινε στα Εργαλεία->Επιλογές Internet->Για προχωρημένους και πάτα το κουμπί κάτω κάτω που λέει επαναφορά προεπιλογών. Αυτό θα κάνει όλες τις επιλογές του explorer όπως ήταν στην αρχή. Μια φορά είχα ένα πρόβλημα που δεν άνοιγε ο explorer για σελίδες εκτός internet και αυτό με έσωσε. :roll:

Δημοσ.

Πρώτα πρώτα ευχαριστώ για τις προτάσεις σας :) .

Να απεγκαταστήσω τον d/l manager δεν το είχα δοιμάσει (μέχρι πριν λίγα λεπτά) αλλά και ύστερα από αυτή την απόπειρα το πρόβλημα παραμένει.

Τώρα σχετικά με τους άλλους browsers. Έχω εγκατεστημένο Opera, Netscape, MyIE, Crazy browser και (προφανώς) IE. Ο Opera όταν πάω να κατεβάσω κάποιο αρχείο μου βγάζει μήνυμα ότι το d/l του συγκεκριμένου αρχείου μεταφέρθηκε στο Flashget, χωρίς να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Flashget δεν έχω εγκατεστημένο και δεν ξέρω αν μπαίνει με την εγκατάσταση του εν λόγω browser. Δεν το έψαξα ιδιαίτερα το θέμα μιας και δε μου άρεσε το interface του Opera και δε σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω. Ο Navigator καλός αλλά βαρύς για το γούστο μου. Οι MyIE και Crazy browser ουσιαστικά δεν είναι αυτόνομοι browsers μιας και χρησιμοποιούν τον IE (όποτε έχω και εκεί το ίδιο πρόβλημα) αλλάζονας το interface του. Ο δεύτερος είναι αυτός που χρησιμοποιώ. Το set default που αναφέρεις Vaggelis100 πιθανόν να μου λύσει το πρόβλημα αλλά δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή να κοιτάξω τι αλλαγές έχω κάνει ώστε να τις επαναφέρω μετά πάλι, οπότε θα το δοκιμάσω αύριο και θα σας πω αν λύθηκε το πρόβλημα.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι έχω ΙΕ version 6.00.2600.000 και δεν έχω εγκαταστήσει το SP1 παρόλο που το έχω εδώ και ενάμιση χρόνο. Ο μόνος λόγος που θα το έβαζα είναι για να έχω USB 2 support και αυτός για την ώρα δεν είναι ικανός για να με πείσει :) . Έχω εγκαταστήσει όλα τα updates από το Windows update.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...