Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, σε όλους τους υπολογιστές και εκτυπωτές που χρησιμοποιώ:

Η ποιότητα εκτύπωσης στο Libreoffice με default settings είναι σημαντικά υποδεέστερη (άτονο μαύρο, χωρίς font smoothing) από εκείνη που παίρνω για το ίδιο ακριβώς κείμενο αν χρησιμοποιήσω Google Docs ή Word. Αν επιλέξω best quality, δεν αλλάζει τίποτα. To πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει σχέση με τους εκτυπωτές ή τους drivers, καθώς χρησιμοποιούμε 10 διαφορετικούς εκτυπωτές και πολλά PC / laptop. Οι drivers των εκτυπωτών είναι οι πιο πρόσφατοι και είναι κατεβασμένοι από τα sites των κατασκευαστών (κυρίως HP).

Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω και μου διαφεύγει;

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία (Βοήθεια → Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία) και να δεις αν κάνει το ίδιο. Αν όχι, μάλλον κάτι συμβαίνει με το προφίλ χρήστη στο LibreOffice.
Επίσης μια λύση (όχι ιδανική φυσικά) είναι να μετατρέπεις τα έγγραφα σε pdf και να τυπώνεις αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

@accipio Σε ευχαριστώ. To δοκίμασα σε δύο υπολογιστές σήμερα. Δεν βελτιώθηκε καθόλου, ούτε με την ασφαλή λειτουργία, ούτε με την μετατροπή σε pdf. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει διαφορά ανάλογα με τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιώ. Δηλαδή, αν βάλω Arial, η ποιότητα είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με την liberation serif.  

Δημοσ.

Αυτό είναι παράξενο· θα έπρεπε με τα pdf να μην έχεις πρόβλημα. Δοκίμασε και με άλλες γραμματοσειρές, π.χ. Times New Roman, Calibri κτλ. Αλλά πιστεύω πως δεν φταίνε οι γραμματοσειρές αλλά κάτι άλλο, που δεν μπορώ να σκεφτώ. Έχεις την τελευταία έκδοση του LO; Αν όχι, απεγκατάστησε αυτή που έχεις και βάλε την τελευταία (7.2.4) - αν και δεν νομίζω ότι φταίει αυτό.

Δημοσ.

Ναι, έχουμε την τελευταία έκδοση. Μου φαίνεται παράξενο κι εμένα γιατί δεν βρίσκω κάτι σχετικό στο internet για το θέμα, εκτός από πολύ παλιές αναφορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...