Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

γραφω εδω για ενα προβλημα που μας ταλαιπωρει εδω και αρκετο καιρο. Οι ανθρωποι που μενουν στο απο επανω διαμερισμα εχουν πλυντήριο ρουχων και στεγνωτήριο, το ενα πανω στο αλλο. Οταν τα λειτουργουν για οσο κραταει το προγραμμα, δηλαδη 2μιση εως 3μιση ωρες (!!), απο κατω σε εμας ακουγεται ενα αρκετα δυνατο σταθερο βουητο σε ολο το διαμερισμα μας. τους μιλησαμε να κανουν κατι, αλλα παρολο που μας λενε οτι θα το κοιταξουν, δυστυχως δεν το κανουν. Σε καποια φαση τους πηγα 4 αντικραδασμικα πελματα για πλυντήριο ρούχων (μαρκας Meliconi που βρηκα στο σκρουτζ) και τα εβαλαν υποτιθεται κατω απτα 4 ποδαρακια που εχουν αυτες οι συσκευες. Η διαφορα στο θορυβο ηταν ελαχιστοτατη δυστυχως. Το παραξενο ειναι οτι οι ιδιοι μας λενε οτι οσο ειναι διπλα στις συσκευες αυτες εν ωρα λειτουργιας, δεν ακουν υποτιθεται καποιο δυνατο θορυβο!! Προσωπικα θεωρω οτι επειδη τα εχουν πανω-κατω, βγαινει λογω βαρους ο κραδασμος των συσκευων στο δαπεδο. Ηλεκτρολογος που ρωτησα μου λεει οτι πιθανως το πλυντήριο τους λογω παλαιοτητας εχουν χαλασει/αλοιωθει τα φιλτρα θορυβου του καδου του(;;). Γνωριζει παρακαλώ καποιος κατι που μπορει να βοηθησει την κατασταση; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μήπως απλά δεν είναι ευθυγραμμισμένα τα ποδαράκια από το πλυντήριο με το πάτωμα και Κοπανάει? Μπορείς να πας επάνω όταν το βάζει σε λειτουργία? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι είναι τα φίλτρα θορύβου κάδου που είπε ο ηλεκτρολόγος, πρώτη φορά το ακούω, μήπως ήθελε να πει για τα αμορτισέρ του κάδου; Τα οποία φυσικά αν έκαναν και θόρυβο θα το άκουγαν και αυτοί. Δε νομιζω ότι τα ποδαράκια θα κάνουν κάτι.

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις κάτ,ι, αν μιλάμε για θόρυβο που ακούγεται επί μόνιμου βασεως όσο δουλεύει το πλυντήριο η είναι διακοπτομενος που μετά επαναλάμβανεται συνέχεια μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα, αν ναι τότε είναι θέμα κάδου και αμορτισέρ, αν οχι τότε είναι κάτι άλλο, πιθανόν από το στεγνωτηριο.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

22 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ξέρω τι είναι τα φίλτρα θορύβου κάδου που είπε ο ηλεκτρολόγος, πρώτη φορά το ακούω, μήπως ήθελε να πει για τα αμορτισέρ του κάδου; Τα οποία φυσικά αν έκαναν και θόρυβο θα το άκουγαν και αυτοί. Δε νομιζω ότι τα ποδαράκια θα κάνουν κάτι.

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις κάτ,ι, αν μιλάμε για θόρυβο που ακούγεται επί μόνιμου βασεως όσο δουλεύει το πλυντήριο η είναι διακοπτομενος που μετά επαναλάμβανεται συνέχεια μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα, αν ναι τότε είναι θέμα κάδου και αμορτισέρ, αν οχι τότε είναι κάτι άλλο, πιθανόν από το στεγνωτηριο.

Ειναι θορυβος που ακουγεται Επι Μονιμου Βασεως, συνεχομενος οσο λειτουργει η συσκευη. ενα συνεχομενο βουητο "Βββββββββββ". Αργοτερα μετα απο 2 ή 2μιση περιπου ωρες οταν μαλλον στιβει/στεγνωνει ισως (;;) ακουγεται καποια δευτερολεπτα (20-40 δευτερολεπτα) ακριβως το ιδιο αυτο βουητο και σταματαει για λιγα δευτερολεπτα, ακουγεται καποια δευτερολεπτα ξανα και σταματαει ξανα, και αυτο το πραγμα κραταει περιπου 30 λεπτα ως 1 ωρα εξαρταται μαλλον το προγραμμα που βαζει. Λες να φταιει ο καδος και αμορτισερ; και τι γινεται σε αυτην την περιπτωση; Τα ποδαρακια που εχουν υποτιθεται βαλει αυτα που τους εδωσα δεν καναν κατι ιδιαιτερο παντως. Δεν ξερω αν εχει πιο καλης ποιοτητας ή ειδικα ποδαρακια για τετοιες περιπτωσεις που βοηθουν;

22 ώρες πριν, Amaretos είπε

Μήπως απλά δεν είναι ευθυγραμμισμένα τα ποδαράκια από το πλυντήριο με το πάτωμα και Κοπανάει? Μπορείς να πας επάνω όταν το βάζει σε λειτουργία? 

Δε κοπαναει. ακουγεται ενα συνεχομενο "βββββββββββββ". βουητο δηλαδη. εντονο. Να παω επανω οταν το βαζει σε λειτουργια να ελενξω κατι εννοεις;

Πριν λιγο παλι αρχισε...αντε αλλες 3 ωρες τωρα να ακουμε βουητο μεσα στο σπιτι μας...

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ.

Ε μάλλον είναι θέμα ηχομόνωσης πολυκατοικίας δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Και εγώ ακούω το πλυντήριο όταν δουλεύει από πάνω κυρίως όταν στιβει αλλά πρέπει να είναι απόλυτη ησυχία για να ακούω το βουητό. Εσένα μάλλον είναι ακόμα χειρότερη κατάσταση

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, George10001 είπε

Ειναι θορυβος που ακουγεται Επι Μονιμου Βασεως, συνεχομενος οσο λειτουργει η συσκευη. ενα συνεχομενο βουητο "Βββββββββββ". Αργοτερα μετα απο 2 ή 2μιση περιπου ωρες οταν μαλλον στιβει/στεγνωνει ισως (;;) ακουγεται καποια δευτερολεπτα (20-40 δευτερολεπτα) ακριβως το ιδιο αυτο βουητο και σταματαει για λιγα δευτερολεπτα, ακουγεται καποια δευτερολεπτα ξανα και σταματαει ξανα, και αυτο το πραγμα κραταει περιπου 30 λεπτα ως 1 ωρα εξαρταται μαλλον το προγραμμα που βαζει. Λες να φταιει ο καδος και αμορτισερ; και τι γινεται σε αυτην την περιπτωση; Τα ποδαρακια που εχουν υποτιθεται βαλει αυτα που τους εδωσα δεν καναν κατι ιδιαιτερο παντως. Δεν ξερω αν εχει πιο καλης ποιοτητας ή ειδικα ποδαρακια για τετοιες περιπτωσεις που βοηθουν;

Δε κοπαναει. ακουγεται ενα συνεχομενο "βββββββββββββ". βουητο δηλαδη. εντονο. Να παω επανω οταν το βαζει σε λειτουργια να ελενξω κατι εννοεις;

Πριν λιγο παλι αρχισε...αντε αλλες 3 ωρες τωρα να ακουμε βουητο μεσα στο σπιτι μας...

Από αυτά που λες, πιθανολογώ ότι θέλει αλλαγή ρουλεμάν ο κάδος του. Φαντάζομαι δεν είναι σχετικά καινούργιο πλυντήριο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, George10001 είπε

Οκ τι να σου πω, μόνιμο βουητό μου κάνει εντύπωση να υπάρχει. Τουλάχιστον όλα τα παλιά πλυντήρια που είχαμε εμείς δεν έκαναν ποτέ μόνιμο βουητό πάρα μόνο όταν κουνιόταν ο κάδος η όταν άκουγες το ζέσταμα του νερού από τις αντιδράσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Από αυτά που λες, πιθανολογώ ότι θέλει αλλαγή ρουλεμάν ο κάδος του. Φαντάζομαι δεν είναι σχετικά καινούργιο πλυντήριο.

Ναι εχεις δικαιο ειναι παλαιοτερο πλυντήριο, επειδη στο παρελθον δεν ακουγαμε κατι. εχει 2 χρονια τωρα που το ακουμε αυτο. Λες να ειναι ρουλεμαν καδου ή θεμα αμορτισερ καδου που ειπε ο αλλος ο φιλος ο βασιλης πιο πανω ή ειναι το ιδιο πραγμα αυτα τα δυο; Τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση;

7 ώρες πριν, Amaretos είπε

Ε μάλλον είναι θέμα ηχομόνωσης πολυκατοικίας δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Και εγώ ακούω το πλυντήριο όταν δουλεύει από πάνω κυρίως όταν στιβει αλλά πρέπει να είναι απόλυτη ησυχία για να ακούω το βουητό. Εσένα μάλλον είναι ακόμα χειρότερη κατάσταση

Εχεις πεσει μεσα φιλε! Η πολυκατοικια μας εχει τη χειροτερη ηχομονωση. ακους ΤΑ ΠΑΝΤΑ δυστυχως ομιλιες, οτιδηποτε. η πολυκατοικια ειναι του 1993. Το βραδυ που εχει απολυτη ησυχια η κατασταση δεν ειναι καθολου καλη. δεν μπορεις να κοιμηθεις απτο βουητο καλα καλα οταν το λειτουργει... Λες δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Και κατι να λιγοστεψει εστω καπως το βουητο, ικανοποιημενος θαμαι αν εχετε καποια ιδεα. Ξερω που απο πανω ειναι το πλυντηριο τους, στο μπανιο τους που ειναι πανω απτο μπανιο μας. ειπα να εβαζα ηχομονωση εκει; αλλα μετα ειπα αφου ακουγεται σε ολο το σπιτι διαχυτο το βουητο. Δεν ακουγεται μονο σε εκεινο το μερος/σημειο... Εχω ξεμεινει απο ιδεες.

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, George10001 είπε

Ναι εχεις δικαιο ειναι παλαιοτερο πλυντήριο, επειδη στο παρελθον δεν ακουγαμε κατι. εχει 2 χρονια τωρα που το ακουμε αυτο. Λες να ειναι ρουλεμαν καδου ή θεμα αμορτισερ καδου που ειπε ο αλλος ο φιλος ο βασιλης πιο πανω ή ειναι το ιδιο πραγμα αυτα τα δυο; Τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση;

Έτσι όπως τον περιγράφεις συνεχόμενο, θα έλεγα ρουλεμάν κάδου. Με πρόβλημα στα αμορτισέρ ο ήχος δε θα ήταν flat line αλλά θα αυξομειωνόταν. Δεν είναι το ίδιο πράγμα φυσικά. Θα θέλουν αλλαγή, αλλά μπορεί να ζητήσουν 100-150€ με τα εργατικά. Δεν ξέρω αν θα θεωρήσει ότι αξίζει, ειδικά άμα δεν ενοχλεί τους ίδιους.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Έτσι όπως τον περιγράφεις συνεχόμενο, θα έλεγα ρουλεμάν κάδου. Με πρόβλημα στα αμορτισέρ ο ήχος δε θα ήταν flat line αλλά θα αυξομειωνόταν. Δεν είναι το ίδιο πράγμα φυσικά. Θα θέλουν αλλαγή, αλλά μπορεί να ζητήσουν 100-150€ με τα εργατικά. Δεν ξέρω αν θα θεωρήσει ότι αξίζει, ειδικά άμα δεν ενοχλεί τους ίδιους.

Δεν τιθεται καν θεμα να το δουν η να το αλλαξουν οι ιδιοι. ΑΝ δεχτουν να φερουν τεχνικο που αμφιβαλλω θα επρεπε να το πληρωσω εγω φυσικα. Πιστεψε με αν μου ελεγες θα δωσεις και 300 ευρω και απο αυριο δεν θα ξαναακουσεις αυτο το βουητο, θα τα εδινα τα χρηματα, σε τετοιο σημειο εχω φτασει. Οπως φαινεται δεν τους ενδιαφερει που ενοχλουν, κατι που προσωπικα με κανει να αναρωτιεμαι... πως γινεται να ξερεις οτι ενοχλεις καποιον με κατι που κανεις, να στο εχει πει, και εσυ να συνεχιζεις σα να μη συμβαινει τιποτα, να μη σε ενδιαφερει δηλαδη που καποιος ταλαιπωρειται εξαιτιας σου; Προσωπικα αν μου πουν οτι κατι που κανω ενοχλει, κοιταζω να το διορθωσω ταχιστα και γνωριζω και αλλους ανθρωπους που λειτουργουν ετσι. Να σε ρωτησω κατι, δεν ειναι το καλυτερο αυτο που θα πω, αλλα αφου δεν τους ενδιαφερει και αυτους που ενοχλουν, αν ειναι τα ρουλεμαν που εχουν προβλημα, υπαρχει περιπτωση να χαλασει σε καποιο διαστημα το πλυντηριο και να χρειαστει να παρουν αλλο και να ησυχασω; ή και με προβλημα στα ρουλεμαν μπορει να συνεχισει να δουλευει αυτο αλλα τοσα χρονια; ηδη αυτο το θορυβο τον ακουμε 2 χρονια τωρα...

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, George10001 είπε

Δεν τιθεται καν θεμα να το δουν η να το αλλαξουν οι ιδιοι. ΑΝ δεχτουν να φερουν τεχνικο που αμφιβαλλω θα επρεπε να το πληρωσω εγω φυσικα. Πιστεψε με αν μου ελεγες θα δωσεις και 300 ευρω και απο αυριο δεν θα ξαναακουσεις αυτο το βουητο, θα τα εδινα τα χρηματα, σε τετοιο σημειο εχω φτασει. Οπως φαινεται δεν τους ενδιαφερει που ενοχλουν, κατι που προσωπικα με κανει να αναρωτιεμαι... πως γινεται να ξερεις οτι ενοχλεις καποιον με κατι που κανεις, να στο εχει πει, και εσυ να συνεχιζεις σα να μη συμβαινει τιποτα, να μη σε ενδιαφερει δηλαδη που καποιος ταλαιπωρειται εξαιτιας σου; Προσωπικα αν μου πουν οτι κατι που κανω ενοχλει, κοιταζω να το διορθωσω ταχιστα και γνωριζω και αλλους ανθρωπους που λειτουργουν ετσι. Να σε ρωτησω κατι, δεν ειναι το καλυτερο αυτο που θα πω, αλλα αφου δεν τους ενδιαφερει και αυτους που ενοχλουν, αν ειναι τα ρουλεμαν που εχουν προβλημα, υπαρχει περιπτωση να χαλασει σε καποιο διαστημα το πλυντηριο και να χρειαστει να παρουν αλλο και να ησυχασω; ή και με προβλημα στα ρουλεμαν μπορει να συνεχισει να δουλευει αυτο αλλα τοσα χρονια; ηδη αυτο το θορυβο τον ακουμε 2 χρονια τωρα...

Το θεμα ειναι πως δεν γίνεται να ενοχλεί εσένα και να μην ενοχλει αυτούς, θα έπρεπε να ενοχλούνται το ίδιο ή και περισσότερο από εσένα. Επίσης και αυτό που λες ότι ακούγεται σε όλο το σπίτι μου κάνει εντύπωση, η λογική λέει ότι θα έπρεπε να ακουγόταν κυρίως στο δωμάτιο που είναι το πλυντήριο. Υπό αυτές τις συνθήκες, ακομα και μόνωση να βάλουν αυτοί στην επιφάνεια πάνω από την οποία στέκεται το πλυντήριο, το βουητό δεν θα ακούγεται εκεί αλλά στο υπόλοιπο σπίτι θα ακούγεται..... Εσύ έχεις ανέβει στο διαμέρισμα τους όταν δουλευει το πλυντήριο να το ακούσεις αυτό; Προφανώς και κατι σε ενοχλει, αλλά κάτι περίεργο καταλαβαίνω, κάτι δεν κάθεται καλά στην όλη ιστορία και προς θεού δεν λέω πως μας κοροϊδεύεις, αλλά μπας και είναι από άλλη συσκευή των από πάνω ή από άλλο διαμέρισμα αυτό; 

Δημοσ.

Μόνο αν πας.επανω την ώρα που δουλεύει θα βγάλεις κάποια άκρη. Πάντως στην ερώτηση σου αν είναι ρουλεμάν , ναι δεν θα αντέξει για πολύ θ χρειαστεί αλλαγή το πλυντήριο, ΑΝ είναι το πλυντήριο το πρόβλημα του θορυβου

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αν όντως δεν τι ακούνε πολύ πιθανών να είναι συντονισμός που γίνεται μέσω τον σιδερων της οικοδομής, μου είχε τύχει αρκετά παλιότερα σε οικοδομή από τη μηχανή του Ανσανσερ, το άκουγαν σε 2 διαμερίσματα από τα 24,δυστηχως όταν και αν είχαμε κάνει δεν εξαφανίστηκε ποτέ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

12 ώρες πριν, George10001 είπε

Έτσι όπως σε κόβω που το θεωρείς τόσο σημαντικό, πάρ' του εσύ ένα νέο πλυντήριο άμα είναι τόσο αδιάφορος και δε βγάζεις άκρη αλλιώς. Τι να σου πω.

6 ώρες πριν, Amaretos είπε

Πάντως στην ερώτηση σου αν είναι ρουλεμάν , ναι δεν θα αντέξει για πολύ θ χρειαστεί αλλαγή το πλυντήριο

Μην το λες για το αν θ' αντέξει πολύ. Ήδη έχει βγάλει 2 χρόνια όπως βλέπεις.

2 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Αν όντως δεν τι ακούνε πολύ πιθανών να είναι συντονισμός που γίνεται μέσω τον σιδερων της οικοδομής

Πιθανό, ναι.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.

Αν μπει ηχομονωτικό υλικό από κάτω από το πλυντήριο δεν θα βοηθήσει άραγε; θα αποροφά και τριγμούς ώστε να μειωθεί ο συντονισμός - ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω ...

Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις σε κάποιο κατάστημα που ασχολείται με τον ήχο. Όχι αυτά τα κομμάτια που είναι και καλά "ειδικά" για πλυντήρια/ψυγεία, αυτά τα υλικά είναι πολύ λεπτά. Έχουν βγει τόσα για την ηχομόνωση πια, ίσως κάτι σε καλύπτει κ εσένα. Μία πρόχειρη ματιά στο σκρουτζ:

https://www.skroutz.gr/c/4679/ichoaporrofitika-ylika.html?keyphrase=ηχομονωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...