Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 248
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, petasis είπε

Νομίζω καλά κάνει η γκούγκλ. Ο καθένας μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί. Και η γκουγκλ έχει δικαίωμσ να αποφασίσει ότι ο υπάλληλος δεν της κάνει, και να τον απολύσει.

Το ξέρεις ότι είναι διάκριση/ρατσισμός αυτό το πράγμα?  Είναι σαν να έχει AIDS ο άλλος και να τον απολύεις γι αυτό ή κάτι άλλο. Σε καμία περίπτωση κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς δουλειά επειδή υπάρχει ο ιός. όποιος είναι αντίθετος ή δεν έχει ανθρωπιά μέσα του ή είναι φανατικός του καθεστώτος. 

Επεξ/σία από Spiraulos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spiraulos είπε

Το ξέρεις ότι είναι διάκριση αυτό το πράγμα?  Είναι σαν να έχει AIDS ο άλλος και να τον απολύεις γι αυτό ή κάτι άλλο. Σε καμία περίπτωση κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς δουλειά επειδή υπάρχει ο ιός. όποιος είναι αντίθετος ή δεν έχει ανθρωπιά μέσα του ή είναι φανατικός του καθεστώτος. 

Όχι δεν είναι διάκριση. Διάκριση είναι να πεις ότι δεν θα προσλαμβάνω ομοφυλόφιλους ή δεν θέλω να έχω Ινδούς ή Ρώσους στην δουλειά μου. Διάκριση θα ήταν αν πχ το εμβόλιο το πλήρωνες 1000$ για να το κάνεις και σου έλεγε η εταιρία αν δεν μπορείς να το πλήρωσεις πέρνα έξω. Από την στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν διαθέσιμο σε όλους οι επιπτώσεις του μη εμβολιασμού δεν αποτελούν διάκριση. 

• Like 5
  • Sad 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Όχι δεν είναι διάκριση. Διάκριση είναι να πεις ότι δεν θα προσλαμβάνω ομοφυλόφιλους ή δεν θέλω να έχω Ινδούς ή Ρώσους στην δουλειά μου. Διάκριση θα ήταν αν πχ το εμβόλιο το πλήρωνες 1000$ για να το κάνεις και σου έλεγε η εταιρία αν δεν μπορείς να το πλήρωσεις πέρνα έξω. Από την στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν διαθέσιμο σε όλους οι επιπτώσεις του μη εμβολιασμού δεν αποτελούν διάκριση. 

έλα, δικό σου. Αριθμός 3

Μάθε τι σημαίνει διάκριση.

https://el.m.wiktionary.org/wiki/διάκριση

Που κολλάει το δωρεάν?? Καμία σχέση.

Δεν σε θέλει επειδή δεν είσαι εμβολιασμένος. Απλό 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια απορία για όλους αυτούς που γράφουν ψεκ και ψεκες και όλα τα συναφή. Πραγματικά πιστεύετε ότι όλοι αυτοί που δεν "θέλουν" να κάνουν το εμβόλιο πιστεύουν σε 5G και εξωγήινους;

Η φίλη μου για παράδειγμα έχει σοβαρό πρόβλημα με φλεβίτη. Όλοι οι γιατροί της της λένε μην τυχόν κάνει το εμβόλιο γιατί κινδυνεύει από θρόμβωση και "γεια σας". Δεν μπορεί όμως να πάρει εξαίρεση για ιατρικούς λόγους σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα εξαίρεσης από εμβόλιο. Αν κάποια στιγμή οι δικοί μας φωστήρες (πολιτικοί) ψηφίσουν το ίδιο όπως USA πλευρά (που θα το κάνουν) θα χάσει την δουλειά της. Και μεγαλώνει μόνη της 2 έφηβα παιδιά. Και πιστέψτε με τα 30-50€ τον μήνα που δίνει για τα rapids, της λείπουν από το πορτοφόλι της. Μακάρι να μπορούσε να κάνει το "ανέξοδο" εμβόλιο...

Πιστεύετε ακόμα λοιπόν πως η Google (και η κάθε Google) καλά κάνει; "Μακάρι να έκανε και χειρότερα" όπως έχει ειπωθεί; Ή πιστεύετε πως η περίπτωση της φίλης μου είναι μοναδική; Μακάρι να μην τύχει σε κανέναν σας οτιδήποτε άσχημο, αλλά θέλω να σας δω αν στις επόμενες εξετάσεις σας ανακοινώσουν ότι πάσχετε από σκλήρυνση κατά πλάκας που έρχεται μια μέρα απροειδοποίητα (σαν να πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι σου) να δούμε τι θα κάνατε... (μακρυά από όλους επαναλαμβάνω!!!).

Ότι είναι μακρυά από τον ... μας σήμερα, αύριο θα έρθει και στον δικό μας... Και ελπίζω να το καταλάβουμε όλοι πριν είναι αργά. Γιατί όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, έχει δοθεί τέτοια εξουσία σήμερα στις εταιρίες (με πρόφαση τον COVID) όπου αύριο θα χάσεις την δουλειά σου σε μία μέρα αν εμφανίσεις σκλήρυνση (ή οτιδήποτε μειώνει την εργασιακή σου ικανότητα). Αντί να σε πληρώνει η εταιρία 20 χρόνια "μισό" υπάλληλο... Δεν μπορεί να είστε πάντα με τους "εμάς" Θα είστε κάποια στιγμή και με τους "άλλους". Και εκεί το ποτήρι θα είναι πικρό...

SRY για το Wall of Text. Από έναν 46χρονο που δεν υποστηρίζει κανέναν π...η παρά μόνο το συμφέρον το δικό του και τον γύρω συμπολιτών του.

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 14
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Spiraulos είπε

Το ξέρεις ότι είναι διάκριση/ρατσισμός αυτό το πράγμα?  Είναι σαν να έχει AIDS ο άλλος και να τον απολύεις γι αυτό ή κάτι άλλο. Σε καμία περίπτωση κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς δουλειά επειδή υπάρχει ο ιός. όποιος είναι αντίθετος ή δεν έχει ανθρωπιά μέσα του ή είναι φανατικός του καθεστώτος. 

Φίλε μου δεν είναι άσπρο-μαύρο το πράγμα, όπως το AIDS ή  το χρώμα του δέρματος, εδώ ο εργαζόμενος έχει ανέξοδη κι ασφαλή επιλογή για το πιο ασφαλές και δοκιμασμένο (τώρα πια) φάρμακο που φτιάχτηκε ποτέ. Eσύ το βλέπεις διάκριση/ρατσισμό σαν να έχει AIDS ο άλλος όπως λες. Αλλοι το βλέπουν σαν προστασία του κοινωνικού συνόλου - και καλά κάνουν. Και ασε τα λυπητερά για ανθρωπιά και φανατισμούς. Αν δεν σκέφτεται ο ανεμβολίαστος τους γύρω του δεν είναι υποχρεωμένοι να τον σκεφτούν οι άλλοι και να τον συμπονούν...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, AzaZyL είπε

Πραγματικά πιστεύετε, ότι υπάρχει περίπτωση αυτήν την καινούργια εξουσία, που απέκτησε η κυβέρνηση πάνω μας, να την αφήσει, μετά το πέρας της πανδημίας? Για σκεφτείτε... Απλά θα την παρατήσει και θα πει ''τέλος τώρα''....??

Η αλήθεια είναι πως από κατάσταση εξαίρεσης σε κατάσταση εξαίρεσης το πάνε.

Θα υπάρξει άλλη αφορμή ενώ στα πλαίσια αυτής θα έχουν επιτευχθεί διάφορα πράγματα. π.χ. σε τοπικό επίπεδο: Η πώληση της ΔΕΗ, αποδιαρθρωση του δημοσίου συστήματος υγείας κλπ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο έγινε ας πούμε πυρόσβεση ορισμένων κινημάτων που ενοχλούσαν, επιτάχυνση εξελίξεων στον τομέα της τεχνολογίας και των φαρμακευτικών εταιρειών, νέος τρόπος ευελιξίας η εξ αποστάσεως εργασία φυσιολογικοποιηθηκε και φυσικά οι πιο πλούσιοι έγιναν κατά πολύ πλουσιότεροι ενώ οι πιο φτωχοί κατά πολύ φτωχότεροι.

Έρχονται σιγα σιγά και οι οικονομικές συνέπειες των λοκνταουν. Δεν μπορούν οι δανειστές να μας αφήσουν λάσκα για πολύ ακόμα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

" Κάποιο έγγραφο που να τους εξαιρεί για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους "

- Ποια θρησκεία δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Eloy είπε

Φίλε μου δεν είναι άσπρο-μαύρο το πράγμα, όπως το AIDS ή  το χρώμα του δέρματος, εδώ ο εργαζόμενος έχει ανέξοδη κι ασφαλή επιλογή για το πιο ασφαλές και δοκιμασμένο (τώρα πια) φάρμακο που φτιάχτηκε ποτέ. Eσύ το βλέπεις διάκριση/ρατσισμό σαν να έχει AIDS ο άλλος όπως λες. Αλλοι το βλέπουν σαν προστασία του κοινωνικού συνόλου - και καλά κάνουν. Και ασε τα λυπητερά για ανθρωπιά και φανατισμούς. Αν δεν σκέφτεται ο ανεμβολίαστος τους γύρω του δεν είναι υποχρεωμένοι να τον σκεφτούν οι άλλοι και να τον συμπονούν...

τι να σου πω. Άνοιξε ενα λεξικό, είναι η έννοια της διάκρισης αυτό. Και κάτι άλλο,  αυτή η μ***ια με την κοινωνική ευθύνη είναι ότι πιο ηλίθιο έχω ακούσει.  Είδα πόσο ευαίσθητοι είστε όσον αφορά τη κοινωνία. Που υποστηρίζετε την απόλυση ενός ανθρώπου επειδή δεν θέλει εμβολιαστεί. Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και μόνο, ο άλλος είναι για τον εαυτό του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Spiraulos είπε

Που υποστηρίζετε την απόλυση ενός ανθρώπου επειδή δεν θέλει εμβολιαστεί.

Όχι μόνο απόλυση αλλά και καμία πρόσβαση πουθενά χωρίς rapid των 30€ (τα 10 είναι λίγα) και το πολύ σωστό μηνιαίο πρόστιμο (καλύτερα να πάει 200-300, να είναι μεγάλο μέρος του βασικού μισθού) μέχρι να αναγκαστεί να το κάνει. Κανένα έλεος στην αντι-επιστημονικότητα, τέλος η ανοχή

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 4
  • Confused 3
  • Sad 3
Δημοσ.

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Σε λίγο θα μας πουν ότι το τσιγάρο σε κλειστούς χώρους κάνει κακό στους παθητικούς καπνιστές! Απίστευτα πράγματα από τη νέα τάξη πραγμάτων!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Spiraulos είπε

τι να σου πω. Άνοιξε ενα λεξικό, είναι η έννοια της διάκρισης αυτό. Και κάτι άλλο,  αυτή η μ***ια με την κοινωνική ευθύνη είναι ότι πιο ηλίθιο έχω ακούσει.  Είδα πόσο ευαίσθητοι είστε όσον αφορά τη κοινωνία. Που υποστηρίζετε την απόλυση ενός ανθρώπου επειδή δεν θέλει εμβολιαστεί. Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και μόνο, ο άλλος είναι για τον εαυτό του.

Κοίτα, ας μη μιλάμε μόνο για εταιρίες σαν την google - ας πάμε πιο κοντά, πχ. στην καφετέρια που συχνάζουμε. Μπορεί σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ο σερβιτόρος  να είναι ανεμβολίαστος - γιατί είναι ο μόνος υπεύθυνος για τον εαυτό του όπως λες. Ε, λοιπόν, εγώ και οι φίλοι μου και οι υπόλοιποι πελάτες θα πάμε στην δίπλα καφετέρια που ο σερβιτόρος είναι εμβολιασμένος - γιατί κι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Και ο ιδιοκτήτης της πρώτης καφετέριας - που είναι επίσης υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό του, ας κόψει τον λαιμό του τι θα κάνει με τον σεβιτόρο του... Τόσο απλά...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Ψεκας = το καλυτερο IQ test, για ποιο λογο μια εταιρεια να εχει μπετοβλακες υπαλληλους? Ειναι ενας καλος τροπος να κανει ξεσκαρταρισμα, εγκρίνω μπραβο στη google.

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...