Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν σε κατάλαβα, καντο πιο λιανα. 

Πνευματικοί και φονταμενταλιστές χριστιανοί από που νομίζεις παίρνουν γραμμή;

• Απαντ. 248
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, randomcat είπε

Goes both ways. Όποιος ιατρός συμβουλεύει να το κάνεις αν έχεις "φλεβίτη" να το δώσει γραπτώς και να αναλάβει κάποιου είδους ευθύνη. Τουλάχιστον οικονομική (αποζημίωση); Τι - όχι;

Εάν πάλι κάποιος δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί, μιας και που ακόμα και ως ιατρός θα γνωρίζει για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι κάποιο σημείο, υπάρχει πιο τίμιος και ειλικρινής τρόπος για να το εκφράσει. Π.χ. "κοίτα, υπάρχει περίπτωση να πάει στραβά, συμβουλή μου όμως βάσει του τι έχω μελετήσει και κατανοώ είναι το να το κάνεις, χωρίς να είμαι απόλυτος κ.λπ.". Καλό θα είναι να μην είμαστε απόλυτοι σε θέματα υγείας, όταν οι λύσεις δεν έχουν δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου, αλλιώς άντε για συζήτηση στο καφενείο της γειτονιάς.

Ή μπορεί και να ξέρει τι πρέπει να κάνει για να προφυλάξει τον ασθενή του, ή αν δεν ξέρει ο ίδιος να ξέρει που πρέπει να τον στείλει.

Αλλά στο καφενείο δεν τα λένε αυτά, γεια σου και "καλές γιορτές"

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Στα νούμερα που λες σου διαφεύγουν τα εξής ποσοτικα και ποιοτικά δεδομένα. Πόσοι έτρεξαν να κάνουν τεστ, διότι άλλες χώρες κάνουν πολύ περισσότερα από ότι εδώ, τα πραγματικά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από τα καταγεγραμμενα και ειδικά στην χώρα μας. Το πιο σημαντικό από όλα, πόσοι είναι εμβολιασμενοι από όσους εισέρχονται στις ΜΕΘ. Ένα άλλο επίσης σημαντικό νούμερο που σου διέφυγε, μιας και τα κρούσματα είναι απόλυτοι αριθμοί και όχι σχετικοί, δες τι πληθυσμό έχει η κάθε χώρα ως προς τις διαθέσιμες ΜΕΘ και τα διαθέσιμα νοσοκομεία. Συγκρινεις λοιπόν άλλες χώρες με άλλα μεγέθη. 

Διαθέσιμες εντατικες ανά ανεμβολίαστο και πληθυσμό, και ποσοστό εμβολιασμενων στις ΜΕΘ. Βρες μου τι ποσοστό λοιπόν είναι αυτοί και μετά τα λέμε. 

Σε παρακαλώ σταματα να γραφεις γιατι γινεσαι ολο και πιο πολυ ρεζιλι. 

•Η Ελλαδα ειναι στις 5 χωρες με τα περισσότερα τεστ ανα κατοικο αναλογικα με το πληθυσμο της. Κανουμε κατα μεσο ορο 500.000 τεστ την ημέρα οταν η Αυστραλία με 26 εκατομμύρια πληθυσμό κανει 300.000 και η Κορέα με 52 εκατομμύρια πληθυσμό "μολις" 900.000 την ημερα. Αρα πρωτο σημειο που δεν γνωρίζεις και απλα κανεις προπαγάνδα, σου βαζω και την πηγη.

daily-tests-per-thousand-people-smoothed-7-day_v338_850x600.svg

Ενα αλλο πραγμα που επισης δεν γνωριζεις ειναι οτι η κορεα παρολο που εχει 80.7% vaccination rate καταγραφεί τους περισσότερους νεκρους που ειχε ποτε, για εξήγησε το μας λοιπον αυτο καθως μιλαμε για μια χωρα με 90% vaccinated citizens over the 60.

•Τελος, θες να σου δειξουμε την επίσημη εκθεση του ιδιου του Τσιδρα που λεει οτι ο μεγαλος αριθμος νεκρών δεν ευθύνεται στον ανεμβολιαστο πληθυσμο ΜΟΝΟ αλλα και στην τραγικη κατάσταση των νοσοκομείων και οτι αν ειχαμε ενα καλυτερο σύστημα υγειας θα ειχαμε 2.000 λιγοτερους νεκρους;;           

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα ειναι ημιμετρα και, επισης, ερχονται πολυ αργα. Απ' οτι φαινεται, πρεπει ν' αρχισουν προστιμα σε γονεις που αφηνουν τα παιδια να περνανε τις ταξεις στην δευτεροβαθμια εκπαιδευση στο "ετσι".

6 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε

Ενα αλλο πραγμα που επισης δεν γνωριζεις ειναι οτι η κορεα παρολο που εχει 80.7% vaccination rate καταγραφεί τους περισσότερους νεκρους που ειχε ποτε, για εξήγησε το μας λοιπον αυτο καθως μιλαμε για μια χωρα με 90% vaccinated citizens over the 60.

1. Οσο περισσοτερους εμβολιασμενους εχεις, τοσο περισσοτερο θα συμμετεχουν στα ποσοστα των νοσηλευομενων, αρα και διασωληνωμενων αρα και νεκρων και αυτο επειδη:

2. Το ποσοστο προστασιας των εμβολιων ειναι χονδρικα καπου στο 90% και εξαρταται απο πολλους παραγοντες (διαστημα απο την δοση, συννοσυροτητες, ηλικια κτλ).

Ολα αυτα ειναι γνωστα και τα εχουν πει οι κακοι επιστημονες απο την πρωτη στιγμη.

Ποια ειναι ομως τα χαρακτηριστικα των νεκρων εμβολιασμενων της Κορεας; Μηπως ειναι αυτοι που οι κακοι επιστημονες λενε απο την πρωτη στιγμη οτι ο εμβολιασμος δεν τους πιανει τοσο πολυ; Αλλιως η κουβεντα γινεται καφενειακη.

Επεξ/σία από Clytoceyx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KostasKri είπε

Σίγουρα έγιναν παραπατήματα αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει εντελώς το σύστημα υγείας, τουλάχιστον όχι ποσοτικά (ποιοτικά σίγουρα μπορεί και πρέπει) και όχι πλέον. Στην αρχή της πανδημίας είχε νόημα που δεν είχαμε εμβόλια και δεν ξέραμε τόσα για τον ιό. Όλες οι κυβερνήσεις του πλανήτη, στην αρχή πήγαιναν με κλειστά μάτια, κανείς δεν ήξερε τι να κάνει και είναι φυσικό να έχουν γίνει κακοί χειρισμοί. Τώρα από την στιγμή που ξέρουμε πως αντιμετωπίζεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό, δεν βλέπω τον λόγο να προσλάβουμε πόσους γιατρούς και να ανοίξουμε νοσοκομεία αν είναι να εξυπηρετούμε κυρίως ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν (προφανώς δεν μιλάω για ανθρώπους που λόγω θέματος υγείας δεν μπορούν). Εκτός αν προτιμάς να δεις νοσοκομεία να ρημάζονται όπως οι εγκαταστάσεις τον ολυμπιακών αγώνων μετά το πέρας της πανδημίας.

Άσε όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη. Δεν είναι δα πυρηνική φυσική το τι πρέπει να γίνει όταν υπάρχει υγειονομική κρίση. Είναι σαν να υπάρχει διαστημική κρίση και να μην μπει ως νο.1 προτεραιότητα να ενισχυθεί η nasa.

Ακόμα και το ποσοτικό ένα ψέμα είναι. Απλές κλίνες που τις ονομάζουν μεθ, μεθ με υποπολαπλάσιο προσωπικό απ'οτι χρειάζονται, μεταθέσεις γιατρών από άσχετες ειδικότητες σε μεθ κλπ κλπ. Τα ξέρουμε όλοι, μην κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Άσε που δεν είναι μόνο θέμα μεθ... είναι θέμα πρωτοβάθμιας, τεστ, contact tracing κλπ κλπ κλπ. Δεν θέλουν οι άνθρωποι, δεν είναι μυστικό. Τέτοιοι είναι. Υπάρχουν και τα βιντεάκια από τους "παλαιούς" καιρούς όπου έλεγαν ορισμένοι πως δεν θέλουν να τους πάρει την δόξα η τροϊκα όταν διώχνουν γιατρούς. Δεν έχουν αλλάξει ούτε καν τα πρόσωπα από τότε.

Εγώ, μεταξύ άλλων, προτιμάω να μην χρειαστεί να κάνω ιδιωτική ασφάλιση (δεν είμαι πλούσιος) και να μην πεθάνουν άλλες μερικές χιλιάδες ενώ θα μπορούσαν να ζήσουν. Πολλά ζητάω;; ! Δεν αμφιβάλλω πως μπορεί σύμφωνα με την νεοφιλελεδικη λογική η απάντηση να είναι: "Ναι".

Το σύστημα υγείας το ξήλωναν συστηματικά από τότε που άρχισαν τα μνημόνια. Δεν πειράζει ας κλάψουν λίγο ξαναφτιάχνοντας το. Δάκρυα δικά τους είναι το νέκταρ του απλού λαού.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ξέρω  και λέω πως σε μεγάλη εταιρεία ο ανεμβολιαστος  περναει μονο με rapid και αφου του εχουν πάρει θερμοκρασια, κάτι υπαλληλους που βγαινουν απο λεωφορεία γεμάτα κόσμο που ειναι και χωρις μάσκα τους αφήνουν ετσι γιατί ειχαν καποτε πιστοποιητικό.                                           

Και εγώ είμαι εμβολιασμενος αλλά απορώ, γιατί θεωρουν πως ο καθένας που βγήκε απο ενα λεωφορείο πακτωμενο με κοσμο ειναι ασφαλες να μπει και ας έχει εμβολιαστεί, αφου είναι αποδεδειγμένο πως και κολλάει και μεταδίδει τον ιό.                                 

Ενα ακόμα ακυρο που έχω δει στην πλατφόρμα ειναι πως  μετά απο λιγους μήνες με ξαναφηνει να εμβολιαστω, τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης;, θα μας τρυπανε καθε τρίμηνο;. 

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Θα διαφωνήσω γιατί μια απλή σκέψη που εκφράζουμαι εμείς εδώ και ακούγεται "απλή" και "εύκολη" στην υλοποίηση, αμφιβάλλω αν εν τέλη είναι όντως τόσο "απλή" και "εύκολη" όταν μιλάμε για τέτοιο σκέλος.

Γενικά έχεις δείξει πως δεν σου αρέσει αυτή η κατεύθυνση οπότε λογικό μέσω confirmation bias να βρίσκεις οτιδήποτε επιβεβαιώνει την θέση σου. Κανείς δεν είπε πως είναι απλό ή εύκολο, αλλά πως όχι μόνο δεν το έχουν κάνει προτεραιότητα τους (ενώ προφανώς θα έπρεπε) αλλά διαχρονικά το άκρως αντίθετο είναι ο στόχος τους.

Ελπίζω μόνο να ανήκεις σε κάποια απ'τις κατηγορίες ανθρώπων που συμφέρει αυτή η κατεύθυνση, αλλιώς κρίμα.

• Like 1
Δημοσ.

εγω εχω να πω οτι απο την ολη ιστορια οι κερδισμενοι ειναι λιγοι

σιγουρα οι φαρμακευτικες που πλουτισαν πολυ περισσοτερο σε μια νυχτα κ οι κυβερνησεις που περασαν μετρα που δεν θα τολμουσαν καν σε φυσιολογικες συνθηκες

meanwhile η επικοινωνιακη διαχειρηση ειναι τραγικα ανεπαρκης σε σημειο να αναρωτιεσαι οτι δεν μπορει να ειναι τοσο αχρηστοι

plus βαλε κ την παραπληροφορηση εσκεμμενη κ μη κ το κοκτεηλ γινεται εκρηκτικο ,η κατασταση δεν καλυτερευει ενω θα επρεπε εως σημερα

κ οσοι κερδιζαν συνεχιζουν να κερδιζουν

ps κ εμβολιασμενος ειμαι κ καταλαβαινω την αναγκαιοτητα του εμβολιασμου ολων

απλα μερικες σκεψεις

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Γενικά έχεις δείξει πως δεν σου αρέσει αυτή η κατεύθυνση οπότε λογικό μέσω confirmation bias να βρίσκεις οτιδήποτε επιβεβαιώνει την θέση σου. Κανείς δεν είπε πως είναι απλό ή εύκολο, αλλά πως όχι μόνο δεν το έχουν κάνει προτεραιότητα τους (ενώ προφανώς θα έπρεπε) αλλά διαχρονικά το άκρως αντίθετο είναι ο στόχος τους.

Ελπίζω μόνο να ανήκεις σε κάποια απ'τις κατηγορίες ανθρώπων που συμφέρει αυτή η κατεύθυνση, αλλιώς κρίμα.

Δεν ειναι confirmation bias. Είναι ότι δεν έχω ιδέα πώς μπορεί να λειτουργεί ένα σύστημα τόσο μεγάλο, δεν έχω ιδέα από πολιτική, από υγεία  από τίποτα από όλα αυτά. Μην γνωρίζοντας τίποτα από τα παραπάνω, απλά τήνω να προσπαθώ να δω το πρόβλημα και από τις δύο πλευρές. Και από την πλευρά του λαού που καλείται να υποστεί τα προβλήματα και από την μερία αυτών που έχουν κληθεί να τα λύσουν.

Αν με ρωτούσες κάτι πάνω στον κλάδο που εργάζομαι θα μπορούσα κατηγορηματικά να σου απαντήσω. Τώρα σε αυτή την περίπτωση, μη γνωρίζοντας, δεν θέλω να κράξω ούτε τους μεν ούτε τους δε, δεδομένου ότι κανείς από τους δύο, εν τέλει, δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...