Προς το περιεχόμενο

Apple MacBook Pro 16" (i9) vs Apple MacBook Pro 13.3" (M1)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, iCyd είπε

Δεν κατάλαβα ακριβώς σε τι αναφέρεσαι εδώ αλλά όπως και να έχει, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. 

Στα 2650 το βλέπω το καινούριο 16άρι.

Πόσα ελπίζεις (η ελπίδα είναι δωρεάν) να κερδίσεις από το μεταχειρισμένο;

Μια ματιά 10 δευτερολεπτων στις αγγελίες του insomnia το μεταχειρισμένο intel το έχει στα 2100.

550 ευρώ διαφορά.

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, skiabox είπε

Στα 2650 το βλέπω το καινούριο 16άρι.

Πόσα ελπίζεις (η ελπίδα είναι δωρεάν) να κερδίσεις από το μεταχειρισμένο;

Μια ματιά 10 δευτερολεπτων στις αγγελίες του insomnia το μεταχειρισμένο intel το έχει στα 2100.

550 ευρώ διαφορά.

Το έχω βρει στα ~1600€ το 16” 2019 ενώ το 13” M1 μου βγαίνει ~1450€ με τιμολόγιο. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, iCyd είπε

Το έχω βρει στα ~1600€ το 16” 2019 ενώ το 13” M1 μου βγαίνει ~1450€ με τιμολόγιο. 

Θα κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν πας στα  256GB.  Ο αποθηκευτικός χώρος δεν μπορεί να αναβαθμιστεί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Θα κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν πας στα  256GB.  Ο αποθηκευτικός χώρος δεν μπορεί να αναβαθμιστεί.

Το γνωρίζω. Αν εξαιρέσουμε την χωριτηκότητα, ποιο απο τα 2 τα προτεινόταν; 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, iCyd είπε

Το γνωρίζω. Αν εξαιρέσουμε την χωριτηκότητα, ποιο απο τα 2 τα προτεινόταν; 

Δεν μπορείς να συγκρίνεις 13 με 16...

Δημοσ.
19 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Ισχύει δεν φτάνουν τα 256.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα το 16" intel. Το Μ1 είναι ακόμα στα νηπιακά του βήματα. Σε 3 χρόνια το ξανασυζητάμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/12/2021 στις 7:07 ΜΜ, iCyd είπε

Διαβάζω πολύ για θέματα με τις θερμοκρασίες όσο αφορά το 16 , ισχύει;

Άμα το συνδέσεις σε external monitors βράζει λίγο του 2019 και τα fans είναι σε full speed (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι σήμερα, εγώ το είχα λίγο καιρό εκείνο τον καιρό!).

Προσοχή το Μ1 (2020) σηκώνει μόνο 1 μονιτορ. Μπορείς να βάλεις περισσότερα με third party συσκευές (που δεν είναι και πολύ φθηνές βέβαια…).

Το Μ1 pro (2021) (το οικονομικότερο που το έχω και στην κατοχή μου) σηκώνει πολλαπλά μονιτορς. Εγώ έχω 2 x 27'' - 4K (scaled κι όλας σε 2Κ που υποτίθεται το ζορίζει περισσότερο) και δεν καταλαβαίνει τπτ. Για την ακρίβεια δεν έχουν ανάψει ποτέ οι ανεμιστήρες (ελπίζω να δουλεύουν :P

Επεξ/σία από Lside
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Lside είπε

Το Μ1 pro (2021) (το οικονομικότερο που το έχω και στην κατοχή μου) σηκώνει πολλαπλά μονιτορς. Εγώ έχω 2 x 27'' - 4K (scaled κι όλας σε 2Κ που υποτίθεται το ζορίζει περισσότερο) και δεν καταλαβαίνει τπτ. Για την ακρίβεια δεν έχουν ανάψει ποτέ οι ανεμιστήρες (ελπίζω να δουλεύουν :P

Μπορεί να έχεις μονο ένα text editor ανοικτό. Πρέπει να αναφέρεις και τη χρήση που του κάνεις...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Μπορεί να έχεις μονο ένα text editor ανοικτό. Πρέπει να αναφέρεις και τη χρήση που του κάνεις...

Ε δεν έχω έναν editor ανοιχτό αλλά δεν κάνω και κάτι φοβερό. Χρησιμοποιώ pycharm, VS, x2go, spotify, notion, skype, slack, zoom, MS office, openVPN και chrome όπου έχω συνήθως και κάποιες καρτέλες youtube. Τώρα ξέρεις πότε ανοίγω το ένα πότε το άλλο… Αυτό που έχω παρατηρήσει να λείπει είναι RAM όχι CPU ή  GPU. Αν ξανά αγόραζα θα πήγαινα για το 32GB ram.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Lside είπε

Ε δεν έχω έναν editor ανοιχτό αλλά δεν κάνω και κάτι φοβερό. Χρησιμοποιώ pycharm, VS, x2go, spotify, notion, skype, slack, zoom, MS office, openVPN και chrome όπου έχω συνήθως και κάποιες καρτέλες youtube. Τώρα ξέρεις πότε ανοίγω το ένα πότε το άλλο… Αυτό που έχω παρατηρήσει να λείπει είναι RAM όχι CPU ή  GPU. Αν ξανά αγόραζα θα πήγαινα για το 32GB ram.

Η GPU νομίζω συνδέεται με την RAM σεαυτά τα μοντέλα λόγω integrated module. Δηλαδή τα 16 ram μπορεί να είναι και 12 σε intense GPU use αν χρησιμοποιεί 4 η GPU.

Νομίζω και το RAM bandwidth  που έχουν δώσει στις διαφημίσεις μάρκετινγκ που έχουν αναφέρεται στη GPU (είναι αντίχοιχο του bandwidth που έχουν οι κάρτες γραφικών amd στο intel imac).

Μπορεί να κάνω όμως και λάθος σχετικά με το πως λειτουργεί η gpu σε αυτά τα μοντέλα, οπότε μπορεί να γράψει και κάποιος πιο σχετικός, μιας και το Pro 14" φαίνεται ενδιαφέρον. Τώρα μεταξύ intel 16" και Μ1 Pro 13", ανάλογα και με τη χρήση πάντα, θα πρότεινα 16" intel. Αν είναι να συγκρίνουμε M1 Pro και intel, το M1 Pro θα βγάλει περισσότερα χρόνια.

Επεξ/σία από bioentre
Δημοσ.

Τελικά αλλαγή σχεδίων. 

Προχώρησα σε παραγγελία ενός MacBook Pro 14" . Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή, θα φανεί στο χειροκρότημα 😂

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...