Προς το περιεχόμενο

Apple MacBook Pro 16" (i9) vs Apple MacBook Pro 13.3" (M1)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ.

Θα προχωρήσω σε αγορά νέου MacBook Pro και θέλω μια δεύτερη γνώμη.

Είμαι ανάμεσα στο MacBook Pro 16" (2019) (i9-9880H/16GB/1TB/Radeon Pro 5500M) και στο Apple MacBook Pro 13.3" (2020) (M1/16GB/256GΒ) .

Να σημειώσω οτι το 16αρι θα γίνει αγορά μεταχειρισμένου ενώ το 13αρι θα γίνει αγορά καινουργίου, η τιμή τους βγαίνει πάνω κάτω η ίδια.

Διαβάζω πολύ για θέματα με τις θερμοκρασίες όσο αφορά το 16 , ισχύει; Το έχει κάποιος στην κατοχή του ;

Όσα reviews και συγκριτικά είδα ο M1 είναι ξεκάθαρα καλύτερος, απλά το μόνο που με σταματάει είναι η μικρή οθόνη. (Έχουν περάσει απο τα χέρια μου και 13" και 15" MacBooks).

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη. :) 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, iCyd είπε

Χαιρετώ.

Θα προχωρήσω σε αγορά νέου MacBook Pro και θέλω μια δεύτερη γνώμη.

Είμαι ανάμεσα στο MacBook Pro 16" (2019) (i9-9880H/16GB/1TB/Radeon Pro 5500M) και στο Apple MacBook Pro 13.3" (2020) (M1/16GB/256GΒ) .

Να σημειώσω οτι το 16αρι θα γίνει αγορά μεταχειρισμένου ενώ το 13αρι θα γίνει αγορά καινουργίου, η τιμή τους βγαίνει πάνω κάτω η ίδια.

Διαβάζω πολύ για θέματα με τις θερμοκρασίες όσο αφορά το 16 , ισχύει; Το έχει κάποιος στην κατοχή του ;

Όσα reviews και συγκριτικά είδα ο M1 είναι ξεκάθαρα καλύτερος, απλά το μόνο που με σταματάει είναι η μικρή οθόνη. (Έχουν περάσει απο τα χέρια μου και 13" και 15" MacBooks).

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη. :) 

Δυο διαφορετικά μηχανήματα ψάχνεις 

Το μέγεθος είναι η κυριότερη τους διαφορά 

Κατεληξε πρώτα σε αυτό και μετά κρίνεις τους επεξεργαστές 

Χαοτικη είναι η διαφορά των δυο μεγεθών σε καθημερινή χρήση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Δυο διαφορετικά μηχανήματα ψάχνεις 

Το μέγεθος είναι η κυριότερη τους διαφορά 

Κατεληξε πρώτα σε αυτό και μετά κρίνεις τους επεξεργαστές 

Χαοτικη είναι η διαφορά των δυο μεγεθών σε καθημερινή χρήση 

Όταν πρόκειται για πολύωρη εγασία δουλεύω σε 34" monitor.  

Συνήθως δεν δουλεύω απο το MacBook, εκτός αν κριθεί αναγκαίο,  καθώς στη δουλειά υπάρχει Desktop.

Αν έβαζες μπροστά μου αυτά τα 2 MacBooks θα πήγαινα ξεκάθαρα στο 16", χωρις να το σκεφτώ.

Το μόνο που σταματάει είναι πως αρκετοί αναφέρουν θέματα για θερμοκρασίες κλπ.

Δεν θέλω να ακούω αυτό το βουητό απο τα fans μπροστά μου ανευ λόγου, το λέω γιατί είδα reviews που μόλις έκανα plug ενα απλό USB άρχιζαν και δούλευαν στα max rpms. Επίσης, διάβασα ότι πολλοί τα επέστρεψαν λόγω προβλημάτων με thermal throttling.

Επεξ/σία από iCyd
Δημοσ.
1 ώρα πριν, iCyd είπε

Συνήθως δεν δουλεύω απο το MacBook, εκτός αν κριθεί αναγκαίο,  καθώς στη δουλειά υπάρχει Desktop.

Αν έβαζες μπροστά μου αυτά τα 2 MacBooks θα πήγαινα ξεκάθαρα στο 16", χωρις να το σκεφτώ.

Δεν θέλω να ακούω αυτό το βουητό απο τα fans μπροστά μου ανευ λόγου, το λέω γιατί είδα reviews που μόλις έκανα plug ενα απλό USB άρχιζαν και δούλευαν στα max rpms. Επίσης, διάβασα ότι πολλοί τα επέστρεψαν λόγω προβλημάτων με thermal throttling.

Σου φαίνεται εσένα λογικό ένα τέτοιο μηχάνημα μόλις βάλεις κάτι επάνω να δουλεύει στο τέρμα; 
Δηλαδη μην τρελαθούμε 

Εγω έχω MacBook i7 2014 και δεν ακούω καν να δουλεύουν οι ανεμιστήρες με πλήρη ησυχία στο σπίτι 

Αλλο πράγμα είναι να υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο μηχάνημα και να συμπεριφέρεται έτσι και άλλο είναι να θεωρούμε ότι όλα τα μηχανήματα που πωλήθηκαν στην αφορά είναι έτσι 

Δεν ισχύουν αυτά και δεν θα μπορούσαν κιόλας να ισχύουν σε μηχανήματα αξίας 4 ελληνικών μέσον μισθών 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iCyd είπε

Με το Monterey διορθώθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούσε το αδικαιολόγητα βαρύ Big Sur.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Σου φαίνεται εσένα λογικό ένα τέτοιο μηχάνημα μόλις βάλεις κάτι επάνω να δουλεύει στο τέρμα; 
Δηλαδη μην τρελαθούμε 

Εγω έχω MacBook i7 2014 και δεν ακούω καν να δουλεύουν οι ανεμιστήρες με πλήρη ησυχία στο σπίτι 

Αλλο πράγμα είναι να υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο μηχάνημα και να συμπεριφέρεται έτσι και άλλο είναι να θεωρούμε ότι όλα τα μηχανήματα που πωλήθηκαν στην αφορά είναι έτσι 

Δεν ισχύουν αυτά και δεν θα μπορούσαν κιόλας να ισχύουν σε μηχανήματα αξίας 4 ελληνικών μέσον μισθών 

Kαι γω με Macbook 15" i7 2013 είμαι, δεν το λες οτι εχει και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλα οκ δεν δουλεουν στο max τα fans στα καλά καθούμενα.

Σου αναφέρω αυτά που είδα, γενικά πολλοί αναφέρουν προβληματα με τις θερμοκρασίες, ειδικά με τον i9. Τώρα περαιτερω δεν γνωρίζω 🤷‍♂️

1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Με το Monterey διορθώθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούσε το αδικαιολόγητα βαρύ Big Sur.

Μακάρι να ισχύει κάτι τέτοιο και να ήταν θέμα του Big Sur μιας και όλα τα reviews που είδα ήταν με Big Sur.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, iCyd είπε

Kαι γω με Macbook 15" i7 2013 είμαι, δεν το λες οτι εχει και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλα οκ δεν δουλεουν στο max τα fans στα καλά καθούμενα.

Σου αναφέρω αυτά που είδα, γενικά πολλοί αναφέρουν προβληματα με τις θερμοκρασίες, ειδικά με τον i9. Τώρα περαιτερω δεν γνωρίζω 🤷‍♂️

Μακάρι να ισχύει κάτι τέτοιο και να ήταν θέμα του Big Sur μιας και όλα τα reviews που είδα ήταν με Big Sur.

Ναι το 16άρι macbook pro έχω και είδα χαοτική διαφορά.

Μου προξένησε και εμένα τεράστια έκπληξη για το πόσο βαρύ μπορεί να είναι το ένα λειτουργικό σε σχέση με το άλλο.

Γενικά η apple βγάζει ένα λειτουργικό μάπα και ένα καλό συνήθως εναλλάξ.

Στο μάπα χώνει καινούρια features και μετά στο καλό ασχολείται με το performance.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Ναι το 16άρι macbook pro έχω και είδα χαοτική διαφορά.

Μου προξένησε και εμένα τεράστια έκπληξη για το πόσο βαρύ μπορεί να είναι το ένα λειτουργικό σε σχέση με το άλλο.

Γενικά η apple βγάζει ένα λειτουργικό μάπα και ένα καλό συνήθως εναλλάξ.

Στο μάπα χώνει καινούρια features και μετά στο καλό ασχολείται με το performance.

Έχεις το συγκεκριμένο που αναφέρω του 2019 ή κάποιο παλαιότερο 16άρι;

Ρωτάω για να μου πεις αντικειμενική άποψη μιας και το έχεις στην κατοχή σου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, iCyd είπε

Έχεις το συγκεκριμένο που αναφέρω του 2019 ή κάποιο παλαιότερο 16άρι;

Ρωτάω για να μου πεις αντικειμενική άποψη μιας και το έχεις στην κατοχή σου.

Το i7 έχω οπότε το i9 που λες εσύ θα είναι ακόμα πιο δυνατό.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skiabox είπε

Το i7 έχω οπότε το i9 που λες εσύ θα είναι ακόμα πιο δυνατό.

i7/16GB/5300M ?

Γενικά με θερμοκρασίες δεν είχες ποτέ θέμα?

Καλά δεν θα κάνω και τρελές δουλειές οπως video editing, render κλπ.

Docker, 1-2 IDEs και καμια 10 tabs σε 1-2 browsers. Βάση αυτών έλεγα οτι δεν θέλω να ανοιγουν τα fans ανευ λογου.

Δημοσ.

Προγραμματιστής είμαι και τώρα με το Monterey τρέχουν όλα νερό και με 2 εξωτερικά 32άρια monitors παρακαλώ.

Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα μηχάνημα που ήταν το καλύτερο της δεκαετίας με μεγάλη διαφορά από το προηγούμενο όταν βγήκε.

Εγώ ήξερα ότι έρχονται τα M αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλο εκείνη την εποχή.

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, skiabox είπε

Προγραμματιστής είμαι και τώρα με το Monterey τρέχουν όλα νερό και με 2 εξωτερικά 32άρια monitors παρακαλώ.

Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα μηχάνημα που ήταν το καλύτερο της δεκαετίας με μεγάλη διαφορά από το προηγούμενο όταν βγήκε.

Εγώ ήξερα ότι έρχονται τα M αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλο εκείνη την εποχή.

Τωρα για 16" με M1 η τιμή ξεφεύγει κατά πολύ για τα δεδομένα μου. Επίσης δεν νομίζω να καταλάβω και κάποια τρομερή διαφορά στη δουλειά που θα κάνω παρά μόνο στην κατανάλωση της μπαταρίας. 

Εδώ το 15" του 2013 τα τρέχει όλα αν εξαιρέσουμε οτι έχει κάποια θέμα ώρες ώρες με τις θερμοκρασίες, απλά ζεσταίνεται 65-70 βαθμούς.

Κλείνω προς το 16" του 2019 αν και μεταχειρισμένο (δεν έχει εγγύηση).

Δημοσ.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλα όσα έγραψα συντελούν στο να μην δεις μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, skiabox είπε

Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλα όσα έγραψα συντελούν στο να μην δεις μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Δεν κατάλαβα ακριβώς σε τι αναφέρεσαι εδώ αλλά όπως και να έχει, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...