Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θέλω να ρωτήσω γενικότερα, έστω ότι οι μνήμες σε συγκεκριμένη μητρική δεν παίζουν με τίποτα στο OC profile, υπάρχουν συχνά BSOD σε μεγάλα load και τα MemTest είναι γεμάτα error.

Τρέχω στην ίδια μητρική άλλες μνήμες (δύο διαφορετικά ζεύγη), άλλης μάρκας, άλλης χωρητικότητας, παίζουν μια χαρά, αμέσως λοκάρει στη συχνότητα OC και δουλεύουν ρολόι.

Φταίνε οι μνήμες; Σε δικό τους τεστ είπαν είναι ΟΚ..

Έχω μπλέξει με θέμα επιστροφής και αντικατάστασης (προσπαθούν να πάρουν όλο το PC για format και έλεγχο MoBo).

-- Asus Tuf B450 plus gaming + Corsair 4X16GB 3000MH/z--

Επεξ/σία από Balerama
Δημοσ.

Παίζει να είναι θέμα συνεργασίας μητρικής με τις συγκεκριμένες μνήμες, εφόσον λες οτι με άλλες δεν το κάνει.

Ίσως να δοκιμάσεις να κάνεις κάποιο bios update μήπως στρώσει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Balerama είπε

Παιδιά θέλω να ρωτήσω γενικότερα, έστω ότι οι μνήμες σε συγκεκριμένη μητρική δεν παίζουν με τίποτα στο OC profile, υπάρχουν συχνά BSOD σε μεγάλα load και τα MemTest είναι γεμάτα error.

Τρέχω στην ίδια μητρική άλλες μνήμες (δύο διαφορετικά ζεύγη), άλλης μάρκας, άλλης χωρητικότητας, παίζουν μια χαρά, αμέσως λοκάρει στη συχνότητα OC και δουλεύουν ρολόι.

Φταίνε οι μνήμες; Σε δικό τους τεστ είπαν είναι ΟΚ..

Έχω μπλέξει με θέμα επιστροφής και αντικατάστασης (προσπαθούν να πάρουν όλο το PC για format και έλεγχο MoBo).

-- Asus Tuf B450 plus gaming + Corsair 4X16GB 3000MH/z--

Ποιες είναι ακριβώς οι μνήμες; Παίζουν ρόλο και η μάρκα/ τεχνολογία των chip, αλλά και αν είναι με τσιπάκια από τη μία ή από τις δύο πλευρές.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Παίζει να είναι θέμα συνεργασίας μητρικής με τις συγκεκριμένες μνήμες, εφόσον λες οτι με άλλες δεν το κάνει.

Ίσως να δοκιμάσεις να κάνεις κάποιο bios update μήπως στρώσει.

Έχω το προτελευταίο Bios, το κάνει και με αυτό και με τα προηγούμενα..

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Ποιες είναι ακριβώς οι μνήμες; Παίζουν ρόλο και η μάρκα/ τεχνολογία των chip, αλλά και αν είναι με τσιπάκια από τη μία ή από τις δύο πλευρέ

Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4-3000MHz

CMK64GX4M4C3000C15

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Balerama είπε

Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4-3000MHz

Αυτές ήταν οι ζαβές;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτές ήταν οι ζαβές;

Ναι αυτές.. Ενηγουεη, απλά πιο πολύ ήθελα να δω πώς μπορώ να αποδείξω ότι είναι θέμα ram, γιατί αρχίσαμε γαϊτανάκι φταιξιματος ώστε να μην τις πάρουν πίσω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο παρακάτω πίνακα η 2η μνήμη είναι αυτή που έχει τα κατώτερης ποιότητας τσιπάκια και προξένησε τα bsod' s και η 1η αυτή που αναφέρατε πως δούλεψε κανονικά με τα λίγο καλύτερης ποιότητας τσιπάκια (και οι δύο έχουν μπρος-πίσω τσιπάκια):

1807338131_(3).png.da1957662b9ebb159525f41f139dbeff.png

3 λεπτά πριν, Balerama είπε

ήθελα να δω πώς μπορώ να αποδείξω ότι είναι θέμα ram

Δεν νομίζω να σας το αναγνωρίσουν. Αν δεν τις δέχονται πίσω, πουλήστε τις στις αγγελίες του site.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Στο παρακάτω πίνακα η 2η μνήμη είναι αυτή που έχει τα κατώτερης ποιότητας τσιπάκια και προξένησε τα bsod' s και η 1η αυτή που αναφέρατε πως δούλεψε κανονικά με τα λίγο καλύτερης ποιότητας τσιπάκια (και οι δύο έχουν μπρος-πίσω τσιπάκια):

1807338131_(3).png.da1957662b9ebb159525f41f139dbeff.png

Δεν νομίζω να σας το αναγνωρίσουν. Αν δεν τις δέχονται πίσω, πουλήστε τις στις αγγελίες του site.

Ευχαριστώ, οι δικές μου αναφέρουν ver5.32 και βρίσκονται κανονικά στον κατάλογο συμβατότητας της μητρικής.

Επεξ/σία από Balerama
Δημοσ.

Έχει υπωθει 100δες φορές οι μνήμες πλέον θέλουν driver για να κάτσουν σωστα ΑΛΛΑ επειδή ο mem controller  ειναι στην cpu κανεις στις μετριες και φτηνες mobo δεν τρεχει ολους τους συνδυασμούς και εκει την πατας + οτι υπαρχουν μικρες αποκλείσεις με revision cpu/memory για αυτό έχεις το manual settings

• Thanks 1
Δημοσ.

20 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

:o Πως ονομάζεται/ που τον βρίσκουμε;

Είναι μέρος του uefi/bios και του mcode πχ agesa amd

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...