Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

φίλος ενδιαφέρεται για pc , μόνο την μονάδα χωρίς περιφερειακά, τον οποίο θα τον συναρμολογήσω εγώ με ποσό διαθέσιμο max 400- 450€, αν βγει λιγότερο ακόμη καλύτερα. Αν προταθούν μαγαζιά ένα ή περισσότερα να είναι με γνώμονα την διαθεσιμότητα , αξιοπιστία και τιμή , αν και αυτό το βρίσκω αν κατασταλάξουμε στα parts μόνος μου. Η χρήση του θα είναι η βασική (γραφείου) χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά με ορίζοντα δεκαετίας καθώς δεν αλλάζει συχνά λόγω μειωμένων απαιτήσεων. Έξτρα από την τιμή αυτή θα ήθελα πρόταση για κάποιο αξιόπιστο σάιτ αν ήταν εύκολο για κλειδί win και office.

Η σκέψη που είχα ήταν για intel λόγω ενσωματωμένων γραφικών, απαιτήσεων και κόστους : 

1. cpu  i3-10100  ή i3-10105 με ενσωματωμένα γραφικά     ~ 115€

2. μητρική Asrock B560M Pro4   ~ 95€  (δεν ξέρω αν παίρνει άμεσα τον i3-10105)

3. τροφοδοτικό Be Quiet System Power 9 500W Full Wired 80 Plus Bronze   ~ 42 €

άρα μένουν διαθέσιμα 200- 250€ για μνήμη ~ 60€ ( καλύτερα 16GB - 2*8 ), κουτί ~ 60€ ( που να συμπεριλαμβάνει τα fan) και σκληρό δίσκο ~ 40€ ( 250GB ή 500GB) 

Τα παραπάνω χωρίς μεταφορικά βγαίνουν ~ 410€

Η μητρική θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν plug n play με επεξεργαστή και μνήμες , χωρίς update κλπ

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη

Επεξ/σία από dispi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά τα έχεις υπολογίσει.

Το μόνο που με "χαλάει" είναι η σχετικά ακριβή μητρική. Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αγορά και γενικά η μητρικές 11ης γενιάς δεν έστρωσαν ποτέ.

Τώρα γνώμονας 10ετίας με i3.... δεν ξέρω πόσο θα συμβεί στην  πραγματικότητα.

Εφόσον αναβάθμιση σε ram δεν θα υπάρξει ποτέ λόγος να κάνει με αυτόν τον επεξεργαστή και επίσης είναι ένας επεξεργαστής που δε θα ζορίσει πολύ, μπορείς να ρίξεις το κόστος πηγαίνοντας σε H510 μητρική πx. Εφόσον πας και για δροσερό κουτί με mesh front και καλό airflow δεν θα έχει καμία ανάγκη

Κουτι τώρα πάει και με  το γούστο.  Υπάρχουν οικονομικά κουτιά στα λεφτά που θες με τους ανεμιστήρες, θέλει ψάξιμο, ανάλογα το μέγεθος της μητρικής που θα διαλέξεις αλλά και να σου αρέσει.

Αν το κοιτούσες πριν 2 εβδομάδες με 50ευρώ έπαιρνες coolermaster με 4x120rgb fans όμως ήταν προσφορά που έλειξε.

Για δίσκο εφόσον πας για nvme νομίζω η Kingston είναι σε καλά επίπεδα. Kc 2500 σε καλή τιμή  για 250gb ή nv1 σε καλή τιμή για 500gb. Στις σημερινές τιμές δεν βρίσκω λόγο να πας σε sata

Μνήμες εφόσον πας για τον i3 δεν χρειάζεσαι πάνω από 2666mhz όμως οι πιο κοινές που θα βρεις σε καλές τιμές είναι στα 3000 ή 3200mhz, προτίμησε τις.

Επιλογές στα 60 ευρώ αρκετές, το πιο normal kit θεωρώ είναι 3200/cl16

Με H510 ή Β560 chipset, o 10100 και ο 10105 θα παίξουν άμεσα. Αν θες πιστοποίηση 100% ρώτα πριν προβείς σε αγορά να δούμε μαζί το cpu support list της μητρικής που θα επιλέξεις. Όσο αφορά τις μνήμες πρέπει να σου κάτσει jackpot για να μην παίξουν,. Αν θες να είσαι 1000% σίγουρος θα πρέπει να διαλέξεις μνήμες από το qvl support, όμως εκεί θα δυσκολευτείς και ίσως τις πληρώσεις και πιο ακριβά από 60ευρώ.

Τροφοδοτικό ότι και να διαλέξεις μια χαρά θα σε βγάλει. Μπορείς να δεις και λιγότερα watt. Για το σύστημα που προορίζεται 400w είναι υπέραρκετα και με περιθώριο.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακούω γνώμες - αλλαγές για την παρακάτω σύνθεση, το κουτί επιλέχθηκε γιατί θέλει και εξωτερική θύρα για dvd καθώς και θα συμπεριλάβω και 2 fan γιατί αυτό έχει 1 μόνο πίσω ( πριν 2 χρόνια το είχα πάρει 32€). Αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε κουτί  με εξωτερική 5,25'' γιατί μαζί με τα fan θα περάσει τα 62€, ευπρόσδεκτη η πρόταση. Μνήμες νομίζω είναι συμβατές από ότι είδα με το motherboard, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το cpu που είναι πιο αργό, διαφορετικά ποιές σε 16GB;  Μητρική σε Η510 ετοιμοπαράδοτη, καθώς η Gigabyte H510M H ανεβαίνει αρκετά ετοιμοπαράδοτη και σε αξιόπιστο μαγαζί, υπάρχει και αυτή    Asrock H510M-HVS Motherboard Micro ATX που μπορεί να γλιτώσει και κανά εικοσάρικο αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα. 

Επίσης κανά αξιόπιστο κλειδαράδικο για office - win ;

image.png.9701221022c86e7fb0d2c552c7971e8d.png 

image.png

Επεξ/σία από dispi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι 10100-10105;

Μπορεις να βαλεις 10400 που θα δωσει σιγουρα 2-3 χρονια ζωη παραπανω στο μηχανημα.

Για αμεσα διαθεσιμα,που σημαινει σε καποιες περιπτωσεις εαν δεν βιαζεσαι να παραλαβεις σε 5-10 μερες θα κερδισεις χρηματα.

10400=157,87

Gigabyte B560=84,18

G.Skill Aegis 3200=56,74

Corsair cv450w=40,10

Wd Blue Sn550 - 500gb=46,68

Cougar MX330=49,50

Συνολο 435 ευρω.

Δισκος και μνημες απο beboo.gr

Tροφοδοτικο και κουτο απο phonegallery.

Οποτε γλυτωνεις και μεταφορικα.

Μια προσθηκη ακομα

Με 6 ευρω ακομα παιρνεις

Seasonic 500w με 5 ετη εγγυηση.

https://psaxto.com/product/power-supplyseasonic-s12iii-500gb3/?skr_prm=WyI5MTI1MzE1MC04NjllLTQxNWMtYjljYS1mZDY0OTViZWIwZjYiLDE2Mzk1ODk3MDYxODQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Γιατι 10100-10105;

Δεν είναι για μένα. Ο φίλος που το θέλει έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις, το σύστημα που έχει τώρα είναι 15αετιας με 80αρη σκληρό .... και win7.  Δε νομίζω ότι για browsing και word - excel και κανά μέιλ θέλει κάτι πιο δυνατό. Απλά να πάρει win11 λίγο αργότερα και να του βγάλει 10ετία. Απλό-φθηνό και καλό μου είπε!!!  Συνεπώς τα πιο πάνω που έβαλα είναι οκ για να του το προχωρήσω; Αν του βάλω Η510 μητρική για πιο φθηνά αν αξίζει η διαφορά, υπάρχει κάποια αξιόπιστη  που παίρνει και απευθείας σκληρό Μ2 ;  

Δημοσ.

Με προοπτικη 10ετιας τον 10100-10105 δεν τον βλεπω.Για 30-40 ευρω διαφορα μιλαμε στην 10ετια ουτε 3 ευρω το χρονο δεν ειναι.

Εαν ειναι ετσι βαλε μια Η510 την πιο φθηνη που να παιρνει nvme.

Περι αξιοπιστιας ποιος να σου εγγυηθει για κατι εαν δεν περασουν 3-4 χρονια.

Εχω εγω σε htpc Αsrock H410 με τον 10100,μια χαρα ενα χρονο τωρα κανενα προβλημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες και αυτό.

Νομίζω πως αξίζει αρκετά. Το κατάστημα κάνει και συναρμολόγηση.

Είναι ελάχιστα πάνω από το budget, ίσως θα μπορούσες να κόψεις κάτι ψιλά με κάποιον οικονομικότερο NVME.

Το σετ όπως θα δεις φοράει 

- ποιοτικότατο NVME με 5-ετή εγγύηση. Από τους πληρέστερους και ταχύτερους της αγοράς.

- Μνήμες στα 3600Mhz με χωτητικότητα 16gb.

- Επεξεργαστή ZEN3 6core/12 thread , που παίζει με πολύ χαμηλές καταναλώσεις, γρήγορος, με καλά γραφικά.

- Πληρέστατη μητρική.

- Αξιοπρεπές κουτί που παίρνει και DVD-RW αν νομίζεις πως θα σου χρειαστεί.

- Επώνυμο τροφοδοτικό. (Θα μπορούσες να κοιτάξεις και το 300watt system power 11)

Καταγραφή.PNG

Και ένα δεύτερο για να πέσει το κόστος σαν εναλλακτική.

1539015767_2.PNG.df481d3e7ac7faeab65587988b688645.PNG

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 15/12/2021 στις 5:10 ΜΜ, dispi είπε

Καλησπέρα,

φίλος ενδιαφέρεται για pc , μόνο την μονάδα χωρίς περιφερειακά, τον οποίο θα τον συναρμολογήσω εγώ με ποσό διαθέσιμο max 400- 450€, αν βγει λιγότερο ακόμη καλύτερα. Αν προταθούν μαγαζιά ένα ή περισσότερα να είναι με γνώμονα την διαθεσιμότητα , αξιοπιστία και τιμή , αν και αυτό το βρίσκω αν κατασταλάξουμε στα parts μόνος μου. Η χρήση του θα είναι η βασική (γραφείου) χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά με ορίζοντα δεκαετίας καθώς δεν αλλάζει συχνά λόγω μειωμένων απαιτήσεων. Έξτρα από την τιμή αυτή θα ήθελα πρόταση για κάποιο αξιόπιστο σάιτ αν ήταν εύκολο για κλειδί win και office.

Η σκέψη που είχα ήταν για intel λόγω ενσωματωμένων γραφικών, απαιτήσεων και κόστους : 

1. cpu  i3-10100  ή i3-10105 με ενσωματωμένα γραφικά     ~ 115€

2. μητρική Asrock B560M Pro4   ~ 95€  (δεν ξέρω αν παίρνει άμεσα τον i3-10105)

3. τροφοδοτικό Be Quiet System Power 9 500W Full Wired 80 Plus Bronze   ~ 42 €

άρα μένουν διαθέσιμα 200- 250€ για μνήμη ~ 60€ ( καλύτερα 16GB - 2*8 ), κουτί ~ 60€ ( που να συμπεριλαμβάνει τα fan) και σκληρό δίσκο ~ 40€ ( 250GB ή 500GB) 

Τα παραπάνω χωρίς μεταφορικά βγαίνουν ~ 410€

Η μητρική θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν plug n play με επεξεργαστή και μνήμες , χωρίς update κλπ

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη

Όλα οκ φαίνονται, μπορείς να βρεις κουτιά και με λιγότερο από 60 ευρώ, προτίμησε σκληρό στα 500gb (nvme Κατά προτίμηση) γιατί η διαφορά είναι μικρή και για καποιον που παίρνει ένα σύστημα και δεν το αναβαθμίζει θα του είναι φασαρία να ψάχνει σκληρό κάποια στιγμή αν χρειαστεί.

Και ο 10400 που αναφέρθηκε είναι καλή επιλογή

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...