GREGORYMO Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Συγγενής μας που κατοικεί στο εξωτερικό, επιθυμεί να στείλει λεφτά στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ώστε να ρυθμίσουμε κάποιες από τις υποθέσεις του. Τα ποσά είναι κάτω από 10k, θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν υπάρχει η οποιαδήποτε πιθανότητα να πρέπει να δικαιλογήσουμε στην εφορία που τα βρήκαμε. Σε ερώτηση προς λογιστή λάβαμε απάντηση ότι δεν έχει ιδέα από τέτοια θέματα (είναι μεγάλης ηλικίας και μόνο για φορολογικές δηλώσεις), οπότε είπα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιο λαγωνικό γνωρίζει περισσότερα. Προσωπικά σκέφτηκα τη Revolut ώστε να μην μπλέξουμε καν με ελληνικές τράπεζες, όμως δεν ξέρω αν αποτελεί την ιδανική λύση. Ευχαριστώ. Τι νΑ δικαιολογήσεις ? Την αλήθεια θα πεις ! Τα έστειλε ο θείος. 1 ώρα πριν, satsok2 είπε Παιδιά το όριο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο. Πάνω από 20.000 - 30.000. Το όριο το καθορίζει το εισόδημα αυτού που λαμβάνει !!!! ΕΣΥ, μπορεί να είσαι στα 20-30 αλλά άλλος που συζητά μπορεί να δηλώνει 1.000€ και για αυτό ψάχνεται.
csontheline Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Με βλέπω στο τέλος να πηγαίνω εγώ ο ίδιος Γερμανία. Το μετρητόν ουδείς εμισήσε. 100-150€ το πηγαινέλα.
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Αφου δεν διαθέτει ούτε ebanking πως θα μεταφερει σε Ν26?Πως θα ανοίξει τον λογαριασμό αν είναι άσχετος με την όλη διαδικασία;
satsok2 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τι νΑ δικαιολογήσεις ? Την αλήθεια θα πεις ! Τα έστειλε ο θείος. Το όριο το καθορίζει το εισόδημα αυτού που λαμβάνει !!!! ΕΣΥ, μπορεί να είσαι στα 20-30 αλλά άλλος που συζητά μπορεί να δηλώνει 1.000€ και για αυτό ψάχνεται. Πάντως, αν ρωτήσεις την πλευρά της τράπεζας, τους ενδιαφέρει πάνω από 30-40k και σου ζητούν να τα δικαιολογήσεις.
Gatoskylo8 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αφου δεν διαθέτει ούτε ebanking πως θα μεταφερει σε Ν26?Πως θα ανοίξει τον λογαριασμό αν είναι άσχετος με την όλη διαδικασία; Θα μου δώσει τα στοιχεία του και θα ανοίξω ένα λογαριασμό στη Revolut. Θα τον χειρίζομαι εγώ από το κινητό μου κάνοντας τις πληρωμές με nfc (ή τουλάχιστον κάπως έτσι το σκέφτομαι).
GREGORYMO Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, satsok2 είπε Πάντως, αν ρωτήσεις την πλευρά της τράπεζας, τους ενδιαφέρει πάνω από 30-40k και σου ζητούν να τα δικαιολογήσεις. Η γνώμη σου είναι ότι το ποσό είναι οριζόντιο και δεν έχει να κάνει με ποιον έχουν μπροστά τους ? Ειτε είναι ο Βαρδινογιάννης είτε ένα δικαιούχος ΚΕΑ ?
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε Θα μου δώσει τα στοιχεία του και θα ανοίξω ένα λογαριασμό στη Revolut. Θα τον χειρίζομαι εγώ από το κινητό μου κάνοντας τις πληρωμές με nfc (ή τουλάχιστον κάπως έτσι το σκέφτομαι). Να σου στείλει και μια φωτό του. 1
Macosj Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Η καλύτερη λύση είναι revo, εσύ να διαχειριζεσαι τον λογαριασμό και να κάνεις τις πληρωμές online αν είναι εφικτό. Πρέπει να πας όμως στην Γερμανία, γιατι θα θέλει και φωτογραφίες μέσω κινητού και μπορεί να προκύψει και κάνα πάγωμα. Αλλά κατά τα άλλα δεν θα έχεις κανένα θέμα. Δεν είναι και τεράστιο ποσό, κάπου στα 10κ είναι 1
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε Θα μου δώσει τα στοιχεία του και θα ανοίξω ένα λογαριασμό στη Revolut. Θα τον χειρίζομαι εγώ από το κινητό μου κάνοντας τις πληρωμές με nfc (ή τουλάχιστον κάπως έτσι το σκέφτομαι). Καλή η σκέψη σου δεν αντιλέγω, αλλά αν αφορά κληρονομικά θέματα και πληρωμές προς Δήμους, κτηματολογικά γραφεία, κτλ κτλ θα απογοητευτείς πόσο πίσω είναι σε θέματα πληρωμών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σου δώσουν κάποιο IBAN για να κάνεις τις πληρωμές. Συνεπώς καλύτερα να έχεις τη δυνατότητα μεταφορών σε ΙΒΑΝ ελληνικών τραπεζών και να μπορέις να σηκώσεις κάποια χρήματα π.χ. για έκδοση επιταγής ημέρας. 1
gokuthelegend Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τι νΑ δικαιολογήσεις ? Την αλήθεια θα πεις ! Τα έστειλε ο θείος. Ισχύει και πολύ σωστό. Υπάρχει φορολογία όμως καθώς λογίζεται σαν "δωρεά" και θα πρέπει να πληρώσει (δες πινακάκια με κλίμακα φορολογίας στη μέση περίπου της ιστοσελίδας που παραθέτω), οπότε ένα αρκετά μεγάλο ποσό θα φύγει στους φόρους. Φαντάζομαι ότι ο TS θα θέλει να το αποφύγει αυτό. 1
geo9419 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Επειδή πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο όλες οι λύσεις που προτείνονται είναι ανέφικτες έως δύσκολες. Μόνη λύση το έμβασμα. Καταρχήν για να συνδιαλαγεις με το δημόσιο για λογαριασμό τρίτου χρειάζεται να έχεις εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο. Σου στέλνει ο θείος σου τα χρήματα σε δύο ή τρεις δόσεις τα πληρώνεις κανονικά και κρατάς αποδείξεις ότι πλήρωσες. Εάν σε φωνάξει η εφορία για έλεγχο πας με τις αποδείξεις και την εξουσιοδότηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα