Gatoskylo8 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Συγγενής μας που κατοικεί στο εξωτερικό, επιθυμεί να στείλει λεφτά στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ώστε να ρυθμίσουμε κάποιες από τις υποθέσεις του. Τα ποσά είναι κάτω από 10k, θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν υπάρχει η οποιαδήποτε πιθανότητα να πρέπει να δικαιλογήσουμε στην εφορία που τα βρήκαμε. Σε ερώτηση προς λογιστή λάβαμε απάντηση ότι δεν έχει ιδέα από τέτοια θέματα (είναι μεγάλης ηλικίας και μόνο για φορολογικές δηλώσεις), οπότε είπα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιο λαγωνικό γνωρίζει περισσότερα. Προσωπικά σκέφτηκα τη Revolut ώστε να μην μπλέξουμε καν με ελληνικές τράπεζες, όμως δεν ξέρω αν αποτελεί την ιδανική λύση. Ευχαριστώ.
fuz10n Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 και γιατι δε ρυθμιζονται οι υποθεσεις απο τον ξενο λογαριασμο απευθειας? 3
Gatoskylo8 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, fuz10n είπε και γιατι δε ρυθμιζονται οι υποθεσεις απο τον ξενο λογαριασμο απευθειας? Διότι είναι μεγάλος σε ηλικία, ούτε ebanking δεν διαθέτει, πόσο μάλλον να μπαίνει στο site της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ για τις πληρωμές. Ο αδελφός του που τα κανόνιζε δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Επίσης, τα λεφτά για κτελ/ταξί που χρειάζομαι ώστε να πάω στο χωριό του και στους δικηγόρους του, εγώ θα τα βάλω από την τσέπη μου; Okay, ευχαριστήθηκες; Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από Gatoskylo8 2
haris_216 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Έχουμε κάνει το αντίστροφο, δηλαδή χρήματα από Ελλάδα προς το εξωτερικό, εκτός ΕΕ, για πληρωμή υποχρεώσεών μας δεξιά κι αριστερά που δεν μπορούσαν εύκολα να γίνουν από εδώ και τα στείλαμε μέσω western union χωρίς πρόβλημα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Βέβαια δεν ήταν πάνω από 2Κ. Ίσως θα άξιζε τον κόπο να το τσεκάρετε. 1
fuz10n Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 περασες εν μερει το τρολλ-τεστ οποτε ευχαριστηθηκα και θα απαντησω κινησεις τετοιες ενδεχεται να βαρεσουν κανενα καμπανακι στην εφορια και να ελεγχθεις, ειτε σε ελληνικη ειτε σε revolut. οκ διαδικαστικα και μονο με τη revolut εχει μια δυσκολια παραπανω, οχι οτι ειναι αδυνατο. το να ελεγχθεις δε γνωριζω τι μπορει να σημαινει, εχει και να κανει με την επαγγελματικη σου δραστηριοτητα. να εχεις υποψη οτι και να μη γινει τιποτα τωρα, μπορει να γινει σε 10 χρονια και να συμπεριληφθει και αυτη η κινηση στη θεση σου αν πρεπει να τον εξυπηρετησεις οπωσδηποτε, θα ελεγα τα εξης με σειρα ρισκου: - να πληρωνεις απευθειας απο το λογαριασμο του (να σου δωσει προσβαση) - να σου στειλει μετρητα - να του ανοιξεις εναν αλλο λογαριασμο δικο του να τα μεταφερει εκει (σε revolut η αλλη online τραπεζα τετοια) και να τον διαχειριζεσαι απλα - να στα μεταφερει σε πολυ λιγοτερα ποσα (<1000ε) και σε διαφορετικους λογαριασμους/ατομα - να στα μεταφερει, αλλα ρωτα και την εφορια απευθειας τι μπορει να γινει ενταξει ευχαριστηθηκες και συ σα κι εμενα τωρα? 1 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Γινε λιγο πιο σαφης με το ποσο. Μιλαμε για 1000 ευρω η 9000 ευρω? 1
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Διότι είναι μεγάλος σε ηλικία, ούτε ebanking δεν διαθέτει, πόσο μάλλον να μπαίνει στο site της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ για τις πληρωμές. Ο αδελφός του που τα κανόνιζε δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Επίσης, τα λεφτά για κτελ/ταξί που χρειάζομαι ώστε να πάω στο χωριό του και στους δικηγόρους του, εγώ θα τα βάλω από την τσέπη μου; Okay, ευχαριστήθηκες; Έχεις τίποτα να προτείνεις επί του θέματος ή μπήκες μόνο για να πετάξεις την εξυπνάδα σου και να πούμε πόσο μαλ αστείος είσαι; Καρτα χρεωστική θα έχει.Σας δίνει τα νούμερα και πληρωνετε οπου υπάρχει epos. western union για τα υπόλοιπα. 1 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, fuz10n είπε περασες εν μερει το τρολλ-τεστ οποτε ευχαριστηθηκα και θα απαντησω κινησεις τετοιες ενδεχεται να βαρεσουν κανενα καμπανακι στην εφορια και να ελεγχθεις, ειτε σε ελληνικη ειτε σε revolut. οκ διαδικαστικα και μονο με τη revolut εχει μια δυσκολια παραπανω, οχι οτι ειναι αδυνατο. το να ελεγχθεις δε γνωριζω τι μπορει να σημαινει, εχει και να κανει με την επαγγελματικη σου δραστηριοτητα. να εχεις υποψη οτι και να μη γινει τιποτα τωρα, μπορει να γινει σε 10 χρονια και να συμπεριληφθει και αυτη η κινηση στη θεση σου αν πρεπει να τον εξυπηρετησεις οπωσδηποτε, θα ελεγα τα εξης με σειρα ρισκου: - να πληρωνεις απευθειας απο το λογαριασμο του (να σου δωσει προσβαση) - να σου στειλει μετρητα - να του ανοιξεις εναν αλλο λογαριασμο δικο του να τα μεταφερει εκει (σε revolut η αλλη online τραπεζα τετοια) και να τον διαχειριζεσαι απλα - να στα μεταφερει σε πολυ λιγοτερα ποσα (<1000ε) και σε διαφορετικους λογαριασμους/ατομα - να στα μεταφερει, αλλα ρωτα και την εφορια απευθειας τι μπορει να γινει ενταξει ευχαριστηθηκες και συ σα κι εμενα τωρα? Σε ευχαριστώ για την απάντηση, σου ζητώ συγγνώμη για πριν όμως είμαι μέσα στα νεύρα επειδή εγώ θα πρέπει να το αναλάβω και υπάρχει μια (μικρή) πιθανότητα να μπλέξω. 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Να μην σας τα μεταφέρει γιατί κανονικά πρέπει να τα δηλώσεις και να φορολογηθούν. Θα του ανοίξετε (στο δικό του όνομα) μια Revolut, iCard ή κάτι αντίστοιχο να τα μεταφέρει εκεί από τον λογαριασμό του και θα σας πει τα στοιχεία για να κάνετε τις σχετικές πληρωμές. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Γινε λιγο πιο σαφης με το ποσο. Μιλαμε για 1000 ευρω η 9000 ευρω? Η όλη ιστορία θα πάει πάνω από 10 χιλιάρικα, όμως ξέρω ότι αν ξεπεράσουμε τα 9.999 θα χτυπήσει αμέσως στην ΑΑΔΕ Απλώς δεν υπάρχει άλλος που να μπορεί να το λύσει και κάθομαι και ασχολούμαι εγώ. Ε, θα πάρω και το κάτι τις μου για τον κόπο μου, οπότε για αυτό βιάζομαι. Με βλέπω στο τέλος να πηγαίνω εγώ ο ίδιος Γερμανία. 2 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Να μην σας τα μεταφέρει γιατί κανονικά πρέπει να τα δηλώσεις και να φορολογηθούν. Θα του ανοίξετε (στο δικό του όνομα) μια Revolut, iCard ή κάτι αντίστοιχο να τα μεταφέρει εκεί από τον λογαριασμό του και θα σας πει τα στοιχεία για να κάνετε τις σχετικές πληρωμές. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την απάντηση.
c3250 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Η όλη ιστορία θα πάει πάνω από 10 χιλιάρικα, όμως ξέρω ότι αν ξεπεράσουμε τα 9.999 θα χτυπήσει αμέσως στην ΑΑΔΕ Απλώς δεν υπάρχει άλλος που να μπορεί να το λύσει και κάθομαι και ασχολούμαι εγώ. Ε, θα πάρω και το κάτι τις μου για τον κόπο μου, οπότε για αυτό βιάζομαι. Με βλέπω στο τέλος να πηγαίνω εγώ ο ίδιος Γερμανία. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την απάντηση. Εφονον μενει στην Γερμανια, Αν καταλαβα καλα ,Απλα Θα Ανοιξει Ενα Λογαριασμο Στην Ν26 Γερμανικη Τραπεζα ειναι και θα κανει μεταφορες εκει Τζαμπα ειναι, και θα σου στειλει την Καρτα να πληρωνεις τα παντα μεσον POS η θα κανεις αναληψεις Αν χρειαστει Μεσον ΑΤΜ Μεχρι 600€ Την Μερα Νομιζω, τωρα χρεωνουν οι κλεφτοΒανκ +2.5€ και ειστε Μια χαρα . 1
fmarulezkd Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Συμφωνώ με τους από πάνω, άνοιγμα λογαριασμού σε Ν26 ή Ρεβολούτ και αποστολή κάρτας σε σένα. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη συμμετοχή! Με βοηθήσατε και ξέρω τώρα πως θα κινηθώ (n26 ή revolut)
Bitbit Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Και πρόσεξε, ο λογαριασμός δε θα ανοιχτεί στο δικό σου όνομα. Διότι θα στον παγώσουν πριν το καταλάβεις αν μεταφέρεις τέτοιο ποσό και θα ζητάνε εξηγήσεις, 1
satsok2 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά το όριο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο. Πάνω από 20.000 - 30.000. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από satsok2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα