Προς το περιεχόμενο

Cosmote: Δωρεάν διπλασιασμός ταχύτητας σταθερού Internet στα πλαίσια επιθετικής επέκτασης του δικτύου FTTH

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλα παίζουν. Από crosstalk, από το να μην είναι καλή η καλωδίωση σου.. ο χαλκός είναι πιο απρόβλεπτος. Αν υπάρχει η δυνατότητα οπτικής είναι προτιμότερη 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 459
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 21/12/2021 στις 12:08 ΠΜ, tilaverboy είπε

Γιατί με τον χαλκό έχεις απώλειες και με την οπτική ίνα δεν έχεις.

44 λεπτά πριν, fogeo933 είπε

Ποση απώλεια δηλαδη θα εχει ένας που έχει 200αρα χαλκό με εναν που έχει οπτικη ινα 100. 

@tilaverboy Έχεις απώλειες όταν είσαι μακρυά από την καμπίνα. Αλλιώς πιάνεις την ονομαστική ταχύτητα. Πχ εγώ 200/20 καρφωτά με χαλκό. Και από το modem βλέπω ότι πιάνει μέχρι 240 με το σήμα αυτό.

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.powergame.gr/start-ups-digital/218184/cosmote-xekina-i-dorean-anavathmisi-tachytiton-statherou-evryzonikou-internet/

https://www.powergame.gr/start-ups-digital/190583/ote-diplasiasmos-tachytiton-kai-meioseis-chreoseon/

"Ξεκινά η σταδιακή δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές COSMOTE, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση και όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό."

Επεξ/σία από nioq

Εγώ κρατάω μικρό καλάθι από ότι λένε, γιατί έχει να κάνει και με τους τεχνικούς να έχουν όρεξη να προχωρήσουν στις αναβάθμισεις στην εκάστοτε περιοχή , εμένα γεμάτο μεγάλες καμπίνες  είναι εδώ από το 17 και μέχρι 100 δίνουν για να μην ασχολούνται ,πιστοποιημένα αυτό και οπότε τους φωνάζεις 1 φορά το χρόνο για βλάβη,γκρινιάζουν και σου λένε να κάνεις υποβάθμιση σε 50αρα για να μην ασχολούνται , πιστοποιημένο φαινόμενο .

Στις 15/12/2021 στις 11:12 ΠΜ, Thresh είπε

H 24αρα είναι ADSL, με συνήθως διαφορετική υλοποίηση από την VDSL 50άρα. Το ότι δεν πιάνεις όλη την 24αρα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι δεν θα πιάνεις όλη την 50αρα, διότι στην ADSL μπορεί να παίζεις από το Αστικό Κέντρο και στην VDSL να παίζεις με την υπαίθρια καμπίνα που είναι στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς σου.

αστο φιλε Thresh... ξερω τις διαφορες, αλλα ειναι καποιες περιπτωσεις που δεν σωζεται με δικαιολογιες.  εξ αλλου το point του προηγουμενου ποστ πηγαινε περισσοτερο στην Υποστηριξη και λιγοτερο στις πραγματικες ταχυτητες που μπορει να πιασει η καθε περιοχη...! 

οταν λεω ειμαι σε κεντρικο σημειο, διευκρινιζω οτι μιλαω για 300-400 μετρα απο το κτηριο του ΟΤΕ στην πολη...! δεν μιλαω για κανα 1000μετρο μακρια..!   και οταν ειχαμε VDSL 30 πιαναμε 28-29Μbps..!   και ακομα δεν εχουν ενεργοποιηθει οι οπτικες σε ολοκληρη την πολη. αλλα σημεια εχουν οπτικη, αλλα σημεια (οπως εμεις) γιοκ...! ακομα ..τουλαχιστον..! 

Στις 17/3/2022 στις 1:13 ΠΜ, nioq είπε

https://www.powergame.gr/start-ups-digital/218184/cosmote-xekina-i-dorean-anavathmisi-tachytiton-statherou-evryzonikou-internet/

https://www.powergame.gr/start-ups-digital/190583/ote-diplasiasmos-tachytiton-kai-meioseis-chreoseon/

"Ξεκινά η σταδιακή δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές COSMOTE, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση και όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό."

δλδ ........οταν σε μια πολη εχει ενεργοποιηθει το δικτυο οπτικων ινων,  μονο ο ΟΤΕ θα δινει αναβαθμιση? οι αλλες εταιρειες δεν (θα) μπορουν..?   

23 λεπτά πριν, cabdik είπε

αστο φιλε Thresh... ξερω τις διαφορες, αλλα ειναι καποιες περιπτωσεις που δεν σωζεται με δικαιολογιες.  εξ αλλου το point του προηγουμενου ποστ πηγαινε περισσοτερο στην Υποστηριξη και λιγοτερο στις πραγματικες ταχυτητες που μπορει να πιασει η καθε περιοχη...! 

οταν λεω ειμαι σε κεντρικο σημειο, διευκρινιζω οτι μιλαω για 300-400 μετρα απο το κτηριο του ΟΤΕ στην πολη...! δεν μιλαω για κανα 1000μετρο μακρια..!   και οταν ειχαμε VDSL 30 πιαναμε 28-29Μbps..!   και ακομα δεν εχουν ενεργοποιηθει οι οπτικες σε ολοκληρη την πολη. αλλα σημεια εχουν οπτικη, αλλα σημεια (οπως εμεις) γιοκ...! ακομα ..τουλαχιστον..! 

δλδ ........οταν σε μια πολη εχει ενεργοποιηθει το δικτυο οπτικων ινων,  μονο ο ΟΤΕ θα δινει αναβαθμιση? οι αλλες εταιρειες δεν (θα) μπορουν..?   

Η αλήθεια είναι πάντως ότι και τα 2 ποστ σου είναι κάπως μπερδεμένο ως προς το θέμα και παράπονο έχεις.

Αυτό που είπε ο thresh ισχύει. Το ότι η adsl είναι χάλια ισχύει. Το ότι θα τις κάνουν vdsl όπου υποστηρίζεται μόνο θετικό μου φαίνεται. Οπότε κάπου χάμω το point σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Η αλήθεια είναι πάντως ότι και τα 2 ποστ σου είναι κάπως μπερδεμένο ως προς το θέμα και παράπονο έχεις.

Αυτό που είπε ο thresh ισχύει. Το ότι η adsl είναι χάλια ισχύει. Το ότι θα τις κάνουν vdsl όπου υποστηρίζεται μόνο θετικό μου φαίνεται. Οπότε κάπου χάμω το point σου.

που μπερδευεσαι? να στο αναλυσω περαιτερω....  

Εχω 2 γραμμες ADSL, μια στο σπιτι μου (3χλμ μακρια απο τον ΟΤΕ) και μια στη δουλεια (αυτη που ειναι και κοντα στον ΟΤΕ της πολης μου, 300-400μετρα).  

η γραμμη που εχω στη δουλεια εχει τα χαρακτηριστικα που ανεφερα στα προηγουμενα ποστ. και υποτιθεται οτι τοσο κοντα, θα επρεπε να εχει καλυτερες επιδοσεις..!  η συγκεκριμενη γραμμη εχει παει απο OTE 4Mbps, αναβαθμιση σε OTE VDSL30, σε Vodafone Adsl24, και επιστροφη σε ΟΤΕ 24 ADSL..!  οι τελευταιες μετρησεις σε αυτη τη γραμμη, εδειξαν 11-13Mbps....! και με ειχαν καλεσει πριν λιγο καιρο για αναβαθμιση σε Fiber 50, ενω δεν υπηρχε δυνατοτητα...!! δλδ ποση βλακεια....???  

Λεω πασχει στην υποστηριξη των δικτυων (=και στων πελατων) γενικοτερα, και εκει πασχουν ολοι. ειναι κατανοητο ως ενα βαθμο, σε ADSL τεχνολογια, καθως οσο αυξανονται οι συνδεσεις πρεπει να μοιραστει καπως η ταχυτητα..! 

Στην αλλη μου γραμμη, του σπιτιου..., εχω πτωτικη πορεια στις ταχυτητες της γραμμης μου εδω και 8 χρονια..!  οταν πρωτοεκανα την συνδεση,  ειχα 4,6-4,7Mbps, σε... 4αρα (τοτε) ADSL.  μετα απο 2-3 χρονια με καλεσαν με την προοπτικη να μου "αναβαθμισουν" την συνδεση σε 24αρα με τα ιδια παγια. Λεω Οκ....... !

ενταξει ..δεν περιμενα να παρω  +10Mbps...., αλλα περιμενα να πιανω +0.5, +1 Mbps...!  το αποτελεσμα αμεσως μετα την .."αναβαθμιση"...????  3,8-4Mbps.....!!! δλδ εχασα και 0,5-0,7..!   και τα τελευταια 2 χρονια ....εχει φτασει στα 3,3-3,5-3,7Mbps αναλογα τα κεφια του δικτυου, χωρια τις τακτικες αποσυνδεσεις......!  αυτη ειναι η εξελιξη της ιδιας γραμμης, χωρις καμια αλλαγη, στον ιδιο παροχο..! 

οσο για VDSL...ουτε λογος...!!  δεν υπαρχει....απλως..! οταν ρωταμε πληροφοριες, μας λενε θα παμε κατευθειαν σε οπτικες...! ΝΑΙ......αλλα ποτε....??? οταν θα εχουμε πεθανει εμεις οι γηραιοτεροι...???? 

Ενταξει.. το ξερουμε οτι στην Ελλαδα το Ιντερνετ ειναι για κλαματα...., και οτι σε αλλες -λιγοτερο ανεπτυγμενες......_ εχουν κατι ταχυτητες -εδω και χρονια- που σου φευγει το κεφαλι, και σε πολυ πιο λογικες τιμες, αλλα περιμεναμε τουλαχιστον να διατηρουμε τις ταχυτητες που εχει η καθε περιοχη, αφ ενος, και αφ ετερου να τρεξουν λιγο τις αναβαθμισεις στο δικτυο, 5 χρονια πριν..! οχι 5 χρονια μετα, και με καθυστερησεις......!  μας εφαγε και η πανδημια του κορονοιου............... ???

κι επειδη εχουν καλο δικτυο σε Αθηνα- Θεσ/κη και λοιπες μεγαλες πολεις, δεν συμβαινει το ιδιο στην επαρχια, οπου ειναι λαχειο -αναλογα με την τοποθεσια- μια καλη γραμμη, με ικανοποιητικη ταχυτητα..! 

ΥΓ  Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα, οπως ελεγε και μια παλια εκπομπη..........

Επεξ/σία από cabdik

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Και Τσακ χθες μου έρχεται μνμ από cosmote… καλέ μου πελάτη σας αυξήσαμε την ταχύτητα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μπλα μπλα…

και λέω λες να ισχύει τσεκάρω την ταχύτητα μου και από εκεί που ήμουν 23-24 τώρα είμαι 46-47 μπορω να πω ότι εντυπωσιάστηκα και ότι σίγουρα δεν το περιμενα 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Giama είπε

Με γεια! Σου έγινε και ανανέωση δέσμευσης συμβολαίου όπως ανέφεραν άλλοι χρήστες;

Δεν ενημερώθηκα για ανανέωση δέσμευσης συμβόλαιο. Το σίγουρο είναι ότι έχω υπόλοιπο δέσμευσης για ένα χρόνο ακόμα.

Ρε τι είναι αυτά που διαβάζω για Vodafone πάει να κόψει τους διπλασιασμούς του ΟΤΕ γιατί απλά δεν θέλει αυτή να πληρώσει έξτρα;;

• Like 1

1 ώρα πριν, Alexis_dim είπε

Ρε τι είναι αυτά που διαβάζω για Vodafone πάει να κόψει τους διπλασιασμούς του ΟΤΕ γιατί απλά δεν θέλει αυτή να πληρώσει έξτρα;;

Όντως; Για στείλε link

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...