Προς το περιεχόμενο

Cosmote: Δωρεάν διπλασιασμός ταχύτητας σταθερού Internet στα πλαίσια επιθετικής επέκτασης του δικτύου FTTH

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 17/12/2021 στις 10:44 ΜΜ, DexterHol είπε

Είχαν ξανακάνει κάτι αντίστοιχο το 2006:

https://www.log.gr/deltio-tupou-ote-arxizei-apo-simera-o-diplasiasmos-stis-taxutites-ton-dsl/

Ήμουν με 1024 τότε και θύμαμαι περίμενα πως και πως να γίνει 2048.

Το θυμάμαι και εγώ καθώς είχα πρωτοβάλλει internet εκείνη την εποχή 512kbps (Μάιος 2006 αν θυμάμαι καλά) και γύρω στα τέλη Αυγούστου έγινε ο διπλασιασμός σε 1024. Χαμηλές ταχύτητες αλλά τις έπιανες 100%.

Πιάνει 200mbps η περιοχή μου (με έχουν πρήξει άπειρες φορές να αναβαθμίσω), και το συμβόλαιο λήγει σε 1.5 χρόνο οπότε θα δείξει αν θα γλυκαθώ (κυρίως από το upload) ή αν θα κάνω downgrade πάλι στα 100mbps το 2023. :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 17/12/2021 στις 7:58 ΠΜ, tilaverboy είπε

Όσοι είναι με οπτική ίνα μέχρι μέσα στο σπίτι δεν περιλαμβάνονται. Χθες πήρα και ρώτησα. Στο ιατρείο έχουμε 100αρα με οπτική ίνα cosmote και με ενημέρωσε η υπάλληλος ότι δεν ισχύει εκεί διπλασιασμός αλλά στο σπίτι μου που είμαι με 100αρα και καλώδιο χάλκινο και επειδή είμαι κοντά στο καφαο και επειδή πιάνει η περιοχή μου 200αρη εκεί θα πάρω τον διπλασιασμό.

Ο διπλασιασμός θέλει προϋποθέσεις πχ να πιάνει η περιοχή σας 200, να είστε κοντά στο καφαο, και να μην είστε με οπτική ίνα μέχρι μέσα στο σπίτι. Το πρόγραμμα  θα ξεκινήσει αρχές του 2022.

Kαλα τι μλκς ειναι αυτες! Ειναι δυνατον να εχει καποιος 100αρα απλη και να του λενε πας σε 200 δωρεαν και ταυτοχρονα εμεις που εχουμε οπτικη ινα 100αρα να μην την αναβαθμιζουν? Καλυτερα με χαλκο τοτε !! Ελεος ! Πιστευω ειμαστε η μοναδικη χωρα που γινεται αυτο!!!

• Like 1

2 ώρες πριν, fogeo933 είπε

Kαλα τι μλκς ειναι αυτες! Ειναι δυνατον να εχει καποιος 100αρα απλη και να του λενε πας σε 200 δωρεαν και ταυτοχρονα εμεις που εχουμε οπτικη ινα 100αρα να μην την αναβαθμιζουν? Καλυτερα με χαλκο τοτε !! Ελεος ! Πιστευω ειμαστε η μοναδικη χωρα που γινεται αυτο!!!

Ακριβώς, δεν βγάζει νόημα ουτε επιχειρηματικά, αποκλείεται να μείνουν εκτός οι FTTH συνδρομητές

• Like 1

3 ώρες πριν, fogeo933 είπε

Γιατί με τον χαλκό έχεις απώλειες και με την οπτική ίνα δεν έχεις.

Δεν διάβασα το νημα από την αρχή οπότε συγγνώμη αν έχει αναφερθεί. 

Οι τιμές στις fiber είναι σχετικά χαμηλές επειδή υπήρχε η προωθητική ενέργεια με το voucher.

Ο διπλασιασμός είναι με τις τιμές voucher, η χωρίς? 

Γιατί στη δεύτερη περίπτωση είναι ουσιαστικά μια η άλλη.

31 λεπτά πριν, vadergr είπε

Δεν διάβασα το νημα από την αρχή οπότε συγγνώμη αν έχει αναφερθεί. 

Οι τιμές στις fiber είναι σχετικά χαμηλές επειδή υπήρχε η προωθητική ενέργεια με το voucher.

Ο διπλασιασμός είναι με τις τιμές voucher, η χωρίς? 

Γιατί στη δεύτερη περίπτωση είναι ουσιαστικά μια η άλλη.

Μιλάμε για fttc και όχι ftth

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 27/12/2021 στις 7:02 ΜΜ, Retromaniac είπε

Μιλάμε για fttc και όχι ftth

Πάντως η αίτηση που έχει κάνει ο ΟΤΕ για έκκριση σε ΕΕΤΤ δεν αναφέρει FTTH ή FTTC τεχνολογία, παρα μόνο τις ονομασίες των πακέτων ( που αν θυμάμαι καλά και στις 2 τεχνολογίες τα ονομάζει το ίδιο )

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Mακάρι να το κάνει και αυτό η Nova (ειδικά τώρα που θα συγχωνευτεί με την Wind) γιατί έχω γραμμή που δείχνει να τα σηκώνει άνετα τα 200mbps. Αλλά και με τα 100 που έχω είμαι μια χαρά...Είμαι σε καμπίνα Wind

Χωρίς τίτλο.jpg

Και … πιάσαμε 2022 , να πείτε εδώ ποιοι πήραν τη δωρεάν αναβάθμιση . Ελπίζω  να ακούσω έστω και έναν . Επίσης ξέρει κανένας τι ισχύει ;  Πρέπει να σηκώνει η γραμμή τον διπλασιασμό ή θα ασχοληθούν για το αντίθετο ; 

16 λεπτά πριν, OldBoyPeri είπε

Και … πιάσαμε 2022 , να πείτε εδώ ποιοι πήραν τη δωρεάν αναβάθμιση . Ελπίζω  να ακούσω έστω και έναν . Επίσης ξέρει κανένας τι ισχύει ;  Πρέπει να σηκώνει η γραμμή τον διπλασιασμό ή θα ασχοληθούν για το αντίθετο ; 

Ξαναδιάβασε την ανακοίνωση. Είπανε πως στο 1ο τρίμηνο θα περιμένουν την έγκριση από την ΕΕΤΤ και πως πι αναβαθμίσεις θα αρχίσουν από το 2ο τρίμηνο μέχρι το τέλος του 2022.

κοινως έχουμε ακόμη 1 μήνα μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε τι γίνεται.

Με πήραν χθες από την Wind (έχω το σταθερό στο σπίτι εκεί) να μεταφέρω και τα κινητά μου σ' αυτούς, δεν έκατσα να συγκρατήσω λεπτομέρειες τιμές κλπ αλλά ανάμεσα στα άλλα μου είπε ότι αν η γραμμή μου στο σπίτι το σηκώνει θα διπλασίαζαν δωρεάν την ταχύτητα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 21/12/2021 στις 12:08 ΠΜ, tilaverboy είπε

Γιατί με τον χαλκό έχεις απώλειες και με την οπτική ίνα δεν έχεις.

Ποση απώλεια δηλαδη θα εχει ένας που έχει 200αρα χαλκό με εναν που έχει οπτικη ινα 100. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...