Προς το περιεχόμενο

Cosmote: Δωρεάν διπλασιασμός ταχύτητας σταθερού Internet στα πλαίσια επιθετικής επέκτασης του δικτύου FTTH

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Όσοι είναι με οπτική ίνα μέχρι μέσα στο σπίτι δεν περιλαμβάνονται. Χθες πήρα και ρώτησα. Στο ιατρείο έχουμε 100αρα με οπτική ίνα cosmote και με ενημέρωσε η υπάλληλος ότι δεν ισχύει εκεί διπλασιασμός αλλά στο σπίτι μου που είμαι με 100αρα και καλώδιο χάλκινο και επειδή είμαι κοντά στο καφαο και επειδή πιάνει η περιοχή μου 200αρη εκεί θα πάρω τον διπλασιασμό.

Ο διπλασιασμός θέλει προϋποθέσεις πχ να πιάνει η περιοχή σας 200, να είστε κοντά στο καφαο, και να μην είστε με οπτική ίνα μέχρι μέσα στο σπίτι. Το πρόγραμμα  θα ξεκινήσει αρχές του 2022.

Μας έφτιαξες την μέρα..

Οπότε μάλλον τσάμπα χάρηκαν αρκετοί εδώ (συμπεριλαβανομένου και εμένα).

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 459
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα ρε παιδιά που ληγει η 50αρα με τον ΟΤΕ στις 15/1/22 τι να κανω; πηγα να δω τις προφορές που ειχα για 100αρα,ωστε οταν γινει η αναβάθμιση να παω 200, αλλα δεν εχουν καμια οι εξυπνοι, ανω τοσο καιρο ειχαν συνέχεια και με επαιρναν τηλέφωνο για να παω στην 100αρα...

Γιατι λενε οτι θα ξεκινήσει το πρωτο τριμηνο η αναβάθμιση, αλλα θα παει σταδιακα μεσα στον χρονο... Οποτε κανονικα δεν μπορουν να μου αρνηθουν αν θελω να παω στην 100αρα τον επομενο μηνα; 

UPDATE :

Μπηκα τελικα απο το σαιτ και οχι απο την εφαρμογή και μου δινει την 100αρα xl με 36.90 για 2 χρονια ενω ειχα 50αρα L με 34.90...  Να την κανω λετε την δουλειά μονος μου και αν κατσει η αναβάθμιση εκατσε, αλλιως με 2€ πανω παιρνω 100αρα. Γιατι στην περιοχή που ειμαι FTTH δυσκολα θα ερθει, αλλα εχει ερθει μεχρι 200 και η καμπινα μου ειναι στα 120 μετρα απο το σπίτι μου... 

Επεξ/σία από lacta13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Όσοι είναι με οπτική ίνα μέχρι μέσα στο σπίτι δεν περιλαμβάνονται. Χθες πήρα και ρώτησα. Στο ιατρείο έχουμε 100αρα με οπτική ίνα cosmote και με ενημέρωσε η υπάλληλος ότι δεν ισχύει εκεί διπλασιασμός αλλά στο σπίτι μου που είμαι με 100αρα και καλώδιο χάλκινο και επειδή είμαι κοντά στο καφαο και επειδή πιάνει η περιοχή μου 200αρη εκεί θα πάρω τον διπλασιασμό.

Ο διπλασιασμός θέλει προϋποθέσεις πχ να πιάνει η περιοχή σας 200, να είστε κοντά στο καφαο, και να μην είστε με οπτική ίνα μέχρι μέσα στο σπίτι. Το πρόγραμμα  θα ξεκινήσει αρχές του 2022.

Πήρες και ρώτησες τι? Κάτι το οποίο ανακοινώθηκε προχθες και ακόμα δεν ξέρουν οι ίδιοι τι και πως θα γίνει, πότε θα εγκριθούν από την ΕΕΤΤ και υπό ποιές προυποθέσεις? Μήπως βιάζεσαι λίγο? Σαν να λέμε πήρα τον χασάπη να τον ρωτήσω πόσο θα έχει το αρνί το Πάσχα και αν μπορεί να μου κρατήσει ενα.

Στον διπλασιασμό θα συμπεριληφθούν και οι συνδέσεις FTTH. Τζάμπα κουβέντα γίνεται περί αυτού του θέματος.

Επεξ/σία από Angeldust

18 λεπτά πριν, Angeldust είπε

Πήρες και ρώτησες τι? Κάτι το οποίο ανακοινώθηκε προχθες και ακόμα δεν ξέρουν οι ίδιοι τι και πως θα γίνει, πότε θα εγκριθούν από την ΕΕΤΤ και υπό ποιές προυποθέσεις? Μήπως βιάζεσαι λίγο? Σαν να λέμε πήρα τον χασάπη να τον ρωτήσω πόσο θα έχει το αρνί το Πάσχα και αν μπορεί να μου κρατήσει ενα.

Στον διπλασιασμό θα συμπεριληφθούν και οι συνδέσεις FTTH. Τζάμπα κουβέντα γίνεται περί αυτού του θέματος.

Θέλω πολύ να ισχύει αυτό που λες μιας και είμαι με FTTH. Απλώς μου φαίνεται λίγο περίεργο, στο site και σε τηλεφωνική επικοινωνία να λένε ότι δεν ισχύει για τις συνδέσεις FTTH αλλά εδώ να υποστηρίζεται το αντίθετο. Αν έπρεπε να πιστέψω κάποιον, θα ήταν η εταιρεία μιας και αυτοί είναι οι υπεύθυνοι, αλλά στην Ελλάδα ζούμε.  

• Like 1

• Super Moderators

8 hours ago, epir21 said:

Παίζει κάποιο ρόλο ποιανού είναι το δίκτυο;

Κατά 99% όχι.

14 minutes ago, MariosMps said:

Σε καμιά 50αρια χρόνια πιστεύω μέσω ftth να πιάνουμε μέσω δικτύου τέτοιες σταθερές ταχύτητες download. 

Το πιο πιθανό είναι ότι μέχρι το 2027 θα έχουμε 1000αρι πακέτο και μέχρι τότε το 5G θα έχει σημαντικά περισσότερους χρήστες και δεν θα πιάνει πάντα τέτοια νούμερα. 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Thresh είπε

Οι Inalan και HCN έχουν δικό τους ιδιόκτητο δίκτυο το οποίο δεν μοιράζονται με κανένα άλλον.

Το θέμα με το "10%" είναι να πιάνει και στο speedtest τα 200/20, όχι να δίνει σαν "δώρο" παραπάνω από το ονομαστικό πακέτο.

Το ότι η Inalan δίνει αβέρτα πάνω από το ονομαστικό είναι δική της επιλογή.

Τα πιάνει τα 200/20 άνετα, απλα αναφέρθηκε κάτι για ότι δεν μπορεί να το περιορίσει η Inalan και βγάζει μέσο όρο + 50Mbps Download και + 50Mbps Upload 

δεν είδα ποτέ στην COSMOTE να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 
και στην μια πληρώνω 28€ χωρίς τηλεφωνία και στην άλλη 43€ με απεριόριστα σταθερά και 300 κινητά (ανώφελο γιατί έχουμε πρόγραμματα στα κινητά απεριόριστα λεπτά προς όλους και απεριόριστα data) 

απλα αναγκάζομαι για τα 43€ μέχρι στιγμής. 
43€ με το κουπόνι αλλιώς 56€ 

Διπλα χρήματα (με τηλεφωνία , αλλά δεν μας νοιάζει αυτό) 

250 η Cosmote upload δεν έχει , ούτε καν το 50% γιατί πλέον δεν την λέμε 200/200 της Inalan την λέμε στην ξεφτίλα 245/245 

Επεξ/σία από PeggyV

• Super Moderators
21 minutes ago, PeggyV said:

Τα πιάνει τα 200/20 άνετα, απλα αναφέρθηκε κάτι για ότι δεν μπορεί να το περιορίσει η Inalan και βγάζει μέσο όρο + 50Mbps Download και + 50Mbps Upload 

δεν είδα ποτέ στην COSMOTE να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 
και στην μια πληρώνω 28€ χωρίς τηλεφωνία και στην άλλη 43€ με απεριόριστα σταθερά και 300 κινητά (ανώφελο γιατί έχουμε πρόγραμματα στα κινητά απεριόριστα λεπτά προς όλους και απεριόριστα data) 

απλα αναγκάζομαι για τα 43€ μέχρι στιγμής. 
43€ με το κουπόνι αλλιώς 56€ 

Διπλα χρήματα (με τηλεφωνία , αλλά δεν μας νοιάζει αυτό) 

250 η Cosmote upload δεν έχει , ούτε καν το 50% γιατί πλέον δεν την λέμε 200/200 της Inalan την λέμε στην ξεφτίλα 245/245 

Ναι αλλά η Inalan αν κατεβάζεις torrents χωρίς VPN στέλνει emails κι αν δεν συμμορφωθείς σου περιορίζει την ταχύτητα, επιπλέον έχει data cap. Θα μου πεις ότι ένας συνηθισμένος χρήστης δεν το πιάνει, αλλά όπως εσένα δεν σε νοιάζουν οι κλήσεις, έτσι κι άλλοι νοιάζονται για το cap.

Επίσης το ενοχλητικό είναι ότι δεν προσφέρει bridge mode ή PPPoE Pass-through στον εξοπλισμό της, σε αντίθεση με τις υλοποιήσεις των Cosmote/Wind/Vodafone που μετά το ONT βάζεις ότι θες.

Κατα τα άλλα όπως φαίνεται η 200αρα στην Cosmote θα πέσει στα 36.9 στη θέση της 100αρας, λογικά θα ανακοινώσει και 400αρι ή 500αρι πακέτο για το FTTH μέχρι το τέλος του 2022.

Για το upload συμφωνώ, η μιζέρια η ίδια, αλλά σύμφωνα με πηγές αργά ή γρήγορα θα το αυξήσουν, προφανώς όχι στο 100% του download όπως η Inalan και HCN.

Καλώς ή κακώς λόγω μεγέθους η Cosmote θα καλύψει "όλη" την χώρα σε αντίθεση με την Inalan που δείχνει μια στασιμότητα τους τελευταίους μήνες στην ήδη αρκετά μικρή κάλυψη που προσφέρει.

• Like 1
  • Thanks 1

Το ουσιαστικό για μένα δεν είναι αν θα έχουμε διπλάσια ταχύτητα από αυτήν που έχουμε, δωρεάν, αλλά αν κάποια στιγμή επιτέλους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά έχουμε… δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω το ίδιο για  24αρακαι να έχω ταχύτητα κάτω από 10, και κάποιος άλλος να έχει φουλ ταχύτητα,

Παιδια επειδη η ανακοινωσαρα ειναι παρωχημενη, θα προτεινα να μιλησετε τηλεφωνικα ή με live chat στο mycosmos και να ζητησετε επικοινωνια με το τμημα παραπονων κ να εκφρασετε το παραπονο σας. Ειτε ειστε FTTH συνδρομητες  ειτε 200αρηδες με χαλκο (οπως εγω). Καποια στιγμη πρεπει να τελειωνει αυτη η βλακεια με τους κερδισμενους κ χαμενους συνδρομητες. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Angeldust είπε

Πήρα και ρώτησα στο 13888. Εφόσον πληρώνω 6 συνδέσεις νομίζω οτι έχω κάθε νόμιμο δικαίωμα να γνωρίζω με βάση τα χρήματα που δίνω αν δεν σας πειράζει. Φυσικά και μου απάντησαν οτι ισχύει και οτι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2022. Η κλήση μου είναι καταγεγραμμένη όπως και της υπαλλήλου που με εξυπηρέτησε. 

Στον διπλασιασμό δεν θα συμπεριληφθούν οι FTTH σας το λέω ως κάτοχος δεύτερου σταθερού FTHH. Αυτά δεν είναι δικά μου λεγόμενα. Είναι της υπαλλήλου του 13888. Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε στο 13888 και να με διαψεύσετε. Οι αερολογίες δεν είναι δικές μου. Με τον χασάπη τι να συνεννοηθώ? Φυσικά και θα συνεννοηθώ εάν έχουμε υπογράψει χαρτί και έχει βγάλει δημόσια τις θέσεις του.  Εγώ σας απαντώ με βάση την κλήση και με βάση όσα δημοσιεύτηκαν και εσείς με βάση αυτά που επιθυμείτε. Τι να συζητήσουμε παραπάνω? Κάντε μονόλογο μόνο σας.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stavrakas92 είπε

χαχαχα, πρεπει να σβησω μαλλον την τοποθεσία.

Κιμμερια

Δεν είναι η τοποθεσία απλά ο πΟΤΕ κάνει κάτι τέτοια (να βάζει γρήγορες γραμμές) σε χωριά βουνά και λαγκάδια έτσι  για το ξεχού :P 

Πραγματική κάλυψη σε ουσιαστικά σημεία/αστικά κέντρα δεν υπάρχει. 

Οπότε σκέφτηκα για να έχεις 100mbps και στο σπίτι και στην δουλειά πάει να πει σε κάποιο ακριτικό σημείο είσαι ή χωριό έτσι ξηγιέται ο πΟΤΕ :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Στις 15/12/2021 στις 4:52 ΜΜ, lera386 είπε

Μαλλον εληξε το συμβολαιο που ειχες και σε βαζουν αυτοματα σε αλλο παγιο, πρεπει να τους παρεις και να ενεργοποιησεις το ιδιο συμβολαιο εκ νεου. Ειμαι παθων.. 

Σε ευχαριστω. ειχε ληξει εδω και 4 μηνες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...