Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται!!! Θέλω τις επόμενες ημέρες να αγοράσω ένα όχημα και για φορολογικούς λόγους θα το πάρουμε 50 - 50 (μισό μισό) με τον πατέρα μου. Έχω μερικές απορίες και δεν θα ήθελα να βρεθώ προ εκπλήξεων την ημέρα της μεταβίβασης. 

1. Ο πατέρας μου δεν θα μπορέσει να έρθει οπότε με μια εξουσιοδότηση λύνεται το θέμα κατά τη διαδικασία στο υπουργείο;

2. Κατά την κατάθεση στην τράπεζα τα χρήματα θα τα έχω στο χέρι και όχι σε κάποιο λογαριασμό, μπορώ λοιπόν να τα κάνω κατάθεση απευθείας από τον γκισέ της τράπεζας στον λογαριασμό του πωλητή ή θα πρέπει να τα βάλω πρώτα στο λογαριασμό μου; 

3. Ο πατέρας μου που θα βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά πρέπει και εκείνος να κάνει κατάθεση το υπόλοιπο (μισό) ποσό από μακριά ή με μια εξουσιοδότηση σε εμένα μπορώ και εγώ να το κάνω; Επίσης χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό στην κάθε τράπεζα που θα μεταβούμε για την κατάθεση ή όχι; 

Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά είμαι εντελώς άσχετος με όλα αυτά, έχω μπερδευτεί πολύ και θα με βοηθούσαν πολύ οι απαντήσεις σας. Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, PONOKOS είπε

Χαίρεται!!! Θέλω τις επόμενες ημέρες να αγοράσω ένα όχημα και για φορολογικούς λόγους θα το πάρουμε 50 - 50 (μισό μισό) με τον πατέρα μου. Έχω μερικές απορίες και δεν θα ήθελα να βρεθώ προ εκπλήξεων την ημέρα της μεταβίβασης. 

1. Ο πατέρας μου δεν θα μπορέσει να έρθει οπότε με μια εξουσιοδότηση λύνεται το θέμα κατά τη διαδικασία στο υπουργείο;

2. Κατά την κατάθεση στην τράπεζα τα χρήματα θα τα έχω στο χέρι και όχι σε κάποιο λογαριασμό, μπορώ λοιπόν να τα κάνω κατάθεση απευθείας από τον γκισέ της τράπεζας στον λογαριασμό του πωλητή ή θα πρέπει να τα βάλω πρώτα στο λογαριασμό μου; 

3. Ο πατέρας μου που θα βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά πρέπει και εκείνος να κάνει κατάθεση το υπόλοιπο (μισό) ποσό από μακριά ή με μια εξουσιοδότηση σε εμένα μπορώ και εγώ να το κάνω; Επίσης χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό στην κάθε τράπεζα που θα μεταβούμε για την κατάθεση ή όχι; 

Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά είμαι εντελώς άσχετος με όλα αυτά, έχω μπερδευτεί πολύ και θα με βοηθούσαν πολύ οι απαντήσεις σας. Ευχαριστώ!!!

1. Ναι, επίσης να ξέρεις όλα τα στοιχεία του όπως ακριβή διεύθυνση/ΑΦΜ, και καλό είναι να έχεις φωτοτυπία της ταυτότητας του.

2. Αν ο πωλητής δεν είναι έμπορος μπορείς να τα δώσεις μετρητά τη στιγμή της μεταβίβασης, και τραπεζική επιταγή μπορείς να βγάλεις για να μην κουβαλάς μετρητά, και στο γκισέ μπορείς να τα κάνεις κατάθεση στο λογαριασμό του, και ηλεκτρονικά μπορείς να του τα μεταφέρεις αν τα έχεις ήδη στο λογαριασμό σου και ο πωλητής έχει λογαριασμό στην ίδια τράπεζα.

3. Όχι, μπορείς και εσύ να πληρώσεις για λογαριασμό του με όλους τους παραπάνω τρόπους χωρίς εξουσιοδότηση, και όχι δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στην eurobank πχ για να πας στο γκισέ της και να κάνεις κατάθεση σε λογαριασμό εκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...