Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,
έχω έναν αποκωδικοποιητή με έξοδο hdmi και μία οθόνη με εισόδους vga και 3.5 jack για ήχο, καθώς έχει και ενσωματωμένα ηχεία.  Είναι εφικτό με έναν τέτοιο αντάπτορα να λειτουργήσει η σύνδεση εικόνας και ήχου;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, duffyduck είπε

δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα παίξει χωρίς πρόβλημα.

Αν έχει υποστήριξη HDCP όπως αυτός (ακριβώς αυτόν πήρα γι' αυτό το σκοπό, βέβαια, θα υπάρχουν και άλλοι) θα παίξει. Παίζει στο PC με 750Ti και στο PS3.

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αν έχει υποστήριξη HDCP όπως αυτός (ακριβώς αυτόν πήρα γι' αυτό το σκοπό, βέβαια, θα υπάρχουν και άλλοι) θα παίξει. Παίζει στο PC με 750Ti και στο PS3.

Α ωραία οπότε θα αναζητήσω κάποιο με HDCP ( βλέπω να παίρνω το ίδιο, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο🙂 ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thanosgk13 είπε

Α ωραία οπότε θα αναζητήσω κάποιο με HDCP ( βλέπω να παίρνω το ίδιο, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο🙂 ).

Μην παίρνετε και όρκο. Ο ήχος του είναι σαν ηχογράφηση από κινητό του 2004, η εικόνα 1/10 εκκινήσεις τη δείχνει διπλή, σε επανεκκίνηση 1/3.

Ψάχνοντας λίγο, το καλύτερο που βρήκα (με βάση τον αριθμό αξιολογήσεων σε Skroutz, Amazon και την ίδια την εταιρία) είναι αυτό. Βέβαια, υπήρξαν και χρήστες που δεν τους δούλεψε. Τι να πω;...

Κάτι που με παραξενεύει στη περιγραφή του σε αντίθεση με τις αξιολογήσεις που αναφέρουν ότι παίζει σε PS3, XBOX κλπ. είναι αυτό:

This adapter is HDCP complaint. Does not support HDCP protect content from devices such as Blu-Ray player, PS3, PS4, etc.
Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) αναφερόταν κυρίως στις παλιότερες κάρτες γραφικών που είχαν DVI, αλλά όχι HDMI ή DP

οι HDMI συσκευές πρέπει να το είχαν ενσωματωμένο τουλάχιστον σε όσες η έκδοση HDMI είναι 1.4 ή μεγαλύτερη

επίσης νομίζω ότι η μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό δεν έχει καμιά σχέση με το HDCP

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, thanosgk13 είπε

Καλησπέρα σας,
έχω έναν αποκωδικοποιητή με έξοδο hdmi και μία οθόνη με εισόδους vga και 3.5 jack για ήχο, καθώς έχει και ενσωματωμένα ηχεία.  Είναι εφικτό με έναν τέτοιο αντάπτορα να λειτουργήσει η σύνδεση εικόνας και ήχου;

Ο αντάπτορας που παρέθεσες πέρνει σήμα από VGA και ήχο και τον βγάζει σε HDMI, φαίνεται από το input/output στην συσκευασία.

Εσύ χρειάζεσαι ακριβώς το αντίθετο οπότε αυτός ο συγκεκριμένος δεν πρόκειτε να παίξει στην περίπτωση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτό το μπορεί πήρα κι εγώ αυτό που πήρα... Πάντως, το ίδιο μ' αυτό που αναφέρατε παραπάνω σκέφτηκα, αλλά είπα: "το μαγαζί δίπλα μου είναι, ο συγκεκριμένος αναφέρει ότι υποστηρίζει και HDCP, γιατί να παραγγείλω κάποιο φθηνό και τη διαφορά να τη δώσω στα μεταφορικά;" 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Η εικόνα μάλλον είναι ενδεικτική, καθώς: https://www.data-media.gr/product_det.asp?catid=203&subid=223&prid=14455

Γενικά με αυτά τα κ@υλιτζέκια δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι λειτουργούν.

Πρίν 2 χρόνια πέρνω παρόμοιο αντάπτορα από Display Port σε VGA για παλιό πισί και δεν έπαιζε.
Λέω ότι πέτυχα χαλασμένο και ετοιμάζομε να τον επιστρέψω στο μαγαζί αλλά τελευταία στιγμή τον δοκιμάζω στο δικό μου πισί και λειτουργούσε κανονικά.
Τον βάζω πάλι στο παλιό πισί και έπαιξε και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα... 😮

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω αρχικά με αυτό που πόσταρα πρώτο, διότι το βρίσκω σε κατάστημα στην περιοχή μου ετοιμοπαράδοτο και θα ενημερώσω για την εξέλιξη.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...