Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, petasis είπε

Εγώ δεν έχω αγοράσει ποτέ μεταχειρισμένο. Αλλά θυμάμαι όταν αγόρασα το τωρινό που έχω, σε 4-5 χρόνια η ασφαλιστική μου είπε ότι η αξία του αυτοκινήτου είναι 5.000 ευρώ. Και ακόμα και σήμερα, για τόσο το ασφαλίζω

Τώρα σοβαρά, πιστεύεις ότι η ασφαλιστική σου εκτιμάει το αμάξι σου, συγκεκριμένα το δικό σου, με βάση την τιμή που θα πιάσει στην πώληση;Ξαναλέω το δικό σου συγκεκριμένα,όχι γενικά και αόριστα την μέση τιμή. 

Για δες λίγο σε sites, π. χ. στο car. gr, αμάξια ίδια με το δικό σου, με όσο γίνεται ίδιο εξοπλισμό, χλμ, κατάσταση, συντήρηση, φθορές, κλπ, 

ποια ειναι η μέση τιμή;;;

Τι αμάξι έχεις; 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, petasis είπε

Εγώ δεν έχω αγοράσει ποτέ μεταχειρισμένο. Αλλά θυμάμαι όταν αγόρασα το τωρινό που έχω, σε 4-5 χρόνια η ασφαλιστική μου είπε ότι η αξία του αυτοκινήτου είναι 5.000 ευρώ. Και ακόμα και σήμερα, για τόσο το ασφαλίζω. Φυσικά μπορώ να το ασφαλίσω για παραπάνω, αλλά ο ασφαλιστής λέει ότι απλά δεν θα τα πάρω ποτέ.

Οπότε αν ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο από το πόλο ασφαλίζεται για 5000 μέγιστο, πώς ένα μεταχειρισμένο κάνει 8000 ευρώ;

Αυτός που το ψάχνει για αγορά το σκέφτεται για το 8000 χιλιάρικα. Εμένα μου φαίνονται πολλά. Δηλαδή το πόλο είναι μικρό, δεν έχει χώρους. Από που κάνει 8000 ευρώ;

Αυτό 4000 και πολλά είναι...

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος, η εμπορική αξία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν υπολογίζεται με το μέγεθος, αλλά με τον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης. Τα polo αλλά και γενικότερα η κατηγορία των μικρών (yaris, fiesta, ibiza, 206 κτλ) λόγω ζήτησης κρατάνε πολύ υψηλότερη μεταπωλητική αξία σε σχέση με μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Τώρα σοβαρά, πιστεύεις ότι η ασφαλιστική σου εκτιμάει το αμάξι σου, συγκεκριμένα το δικό σου, με βάση την τιμή που θα πιάσει στην πώληση;Ξαναλέω το δικό σου συγκεκριμένα,όχι γενικά και αόριστα την μέση τιμή. 

Για δες λίγο σε sites, π. χ. στο car. gr, αμάξια ίδια με το δικό σου, με όσο γίνεται ίδιο εξοπλισμό, χλμ, κατάσταση, συντήρηση, φθορές, κλπ, 

ποια ειναι η μέση τιμή;;;

Και οι ασφαλιστικές το car.gr και το autotriti κοιτάνε και βγάζουν έναν μέσο όρο για τις τρέχουσες τιμές στα μεταχειρισμένα, άσχετα αν όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν πετσοκόβουν τα ποσά με διάφορες δικαιολογίες και όπου κάτσει η μπίλια. ;)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Και μονο που τα στοιχεια που δινεις περιλαμβανουν τη λεξη "εμπορο" ,τοτε ειναι καμμενη υποθεση...

πόσο μάλλον αν συνδυάσεις τον έμπορο με πελάτη που απ ότι φαίνεται δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το αντικείμενο. Ή καλύτερα, πελάτη που ζητάει τη γνώμη ενός που δεν έχει την παραμικρή ιδέα.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, petasis είπε

Εγώ δεν έχω αγοράσει ποτέ μεταχειρισμένο. Αλλά θυμάμαι όταν αγόρασα το τωρινό που έχω, σε 4-5 χρόνια η ασφαλιστική μου είπε ότι η αξία του αυτοκινήτου είναι 5.000 ευρώ. Και ακόμα και σήμερα, για τόσο το ασφαλίζω. Φυσικά μπορώ να το ασφαλίσω για παραπάνω, αλλά ο ασφαλιστής λέει ότι απλά δεν θα τα πάρω ποτέ.

Οπότε αν ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο από το πόλο ασφαλίζεται για 5000 μέγιστο, πώς ένα μεταχειρισμένο κάνει 8000 ευρώ;

Αυτός που το ψάχνει για αγορά το σκέφτεται για το 8000 χιλιάρικα. Εμένα μου φαίνονται πολλά. Δηλαδή το πόλο είναι μικρό, δεν έχει χώρους. Από που κάνει 8000 ευρώ;

Αυτό 4000 και πολλά είναι...

8000 χιλιάρικα και εγώ το κόβω λιιιιιγο ακριβό.Ουτε το Χαος να ήταν.

Αλλά ναι ,είσαι μέσα στην αγορά.4000 και πάρα πολλά είναι.Φαντάζομαι θα βρεις πολλά να πουλιούνται σε αυτή την τιμή για να αγοράσει ο φίλος σου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

8000 χιλιάρικα και εγώ το κόβω λιιιιιγο ακριβό.Ουτε το Χαος να ήταν.

Αλλά ναι ,είσαι μέσα στην αγορά.4000 και πάρα πολλά είναι.Φαντάζομαι θα βρεις πολλά να πουλιούνται σε αυτή την τιμή για να αγοράσει ο φίλος σου.

https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&condition=used&offer_type=sale&make=251&model=838&registration-from=>2015&registration-to=<2015&mileage-to=<150000&engine_size-from=>900&engine_size-to=<1100

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, petasis είπε

Δηλαδή το πόλο είναι μικρό, δεν έχει χώρους. Από που κάνει 8000 ευρώ;

Αυτό 4000 και πολλά είναι.

Και που να δεις κάτι πόρσε, δεν χωράνε να κάτσουν πίσω άτομα, μικρό πορτμπαγκάζ και ζητάνε και υπέρογκα ποσά. Δεν πάνε καλά. 

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι το Polo 1.0 του '15 ήταν < 80 PS. Αν δε πέφτω έξω, όχι, μακριά. Δε κοιτάω αν η τιμή των 8.000€ είναι στο εύρος που δίνει η αγορά ή όχι, λέω ότι δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για 1.0 με < 80 PS. 

Δημοσ.

Και τα υπόλοιπα 1000αρια, με λιγότερα άλογα, βλέπε Yaris, 5-6 ετών γύρω στα 8 χιλιάρικα είναι. 

Με την λογική αυτή δεν αξίζουν τα 1000αρια με τόσα άλογα, ούτε καινούρια. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Έχω την αίσθηση ότι το Polo 1.0 του '15 ήταν < 80 PS. Αν δε πέφτω έξω, όχι, μακριά. Δε κοιτάω αν η τιμή των 8.000€ είναι στο εύρος που δίνει η αγορά ή όχι, λέω ότι δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για 1.0 με < 80 PS. 

Το 1,0 σε δύο εκδόσεις έβγαινε τότε, την "απλή" με 75 και την TSI με 95.

Όσο για αυτό που λες ότι δεν αξίζει να δώσεις τόσα για 1,0 με < 80 PS (αλήθεια, πως βγήκε το όριο των 80 και όχι 75 ή 90,) είναι καθαρά υποκειμενικό, σε αντίθεση με την εμπορική του αξία που δεν είναι.

Δημοσ.

θυμήθηκα τώρα περιστατικό. 

γνωστός ήθελε να πάρει το πρώτο του αυτοκίνητο και θα ήταν το πρώτο στην οικογένεια. Οι γονείς του δεν είχαν αμάξι και γενικά λέγαν και αυτοί τη γνώμη τους.

Τον πιέζαν λοιπόν (και το καταφέρανε) να πάρει μεγάλο sedan και όχι κάποιο μικρό. Και μιλάμε για κίνηση σε πόλη. Όταν λοιπόν το πήρε, η μάνα του περηφανευόταν για το αυτοκίνητο σε σχέση με τα δικά μας "κουβαδάκια" απλά επειδή το δικό του ήταν μεγαλύτερο. Στο μυαλό της μόνο αυτό μετρούσε. Μεγαλύτερο αμάξι άρα καλύτερο.

Και ήταν λίγο αστεία η φάση διότι όταν είσαι 20 κάτι.. παίρνεις συνήθως κάτι πιο σπορ ας πούμε. Ε αυτός κυκλοφορούσε με τη μαούνα σα να ήταν 40χρ με οικογένεια και παιδιά. Ενταξει αφού δε πήρε και κανένα wagon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...