DrFreeman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στενός φίλος, μόνιμος υπαξιωματικός στο στράτευμα (σε καλό Σώμα), έχοντας πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - κλήθηκε ως διοριστέος - έχει βρεθεί σε αυτό το δίλημμα και δυσκολεύεται να αποφασίσει. Προφανώς του διαφεύγουν λεπτομέρειες για την ιδιότητα των υπαλληλων ΙΔΑΧ, του καθεστώτος που τους διέπει συνολικά, καθώς και άλλες λεπτομέρειες (με τις οποίες βέβαια ποτέ δεν είχε έρθει σε επαφή έως σήμερα). Ήτοι: ποιες είναι οι διαφορές των ΙΔΑΧ από το τακτικό/μόνιμο προσωπικό, ποιες είναι ρεαλιστικά οι πιθανότητες απόλυσης, μισθολογικές ή άλλες ιδιαιτερότητες, κλπ. Η θέση ΙΔΑΧ είναι σε φορέα στην περιοχή του και πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του. Μισθολογικά θα είναι μικρή η διαφορά από την παρούσα θέση του, απ' ότι είδα σε υπολογισμό των καθαρών ποσών του ενιαίου μισθολογίου των ΔΥ για την κατηγορία του (<=50€). Οσοι από εσάς γνωρίζετε λεπτομέρειες και για τις δύο πλευρές του νομίσματος, έχετε εικόνα ή σχετική πείρα από τέτοιες περιπτώσεις, θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από DrFreeman Typos
gbouros Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δεν ξέρω τι ισχύει στο στρατό αλλά για Δημόσιο & ΝΠΔΔ σου γράφω το ακόλουθο ΜΟΝΙΜΟΙ vs ΙΔΑΧ Μισθός: ίδιος όπως καθορίζεται από το Ν.4354. Τυχόν διαφορές μπορεί να προκύψουν από ειδικά επιδόματα πχ. Παραμεθόριου, ανθυγιεινής εργασίας κλπ Ασφαλιστικά: παρόμοια ΙΔΑΧ μόνο ΙΚΑ Μόνιμοι λίγο ΙΚΑ + κάποια ταμεία Δημοσίων υπαλλήλων Σύνταξη: στα 67 και οι δυο 1
DrFreeman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 53 minutes ago, gbouros said: Δεν ξέρω τι ισχύει στο στρατό αλλά για Δημόσιο & ΝΠΔΔ σου γράφω το ακόλουθο ΜΟΝΙΜΟΙ vs ΙΔΑΧ Μισθός: ίδιος όπως καθορίζεται από το Ν.4354. Τυχόν διαφορές μπορεί να προκύψουν από ειδικά επιδόματα πχ. Παραμεθόριου, ανθυγιεινής εργασίας κλπ Ασφαλιστικά: παρόμοια ΙΔΑΧ μόνο ΙΚΑ Μόνιμοι λίγο ΙΚΑ + κάποια ταμεία Δημοσίων υπαλλήλων Σύνταξη: στα 67 και οι δυο Σαφέστατος. Απ' ότι βλέπω η κύρια ασφάλιση και των μονίμων είναι πλέον ΙΚΑ εκτός αν έχουν ειδικό ταμείο στο οποίο υπάγονται; Και τέλος, γνωρίζεις αν η έννοια της μονιμότητας (στην πράξη) ισχύει για τους ΙΔΑΧ; Μτφ: απολύονται κατά περιπτώσεις ΙΔΑΧ υπάλληλοι;
Vasileios-gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Βεβαίως. 15.000 απολύθηκαν το 2014. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ.
DrFreeman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 7 hours ago, Vasileios-gr said: Βεβαίως. 15.000 απολύθηκαν το 2014. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ. Μάλιστα. Φαντάζομαι ήταν στο επίκεντρο της φασαρίας για μείωση του δημοσίου τομέα, εν μέσω μνημονίων.
Vasileios-gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 εμεινε γνωστό ως η απόλυση των καθαριστριών. Αλλά απολύθηκαν και σχολικοι φύλακες για όσους θυμούνται επίσης απολύθηκαν μηχανικοί αεροσκαφών από την Υ.Π.Α. μεταφερθέντες από της Ο.Α. (περίπτωση μου ) Το ότι το 2016 όλοι αυτοί προσλήφθηκαν ξανά (επί Κατρούγκαλου ) είναι άσχετο. Σημασία έχει ότι σαν Ι.Δ.Α.Χ κινδυνέυεις ενώ σαν μόνιμος στον στρατό Όχι. 2
DrFreeman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 11 hours ago, Vasileios-gr said: εμεινε γνωστό ως η απόλυση των καθαριστριών. Αλλά απολύθηκαν και σχολικοι φύλακες για όσους θυμούνται επίσης απολύθηκαν μηχανικοί αεροσκαφών από την Υ.Π.Α. μεταφερθέντες από της Ο.Α. (περίπτωση μου ) Το ότι το 2016 όλοι αυτοί προσλήφθηκαν ξανά (επί Κατρούγκαλου ) είναι άσχετο. Σημασία έχει ότι σαν Ι.Δ.Α.Χ κινδυνέυεις ενώ σαν μόνιμος στον στρατό Όχι. Σωστό. Βέβαια και για τους υπαξιωματικούς του στρατού (ειδικά όσους μπήκαν με προκήρυξη) έπαιξαν εκείνη την εποχή πολλά σενάρια απόλυσης εν μία νυχτί - απλώς δεν ευδοκίμησε κανένα τελικώς. Δεν γνωρίζω αν συνταγματικά έχουν τόσο μεγάλη προστασία (πιθανό).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα