Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bill27 είπε

Καλύτερα νά πνιγώ από το δίκιο παρά νά είμαι Ζαμάν φου καί όσα παν καί όσα έρθουν

Οκ σεβαστή ή άποψη σού αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, καί τό παιδί θέλει να το κυνηγήσει όπως θά έκανα καί εγώ.Ενα παράδειγμα νά σού πω μόνο μπορεί ό συγκεκριμένος άνθρωπος νά έχει κλέψει άλλες 20 συσκευές και νά τίς έχει πουλήσει καί νά έχει βγάλει πχ 1000€ .Αν εσύ νιώθεις οκ με αυτο τότε δικαίωμα σου.

Και θα πάει στην Ιταλία ή στην Κίνα για να μην κλέβει κάποιος απο την Αμαζον;

Εμπρός ,ας το κάνει.

Δημοσ.

απλά for the record η αστυνομία δεν κανει (και δεν εχει καμία ευθύνη να κανει) καμία ενέργεια για το μπλοκάρισμα του τηλεφώνου. σου βγάζει απλά μια βεβαίωση και με αυτή και την ταυτότητά σου πηγαίνεις σε κάποιο από τα καταστήματα του παρόχου σου όπου κάνεις αίτημα για το μπλοκάρισμα του ΙΜΕΙ της συσκευής 

απλά for the record η αστυνομία δεν κανει (και δεν εχει καμία ευθύνη να κανει) καμία ενέργεια για το μπλοκάρισμα του τηλεφώνου. σου βγάζει απλά μια βεβαίωση και με αυτή και την ταυτότητά σου πηγαίνεις σε κάποιο από τα καταστήματα του παρόχου σου όπου κάνεις αίτημα για το μπλοκάρισμα του ΙΜΕΙ της συσκευής 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, bill27 είπε

Καλύτερα νά πνιγώ από το δίκιο παρά νά είμαι Ζαμάν φου καί όσα παν καί όσα έρθουν

Οκ σεβαστή ή άποψη σού αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, καί τό παιδί θέλει να το κυνηγήσει όπως θά έκανα καί εγώ.Ενα παράδειγμα νά σού πω μόνο μπορεί ό συγκεκριμένος άνθρωπος νά έχει κλέψει άλλες 20 συσκευές και νά τίς έχει πουλήσει καί νά έχει βγάλει πχ 1000€ .Αν εσύ νιώθεις οκ με αυτο τότε δικαίωμα σου.

Σιγά μην στεναχωρηθω που θα χάσει το Amazon 10,20,100 συσκευές ούτε θα πτωχευσει ούτε την ίδια θα νιαξει τα περισσότερα είναι ασφαλισμένα. Αντίθετα αν αυτό συμβεί σε κάποιο μικρό μαγαζάκι που πάει να βγάλει ένα μεροκάματο και θα αναγκαστεί να το πληρώσει εκεί δεν είμαι αναίσθητος εννοείται θα κάνω τα πάντα. 

53 λεπτά πριν, bill27 είπε

Σιγά μην στεναχωρηθω που θα χάσει το Amazon 10,20,100 συσκευές ούτε θα πτωχευσει ούτε την ίδια θα νιαξει τα περισσότερα είναι ασφαλισμένα. Αντίθετα αν αυτό συμβεί σε κάποιο μικρό μαγαζάκι που πάει να βγάλει ένα μεροκάματο και θα αναγκαστεί να το πληρώσει εκεί δεν είμαι αναίσθητος εννοείται θα κάνω τα πάντα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αστυνομία μόνο χορηγεί βεβαίωση κλοπής και αυτό χρησιμεύει μόνο για να πας μετα σε εγχώριο παροχο κινητής τηλεφωνίας και αυτος να μπλοκάρει το ΙΜΕΙ μόνο στην ίδια χώρα και πουθενά αλλού. 

Με λίγα λόγια θα μπορέσεις ίσως να μπλοκάρεις το κινητό στην Ελλαδα (αλλα η Vodafone ή η cosmote  θα το κάνουν αν δεν είχες μέσα δική τους sim?) , αλλά όχι στην Ιταλία,  εκτός αν πας κι εκεί να κάνεις την ίδια διαδικασία. 

Και σίγουρα δεν πρόκειται να πας στην Αλβανία να κάνεις το ίδιο...που το πιθανότερο είναι το κλεμμένο σε καμμια τέτοια χώρα να καταλήξει...

Με λίγα λόγια, η καλύτερη προσπάθεια που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στο amazon, όπως ήδη έκανες, και να προσπαθήσουν αυτοί να βρουν τον κλεφτη μέσα στην επιχείρηση τους. 

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

Για να υπαρχουν τοσες αναφορες στο αμαζον για ελλειψη μονο της συσκευης απο το κουτι ,τοτε σιγουρα δεν εγινε κλοπη Ελλαδα και αρκετα πιθανο ουτε Ιταλια.

Πιο πιθανο το βλεπω να εγινε στη Κινα η ιστορια η απλα να κανανε καμια βλακεια στο εργοστασιο και να μη βαλανε ποτε συσκευες μεσα.

Δημοσ.

Παίζει να παρήγγειλε κάποιος, να παρέλαβε, να κράτησε το κινητό και να έστειλε πίσω το κουτί ζητώντας refund, υπολογίζοντας ότι στην άμαζον δεν τα ελέγχουν όλα? 

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω οι πάροχοι δίνουν λίστες με τα μπλοκαρισμένα imei και στο εξωτερικό. Όπως και εδώ μπορούν να προσθέσουν στην λίστα τους συσκευές που έχουν μπλοκαριστεί σε άλλες χώρες.

https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Instructions/IMEI.html

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μετά το chat support, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ μου έστελναν email να μου πουν ότι έχει ήδη αναχωρήσει συσκευή αντικατάστασης. Έχω πάλι κάθε φορά απαντούσα στο ίδιο email, ότι το πρόβλημα μου είναι το τάδε ( επισυνάπτα γύρω στις 10 φωτός ) και ζητούσα να μπλοκάρουν το κινητό. Ήταν σαν να μιλούσα σε τοίχο. Μου απαντούσαν άκυρα πράγματα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, harisnikolop είπε

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μετά το chat support, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ μου έστελναν email να μου πουν ότι έχει ήδη αναχωρήσει συσκευή αντικατάστασης. Έχω πάλι κάθε φορά απαντούσα στο ίδιο email, ότι το πρόβλημα μου είναι το τάδε ( επισυνάπτα γύρω στις 10 φωτός ) και ζητούσα να μπλοκάρουν το κινητό. Ήταν σαν να μιλούσα σε τοίχο. Μου απαντούσαν άκυρα πράγματα.

Οπότε βλεπεις ότι και αυτοί δεν ενδιαφέρονται.

Δημοσ.

Σε περίπτωση που έπαιρνες την συσκευή εσύ και έβγαζες μετά τις ίδιες φωτογραφίες και τους έλεγες το ίδιο παραμύθι θα είχες τώρα 2 κινητά.

Το κάνουν πάρα πολλοί αυτό στο εξωτερικό έχω παρατηρήσει αλλά στέλνοντας το πίσω με πέτρα μέσα και παίρνοντας refund.

Απ ότι κατάλαβα δεν τους καίγεται καρφί, αν το σκεφτείς και εσύ να κράταγες την συσκευή πάλι θα σου στέλνανε άλλο. Περίεργη πολιτική υπέρ του καταναλοτή βέβαια αλλά δυστηχώς το εκμεταλέυονται πολλοί.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Σε περίπτωση που έπαιρνες την συσκευή εσύ και έβγαζες μετά τις ίδιες φωτογραφίες και τους έλεγες το ίδιο παραμύθι θα είχες τώρα 2 κινητά.

Το κάνουν πάρα πολλοί αυτό στο εξωτερικό έχω παρατηρήσει αλλά στέλνοντας το πίσω με πέτρα μέσα και παίρνοντας refund.

Απ ότι κατάλαβα δεν τους καίγεται καρφί, αν το σκεφτείς και εσύ να κράταγες την συσκευή πάλι θα σου στέλνανε άλλο. Περίεργη πολιτική υπέρ του καταναλοτή βέβαια αλλά δυστηχώς το εκμεταλέυονται πολλοί.

Έχεις δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Αν και δεν χωνεύω την αμαζον, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Παραείναι λαμογιά για τα δικά μου στάνταρ.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, harisnikolop είπε

Έχεις δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Αν και δεν χωνεύω την αμαζον, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Παραείναι λαμογιά για τα δικά μου στάνταρ.

"Γνωστός" μου, μου είχε αποκαλύψει οτι έκανε abuse αυτήν την πολιτική του ebay και είχε βγάλει κάμποσα iphone και τα πούλαγε. Υπάρχουν πολλοί απατεώνες δυστυχώς. Στην περίπτωσή σου με το Amazon σου ρίχνουν τοίχο γιατί είναι πρόβλημα logistics με παρτίδες του poco, που το amazon το γνωρίζει και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Το κινητό που δεν είναι στην συσκευασία σου μπορεί να βρίσκεται σε μια άλλη συσκευασία σε κάποια αποθήκη. Οι αναφορές διαφορετικού s/n box με product είναι άπειρες, όχι μόνο στα xiaomi...

Δημοσ.

Με κάτι τέτοιες πρακτικές (όχι του τοπικ τσάρτερ)  για ένα διάστημα δεν έστελναν Ελλάδα από Αμαζον... Το είχαν κάνει επαγγελμα κράταγαν το αντικείμενο και έπαιρναν επιστροφή ή αντικατάσταση...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...