noroute Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Νέους μπελάδες....είδα και έπαθα να μάθω τη μάνα μου να δουλεύει απλά meetings...άντε τώρα να της εξηγήσω τι είναι το VR. Πέραν της πλάκας δεν πιστεύω ότι θα γίνει τόσο σύντομα όσο πιστεύει ο Billάκος.
johnnieinlab Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Στις 14/12/2021 στις 7:00 ΜΜ, LongTom είπε Τι λες ρε μπιλάρα; Εδώ λέμε ότι ένα από τα καλύτερα που έγιναν με το ριμότ, είναι ότι δεν βλέπεις τις σκ@τοφατσες πρωινιάτικα τις Δευτέρες στα μίτινγκς και εσύ θέλεις να τους δω και 3Δ σε VR; Άσε που οι περισσότεροι δικαίως αποφεύγουν όσο μπορούν να μην έχουν τις κάμερες ενεργοποιημένες. Με το VR όμως δεν βλέπεις τον άλλο όπως είναι, βλέπεις το avatar. Πάλι voice call είναι, απλώς "μοιάζει" πιο ανθρώπινο επειδή βλέπεις τον 3D χαρακτήρα. Για να σε εμφανίζει όντως όπως είσαι, σε 3D, με όλες σου τις κινήσεις και τις εκφράσεις του προσώπου σου, πιστεύω ότι θα περάσει πολύς καιρός και φυσικά μπορεί να απαιτείται πιο σύνθετη τεχνολογία (πχ περισσότερες ή καλύτερες κάμερες, αισθητήρες στο σώμα σου κτλ) η οποία εκτιμώ ότι θα είναι αρκετά ακριβή τα πρώτα χρόνια.
nikangel Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 18 ώρες πριν, Sanjuro είπε Το τρελό της υπόθεσης είναι το time-frame που δίνει. Αλλά εσύ πως το φαντάζεσαι δηλαδή;; Ρεαλιστικά τώρα... πόσα απ'τα λαπτοπ (γιατί με λαπτοπ είναι οι περισσότεροι σε αυτά τα e-meetings) αντέχουν VR;; Θα αγοράσουν οι ~μισοί νέο computer & VR headset ΚΑΙ θα μπαίνουν σε VR meetings;; Όλα αυτά στα επόμενα τρία χρόνια; Το κινητό είχε 5+ φορές μικρότερη τιμή από υπολογιστή + VR και το έπαιρνες πάταγες κάτι αριθμούς και έπαιρνε τηλέφωνο. Εδώ με το ζόρι καταφέρνουν πολλοί να μπουν στο zoom θα μπουν σε Virtual meeting;; Σε 2-3 χρόνια;; Αν έλεγε σε 6-7 χρόνια το 20-30% των meetings θα είναι σε VR θα υπήρχε διαμάχη στα comments αντί για σκέτο γέλιο. Νιώθω πως σε πρώτη φάση θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο προσιτή και ευκολότερη στην χρήση τεχνολογία η οποία πιθανώς να έχει και άλλες χρήσεις (π.χ. να έχουν βγει περισσότερα παιχνίδια) και θα χρειαστεί ένα μεταβατικό στάδιο σίγουρα. Ένα μεταβατικό στάδιο όπου θα συνυπάρχουν αυτοί που έχουν VR με αυτούς που το βλέπουν όπως το zoom. Δεν ξέρω αν το έχουν προβλέψει αυτό αλλά θα πρέπει κάπως να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς που δεν έχουν VR να συμμετέχουν στα meetings αυτά με όχι απαγορευτικά λιγότερες δυνατότητες. Τα τελευταία Oculus vr είναι αυτόνομα χωρίς ανάγκη σύνδεσης με υπολογιστή. Τα βγάζεις από το κουτί και παίζουν απλά. Το κόστος τους παίζει ανάλογα την εποχή στα 400 με 500 δολάρια. Είναι ήδη προσιτή οικονομικά τεχνολογία. Αν σου έλεγαν πριν 5 χρόνια πως θα βγούν κινητά που θα έχουν εύκαμπτες οθόνες και θα διπλώνουν χωρίς να σπάνε θα έλεγες πως αυτή η τεχνολογία θα έρθει το 2050. Οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες σε αυτό το κομμάτι και το vr έχει έρθει για να μείνει. Μια άλλη παράμετρος που έχει αναφερθεί σε προηγούμενο μήνυμα είναι τα κέρδη των εταιριών θεάματος από αυτή την τεχνολογία. Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκόσμια είναι αυτή του ερωτικού περιεχομένου. Ήδη όλα τα μεγάλα στουντιος και sites έχουν επενδύσει σε vr παραγωγές καθώς η εμπειρία θέασης είναι απλά καθηλωτική... Η συγκεκριμένη βιομηχανία για ευνόητους λόγους έχει τζίρους που αγγίζουν τα τρις δολάρια. Τα vr meeting λοιπόν είναι το λιγότερο. Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές της vr τεχνολογίας στην καθημερινότητα μας εκτός από την ψυχαγωγία και το παιχνίδι. Όσο περνούν τα χρόνια μάλιστα θα βγαίνουν πιο εξελιγμένα συστήματα με αναλύσεις 8Κ σε κάθε μάτι. Προτιμώ λοιπόν να δώσω 1000-1300 ευρώ σε μια τέτοια τεχνολογία παρά να πάρω το iPhone 13 που δεν έχει να προσφέρει καμία καινοτομία στην επικοινωνια σε σχέση με ένα τηλέφωνο android ναυαρχίδα μισού κόστους. Στις 15/12/2021 στις 10:42 ΠΜ, armagedwnn είπε Τα έχεις μπερδέψει λίγο, αρχικά το κινητό το 1996 στην Ελλάδα θεωρείτε ότι ήσουν αρκετά ευκατάστατος. Άρα οι περισσότεροι από την ζήλια τους θα σε κοιτούσαν όπως λες. Δεύτερον είναι ένα μέσο που καλύπτει πολλές ανάγκες, όπως δοκίμασε να δώσεις ένα ραντεβού κάπου έξω χωρίς κανένας να έχει κινητό και θα καταλάβεις γιατί το κινητό έγινε τόσο αναγκαίο. Ενώ το VR δεν καλύπτει καμία ανάγκη οπότε δεν πρόκειται να περάσουμε την ζωή μας σε ένα VR, όπως και δεν περνάμε την ζωή μας σε ένα κινητό με 35-70 λεπτά screen time. Αλλά ναι οι περισσότεροι έχουν πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού τους, αλλά δεν ευθύνεται το κινητό αλλά οι εφαρμογές του. Τέλος δεν πρόκειται να γίνει mainstream επειδή δεν αρέσει σε πολλούς.Για να καταλάβεις τι εννοώ, αν αύριο δώσουμε σε ένα gamer να επιλέξει δεν θα τον ενδιαφέρει καν το VR παρά μόνο μια κάρτα γραφικών και μια κονσόλα. Εγώ π.χ. θα χαλούσα άνετα αύριο 300-500 ευρώ για custom mechanical keyboard παρά για VR. Και το ξέρω ότι δεν είναι λογικό αλλά αυτό επιλέγω. Τέλος είναι μια πολύ ωραία τεχνολογία για να μην παρεξηγηθώ και θα έχει πολύ μέλλον αλλά αυτό που λέει ο Bill πιο πάνω αποκλείεται να γίνει. (Ειδικά σε δύο χρόνια) Εδώ ένα meeting παλεύουμε να κάνουμε με navis, και ένα solid και κολλάει το σύμπαν και αυτός μου λεεί ότι σε δύο χρόνια θα τους βάζω μέσα στο 3Dcloud γελάνε και οι πέτρες. Η σε άλλη περίπτωση τα internal meetings θα μπαίνουμε σαν τρισδιάστατοι χαρακτήρες κάθε πρωί, εδώ δε θέλουμε να ανοίξουμε την κάμερα καν. Αφοριζουμε οτι δεν κατανοούμε και δεν μπορούμε να αποκτήσουμε. Είναι στην φύση του ανθρώπου. Το 1996 πράγματι είχαμε λίγοι κινητό καθώς το πάγιο μόνο ήταν 15.000 δρχ δλδ λεφτά που περνούσες άνετα 2 εβδομάδες σαν έφηβος. Όταν βγήκε το b free της telestet (πρώην Wind) όλοι έτρεξαν να το πάρουν γιατί δεν πλήρωναν πάγιο και έβαζαν κάρτα όποτε μπορούσαν. Πριν τα κινητά πως ζούσαμε όλοι εμείς αφού λες πως έγιναν mainstream λόγω ανάγκης; Πριν το ίντερνετ πως ζούσαμε; Θέλω να πω πως ο άνθρωπος προσαρμόζει τις ανάγκες του με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις. Μόλις έχουν οι πάντες vr θα αποκτήσεις αναγκαστικά και εσυ για να ακολουθήσεις το ρεύμα της εποχής. Τώρα έχεις ανάγκη την κάρτα γραφικών, τότε θα έχεις ανάγκη το vr γιατί εκεί θα σε οδηγήσουν οι εξελίξεις. Δες τα πράγματα μακροπρόθεσμα λοιπόν. Τώρα για τους άλλους που λένε πως η τεχνολογία θα παει κουβά επειδή έγινε το ίδιο με το 3d δεν έχω να πω κάτι, αν είχαμε όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης και την ίδια διορατικότητα τότε ο κόσμος θα ήταν βαρετός. Μην είστε γενικά τεχνοφοβικοι και τα τσιπακια θα μπουν σε μερικά χρόνια με βιομετρικα στοιχεία και τα αυτοκίνητα θα έχουν αυτόνομη οδήγηση και το vr θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή μας διασκέδαση και επικοινωνία και όσο ο άνθρωπος θα αποξενώνεται λόγω συγκυριών - πανδημιων κτλ τόσο θα ψάχνει υποκατάστατα χαράς -επικοινωνίας και ηδονής και πραγματικά το vr φαίνεται να τα καταφέρει καλά σε όλους τους τομείς... 2
armagedwnn Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, nikangel είπε Τα τελευταία Oculus vr είναι αυτόνομα χωρίς ανάγκη σύνδεσης με υπολογιστή. Τα βγάζεις από το κουτί και παίζουν απλά. Το κόστος τους παίζει ανάλογα την εποχή στα 400 με 500 δολάρια. Είναι ήδη προσιτή οικονομικά τεχνολογία. Αν σου έλεγαν πριν 5 χρόνια πως θα βγούν κινητά που θα έχουν εύκαμπτες οθόνες και θα διπλώνουν χωρίς να σπάνε θα έλεγες πως αυτή η τεχνολογία θα έρθει το 2050. Οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες σε αυτό το κομμάτι και το vr έχει έρθει για να μείνει. Μια άλλη παράμετρος που έχει αναφερθεί σε προηγούμενο μήνυμα είναι τα κέρδη των εταιριών θεάματος από αυτή την τεχνολογία. Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκόσμια είναι αυτή του ερωτικού περιεχομένου. Ήδη όλα τα μεγάλα στουντιος και sites έχουν επενδύσει σε vr παραγωγές καθώς η εμπειρία θέασης είναι απλά καθηλωτική... Η συγκεκριμένη βιομηχανία για ευνόητους λόγους έχει τζίρους που αγγίζουν τα τρις δολάρια. Τα vr meeting λοιπόν είναι το λιγότερο. Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές της vr τεχνολογίας στην καθημερινότητα μας εκτός από την ψυχαγωγία και το παιχνίδι. Όσο περνούν τα χρόνια μάλιστα θα βγαίνουν πιο εξελιγμένα συστήματα με αναλύσεις 8Κ σε κάθε μάτι. Προτιμώ λοιπόν να δώσω 1000-1300 ευρώ σε μια τέτοια τεχνολογία παρά να πάρω το iPhone 13 που δεν έχει να προσφέρει καμία καινοτομία στην επικοινωνια σε σχέση με ένα τηλέφωνο android ναυαρχίδα μισού κόστους. Αφοριζουμε οτι δεν κατανοούμε και δεν μπορούμε να αποκτήσουμε. Είναι στην φύση του ανθρώπου. Το 1996 πράγματι είχαμε λίγοι κινητό καθώς το πάγιο μόνο ήταν 15.000 δρχ δλδ λεφτά που περνούσες άνετα 2 εβδομάδες σαν έφηβος. Όταν βγήκε το b free της telestet (πρώην Wind) όλοι έτρεξαν να το πάρουν γιατί δεν πλήρωναν πάγιο και έβαζαν κάρτα όποτε μπορούσαν. Πριν τα κινητά πως ζούσαμε όλοι εμείς αφού λες πως έγιναν mainstream λόγω ανάγκης; Πριν το ίντερνετ πως ζούσαμε; Θέλω να πω πως ο άνθρωπος προσαρμόζει τις ανάγκες του με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις. Μόλις έχουν οι πάντες vr θα αποκτήσεις αναγκαστικά και εσυ για να ακολουθήσεις το ρεύμα της εποχής. Τώρα έχεις ανάγκη την κάρτα γραφικών, τότε θα έχεις ανάγκη το vr γιατί εκεί θα σε οδηγήσουν οι εξελίξεις. Δες τα πράγματα μακροπρόθεσμα λοιπόν. Τώρα για τους άλλους που λένε πως η τεχνολογία θα παει κουβά επειδή έγινε το ίδιο με το 3d δεν έχω να πω κάτι, αν είχαμε όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης και την ίδια διορατικότητα τότε ο κόσμος θα ήταν βαρετός. Μην είστε γενικά τεχνοφοβικοι και τα τσιπακια θα μπουν σε μερικά χρόνια με βιομετρικα στοιχεία και τα αυτοκίνητα θα έχουν αυτόνομη οδήγηση και το vr θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή μας διασκέδαση και επικοινωνία και όσο ο άνθρωπος θα αποξενώνεται λόγω συγκυριών - πανδημιων κτλ τόσο θα ψάχνει υποκατάστατα χαράς -επικοινωνίας και ηδονής και πραγματικά το vr φαίνεται να τα καταφέρει καλά σε όλους τους τομείς... Είμαστε τεχνοφοβικοί επειδή δεν πιστεύουμε ότι το VR δεν θα γίνει πότε τόσο mainstream? Τέλος πάντων άλλο έλεγα εγώ αλλά εσύ το πήγες αλλού και μπορώ να πω ότι δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές. Γενικά τα υποκατάστατα χαράς που λες είναι η έκριση σεροτονίνης, αυτό πραγματοποιείτε με πολλούς τρόπους στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως διασκέδαση, extreme sports, τζόγος, κοκαίνη, like σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σεξ κτλ. Τώρα κάποια από αυτά γίνονται με υγιεινό τρόπο και κάποια άλλα όχι και σαφώς είναι κοινωνικά κατακριτέα. Οπότε αυτό που μου λες εμένα προσωπικά θα με αποθήσει στο να πάρω "ψεύτικη" χαρά από ένα VR, όπως δεν είμαι κυνηγός των like ή χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Οπότε αν το δεις λίγο καλύτερα θα καταλάβεις ότι αυτό που παρουσιάζεις δεν είναι τόσο υγιεινό. Ο λόγος που δεν θα είναι υγιεινό είναι ότι η σεροτονίνη δρα κάπως περίεργα πάνω μας και για να εκριθεί θα κυνηγάμε την μεγαλύτερη συγκίνηση. Για το λόγω αυτό ο χρήστης ναρκωτικών παίρνει μεγαλύτερες δόσεις, ο τζογαδόρος ποντάρει μεγαλύτερα ποσά κτλ. Οπότε αν εγώ μπορώ να πάρω όποια συγκίνηση θέλω όποτε θέλω δεν νομίζω ότι θα το επιλέξω (ελπίζω να με καταλαβαίνεις πως το εννοώ). Τώρα σε γενικές γραμμές ναι το VR είναι μια ωραία τεχνολογία αλλά τόσο mainstream όσο πιστεύεις δεν "πιστεύω" ότι θα γίνει. Αλλά βέβαια ούτε εγώ το ξέρω ούτε ο Bill, ο χρόνος θα δείξει. Προσωπικά θα προτιμούσα να μείνει μόνο στον τομέα του Gaming θα ήταν καλύτερα για όλους, αλλά αυτό είναι αδύνατον.
Sanjuro Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, nikangel είπε Τα τελευταία Oculus vr είναι αυτόνομα χωρίς ανάγκη σύνδεσης με υπολογιστή. Τα βγάζεις από το κουτί και παίζουν απλά. Το κόστος τους παίζει ανάλογα την εποχή στα 400 με 500 δολάρια. Είναι ήδη προσιτή οικονομικά τεχνολογία. Αν σου έλεγαν πριν 5 χρόνια πως θα βγούν κινητά που θα έχουν εύκαμπτες οθόνες και θα διπλώνουν χωρίς να σπάνε θα έλεγες πως αυτή η τεχνολογία θα έρθει το 2050. Οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες σε αυτό το κομμάτι και το vr έχει έρθει για να μείνει. Μια άλλη παράμετρος που έχει αναφερθεί σε προηγούμενο μήνυμα είναι τα κέρδη των εταιριών θεάματος από αυτή την τεχνολογία. Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκόσμια είναι αυτή του ερωτικού περιεχομένου. Ήδη όλα τα μεγάλα στουντιος και sites έχουν επενδύσει σε vr παραγωγές καθώς η εμπειρία θέασης είναι απλά καθηλωτική... Η συγκεκριμένη βιομηχανία για ευνόητους λόγους έχει τζίρους που αγγίζουν τα τρις δολάρια. Τα vr meeting λοιπόν είναι το λιγότερο. Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές της vr τεχνολογίας στην καθημερινότητα μας εκτός από την ψυχαγωγία και το παιχνίδι. Όσο περνούν τα χρόνια μάλιστα θα βγαίνουν πιο εξελιγμένα συστήματα με αναλύσεις 8Κ σε κάθε μάτι. Προτιμώ λοιπόν να δώσω 1000-1300 ευρώ σε μια τέτοια τεχνολογία παρά να πάρω το iPhone 13 που δεν έχει να προσφέρει καμία καινοτομία στην επικοινωνια σε σχέση με ένα τηλέφωνο android ναυαρχίδα μισού κόστους. Τώρα βρήκες άνθρωπο να πεις για το νέο iphone. Άνθρωπο που αλλάζει υπολογιστή μόνο όταν δεν δουλεύει σχεδόν τίποτα. Τα βλέπω όλα σαν εργαλεία που κάνουν μια δουλειά. Προφανώς και για'μενα καλύτερα VR από IPHONE αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Καλά θα κάνουμε να μην αγνοήσουμε το γεγονός πως μέσα στην πανδημία υπήρξε μια σημαντική επιτάχυνση. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι αναγκάστηκαν να δουλεύουν απ'το σπίτι με υπολογιστή και αυτό το γεγονός το είδε η big tech. Όσων αφορά το Oculus οφείλω να ομολογήσω πως δεν το ήξερα. Όμως γενικότερα νομίζω πως ο κόσμος έχει μια σχετική αδιαφορία πάνω στο θέμα. Το αντιμετωπίζει ως κάτι φουτουριστικό που φάση μπορεί να έχει αλλά δεν έχει ιδιαίτερη καψούρα κι'ολας να έχει άμεσα. Θα πρέπει να κάνουν παπάδες για να τον τραβήξουν στα επόμενα λίγα χρόνια. Πιθανώς να κάνουν, τόσοι κολοσσοί έχουν μπλέξει και μοιάζουν να το έχουν βάλει ως πρώτη προτεραιότητα. Οπότε κάτι θα βγει κάποια στιγμή, τώρα πότε, τι και πόσο θα αρέσει στον κόσμο είναι άλλο θέμα. Όμως και πάλι δεν το βλέπω να συμβαίνει αυτό που λέει ο Μπιλ σε 2-3 χρόνια.
elina_kal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δεν έχετε βαρεθεί κάθε δεκαετία να σας πουλάνε VR με διαφορετικό τρόπο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα