Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• News Editors
Δημοσ.

Πρώτο θέμα συζήτησης στο νέο μας podcast είναι κάποιες πρώτες πληροφορίες σχετικά με επερχόμενες ανακοινώσεις του ΟΤΕ, που αφορούν το δίκτυο οπτικών ινών του αλλά και σημαντικές αλλαγές που ετοιμάζει στην τιμολογιακή του πολιτική.

Στην τάση των μεγάλων εταιρειών να δημιουργούν μεγάλα καταστήματα είναι αφιερωμένο το επόμενο θέμα, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια των νέων καταστημάτων της Wind και της Κωτσόβολος στην Καλλιθέα και Αγ. Παρασκευή αντίστοιχα. Από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η ζημιά που δέχθηκε το brand της Peloton -μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των εξαρτημάτων γυμναστικής- από μία μόνο σκηνή του νέου Sex and the City.

Ολοκληρώνουμε με σχολιασμό των νικητών του The Game Awards, της μεγαλύτερης εκδήλωσης στο χώρο του Gaming, αλλά και την ανακοίνωση faceplates από τη Sony για το PlayStation 5.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Μπλα μπλα
04:28 - Σχόλια
09:18 - FTTH
13:15 - Νέα καταστήματα
17:10 - Sex and The City και Peloton
23:14 - Better
26:45 - Google Play Games στα Windows
29:58 - iPhone 14 χωρίς FaceID
31:20 - The Game Awards
40:05 - World Cup Excel
41:50 - Sony Faceplates
43:25 - Movies και TV Shows

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Στο site Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας έχουν καταχωρηθεί 220.504 κτήρια, το κουπόνι τρέχει από το 2018 έχουμε 2021 και σε λίγες μέρες 2022.

Μάλλον η επέκταση πάει αργά

Δημοσ.

Αυτό με τον Οτε μου ακούγεται πολύ too good to be true.

Καταρχας καθολικα να γίνει η αναβαθμιση από adsl σε vdsl δε γίνεται λόγω ανεφικτοτητας σε μεγάλο μέρος του δικτύου. Επίσης δεν ξέρω κατά ποσό θα υπάρχουν παντού καθολικά τόσες ελεύθερες θύρες σε όλες τις καμπίνες, όπως επίσης και να υπάρχουν, υπάρχει και το κατά ποσό έχουν και άλλες εταιρίες δεσμευμένες θέσεις. Κοινώς είναι κάτι που πρέπει να γίνει καθολικά απ όλους τους παρόχους νομίζω, ή έστω εμένα δε μου κάθεται καλά.

Οσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική ή ακόμα και την αναβαθμιση των γραμμών κατά μια κλίμακα 24 σε 50, 50 σε 100 κοκ, δεν ξέρω κατά ποσό θα μπορούσε να εγκριθεί κάτι τετοιο από άποψη ανταγωνισμού από την ΕΕΤΤ. Υποτίθεται ο Τσαμάζ μας έλεγε πριν κάποια χρόνια πως έχει γίνει έρμαιο ο Οτε από την ΕΕΤΤ που για να βγάλουν προσφορές πχ για τα Χριστούγεννα πρέπει ας πούμε να καταθέσουν χαρτιά από το καλοκαίρι μέχρι να τα εγκρίνουν.  Τέλος πάντων, το θέμα όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως υπήρχε θέμα ανταγωνισμού κατά τους εναλλακτικούς παρόχους, επειδή ο οτε είχε το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, όποτε ο διπλασιασμός της ταχύτητας θα δημιουργήσει σοβαρά θέματα, αλλά ακόμη και για τις μειώσεις τιμών, υποτίθεται πως φωνάζανε πως τις ρίχνουν κάτω του κόστους και δεν είναι φυσιολογικό.

Anyway.. ενδιαφέρον θέμα, και αναμένω προσωπικά τις εξελίξεις από βδομάδα όπως λέτε..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Αν γίνει δωρεάν διπλασιασμός ταχυτήτων, θα ανοίξουμε σαμπάνιες.

Πιο πιθανό δωρεάν διπλασιασμός τιμών!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Αν γίνει δωρεάν διπλασιασμός ταχυτήτων, θα ανοίξουμε σαμπάνιες.

Δεν υπάρχει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο με τον χαλκό.

Ειμαι στα 20 μέτρα από το καφαο και τρέχω με 90mbps σε 100αρα vdsl cosmote.

• Super Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, skiabox said:

Δεν υπάρχει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο με τον χαλκό.

Ειμαι στα 20 μέτρα από το καφαο και τρέχω με 90mbps σε 100αρα vdsl cosmote.

Άλλαξες την καλωδίωση από το διαμέρισμα μέχρι τον κατανεμητή που σου είπε ο τεχνικός ότι έχει θέμα?

On 29/11/2021 at 19:09, skiabox said:

@PSYHAS Το θέμα είναι να είσαι εσύ στην εντέλεια μέχρι τον κατανεμητή, ώστε να μπορείς μετά να παραπονεθείς για οτιδήποτε.

Βλέπεις στην περίπτωσή μου για παράδειγμα δεν αρκεί που είναι όλα στην εντέλεια μέσα στο διαμέρισμα.

Είναι και η διαδρομή μέχρι τον κατανεμητή.

Δημοσ.

Η Καλλιθέα πάντως είναι από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό δήμους στην Ελλάδα και από τους πιο πυκνοκατοικημενους και είχε το παράδοξο να έχει μόνο 1 μικρό (μιλάμε τρύπα) κατάστημα Wind, ενώ η Wind έχει επενδύσει σε ιδιόκτητο δίκτυο στη περιοχή και έχει αρκετή πελατεία.

Κάθε μέρα που περνούσα από το παλιό κατάστημα έβλεπα ουρές ατελείωτες απ έξω ακόμα και προ Covid. 

Η Vodafone για παράδειγμα έχει τουλάχιστον 3 καταστήματα στη Καλλιθέα, ενώ αντίστοιχα Cosmote/ Γερμανός είναι επίσης τρία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Άλλαξες την καλωδίωση από το διαμέρισμα μέχρι τον κατανεμητή που σου είπε ο τεχνικός ότι έχει θέμα?

Τώρα αν επιταχύνει ο ΟΤΕ το FTTH ποιο το νόημα να αλλάξω το χαλκό;

Ετσι κι αλλιώς τόσο flat και μικρή που είναι η Λάρισα, αν αποφασίσουν όντως να το επιταχύνουν από εδώ θα αρχίσουν.

Αν θέλουν μπορούν να το επιταχύνουν, παίρνοντας την αρμοδιότητα από τους δήμους να αρνούνται σκαψίματα, όπως είχαν κάνει και στην Κέρκυρα με τον τρελό δήμαρχο που εμπόδιζε την ξενοδοχειακή επένδυση.

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, skiabox said:

Τώρα αν επιταχύνει ο ΟΤΕ το FTTH ποιο το νόημα να αλλάξω το χαλκό;

Γιατί δεν ξέρουμε το roadmap της επέκτασης. Ποιες περιοχές θα γίνουν πρώτες και ποιες αργότερα.

Κατα τα άλλα δεν είναι το θέμα της συζήτησης ποιο το νόημα να το αλλάξεις, αλλά ότι "δεν υπάρχει ούτε μια  στο τρις να πιάσει κάποιος 200 με χαλκό". Υπάρχουν αρκετοί, αλλά σε απόλυτους αριθμούς όχι σε ποσοστό, κυρίως λόγω της τιμής του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...