stademgr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη φάση με τα ΕΛΤΑ αλλά είναι λίγο απαράδεκτο που δεν έχουν ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ένα προϊόν που έχει 3,73€ (μύτες για πενάκι) ευτελούς αξίας να βάζουν χρέωση τελωνείου και φόρου 3,07€. Που βασίζεται αυτό και με ποιο σκεπτικό; Βασίζονται κάπου ή το κάνουν αυθαίρετα και δεν τρέχει και τίποτα.
Krusty Δημοσ. Δευτέρα στις 01:12 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:12 μμ (επεξεργασμένο) Σε πακέτο που παρέλαβα και είχε αυτοκόλλητο VAT collected by eBay και τον αριθμό ΙΟSS, το τελωνείο στα Σπάτα μου κόλλησε κίτρινο αυτοκόλλητο ζητώντας ξανά ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού. Ο πωλητής σαν να περίμενε ότι θα αγνοήσουν στο τελωνείο το IOSS νούμερο και έγραψε υποκοστολογιμένη την αξία του πακέτου. Το τελωνείο έβαλε την δικιά του εκτίμηση. Στις 1/2/2022 στις 10:51 ΠΜ, Domenicodiver είπε Η επιστροφή τελικά έγινε, τα χρήματα επεστράφησαν στον paypal λογαριασμό στις 25/1, 4 μήνες μετά το αίτημα. Στο μεταξύ, τα ΕΛΤΑ ζητάνε πληρωμή τελών για κάθε δέμα, ακόμα και αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ κατά την αγορά. Επειδή στο τηλέφωνο δεν μπόρεσα να βρω άκρη (χρεώνεστε για να δούμε αν πρέπει να χρεωθείτε) έχω ζητήσει γραπτή απάντηση από τα ΕΛΤΑ γιατί χρεώνουν τέλη ακόμα και αν είναι εμφανές ότι έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ (σήμανση IOSS στο δέμα). Στη σελίδα των ΕΛΤΑ αναφέρεται ρητά πως αντικείμενα που έχουν αποσταλεί μέσω IOSS δεν χρεώνονται με κάποια επιβάρυνση. Στα καταστήματα όμως η απάντηση είναι "αν δεν τα πληρώσετε, το αντικείμενο επιστρέφεται". Περιμένω την επίσημη απάντηση τους και μετά την απάντηση και της ΕΕΤΤ. Τελικά σου απάντησαν; Εγώ στο eBay πήγα να ζητήσω επιστροφή ΦΠΑ και όλο έγραφε ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και δεν μπορούσα να ολοκληρώσω τάχα την διαδικασία... Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:18 μμ από Krusty
June Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 μμ Βγάζεις φωτογραφία την απόδειξη που πλήρωσες στα ΕΛΤΑ και τη στέλνεις στο eBay. Σου επιστρέφουν το ποσό που σου κράτησαν για ΦΠΑ κατά την αγορά (τα εξοδα εκτελωνισμου ΕΛΤΑ δε τα γλυτωνεις). 1
Krusty Δημοσ. Δευτέρα στις 05:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:19 μμ (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, June είπε Βγάζεις φωτογραφία την απόδειξη που πλήρωσες στα ΕΛΤΑ και τη στέλνεις στο eBay. Σου επιστρέφουν το ποσό που σου κράτησαν για ΦΠΑ κατά την αγορά (τα εξοδα εκτελωνισμου ΕΛΤΑ δε τα γλυτωνεις). Θα ξαναδοκιμάσω. Παλιά για άλλο δέμα, ξεκίνησα την διαδικασία στο eBay και ενώ τους ανέφερα ποια αγορά και νομίζω είχα καταφέρει να τους δείξω την απόδειξη, μου απαντά η υπάλληλος του eBay με την τελείως άκυρη απάντηση 'δώστε μου τον αριθμό παραγγελίας'. Ήξερε ήδη το tracking number και της είχα αναφέρει το προϊόν. Από τοτε και για μία εβδομάδα, προσπαθούσα να κάνω reply και όταν πατούσα το send μου εμφανιζόταν μύνημα οτι υπάρχει τεχνική βλάβη στο eBay και ήταν αδύνατο να σταλεί το μύνημα. Οπότε αποφάσισα ότι το κάνουν επίτηδες. Στο συγκεκριμένο δέμα μου, στο IOSS πρέπει να αναφέρει ότι κάνει μαζί με το ΦΠΑ 34 ευρώ. Ο αποστολέας έγραψε 10 ευρώ και οι τελωνιακοί το εκτίμησαν στα 14, οπότε μου βάλαν άλλο πρόσθετο ΦΠΑ! Το ίδιο έγινε και σε ένα άλλο δέμα μου τώρα. https://community.ebay.com/t5/Payments/How-to-deal-with-EU-buyer-having-to-pay-VAT-twice/td-p/33234229 ********** Αρχισαν τα όργανα πάλι. Τελείωσα το αίτημα για το πρώτο πακέτο μου. Για το δεύτερο έχουμε παλι σπάσιμο νεύρων... Oops! Something went wrong We’re having technical issues. Please try again later. Τελικά και στην πρώτη μου αίτηση που κατάφερα να στείλω μου την βγάλαν ελλειπή γιατί λέει δεν φωτογράφισαν το κίτρινο αυτοκόλλητο των ΕΛΤΑ και στις δύο πλευρές του πακέτου που καταλάμβανε. Μόλις πήγα να στείλω και την άλλη φωτογραφία εμφανίστηκαν τα 'τεχνικά προβλήματα' πάλι. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από Krusty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα