Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tounion είπε

Η διαφορά ειναι ότι αμα το εχει πάρει ο 1 στο όνομά του το δανειο - μαζι θα το πληρωνουν - αλλα αν δεν τα καταφερουν και το χασουν οπως λες - τα περουσιακα που εχει ο άλλος στο ονομά του δεν θα πειραχτούν.. ενω μαζί μπαινουν όλα στον κουβα... με ενα ατομο αν το χασουν σε καθε περίπτωση θα χασουν μονο το σπιτι ΑΝ τα υπολοιπα περουσιακα ειναι στο άλλο όνομα..(ΑΝ υπαρχουν άλλα περουσιακα)

χαχα!! 

Το ειχα σκεφτει κι εγώ αλλά τώρα αργήσαμε.. αμα μπλέκεις με διαζυγια, διατροφες, κτλ χειροτερα ακόμη γίνεται.. 

Αυτο ειναι να το κάνεις απο την αρχή, ανυπαντροι με παιδιά ΑΝ ο ενας εχει χαμηλο εισόδημα, εκει ναι υπάρχει οφελος αρκετούτσικο

ενταξει αυτα τα λενε στα μεσα της λιστας Πέτσας. Μπορει να ισχύουν στο δημόσιο. Στον ιδιωτικο τομέα γελάνε πάντως οταν τα διαβάζουν.. γέλασα και εγω όταν διαβασα για τις 3ετιες. φιλικά !

Το άρθρο είναι σαφές. 

Οι τριετιες ισχύουν για όσους τις είχαν μέχρι το 2012. Στην πράξη καταργήθηκαν. 

Το επίδομα γάμου όμως ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. 

Αν κάποιος δεν το περνει, μπορεί να το διεκδικήσει. 

• Like 2
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

όλα αυτά φαντάζομαι αν παίρνεις βασικό ε ; 

αν έχεις προσωπική διαφορά που ξεπερνάει τα επιδόματα, να φανταστώ δεν δικαιούσαι τίποτα ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σόρρυ κιόλας αλλά αυτό που περιγράφετε είναι κλασική αποτυχημένη συνταγή ζευγαριού.

Θα πάτε να δανειστείτε σε μία ταβανιασμένη αγορά ακινήτων για να πληρώσετε ένα σπίτι τουλάχιστον +50% αν όχι σχεδόν +85% στο βάθος 30ετιας. Και όλα αυτά γιατί; Για να μην πετάμε τα λεφτά στον κουβά, κλασική ελληνική νοοτροπία. Και θα πάτε να δανειστείτε σε ένα περιβάλλον που γίνεται συζήτηση για αύξηση των επιτοκίων. Ήδη η FED ανακοίνωσε διπλή αύξηση των επιτοκίων το 2022. Δηλαδή κάλλιστα εκεί που θα κλείσετε ένα 3,5% επιτόκιο την επόμενη δεκαετία μπορεί να πάει και στο 7-8%. Πάρα πολύ ακριβό δηλαδή και η δόση θα φουσκώσει.

Δεν πετάτε λεφτά στον κουβά, αγοράζετε μια υπηρεσία που σας παρέχει ευελιξία. Πολλά άτομα απολαμβάνουν εξευτελιστικά ενοίκια χάρη στον τρισμέγιστο Αλ6 που τα ρήμαξε όλα το 2016 ενώ κάποιοι άλλοι ξεχρεώνουν δάνεια από το 2008 που πωλούσαν τα νεόδμητα 3000€ το τμ στα καζάνια στο Πέραμα.

Και θα πάρετε ένα σπίτι παρέα το οποίο σε περίπτωση χωρισμού τι θα γίνει και ποιος θα μείνει; (συνήθως η γυναίκα με τα παιδιά και τρέχει ο μαλάκας να πληρώνει και ενοίκιο και διατροφή) Καλό το "για πάντα" αλλά 9/10 φορές είναι για μερικά χρόνια.

Μείνετε μαζί και επενδύστε τα λεφτά σας. Εγώ με την κοπέλα μου έχω πάρει 2 ακίνητα τα οποία είναι 50/50 και νοικιάζονται. Και μαζί να μην είμαστε θα παίρνει ο καθένας το μερίδιο του και θα κάνει τη ζωούλα του.

Επεξ/σία από Nauths
  • Like 4
  • Confused 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

Το άρθρο είναι σαφές. 

Οι τριετιες ισχύουν για όσους τις είχαν μέχρι το 2012. Στην πράξη καταργήθηκαν. 

Στον ιδιωτικό τομέα ΑΝ γουστάρει ο εργοδότης σου δίνει το επίδομα γάμου, αν δεν γουστάρει δεν στο δίνει, ακόμη και κατώτατο μισθό να παίρνεις. 

Στην Ελλάδα ζούμε, να έχουμε και λίγο επίγνωση του τι συμβαίνει στις περισσότερες δουλειές των νέων.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Στον ιδιωτικό τομέα ΑΝ γουστάρει ο εργοδότης σου δίνει το επίδομα γάμου, αν δεν γουστάρει δεν στο δίνει, ακόμη και κατώτατο μισθό να παίρνεις. 

Στην Ελλάδα ζούμε, να έχουμε και λίγο επίγνωση του τι συμβαίνει στις περισσότερες δουλειές των νέων.

Αρα η κλασσικη τακτικη του, αφου δε το δινουν να μη το διεκδικησουμε,διαιωνιζοντας τον εργασιακο μεσαιωνα?

Αν ειναι κατοχυρωμενο απο το νομο να το διεκδικησει.Οπως θα κανω και εγω απο το καλοκαιρι που θα το δικαιουμαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Αρα η κλασσικη τακτικη του, αφου δε το δινουν να μη το διεκδικησουμε,διαιωνιζοντας τον εργασιακο μεσαιωνα?

Αν ειναι κατοχυρωμενο απο το νομο να το διεκδικησει.Οπως θα κανω και εγω απο το καλοκαιρι που θα το δικαιουμαι.

Ξεκινάς απο Ιανουάριο με αυξηση βασικού μισθού +13€ , μετά καλοκαίρι + επίδομα γάμου και με τα λεφτά που θα κονομήσεις να τα επενδύσεις σε ακίνητα όπως λεει και οNauths 

Επεξ/σία από tounion
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, tounion είπε

Ξεκινάς απο Ιανουάριο με αυξηση βασικού μισθού +13€ , μετά καλοκαίρι + επίδομα γάμου και με τα λεφτά που θα κονομήσεις να τα επενδύσεις σε ακίνητα όπως λεει και οNauths 

Αν περιμέναμε από την αρωγή του κράτους και του εργοδότη θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί χθες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nauths είπε

Σόρρυ κιόλας αλλά αυτό που περιγράφετε είναι κλασική αποτυχημένη συνταγή ζευγαριού.

Θα πάτε να δανειστείτε σε μία ταβανιασμένη αγορά ακινήτων για να πληρώσετε ένα σπίτι τουλάχιστον +50% αν όχι σχεδόν +85% στο βάθος 30ετιας. Και όλα αυτά γιατί; Για να μην πετάμε τα λεφτά στον κουβά, κλασική ελληνική νοοτροπία. Και θα πάτε να δανειστείτε σε ένα περιβάλλον που γίνεται συζήτηση για αύξηση των επιτοκίων. Ήδη η FED ανακοίνωσε διπλή αύξηση των επιτοκίων το 2022. Δηλαδή κάλλιστα εκεί που θα κλείσετε ένα 3,5% επιτόκιο την επόμενη δεκαετία μπορεί να πάει και στο 7-8%. Πάρα πολύ ακριβό δηλαδή και η δόση θα φουσκώσει.

Δεν πετάτε λεφτά στον κουβά, αγοράζετε μια υπηρεσία που σας παρέχει ευελιξία. Πολλά άτομα απολαμβάνουν εξευτελιστικά ενοίκια χάρη στον τρισμέγιστο Αλ6 που τα ρήμαξε όλα το 2016 ενώ κάποιοι άλλοι ξεχρεώνουν δάνεια από το 2008 που πωλούσαν τα νεόδμητα 3000€ το τμ στα καζάνια στο Πέραμα.

Και θα πάρετε ένα σπίτι παρέα το οποίο σε περίπτωση χωρισμού τι θα γίνει και ποιος θα μείνει; (συνήθως η γυναίκα με τα παιδιά και τρέχει ο μαλάκας να πληρώνει και ενοίκιο και διατροφή) Καλό το "για πάντα" αλλά 9/10 φορές είναι για μερικά χρόνια.

Μείνετε μαζί και επενδύστε τα λεφτά σας. Εγώ με την κοπέλα μου έχω πάρει 2 ακίνητα τα οποία είναι 50/50 και νοικιάζονται. Και μαζί να μην είμαστε θα παίρνει ο καθένας το μερίδιο του και θα κάνει τη ζωούλα του.

Φίλε ναύτη δεν καταλαβαίνω ποια είναι η συμβουλή που της δίνεις τελικά. Τα 2 ακίνητα πως θα τα πάρει χωρίς δάνεια; 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kimimaro_ είπε

Φίλε ναύτη δεν καταλαβαίνω ποια είναι η συμβουλή που της δίνεις τελικά. Τα 2 ακίνητα πως θα τα πάρει χωρίς δάνεια; 

Ακίνητο δεν είναι μόνο το διαμέρισμα. Η μπορεί να μην τους ταιριάζουν τα ακίνητα. Ας πάρουν μετοχές σε ΑΕΑΑΠ 5-6% μέρισμα ετησίως και άμεσα διαθέσιμα λεφτά.  Ο καθένας πρέπει να βρει τον τρόπο του, αλλά αυτό που περιγράφει ο TS είναι ξεκάθαρο λούσιμο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Όχι ακριβώς, αν σε έχει προσλάβει βάση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (δηλαδή εργοδότης που σε προσέλαβε μετά το 2013 και ανήκει σε συγκεκριμένη κατηγορία εργοδοτών) τότε είναι υποχρεωμένος να στο δώσει, αλλιώς δεν είναι υποχρεωμένος να στο δώσει (αφού οι εργοδότες έχουν καλούς δικηγόρους και όλες οι κυβερνήσεις από τα μνημόνια και μετά κάνουν την πάπια).

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στο δίνει το επίδομα γάμου ΑΝ γουστάρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2021 στις 11:37 ΜΜ, Cell_7 είπε

Ράτσες έχουν τα σκυλιά, οι άνθρωποι έχουν φυλές. Άσχετο, ξέρω, αλλά με τρίγκαρε.

Η ράτσα (ιταλικά razza) είναι το ίδιο πράγμα με την φυλή/γενιά.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Nauths είπε

Ακίνητο δεν είναι μόνο το διαμέρισμα. Η μπορεί να μην τους ταιριάζουν τα ακίνητα. Ας πάρουν μετοχές σε ΑΕΑΑΠ 5-6% μέρισμα ετησίως και άμεσα διαθέσιμα λεφτά.  Ο καθένας πρέπει να βρει τον τρόπο του, αλλά αυτό που περιγράφει ο TS είναι ξεκάθαρο λούσιμο.

Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι αυτά που προτείνεις δεν είναι λύσεις, αν και αναφέρεις πιθανές επιπτώσεις του δανείου που όντως ισχύουν. Οι άνθρωποι θέλουν ένα σπίτι για να κάνουν οικογένεια, με τα ενοίκια στον θεο λογικό είναι να σκέφτονται το δάνειο. Όλα ρίσκο είναι στον γάμο και στην δημιουργία οικογένειας πλέον, αν δεν θέλεις να το πάρεις τότε δεν προχωράς σε τίποτε και κάθεσαι στα αυγά σου. Αυτά με τις μετοχές είναι από αστεία έως και επικίνδυνα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 14/12/2021 στις 3:04 ΜΜ, Nabuko είπε

Κοίταξα το ημερολόγιο και λέει 2021. Περίεργο

Σε 2021 χρονια γενναται ο Ιησους και θα κανει θαυμα να τα αλλαξει

Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Η ράτσα (ιταλικά razza) είναι το ίδιο πράγμα με την φυλή/γενιά.

Πολλά ελληνικά λεξικά δεν αναγνωρίζουν την λέξη "ράτσα" αλλά και αυτά που το αναγνωρίζουν συμφωνούν στο ότι αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο σε ζώα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...