nosleep Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΠΟΤΗΣ όλα τα λεφτά, μπαίνω άνετα στο επόμενο εξώφυλλο 🤣
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 30 λεπτά πριν, Cell_7 είπε Ράτσες έχουν τα σκυλιά, οι άνθρωποι έχουν φυλές. Άσχετο, ξέρω, αλλά με τρίγκαρε. Σωστός, σεξιστικό ήθελα να πω.
randomcat Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, nosleep είπε Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΠΟΤΗΣ όλα τα λεφτά, μπαίνω άνετα στο επόμενο εξώφυλλο 🤣 Σε πρόλαβαν άλλοι. Το βλέπεις για του χρόνου εάν δεν έχεις χωρίσει.
SpaceCadet Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, 1comment είπε Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ένα καλό λόγο (ειδικά φορολογικά) εκτός από το να κάνεις παιδιά. Αν και αυτό γίνεται και εκτός γάμου. Ίσως φορολογικά να έχει τα καλά του μόνο για τη γυναίκα αν δεν έχει εργασία κι αν μελλοντικά σκοπεύει να χωρίσει και να διεκδικήσει τη μισή περιουσία του άντρα. Λες ότι λεφτά δεν παίζουν, ούτε σπίτι. Θα πάρετε και δάνειο... Θα ξεκινήσετε με ένα βουνό προβλήματα μόνο και μόνο για να χαρούν οι γονείς σας; Δεν ειπα οτι λεφτα δεν παιζουν. Ειπα οτι σκοπευουμε να παρουμε σπιτι. Και ναι, αυτο θελει δανειο, πραμα λογικο. Γι'αυτο και το thread λιγο πολυ, ακομα κι αν ο γαμος δεν μας ενδιαφερει και τοσο - 8 χρονια ειμαστε μαζι, δεν θα κανει διαφορα - ισως μπορει να εξυπηρετει στο να διεκδικισουμε καλυτερους ορους ή κατι τετοιο. Δεν εχω ιδεα αν κατι τετοιο επηρεαζει την αξιολογηση. Λιγο πολυ αυτη την στιγμη ειμαι της θεσης πως αν υπαρχουν γενικα πρακτικα ωφελη στο να παντρευτεις, δεν υπαρχει λογος να μην το κανεις, και αν δεν υπαρχουν, δεν υπαρχει λογος να το κανεις. Ως βουνο προβληματα, τι εννοουσες ομως? Στις 14/12/2021 στις 5:55 ΜΜ, GeorgeKatz είπε Νομίζω αυτό που θέλει να πει ο/η TS είναι με δεδομένο ότι δύο ενήλικες έχουν αποφασίσει να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. Υπάρχει κάποιος λόγος να παντρευτούν εκτός από την κοινωνική πίεση; Οπότε κουβέντες περι πεθερικών είναι μάταιες, γιατι σε μια συμβίωση 10ετιας έχεις κανονικά πεθερά και ας μην το έχεις καταλάβει. Αγαπητέ/η @SpaceCadet Παραθέτω μια λίστα με τα πρακτικά προνόμια του γάμου, μιας και στα συναισθηματικά σου δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Όταν αναφέρω την λέξη σύζυγος εννοώ θρησκευτικό/πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης. Σε περίπτωση παιδιού εντός γάμου, ο πατέρας αναγνωρίζεται αυτόματα. Εκτός γάμου πρέπει να γίνει μια αναγνώριση πατρότητας τέκνου. Είναι πιο εύκολο για συζύγους να υιοθετήσουν παιδί. Σε όλα τα επιδόματα που δίνει το κράτος (επίδομα ρεύματος, επίδομα θέρμανσης), οι σύζυγοι έχουν κάτι τι παραπάνω. Έγγαμοι με παιδιά ακομα κάτι παραπάνω και πάει λέγοντας Ασφαλιστικά: αν μείνει κάποιος σύζυγος άνεργος, για νοσηλεία τον καλύπτει το ταμείο του άλλου συζύγου. Σύνταξη χηρείας, αν κάποιος σύζυγος χαθεί, ο εν ζωή δικαιούται μέρος της σύνταξης του θανόντος, νομίζω 70% . Κληρονομικά, αν κάποιος σύζυγος χαθεί και δεν έχει κάνει διαθήκη, ο εν ζωή σύζυγος δικαιούται μέρος της περιουσίας του πρώτου. Φαντάσου το σενάριο δυο ενήλικες (Α+Β) να μένουν εκτός γάμου στο σπίτι του Α και ο Α κάποια στιγμή να φύγει από τη ζωή. Το σπίτι θα περάσει στον αδελφό του Α ή σε κάποιον συγγενή του, ο οποιος να ζητά νοίκι ή/και έξωση από τον χήρο/την χήρα Β. Ατυχήματα-αρρώστιες, σε περίπτωση που κάποιος σύζυγος πάθει κάτι, μόνο σύζυγοι και συγγενείς πρώτου βαθμού παίρνουν σημαντικές αποφάσεις,πχ υπογράφουν για μια σοβαρή επέμβαση. Στην εποχή του covid έχω ακούσει (δεν το έχω επιβεβαιώσει) ότι ο ένας επισκέπτης που επιτρέπεται και αυτός πρέπει να είναι σύζυγος, συγγενείς ή επαγγελματίας υγείας (αποκλειστικός νοσοκόμος). Ακούσια Νοσηλεία, δηλαδή όταν ένα άτομο δεν είναι ικανό να κρίνει το συμφέρον της υγείας του, πρέπει να μπεί σε κάποια δομή υποστήριξης. Η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει από σύζυγο, οικογένεια, κηδεμόνα ή εισαγγελέα. ΑΣΕΠ προκηρύξεις και μόρια, ο γάμος δίνει μόρια, ιδιαίτερα σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Δημόσιοι υπάλληλοι και συνυπηρέτηση, αν είστε και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι. Μόρια για τους ένστολους, οι παντρεμένοι έχουν περισσότερα μόρια για μια τοποθέτηση. Τα παραπάνω είναι κάποια που μπορώ να θυμηθώ και να καταγράψω έτσι στα γρήγορα. Δεν βάζω στη λίστα πράγματα κοινωνικού χαρακτήρα που έχουν σχεδόν παρέλθει. Λεω “σχεδόν” γιατί έχω επαφή με την ελληνική επαρχια του (παρα 15 ημέρες) 2022 . Μακάρι να πάρεις τη σωστή απόφαση η οποία να μη βασίζεται στα παραπάνω προνόμια, δεν είναι και τόσο σημαντικά άλλωστε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εκτός από τον ΑΣΕΠ, που έχουμε ακούσει περιπτωσεις λευκών γάμων καθηγητών για να πάρουν μόρια. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εκτός από την σύνταξη χηρείας, που αρκετές 40άρες συνήθως από βαλκάνια παντρεύονται έλληνες ηλικιωμένους συνταξιούχους με σκοπό να τους κληρονομήσουν. Τίμια συμφωνία κατά την άποψή μου: εγώ θα σε φροντίζω και θα σου κρατώ παρέα και θα τρώμε μαζί τη σύνταξή σου. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Συγγνώμη για το σεξιστικό και εθνικό στερεότυπο, αλλά ξέρεις ότι ισχύει Αυτη ειναι ακριβως η απαντηση στο ερωτημα μου, ευχαριστω! Ακριβως σε αυτο το επιπεδο ρωτουσα. Οπως ανεφερα στο αρχικο ποστ, συμβιωνουμε πολλα χρονια μαζι, σκοπευουμε να συνεχισουμε ετσι, ειμαστε μια χαρα, εχουμε και πεθερικα και απ'ολα. Ο γαμος σε κοινωνικο επιπεδο δεν μας ενδιαφερει, χωρις να ειμαστε κι απαραιτητα ανενδοτοι στην ιδεα. Καποια απο τα perks που ανεφερες εχουν ενδιαφερον, κυριως αυτα ασφαλιστικης και ιατρικης φυσεως. Καλο να το ξερουμε γενικα, ισως καποια στιγμη το συζητησουμε πιο σοβαρα. Αλλα μου δημιουργησες και την εξης απορια, υπαρχουν αντιστοιχα...μειωνεκτηματα πρακτικης φυσης στον γαμο? :Ρ Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από SpaceCadet
Anastazio Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 On 14/12/2021 at 18:54, randomcat said: Tουλάχιστον επικίνδυνες δηλώσεις για ♀️ 2021 ♀️ Ας επεκτείνω τη λίστα με έναν χρήσιμο οδηγό. 😁 Κλαιωωωω!!!!
tounion Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Πάντως καθαρά φορολογικά ο γάμος δεν σε βοηθάει πουθενά 15 ώρες πριν, SpaceCadet είπε Δεν ειπα οτι λεφτα δεν παιζουν. Ειπα οτι σκοπευουμε να παρουμε σπιτι. Και ναι, αυτο θελει δανειο, πραμα λογικο. Γι'αυτο και το thread λιγο πολυ, ακομα κι αν ο γαμος δεν μας ενδιαφερει και τοσο - 8 χρονια ειμαστε μαζι, δεν θα κανει διαφορα - ισως μπορει να εξυπηρετει στο να διεκδικισουμε καλυτερους ορους ή κατι τετοιο. Δεν εχω ιδεα αν κατι τετοιο επηρεαζει την αξιολογηση. Λιγο πολυ αυτη την στιγμη ειμαι της θεσης πως αν υπαρχουν γενικα πρακτικα ωφελη στο να παντρευτεις, δεν υπαρχει λογος να μην το κανεις, και αν δεν υπαρχουν, δεν υπαρχει λογος να το κανεις. Ως βουνο προβληματα, τι εννοουσες ομως? Αυτη ειναι ακριβως η απαντηση στο ερωτημα μου, ευχαριστω! Ακριβως σε αυτο το επιπεδο ρωτουσα. Οπως ανεφερα στο αρχικο ποστ, συμβιωνουμε πολλα χρονια μαζι, σκοπευουμε να συνεχισουμε ετσι, ειμαστε μια χαρα, εχουμε και πεθερικα και απ'ολα. Ο γαμος σε κοινωνικο επιπεδο δεν μας ενδιαφερει, χωρις να ειμαστε κι απαραιτητα ανενδοτοι στην ιδεα. Καποια απο τα perks που ανεφερες εχουν ενδιαφερον, κυριως αυτα ασφαλιστικης και ιατρικης φυσεως. Καλο να το ξερουμε γενικα, ισως καποια στιγμη το συζητησουμε πιο σοβαρα. Αλλα μου δημιουργησες και την εξης απορια, υπαρχουν αντιστοιχα...μειωνεκτηματα πρακτικης φυσης στον γαμο? :Ρ Καθαρά φορολογικά εγω πάντως θα πω ότι δεν συμφέρει ο γάμος.. ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά.. Η' μάλλον για να το πω σωστά, περισσότερα ωφέλη φορολογικά έχουν οι ανύπαντροι γονείς. στο λεω σαν γονιός. Επίδομα γάμου σε εργασια δεν ισχυει που διάβασα απο κάποιον, αυτα ήταν Προ Κρισης Τα μόρια για τα ασεπ κτλ τα παίρνεις για τα παιδιά δεν νομίζω ότι παίρνεις κάτι για γάμο.. Για μένα καθαρά στο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ κομμάτι δεν προσφερει ο γάμος κανένα ώφελος. Αν χρειαστείτε δάνειο στεγαστικό παντρεμένοι βγαίνει και στο όνομα του ενός , ενω ανύπαντροι θα μπείτε και οι δυο*. Και στις 2 περιπτώσεις θα υπολογιστουν και των 2 τα εισοδήματα *αν φανταζομαι χρειαστείτε μεγάλο ποσό 1
chrisxkar Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Πρακτικο ωφελος νο1 τρως παντοφλα οποτε το τραβαει η ορεξη σου. Πρακτικο ωφελος νο2 το πορτοφολι σου ελαφραινει πολυ πιο γρηγορα. Πρακτικο ωφελος νο3 αν ηταν καποιος μαυρος στον τηρεσια τωρα εισαστε και οι δυο 2
Vasileios-gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tounion είπε ...... Επίδομα γάμου σε εργασια δεν ισχυει που διάβασα απο κάποιον, αυτα ήταν Προ Κρισης ............. Ο νέος κατώτατος μισθός για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα με 0 έως 3 χρόνια προϋπηρεσία διαμορφώνεται στα 663 ευρώ και με το επίδομα γάμου στα 729,30 https://www.tanea.gr/2021/08/05/economy/economy-greece/ti-allazei-stous-misthous-kai-sta-epidomata-apo-to-2022/ Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2021 από Vasileios-gr 1
chrisxkar Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, tounion είπε Πάντως καθαρά φορολογικά ο γάμος δεν σε βοηθάει πουθενά Καθαρά φορολογικά εγω πάντως θα πω ότι δεν συμφέρει ο γάμος.. ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά.. Η' μάλλον για να το πω σωστά, περισσότερα ωφέλη φορολογικά έχουν οι ανύπαντροι γονείς. στο λεω σαν γονιός. Επίδομα γάμου σε εργασια δεν ισχυει που διάβασα απο κάποιον, αυτα ήταν Προ Κρισης Τα μόρια για τα ασεπ κτλ τα παίρνεις για τα παιδιά δεν νομίζω ότι παίρνεις κάτι για γάμο.. Για μένα καθαρά στο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ κομμάτι δεν προσφερει ο γάμος κανένα ώφελος. Αν χρειαστείτε δάνειο στεγαστικό παντρεμένοι βγαίνει και στο όνομα του ενός , ενω ανύπαντροι θα μπείτε και οι δυο*. Και στις 2 περιπτώσεις θα υπολογιστουν και των 2 τα εισοδήματα *αν φανταζομαι χρειαστείτε μεγάλο ποσό Γιατι στον παντρεμενο τι διαφορα εχει ετσι και αλλιως αν δεν το πληρωσει και οι δυο μαυριζουν και στο τελος και οι δυο θα πληρωσουν εκτος και αν πεθανει αυτος που το εχει και κανει αποποιηση διαθηκης και οποτε χασει και το σπιτι
AristidisZ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Βασικά, όφελος έχεις εάν κάποιος φαίνεται σαν "μονάδα", ήτοι νοικοκυριό με ένα άτομο, και δικαιούται διάφορα επιδόματα Π.χ. το ένα μέλος του νοικοκυριού δουλεύει part time, και δηλώνει 6-7 χιλιάρικα το χρόνο Εκεί, αν δηλώσει ότι μένει μόνο του (το έτερο μέλος μπορεί π.χ. να δηλώνει στην εφορία ότι μένει μόνιμα στο πατρικό), παίρνει ένα σωρό επιδόματα Αν έχει και παιδί δε, εκεί να δεις... Το έχω πει ένα σωρό φορές στη γυναίκα μου να κάνουμε ένα λευκό διαζύγιο, αλλά που αυτή... 🤣 1
1comment Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 15/12/2021 στις 7:00 ΜΜ, SpaceCadet είπε Ως βουνο προβληματα, τι εννοουσες ομως? Εννοούσα το πρώτο που λες. Ότι θα πάρετε δάνειο για να πάρετε σπίτι. Ξεκινάτε τη νέα σας ζωή με ένα μεγάλο χρέος. Δεν το λες "βουνό" όταν ξέρεις ότι χρωστάς ένα μεγάλο ποσό; Εμείς έχουμε ως οικογενειακή αρχή να μην χρωστάμε ποτέ και πουθενά. Έτσι μας μεγάλωσαν οι δικοί μου και το έχω συνεχίσει. Άρα, το χρέος προς τράπεζα και δη μεγάλο και χωρίς να είστε βέβαιοι ότι μελλοντικά θα μπορείτε να το εξοφλήσετε (εκτός αν δουλεύετε μόνιμα στο δημόσιο), το θεωρώ μεγάλο πρόβλημα. Ως παντρεμένοι και γενικά ως ζευγάρι που συζεί, θα επηρεάζεσαι άμεσα από τα προβλήματά του. Δηλαδή και καλά να είσαι εσύ, αν ο άλλος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορεί να το σκέφτεται και να σου το μεταδίδει όλη μέρα. Τώρα ίσως μπορείς να το αγνοήσεις. Ως παντρεμένοι, αν το αγνοήσεις, θα καβγαδίζετε. Έπειτα θα κάνετε οικογένεια. Με τι χρήματα θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας αν θα έχετε ήδη μια δόση δανείου κάθε μήνα; Η σημερινή ζωή είναι όχι απλά πολυέξοδη. Έχουν εκτοξευτεί τα πάντα και δεν θα επανέλθουν άμεσα σε κανονικά επίπεδα. Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια φτωχή από άποψη μισθών χώρα, αλλά πανάκριβη σχεδόν σε όλες τις δαπάνες. Δεν βλέπω κανένα λόγο να παντρευτείτε. Θετικό. Αρνητικούς βλέπω αρκετούς. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2021 από 1comment
james01gr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, 1comment είπε Εννοούσα το πρώτο που λες. Ότι θα πάρετε δάνειο για να πάρετε σπίτι. Ξεκινάτε τη νέα σας ζωή με ένα μεγάλο χρέος. Δεν το λες "βουνό" όταν ξέρεις ότι χρωστάς ένα μεγάλο ποσό; Εμείς έχουμε ως οικογενειακή αρχή να μην χρωστάμε ποτέ και πουθενά. Έτσι μας μεγάλωσαν οι δικοί μου και το έχω συνεχίσει. Άρα, το χρέος προς τράπεζα και δη μεγάλο και χωρίς να είστε βέβαιοι ότι μελλοντικά θα μπορείτε να το εξοφλήσετε (εκτός αν δουλεύετε μόνιμα στο δημόσιο), το θεωρώ μεγάλο πρόβλημα. Ως παντρεμένοι και γενικά ως ζευγάρι που συζεί, θα επηρεάζεσαι άμεσα από τα προβλήματά του. Δηλαδή και καλά να είσαι εσύ, αν ο άλλος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορεί να το σκέφτεται και να σου το μεταδίδει όλη μέρα. Τώρα ίσως μπορείς να το αγνοήσεις. Ως παντρεμένοι, αν το αγνοήσεις, θα καβγαδίζετε. Έπειτα θα κάνετε οικογένεια. Με τι χρήματα θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας αν θα έχετε ήδη μια δόση δανείου κάθε μήνα; Η σημερινή ζωή είναι όχι απλά πολυέξοδη. Έχουν εκτοξευτεί τα πάντα και δεν θα επανέλθουν άμεσα σε κανονικά επίπεδα. Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια φτωχή από άποψη μισθών χώρα, αλλά πανάκριβη σχεδόν σε όλες τις δαπάνες. Δεν βλέπω κανένα λόγο να παντρευτείτε. Θετικό. Αρνητικούς βλέπω αρκετούς. ναι οκ να μην χρωστάς αλλά να δίνεις ενοίκιο συνέχεια, δεν είναι και μία μορφή δανείου; τουλάχιστον στο δάνειο θα σου μείνει το σπίτι κάποια στιγμή. ειδικά εάν υπάρχει από τους δύο ένα ποσό στην άκρη για να μην πάρουν μεγάλο ποσό δανείου. οι τιμές των ενοικίων θα ανεβαίνουν συνεχώς τα επόμενα χρόνια. όποιος έχει κάποια χρήματα (και ένα σχετικά καλό εισόδημα) στην άκρη και δεν πάρει τώρα σπίτι (έστω και με δάνειο), θα μείνει για πάντα στο ενοίκιο. εάν ένα ζευγάρι μαζεύει πάνω από 1500 τον μήνα από 2 μισθούς, έως 400 ευρώ τον μήνα μπορεί να τα δίνει για δόσεις δανείου (με μια πρόχειρη αναζήτηση, τόση δόση δίνει η εθνική για 70 χιλ δανείου, σταθερό επιτόκιο για 20 χρόνια). για ενοίκιο στην Αθήνα, άνετα τα δίνεις αυτά τα λεφτά όπου και εάν μένεις. δεν συζητάμε το ζευγάρι να παίρνει παραπάνω, εκεί κουμπώνεσαι για να εξοφλήσεις το δάνειο πρόωρα. εάν είσαι κάτω από 1500/μηνα, τότε δύσκολα τα πράγματα. τώρα εάν βάζεις μέσα το ότι θα τσακωθούν, πως δεν θα μιλάνε κτλ, θυμίζει αυτό το ανέκδοτο ''άντε @@@@@@@ εσύ και ο γρύλος σου''. 3
tounion Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, chrisxkar είπε Γιατι στον παντρεμενο τι διαφορα εχει ετσι και αλλιως αν δεν το πληρωσει και οι δυο μαυριζουν και στο τελος και οι δυο θα πληρωσουν εκτος και αν πεθανει αυτος που το εχει και κανει αποποιηση διαθηκης και οποτε χασει και το σπιτι Η διαφορά ειναι ότι αμα το εχει πάρει ο 1 στο όνομά του το δανειο - μαζι θα το πληρωνουν - αλλα αν δεν τα καταφερουν και το χασουν οπως λες - τα περουσιακα που εχει ο άλλος στο ονομά του δεν θα πειραχτούν.. ενω μαζί μπαινουν όλα στον κουβα... με ενα ατομο αν το χασουν σε καθε περίπτωση θα χασουν μονο το σπιτι ΑΝ τα υπολοιπα περουσιακα ειναι στο άλλο όνομα..(ΑΝ υπαρχουν άλλα περουσιακα) 20 ώρες πριν, AristidisZ είπε Βασικά, όφελος έχεις εάν κάποιος φαίνεται σαν "μονάδα", ήτοι νοικοκυριό με ένα άτομο, και δικαιούται διάφορα επιδόματα Π.χ. το ένα μέλος του νοικοκυριού δουλεύει part time, και δηλώνει 6-7 χιλιάρικα το χρόνο Εκεί, αν δηλώσει ότι μένει μόνο του (το έτερο μέλος μπορεί π.χ. να δηλώνει στην εφορία ότι μένει μόνιμα στο πατρικό), παίρνει ένα σωρό επιδόματα Αν έχει και παιδί δε, εκεί να δεις... Το έχω πει ένα σωρό φορές στη γυναίκα μου να κάνουμε ένα λευκό διαζύγιο, αλλά που αυτή... 🤣 χαχα!! Το ειχα σκεφτει κι εγώ αλλά τώρα αργήσαμε.. αμα μπλέκεις με διαζυγια, διατροφες, κτλ χειροτερα ακόμη γίνεται.. Αυτο ειναι να το κάνεις απο την αρχή, ανυπαντροι με παιδιά ΑΝ ο ενας εχει χαμηλο εισόδημα, εκει ναι υπάρχει οφελος αρκετούτσικο 20 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε Ο νέος κατώτατος μισθός για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα με 0 έως 3 χρόνια προϋπηρεσία διαμορφώνεται στα 663 ευρώ και με το επίδομα γάμου στα 729,30 https://www.tanea.gr/2021/08/05/economy/economy-greece/ti-allazei-stous-misthous-kai-sta-epidomata-apo-to-2022/ ενταξει αυτα τα λενε στα μεσα της λιστας Πέτσας. Μπορει να ισχύουν στο δημόσιο. Στον ιδιωτικο τομέα γελάνε πάντως οταν τα διαβάζουν.. γέλασα και εγω όταν διαβασα για τις 3ετιες. φιλικά ! Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από tounion
Speculoos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μάλλον ή είστε αρκετά μικροί ή δεν έχετε παιδιά, αλλά νομικά και γραφειοκρατικά μπορούν να βγουν πολλά προβλήματα αν έχεις παιδιά εκτός γάμου/συμφώνου, που δεν έχουν αναγνωριστεί από τον πατέρα τους κτλ. Δεν ξέρω αν αξίζει να σκεφτείς καν να μπεις σε τέτοια διαδικασία με σκοπό να έχεις κάποιες πιθανές φοροελαφρύνσεις ή επιδόματα μονογονεϊκής οικογένειας.
tounion Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Speculoos είπε Μάλλον ή είστε αρκετά μικροί ή δεν έχετε παιδιά, αλλά νομικά και γραφειοκρατικά μπορούν να βγουν πολλά προβλήματα αν έχεις παιδιά εκτός γάμου/συμφώνου, που δεν έχουν αναγνωριστεί από τον πατέρα τους κτλ. Δεν ξέρω αν αξίζει να σκεφτείς καν να μπεις σε τέτοια διαδικασία με σκοπό να έχεις κάποιες πιθανές φοροελαφρύνσεις ή επιδόματα μονογονεϊκής οικογένειας. ποιος μίλησε για μή αναγνώριση ?? με το που τα αναγνωρίσει ο πατερας, γραφονται στην μερίδα του και οι γονείς απλά εχουν 2 μερίδες και όχι κοινή. Αυτό που είπες εσυ ειναι τελειως άλλο σεναριο Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από tounion 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις