tomassongr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Πραγματικά, Δε μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα όφελος για να προτρέψω κάποιον να παντρευτεί!(παθών) 11 4
phanispal Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, dbrillis είπε πως ακριβως εισαι καλυμμενη Πώς συμπέρανες ότι είναι γυναίκα; Μήπως είναι λίγο ρατσιστικό αυτό; 1 1
dbrillis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, phanispal είπε Πώς συμπέρανες ότι είναι γυναίκα; Μήπως είναι λίγο ρατσιστικό αυτό; Αν το θεωρεις ρατσιστικο κανε μου αναφορα και μη μου απαντας. 3
Vasileios-gr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, phanispal είπε Πώς συμπέρανες ότι είναι γυναίκα; Μήπως είναι λίγο ρατσιστικό αυτό; Από το ότι οι γονείς και τα πεθερικά εχουν φαγούρα για τον γάμο. Προκείπτει με σαφήνεια. 3
UncleKim Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Ο γάμος είναι η λύση στα προβλήματα που δεν θα είχες αν δεν είχες παντρευτεί. 1
GeorgeKatz Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Νομίζω αυτό που θέλει να πει ο/η TS είναι με δεδομένο ότι δύο ενήλικες έχουν αποφασίσει να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. Υπάρχει κάποιος λόγος να παντρευτούν εκτός από την κοινωνική πίεση; Οπότε κουβέντες περι πεθερικών είναι μάταιες, γιατι σε μια συμβίωση 10ετιας έχεις κανονικά πεθερά και ας μην το έχεις καταλάβει. Αγαπητέ/η @SpaceCadet Παραθέτω μια λίστα με τα πρακτικά προνόμια του γάμου, μιας και στα συναισθηματικά σου δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Όταν αναφέρω την λέξη σύζυγος εννοώ θρησκευτικό/πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης. Σε περίπτωση παιδιού εντός γάμου, ο πατέρας αναγνωρίζεται αυτόματα. Εκτός γάμου πρέπει να γίνει μια αναγνώριση πατρότητας τέκνου. Είναι πιο εύκολο για συζύγους να υιοθετήσουν παιδί. Σε όλα τα επιδόματα που δίνει το κράτος (επίδομα ρεύματος, επίδομα θέρμανσης), οι σύζυγοι έχουν κάτι τι παραπάνω. Έγγαμοι με παιδιά ακομα κάτι παραπάνω και πάει λέγοντας Ασφαλιστικά: αν μείνει κάποιος σύζυγος άνεργος, για νοσηλεία τον καλύπτει το ταμείο του άλλου συζύγου. Σύνταξη χηρείας, αν κάποιος σύζυγος χαθεί, ο εν ζωή δικαιούται μέρος της σύνταξης του θανόντος, νομίζω 70% . Κληρονομικά, αν κάποιος σύζυγος χαθεί και δεν έχει κάνει διαθήκη, ο εν ζωή σύζυγος δικαιούται μέρος της περιουσίας του πρώτου. Φαντάσου το σενάριο δυο ενήλικες (Α+Β) να μένουν εκτός γάμου στο σπίτι του Α και ο Α κάποια στιγμή να φύγει από τη ζωή. Το σπίτι θα περάσει στον αδελφό του Α ή σε κάποιον συγγενή του, ο οποιος να ζητά νοίκι ή/και έξωση από τον χήρο/την χήρα Β. Ατυχήματα-αρρώστιες, σε περίπτωση που κάποιος σύζυγος πάθει κάτι, μόνο σύζυγοι και συγγενείς πρώτου βαθμού παίρνουν σημαντικές αποφάσεις,πχ υπογράφουν για μια σοβαρή επέμβαση. Στην εποχή του covid έχω ακούσει (δεν το έχω επιβεβαιώσει) ότι ο ένας επισκέπτης που επιτρέπεται και αυτός πρέπει να είναι σύζυγος, συγγενείς ή επαγγελματίας υγείας (αποκλειστικός νοσοκόμος). Ακούσια Νοσηλεία, δηλαδή όταν ένα άτομο δεν είναι ικανό να κρίνει το συμφέρον της υγείας του, πρέπει να μπεί σε κάποια δομή υποστήριξης. Η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει από σύζυγο, οικογένεια, κηδεμόνα ή εισαγγελέα. ΑΣΕΠ προκηρύξεις και μόρια, ο γάμος δίνει μόρια, ιδιαίτερα σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Δημόσιοι υπάλληλοι και συνυπηρέτηση, αν είστε και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι. Μόρια για τους ένστολους, οι παντρεμένοι έχουν περισσότερα μόρια για μια τοποθέτηση. Τα παραπάνω είναι κάποια που μπορώ να θυμηθώ και να καταγράψω έτσι στα γρήγορα. Δεν βάζω στη λίστα πράγματα κοινωνικού χαρακτήρα που έχουν σχεδόν παρέλθει. Λεω “σχεδόν” γιατί έχω επαφή με την ελληνική επαρχια του (παρα 15 ημέρες) 2022 . Μακάρι να πάρεις τη σωστή απόφαση η οποία να μη βασίζεται στα παραπάνω προνόμια, δεν είναι και τόσο σημαντικά άλλωστε Spoiler Εκτός από τον ΑΣΕΠ, που έχουμε ακούσει περιπτωσεις λευκών γάμων καθηγητών για να πάρουν μόρια. Spoiler Εκτός από την σύνταξη χηρείας, που αρκετές 40άρες συνήθως από βαλκάνια παντρεύονται έλληνες ηλικιωμένους συνταξιούχους με σκοπό να τους κληρονομήσουν. Τίμια συμφωνία κατά την άποψή μου: εγώ θα σε φροντίζω και θα σου κρατώ παρέα και θα τρώμε μαζί τη σύνταξή σου. Spoiler Συγγνώμη για το σεξιστικό και εθνικό στερεότυπο, αλλά ξέρεις ότι ισχύει 11 2
momotis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, SpaceCadet είπε υπαρχουν πρακτικα perks στο να εισαι παντρεμενος; Mε το γάμο έλαβα τη βέρα, εξοπλισμένη με τα εξής: +3 στο luck +5 acceptance + 4 motivation + 2 στο fatherhood figure δυστυχώς όμως το πλήρες immunity στις χυλόπιτες στα γκομενάκια,επισκιάστηκε απο το + 9 body fat. Το οποίο με τη σειρά του αναβάθμισε τα perks της βέρας σε special edition,κάτι που δε θα αναλύσω γιατι πρέπει να είσαι level 20 ετίας για να καταλάβεις. Καλή αρχή στο quest. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2021 από momotis 4 3
randomcat Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, g_f είπε Το βασικότερο ξέχασες...την πεθερά! 😅 50 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε σε μια συμβίωση 10ετιας έχεις κανονικά πεθερά και ας μην το έχεις καταλάβει Tουλάχιστον επικίνδυνες δηλώσεις για ♀️ 2021 ♀️ 50 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε Παραθέτω μια λίστα με τα πρακτικά προνόμια του γάμου Ας επεκτείνω τη λίστα με έναν χρήσιμο οδηγό. 😁
1comment Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ένα καλό λόγο (ειδικά φορολογικά) εκτός από το να κάνεις παιδιά. Αν και αυτό γίνεται και εκτός γάμου. Ίσως φορολογικά να έχει τα καλά του μόνο για τη γυναίκα αν δεν έχει εργασία κι αν μελλοντικά σκοπεύει να χωρίσει και να διεκδικήσει τη μισή περιουσία του άντρα. Λες ότι λεφτά δεν παίζουν, ούτε σπίτι. Θα πάρετε και δάνειο... Θα ξεκινήσετε με ένα βουνό προβλήματα μόνο και μόνο για να χαρούν οι γονείς σας; 6
g_f Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 11 minutes ago, 1comment said: Ίσως φορολογικά να έχει τα καλά του μόνο για τη γυναίκα αν δεν έχει εργασία κι αν μελλοντικά σκοπεύει να χωρίσει και να διεκδικήσει τη μισή περιουσία του άντρα. Αλήθεια τώρα? Και γιατί να μην ισχύει το ίδιο για τον άντρα? Ξεκολληστε λίγο από στερεότυπα του παρελθόντος. Μια χαρα υπάρχουν και άντρες προικοθήρες.
1comment Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, g_f είπε Αλήθεια τώρα? Και γιατί να μην ισχύει το ίδιο για τον άντρα? Ξεκολληστε λίγο από στερεότυπα του παρελθόντος. Μια χαρα υπάρχουν και άντρες προικοθήρες. Γιατί ο Ts είναι γυναίκα. Το λέει στο πρώτο ποστ. Και απευθύνθηκα σε αυτήν οπότε προφανώς και το παράδειγμα θα ήταν έτσι. Της είπα τα πιθανά φορολογικά "καλά" για τον εαυτό της. Το ξέρω ότι υπάρχουν και προικοθήρες. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2021 από 1comment 2
Cell_7 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, phanispal είπε Μήπως είναι λίγο ρατσιστικό αυτό; Ράτσες έχουν τα σκυλιά, οι άνθρωποι έχουν φυλές. Άσχετο, ξέρω, αλλά με τρίγκαρε. 1
randomcat Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, g_f είπε Αλήθεια τώρα? Και γιατί να μην ισχύει το ίδιο για τον άντρα? Ξεκολληστε λίγο από στερεότυπα του παρελθόντος. Μια χαρα υπάρχουν και άντρες προικοθήρες. Τα δικαστήρια πάντως ευνοούν συνήθως την γυναίκα, για την ίδια ακριβώς περίπτωση, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, και συνεπώς η οικονομική εκμετάλλευση μέσω γάμου είναι πολύ περισσότερο γυναικείο σπορ. Ρεαλισμός, και όχι στερεότυπα. Μια χαρά εκμεταλλευτές είναι και τα δύο φύλα, εάν τους δοθεί η ευκαιρία και οι δυνατότητες - στην συγκεκριμένη περίπτωση το παιχνίδι είναι διαμορφωμένο υπέρ συγκεκριμένου φύλου. Πολύ απλά, ρεαλιστικά. 11
Προτεινόμενες αναρτήσεις