Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τον φιλο μου συζουμε σχεδον 8 χρονια. Σχεδιαζουμε στο οχι και τοσο μακρινο μελλον να παρουμε σπιτι μαζι (το οποιο θα χρειαστει και δανειο) και να κανουμε οικογενεια , αλλα κανεις μας δεν εχει ακριβως την φαγουρα του γαμου (ισως μονο οι...γονεις και οι πεθεροι)

Εκτος απο το παραδοσιακο και το συναισθηματικο συμβολισμο του, υπαρχουν πρακτικα perks στο να εισαι παντρεμενος; (απο αποψη φορολογιας, νομοθεσιας, γονεικοτητας, διευκολυνσεων απο το κρατος κλπ)

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Επεξ/σία από SpaceCadet
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θα παρετε πρώτη κατοικία σαν παντρεμένοι ή ανύπαντροι υπάρχει διαφορά μια και ο Παντρεμένος δικαιούται περισσότερα τετραγωνικά ως πρωτη κατοικία.

Οι εργαζόμενοι παίρνουν οικογενειακό επίδομα στον μισθό τους.

Φοροαπαλαγές δεν υπάρχουν πλέον.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολυ σημαντικα ειναι και τα ασφαλιστικα ζητηματα, αν και αυτα ενδιαφερουν περισσοτερο σε μεγαλυτερες ηλικιες. 

Πχ αν ο συζυγος παιρνει μια καλη συνταξη και παθει κατι, η συζυγος δικαιουται μεγαλο μερος της συνταξης του, κατι που δεν ισχυει εκτος γαμου

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, archer100 είπε

Πχ αν ο συζυγος παιρνει μια καλη συνταξη και παθει κατι, η συζυγος δικαιουται μεγαλο μερος της συνταξης του, κατι που δεν ισχυει εκτος γαμου

Σε αυτο ισχυει και ακριβώς το αντίθετο, μην είσαι ρατσιστής 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Σε αυτο ισχυει και ακριβώς το αντίθετο, μην είσαι ρατσιστής 😀

Ε παραδοσιακα συνηθως γινεται το αντιθετο, μιας και οι αντρες συνηθως ειναι μεγαλυτεροι, ζουνε στατιστικα 5 χρονια λιγοτερο και συνηθως εχουν μεγαλυτερη συνταξη απο τη γυναικα

Επεξ/σία από archer100
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SpaceCadet είπε

Εκτος απο το παραδοσιακο και το συναισθηματικο συμβολισμο του, υπαρχουν πρακτικα perks στο να εισαι παντρεμενος; (απο αποψη φορολογιας, νομοθεσιας, γονεικοτητας, διευκολυνσεων απο το κρατος κλπ)

Εγώ θα στο πω ανάποδα, αν κάποιος είναι δικαιούχος επιδομάτων (ΚΟΤ, ενοικίου, θέρμανσης, και ότι άλλο υπάρχει, δε ξέρω), έχε υπόψην σου ότι πολύ πιθανόν να τα χάσετε

Π.χ. το ΚΟΤ:

Σύνθεση νοικοκυριού

Εισοδηματικό όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Αν παίρνετε ο καθένας χωριστά 8 χιλιάρικα το χρόνο, δικαιούστε ατομικά ΚΟΤ, αν έχετε κοινό εισόδημα, δεν δικαιούστε 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνο συμβίωσης έχετε κάνει; Δες μήπως μπορείτε και από εκεί αν έχετε κάποιο δικαίωμα. 

Εδώ και χρόνια πάντως ακούω την άποψη πως με τον γάμο χάνεις και δικαιώματα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Αφού λέτε για οικογένεια είναι και το θέμα των παιδιών, από άποψη γραφειοκρατίας είναι πολύ λιγότερη μανούρα να κάνετε έναν πολιτικό γάμο/σύμφωνο συμβίωσης από το να μαζεύετε όλα χαρτιά και δικαιολογητικά που χρειάζονται για την αναγνώριση. Σε περίπτωση δε χωρισμού τα πράματα περιπλέκονται περισσότερο.

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, archer100 είπε

μιας και η γυναικα εχει και την ενασχοληση με τα οικιακα

Κοίταξα το ημερολόγιο και λέει 2021. Περίεργο

• Like 10
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εγώ θα στο πω ανάποδα, αν κάποιος είναι δικαιούχος επιδομάτων (ΚΟΤ, ενοικίου, θέρμανσης, και ότι άλλο υπάρχει, δε ξέρω), έχε υπόψην σου ότι πολύ πιθανόν να τα χάσετε

Π.χ. το ΚΟΤ:

Σύνθεση νοικοκυριού

Εισοδηματικό όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Αν παίρνετε ο καθένας χωριστά 8 χιλιάρικα το χρόνο, δικαιούστε ατομικά ΚΟΤ, αν έχετε κοινό εισόδημα, δεν δικαιούστε 

Μα εννοειτε ότι μετά τον γάμο μένεις σε ένα σπίτι και όχι σε δύο. Η περίπτωση του να πάρεις 2 ΚΟΤ σημαινει δύο σπίτια και δύο άτομα που με΄νουν σε διαφορετικό σπίτι. Στην περίπτωση αυτή βέβαια θα συνεχίσουν να πέρνουν δύο φορές το ΚΟΤ( και ας είναι παντρεμένοι ) διότι αυτό δίνεται ανα νοικοκυριό και όχι ανά οικογένεια.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ε παραδοσιακα συνηθως γινεται το αντιθετο, μιας και οι αντρες συνηθως ειναι μεγαλυτεροι, ζουνε στατιστικα 5 χρονια λιγοτερο και συνηθως εχουν μεγαλυτερη συνταξη απο τη γυναικα, μιας και η γυναικα εχει και την ενασχοληση με τα οικιακα

Α καλά 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vasileios-gr είπε

Μα εννοειτε ότι μετά τον γάμο μένεις σε ένα σπίτι και όχι σε δύο. Η περίπτωση του να πάρεις 2 ΚΟΤ σημαινει δύο σπίτια και δύο άτομα που με΄νουν σε διαφορετικό σπίτι. Στην περίπτωση αυτή βέβαια θα συνεχίσουν να πέρνουν δύο φορές το ΚΟΤ( και ας είναι παντρεμένοι ) διότι αυτό δίνεται ανα νοικοκυριό και όχι ανά οικογένεια.

Εγώ λέω τι μπορείς να κερδίσεις αν δεν παντρευτείς :P

Δημοσ.
7 minutes ago, AristidisZ said:

Εγώ λέω τι μπορείς να κερδίσεις αν δεν παντρευτείς :P

Το βασικότερο ξέχασες...την πεθερά! 😅

• Like 1
Δημοσ.

Στην οχι και τοσο απιθανη περιπτωση που δεν σας χωρισει ο θανατος αλλα ενα τριτο προσωπο, πως ακριβως εισαι καλλυμενη για τις επενδυσεις που εχετε κανει μεχρι τωρα;
Αλλα θα μου πεις ειναι καλο παιδι, αποκλειεται κατι να παει στραβα ή να αλλαξει υφος οταν θα πρεπει να χωρισετε τα τσανακια σας.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...