Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα σε 2 καταστήματα γνωστής πλατφόρμας χρέωση παράδοσης, στο ένα 0,5€ και στο άλλο 1,5€. Αυτό άλλαξε πρόσφατα διότι παραγγέλνω συχνά. Ειδικά από το ένα κατάστημα. Μιλάμε για χρέωση εκτός της ελάχιστης χρέωσης. Μη τα μπερδεύετε. 

Τι έγινε εδώ; Πάμε δε ένα σύστημα που θα χρεώνεται το delivery?

Φυσιολογική θεωρώ τη χρέωση. Σου παρέχουν μια υπηρεσία οπότε θα πληρώσεις. Από την άλλη κι εγώ ως καταναλωτής θα κοιτάξω το συμφέρον μου και δε θα παραγγείλω από αυτά τα καταστήματα μιας και υπάρχουν τόσα άλλα με τα ίδια προϊόντα. Αν δεν ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι προβλέπω μείωση της κίνησης σε αυτά τα καταστήματα. Τα 0,5€ λεπτά τρώγονται, αλλά 1,5€ για μια παραγγελία των 5€ δε λέει.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι, το +1.5€ να πάει εκεί που πρέπει. Σε αυξήσεις στους οδηγούς, στην προστασία τους, στον εξοπλισμό τους και όχι απλά να βρήκαν τρόπο να βγάλουν περισσότερα χρεώνοντας κάτι που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν. 

• Like 6
Δημοσ.

Λογικό δεν είναι αν μένεις 10 χλμ μακριά από το κατάστημα και τζιραρεις ένα ταλιρακι?Κάποια στιγμή θα γίνονταν όταν όλα τα πάγια αυξάνονται.

• Like 1
Δημοσ.

δεν είπα ότι δεν είναι λογικό. Δε το θεωρώ παράλογο να βάλουν όλοι μια χρέωση delivery. Όπως έχουν πολλοί διαφορετική χρέωση σε take away. 

Και δε νομίζω να διαφωνούν πολλοί σε αυτό. Απλά έχουμε συνηθίσει μια κατάσταση βολική και μας χαλάει όταν αλλάζει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για κατάστημα 10χμ μακριά. Ποτέ δε θα παραγγείλω από μακρινό κατάστημα κι ας εξυπηρετεί την περιοχή μου. Όπως επίσης ποτέ δε θα παραγγείλω 1 καφέ 2€.

Απλά το είδα σε 2 καταστήματα συγχρόνως και μου έκανε εντύπωση. Έχει γίνει ή πάει να γίνει κάποιου είδους συνεννόηση; Σε αντίθετη περίπτωση αυτά τα καταστήματα θα πιάσουν πάτο, ειδικά για μικρές παραγγελίες ~5€ 

Δημοσ.
10 minutes ago, Bitbit said:

δεν είπα ότι δεν είναι λογικό. Δε το θεωρώ παράλογο να βάλουν όλοι μια χρέωση delivery. Όπως έχουν πολλοί διαφορετική χρέωση σε take away. 

Και δε νομίζω να διαφωνούν πολλοί σε αυτό. Απλά έχουμε συνηθίσει μια κατάσταση βολική και μας χαλάει όταν αλλάζει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για κατάστημα 10χμ μακριά. Ποτέ δε θα παραγγείλω από μακρινό κατάστημα κι ας εξυπηρετεί την περιοχή μου. Όπως επίσης ποτέ δε θα παραγγείλω 1 καφέ 2€.

Απλά το είδα σε 2 καταστήματα συγχρόνως και μου έκανε εντύπωση. Έχει γίνει ή πάει να γίνει κάποιου είδους συνεννόηση; Σε αντίθετη περίπτωση αυτά τα καταστήματα θα πιάσουν πάτο, ειδικά για μικρές παραγγελίες ~5€ 

Το ότι εσύ μπαίνεις στη διαδικασία να τα σκεφτείς όλα αυτά δε σημαίνει ότι το κάνει και η πλειοψηφία! Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν την πρακτική αυτή όλα τα καταστήματα που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία και επίσης μεγάλο μέρος των πελατών δεν επιλέγουν βάση μικροδιαφορών στην τιμή όταν πρόκειται για το φαγητό τους!

Δημοσ.

το είδα κι εγώ σε ένα κατάστημα.

Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο.

Το κατάστημα μάλιστα ήταν κάποιο που παραγγέλνω συχνά και πραγματικά έχω αφήσει πολλάααα λεφτά και όχι καφέδες του 1€. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά από συνήθεια παραγγελνω από αυτούς. Τώρα κομμένοι. Ίσως παρόλο αυτά να βγούνε κερδισμένοι, ίσως χαμένοι. Ο χρόνος να δείξει. Σίγουρα όμως κάποια καταστήματα θα βάλουν λουκέτο αν εφαρμοστεί καθολική χρέωση.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα, αν αναγκαστούμε να πληρώνουμε αυτό το κόστος, τότε πόσοι θα αφήνουν και φιλοδώρημα; Κάποιοι θα αφήνουν, κάποιοι όχι, κάποιοι θα αφήνουν λιγότερα. Βάζω στοίχημα ότι συνολικά θα πέσουν και τα tips. Εκτός αν πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ο μισθός τους λόγω της εξτρά χρέωσης.

Είναι το κλίμα ακρίβειας που τα επηρεάζει όλα και ο καθένας ψάχνει λύσεις οι οποίες όμως μερικές φορές θα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, filidonas είπε

το είδα κι εγώ σε ένα κατάστημα.

Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο.

Το κατάστημα μάλιστα ήταν κάποιο που παραγγέλνω συχνά και πραγματικά έχω αφήσει πολλάααα λεφτά και όχι καφέδες του 1€. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά από συνήθεια παραγγελνω από αυτούς. Τώρα κομμένοι. Ίσως παρόλο αυτά να βγούνε κερδισμένοι, ίσως χαμένοι. Ο χρόνος να δείξει. Σίγουρα όμως κάποια καταστήματα θα βάλουν λουκέτο αν εφαρμοστεί καθολική χρέωση.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα, αν αναγκαστούμε να πληρώνουμε αυτό το κόστος, τότε πόσοι θα αφήνουν και φιλοδώρημα; Κάποιοι θα αφήνουν, κάποιοι όχι, κάποιοι θα αφήνουν λιγότερα. Βάζω στοίχημα ότι συνολικά θα πέσουν και τα tips. Εκτός αν πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ο μισθός τους λόγω της εξτρά χρέωσης.

Είναι το κλίμα ακρίβειας που τα επηρεάζει όλα και ο καθένας ψάχνει λύσεις οι οποίες όμως μερικές φορές θα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα.

Πόσα παραπάνω χρεώνει δηλαδή που θα κόψεις τις αγορές απο εκεί;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...