Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να χωρίσω ένα utp σε 2 internet συνδέσεις;

acmegr7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έχω στο router ένα patch panel από το οποίο φεύγει ένα utp και πάει σε μια πρίζα. Πίσω από τη πρίζα φεύγει άλλο utp που πάει σε άλλη πρίζα. 

Αυτό που θέλω είναι να έχω internet στην 2η πρίζα. Ιδανικά θα ήθελα να έχω και στις 2, έστω και με 100 αντί για 1000.

Αν στο patch panel χρησιμοποιήσω μια θέση για τη μια πρίζα με 2 ζευγάρια του utp και σε άλλη θέση χρησιμοποιήσω τα άλλα 2 ζευγάρια, μπορώ να έχω internet και στις 2 πρίζες; Αν ναι, πως κάνω τις συνδέσεις;

Τηλέφωνο δε με απασχολεί καθόλου να έχω σε καμία περίπτωση...

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, taslikos είπε

ενα switch δεν σε εξυπηρετεί σε αυτήν την περίπτωση; Θα είναι πιο νοικοκυρεμένο τεχνικά αν το κάνεις με αυτον τον τρόπο

που να βάλω το switch? δε μπορώ να περάσω νέο καλώδιο από το patch panel στις πρίζες.

με 4 καλωδια βγαζεις κατοστάρι, αρα εφοσον εχεις utp (aka 8 καλωδια) σαφως μπορεις να το φτιάξεις ωστε να βγαλεις 2 κατοστάρια.

Απλα φτιάξε σωστα τα ζευγαρια-συνδεσμολογια https://www.utepo.net/article/detail/392.html

To εχω κάνει καπως ετσι και εγω...

• Thanks 1

άρα συνδέω στη μια θέση του patch panel, ένα καλώδιο στη θέση 1, ένα στη 2, ένα στη 3, και ένα στην 6.

Στην άλλη θέση του patch panel, κάνω το ίδιο. 

Στα πριζάκια, συνδέω πάλι στις θέσεις 1,2,3 & 6 τα ίδια καλώδια.

Σωστά; 

Ρωτάω γιατί δυστυχώς δεν έχω περιθόριο να κάνω λάθος και να κοπεί κάποιο καλώδιο γιατί δεν  αφήσει μπόσικο καθόλου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα τη συνδεσμολογία

20200309170735_diakladotiras_rj45_utp_va

Γνώμη μου, είναι να πάρεις μια έτοιμη λύση. Είναι πολύ οικονομικά

https://www.skroutz.gr/c/131/diafora-diktiaka/f/1167719/Splitter.html?o=Ethernet+Splitter

Επεξ/σία από solution1
  • Like 1

το έκανα τελικά βάση του συνδέσουμ του φίλου @paylidis

το πρόβλημα με τα εξαρτήματα είναι ότι είχα παντού γυμνά καλώδια είτε στον τοίχο είτε στο patch panel. 

• Like 2

5 λεπτά πριν, acmegr7 είπε

το έκανα τελικά βάση του συνδέσουμ του φίλου @paylidis

το πρόβλημα με τα εξαρτήματα είναι ότι είχα παντού γυμνά καλώδια είτε στον τοίχο είτε στο patch panel. 

Μια χαρα, δεν ειχα δει το προηγουμενο μηνυμα σου για να σου απαντησω εγκαιρως αλλα εφοσον τα καταφερες όλα καλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...