AntonisGGWP Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα παιδια. Αντιμετωπίζω ενα περίεργο πρόβλημα και αναρωτιέμαι αν κάποιος απο εσάς εχει κάποια ιδέα. Το σύστημα μου ειναι το παρακάτω : AMD Ryzen 5 3600X Mobo ASUS Rog Strix B450F-Gaming 16GB Ram HyperX 3200Mhz (D.O.C.P - enabled στα bios) Gigabyte RTX 3060TI Καθώς πήρα πρόσφατα την κάρτα γραφικών, ερχόμενος απο μια πολυ παλιά και αδύναμη κάρτα, είδα τεράστια απόδοση και πολύ καλα performance σε ολα τα 1080p games που δοκίμασα. Κάποια παραδείγματα : Cyberpunk Ultra Settings + Ray Tracing enabled 55-70 fps Apex Legends full Ultra Avg 180 COD Warzone full Ultra Avg 150 Overwatch full Epic Avg 280. Παρ΄ολα αυτά το PC στήθηκε κυρίως για να μπορώ να streamαρω ανετα Valorant σε 1080p. Το Valorant ειναι ενα πολύ ελαφρύ CPU Bound Game, παρόλα αυτά παρατήρησα οτι οχι μόνο δεν πήρα απόδοση στο παιχνίδι αλλά έχασα κ όλας. Το GPU utilisation δεν ξεπερναει το 20-25%, τα FPS όσο και αν αλλάξω τα settings μένουν ίδια είτε σε high είτε σε low εχω avg 140-190. Δεν είναι καθόλου smooth το gameplay ειδικά απο τη στιγμή που έχω high refresh rate monitor. Ψάχνω κάποια λύση γιατί έχω φάει μεγάλη ξενέρα. Έχω δοκιμάσει όλους τους drivers της Nvidia, clean install με DDU, 2 φορες install το game, enabled το d.o.c.p, τίποτα. Μίλησα με το support του παιχνιδιού και μου λένε ένα κάρο πατάτες. Τι μπορώ να κάνω για να δω normal GPU Utilisation στο game? Παραθέτω απο κάτω και ενα score που έτρεξα μόλις απο UserBenchmark. UserBenchmarks: Game 116%, Desk 90%, Work 111% CPU: AMD Ryzen 5 3600X - 86.9% GPU: Nvidia GeForce RTX 3060 Ti - 132.1% SSD: Samsung 840 Evo 120GB - 93.7% SSD: Sandisk S3 500G 500GB - 94.9% RAM: Kingston HyperX DDR4 3200 C16 2x8GB - 89.6% MBD: Asus ROG STRIX B450-F GAMING Ότι βοήθεια δεκτή παιδιά... Ευχαριστώ πολύ.
AntonisGGWP Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, 3DJIN είπε 5600X Άρα λες να πάω σε αναβάθμιση CPU?
lera386 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 δεν γνωριζω συγκεκριμενα για το valorant , αν υπαρχει επιλογη in game render resolution δοκιμασε να την ανεβασεις για να μπορεσει να κανει enable παραπανω gpu usage. σε cpu bound μερικες φορες ειναι καλυτερα να κρατας καποια settings ψηλα ωστε να η gpu να δουλευει παραπανω απο το cpu καθως το βελτιστο ειναι να εισαι στο gaming gpu bound.εννοειται διπλοτσεκαρεις τα high refresh settings in game , καθως και απο το nvidia control panel πριν προχωρησεις σε καποια αγορα του στυλ 5600χ.(με τον οποιο σιγουρα θα δεις βελτιωση αλλα δεν ξερω σε τι βαθμο)
AntonisGGWP Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, lera386 είπε δεν γνωριζω συγκεκριμενα για το valorant , αν υπαρχει επιλογη in game render resolution δοκιμασε να την ανεβασεις για να μπορεσει να κανει enable παραπανω gpu usage. σε cpu bound μερικες φορες ειναι καλυτερα να κρατας καποια settings ψηλα ωστε να η gpu να δουλευει παραπανω απο το cpu καθως το βελτιστο ειναι να εισαι στο gaming gpu bound.εννοειται διπλοτσεκαρεις τα high refresh settings in game , καθως και απο το nvidia control panel πριν προχωρησεις σε καποια αγορα του στυλ 5600χ.(με τον οποιο σιγουρα θα δεις βελτιωση αλλα δεν ξερω σε τι βαθμο) Είτε είναι όλα low είτε όλα max τα frames παραμένουν 150-200 ενώ θα έπρεπε με αντίστοιχα bench που έχω δει να σηκώνω 400+. Με νοιάζει γιστι έχω high refresh rate monitor και θελω να κάνω και streaming. Παρ όλα αυτά ευχαριστώ! Αν είναι να πάω σε upgrade θα πάω σε Intel i5 12600k και καινούργια mobo.
Aris_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 https://howmanyfps.com/graphics-cards/nvidia-geforce-rtx-3060-ti valorant 250 high-340ultra παίζουν τα fps αλλα σε full optimized pc και χωρίς stream
elpenor Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Αν καταφέρεις να κάνεις OC τις μνήμες θα κερδίσεις αρκετά fps. Οι hyperx είναι από τις χειρότερες αλλά σε όλες υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο.
mkp Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Εφόσον λες ότι δεν είναι καθόλου smooth με 140-190fps δοκίμασε να βαλής κοφτή στα 140fps με κάποιο πρόγραμμα σαν το rivatuner.
AntonisGGWP Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, mkp είπε Εφόσον λες ότι δεν είναι καθόλου smooth με 140-190fps δοκίμασε να βαλής κοφτή στα 140fps με κάποιο πρόγραμμα σαν το rivatuner. Τα fps limiter στα συγκεκριμένα games ανεβάζουν το input lag επίσης κρίμα είναι να έχω καλό monitor και να με κατεβάζω έτσι.
mkp Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, AntonisGGWP είπε Τα fps limiter στα συγκεκριμένα games ανεβάζουν το input lag επίσης κρίμα είναι να έχω καλό monitor και να με κατεβάζω έτσι. Δεν είναι και τόσο τραγικό το input lag με το rivatuner, μονό ένα frame κάνει buffer (δηλαδή στα 140 fps θα σου πρόσθεση μονό 7ms στο input lag), άλλα θα κερδίσει σε smoothness. Δοκίμασε το να δεις πως θα σου φανεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, και άμα δεν σου αρέσει το βγάζεις.
Vigilante1319 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Εχω κι εγω εναν 2600 με 3060τι και σε 1440P και 162 refresh monitor η gpu συχνα πεφτει σε usage και σε πολλα γκειμς τα λοους ειναι αρκετα και με στατερινγκ. Περιμενα καλυτερη αποδοση με βαση αυτα που λενε στο ιντερνετ αμα ειναι να φτιαχνεται με αναβαθμιση της cpu χαλαλι. Αλλα δν ειναι αυτο το προβλημα εχω ξενερωσει ασχημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα