Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 18/12/2021 at 17:04, itanium said:

Για αυτό τον λόγο έγραψα η οπτική μου, αλλά από ένα feedback στο insomnia και μην πάμε παραπέρα σε πολλά θέματα που ανοίγουν όπως και αυτό, ο άλλος πήγε από ότι γράφει σε ηλεκτρολόγο και μάλιστα του φάνηκε και ακριβά, άλλοι βγάζουν και πόρισμα ότι φταίει ένα mosfet (θα στο αλλάξει είναι εύκολο το χω δει το βίντεο), άλλος γράφει ότι το Χ εργαστήριο αναλαμβάνει να επισκευάσει μόνο το υπόλοιπο pcb πλην του τσιπ γραφικών!!!!, και κατά τα άλλα έχουν και γνώμη μην καταλαβαίνοντας ούτε τι ζητούν ούτε τι τους εξηγούν......Ας το πάω αλλιώς μητρική gigabyte Z370 νεκρή εντελώς, πελάτης που ρώτησε τι φταίει οι φίλοι του κατέληξαν οτι φταίει το τροφοδοτικό. Αγοράζει άλλο και φυσικά έχει ακριβώς τα ΙΔΙΑ συμπτώματα και έχει ΗΔΗ ένα νεκρό rig και είναι 100€ -Παρελήφθει το μηχάνημα και το πρόβλημα δεν ήταν ούτε το τροφοδοτικό, και φυσικά ούτε και η μητρική είτε οτιδήποτε short, αλλά ήταν bricked το bios ξεκολλήθηκε το m bios προγραμματίστηκε και το σύστημα λειτουργεί άψογα.Δεν είναι κανείς μάγος, πολλά συμπτώματα μοιάζουν μεταξύ τους, και αν κάποιος δεν κάνει σωστή διάγνωση με κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία προφανώς μπορεί είτε να κοστίσει πολύ παραπάνω μια επισκευή είτε να καταστρέψει εντελώς μια συσκευή,  δέχομαι οτι υπάρχει κόσμος που καταλαβαίνει αλλά είναι άπειροι οι (ημι-) που δίνουν συμβουλές εδώ και εκεί χωρίς να έχουν κάποιο υπόβαθρό, προσωπικά και είμαι έτσι σε όλους τους τομείς της ζωής μου δεν υπάρχει "νομίζω" υπάρχει είτε ξέρω είτε δεν ξέρω ΑΝ δεν ξέρω ΔΕΝ διατυπώνω άποψη πολύ δε περισσότερο να δίνω συμβουλές (ΜΗΠΩΣ, ΙΣΩΣ, ΑΝ) συνεπώς έχουμε διαφορετική οπτική και άποψη

Καλως ή κακως ενα Forum ειναι ενα Forum οπου  ο καθενας λεει την αποψη του. εννοειται οτι ειναι βλακεια να λες αποψη αν δεν εχεις καμια επαφη με το αντικειμενο αλλα επισης βλακεια ειναι και ο αλλος να περιμενει full διαγνωση απο το ιντερνετ.αλλο τοσο οταν δεν ειναι στην θεση για να πει τι προβλημα εχει. σε καποια πραγματα μπορει το να δοκιμασεις κατι να μην κανει κατι κακο ή να χαλασει ενα προιον αλλα μπορει πχ σε ηλεκτρολογικα να πεθανει και κανεις.εκει ειναι καθαρα στο χερι αυτου που τα διαβαζει να κρινει αν ξερει να κανει την χ δουλεια ειτε ειναι σωστη ειτε λαθος. μεσα σε ενα Forum πολλα ατομα προσπαθουν με την εμπειρια να βρουν το προβλημα αφου μπορει να μην υπαρχει ο καταλληλος εξοπλισμος αλλα και να υπαρχει δεν εχει νοημα αφου ο αλλος απλα γραφει το προβλημα του.

κατα καιρους εχω δει και εγω απαντησεις οτι νανε. αυτος που τις διαβαζει πρεπει να κρινει τι ειναι σωστο ή τι μπορει να ειναι σωστο.αλλο μια εμπεριστατωμενη αποψη και αλλο μια μονολεκτικη απαντηση. επισης αυτος που γραφει την απαντηση δεν ξερει τι επιπεδο ειναι ο αλλος.

εχω απαντησε σε πολλα θεματα και ρωτανε αν ειναι δυσκολο ή ευκολο/και τους λεω οτι δεν μπορω να γνωριζω τις γνωσεις σουγια να σου πω αν ειναι ευκολο η δυσκολο.για καποιον μπορει να ειναι 5 λεπτα για αλλον να ειναι 2 ωρες.επισης ακομα και σε μαγαζια να πας που υποτιθεται οτι πας για να παρεις μια σωστη απαντηση πολλες φορες και απο εκει παιρνεις χειροτερες απαντησεις και απο το Forum. τα Forum ειναι συμβουλευτικα και προσπαθεις να βγαλεις ενα νοημα στην κυριολεξια απο το τιποτα.εχω μιλησει με ατομα στο τηλεφωνο και δεν μπορουν να περιγραψουν καν το προβλημα. οποτε τι περιμενεις απο εμενα να σου δωσω ακριβη απαντηση οταν δεν μπορεις να μου πεις τι αντιμετωπιζεις.

επισης οταν ο αλλος θα ερθει σε σενα για μια συμβουλη χωρις να εχεις τα μηχανηματα και αυτος χωρις να θελει να πληρωσει σε καποιον ειδικο τοτε οι συμβουλες θα ειναι πιθανοτατα,μαλλον,μπορει. εχω περασει απο τεχνικος pc αλλα πλεον δεν εχω τιποτα απο υλικα για δοκιμες.οταν ο αλλος με παρει τηλεφωνο στις 01:00 το βραδυ γιατι το Pc δεν ξεκιναει τοτε ξεκινας και εσυ με το δοκιμασε αυτο δοκιμασε το αλλο. δεν υπαρχει αλλη λυση. απλα του ξεκαθαριζεις οτι ναι δεν εχεις εργαλεια δεν εχεις spare εξοπλισμο οποτε ειναι plug and try.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, poulinos είπε

μπορει πχ σε ηλεκτρολογικα να πεθανει και κανεις

Αν κρίνετε ότι είναι επικίνδυνο (γιατί δεν) το διαγράφετε με την ιδιότητα του συντονιστή που έχετε; Είχαμε ένα θέμα προχθές όπου ο ίδιος ο t.s. ήθελε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του και κανείς δεν του είπε ότι είναι επικίνδυνο εκτός από παράνομο (λίγο μετά από το δικό μου post ανέφερε κάποιος το γιατί).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Sad 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Τέρης Α. said:

Αν κρίνετε ότι είναι επικίνδυνο (γιατί δεν) το διαγράφετε με την ιδιότητα του συντονιστή που έχετε; Είχαμε ένα θέμα προχθές όπου ο ίδιος ο t.s. ήθελε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του και κανείς δεν του είπε ότι είναι επικίνδυνο εκτός από παράνομο (λίγο μετά από το δικό μου post ανέφερε κάποιος το γιατί).

για αυτο ειναι το κουμπι report για να το πατησουν. και οπως καταλαβαινεις σε οποιοδηποτε Forum δεν μπορεις να διαβαζεις ολα τα ποστς για να δεις τι ειναι επικινδυνο και τι οχι και να το σβησεις.

επισης In real life δεν υπαρχει moderator.αν  και ο αλλος δε καταλαβαινει τα αυτονοητα τοτε.....

αν και οσο θυμαμαι για αυτο το θεμα δεν ηταν καλωδιο ρευματος αλλα καλωδιο ηχειου. αλλα ναι γενικα εχω δει παραξενες απαντησεις. σωστες μεν αλλα αμα δεν ξερεις σε τι επιπεδο ειναι ο αλλος μπορει να ειναι επικινδυνο.

και σκεψου του και απλα.αν καποιος ανοιξει ενα θεμα που εχει γινει πως να συνδεσει μια πριζα και του πες εσυ τον σωστο τροπο να την συνδεσει ως γνωστης που μπορει να εισαι ,θα φταις εσυ αν ο αλλος δεν ξερει που πανε τα τεσσερα και πιασει τα καλωδια χωρις να κατεβασει το διακοπτη?

αρα καταληγουμε στο θεμα οτι και σωστη απαντηση να δωσεις πρεπει ο αλλος που τον αφορα να τα φιλτραρει.μην το κανουμε αμερικη. παρακαλω μην πιειτε την βενζινη και να γραφουν πανω και τα αυτονοητα επειδη ο κοσμος τα εχει παιξει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάποιος από περιγραφή κάποιου αγνώστου πάει και κάνει τον μάστορα σε επικίνδυνες επισκευές τότε φταίει 100% η κουταμάρα του. Αν είναι τόσο χαζός ας μένει με την μαμά του να τον προσέχει να βάζει το χέρι στην πρίζα ή να πάει σε ίδρυμα. Εκτός αν πει αυτός που απαντάει ότι είμαι ειδικός και αυτό που λέω το σφραγίζω και το υπογράφω. Τότε φταίει και ο βλάκας που πιστεύει έναν άνγωστο αλλά και αυτός που αυτοπαρουσιάζεται ως ειδικός που εγγυάται το αποτέλεσμα.

Αν στον itanium έρχονται κουτοπόνηροι πελάτες δεν φταίει το φορουμ. Δεν θα μας απαγορέψει να λέμε μια γνώμη επειδή μπορεί κάποιος στριμένος πελάτης του ενδεχομένως να την χρησιμοποιήσει για τον πρήξει. Αυτή λογική δεν εφαρμόζεται ούτε σε χώρες που είναι υπο σταλινικό καθεστώς.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
2 minutes ago, jgeorgiou said:

Αν κάποιος από περιγραφή κάποιου αγνώστου πάει και κάνει τον μάστορα σε επικίνδυνες επισκευές τότε φταίει 100% η κουταμάρα του. Εκτός αν πει αυτός που απαντάει ότι είμαι ειδικός και αυτό που λέω το σφραγίζω και το υπογράφω. Τότε έχει συνυπευθυνότητα και αυτός.

Αν στον itanium έρχονται κουτοπόνηροι πελάτες δεν φταίει το φορουμ. Δεν θα μας απαγορέψει να λέμε μια γνώμη επειδή μπορεί κάποιος στριμένος πελάτης του ενδεχομένως να την χρησιμοποιήσει για τον πρήξει. Αυτές οι απόψεις δεν λέγονται ούτε σε χώρες που είναι υπο σταλινικό καθεστώς.

σιγουρα εχει συνυπευθυνοτητα.παρολα αυτα αν κατι ηταν επικινδυνο δεν θα εμπιστευομουν ετσι απλα μια γνωμη και ας ελεγε ο αλλος οτι ειναι ειδικος.αν ειναι ειδικος μπορει να ερθει να το φτιαξει και απο κοντα με πληρωμη και οχι τηλεφωνικα ή απο Forum. πανω απο ολα να υπαρχει λογικη.

αν ο αλλος δεν εχει μυαλο τοτε θα ειναι αυτος που θα ερθει στο ινσομνια και θα πει οτι παιδια εχασα 10000 ευρω που τα εστειλα στην νιγηρια επειδη μου εταξαν σπιτι.θελει και λιγο λογικη το ολο πραγμα και λιγο πονηρια τι κανουμε εν ετος 2022 σχεδον.

και επισης για το πρωτο ακομα και να μου το σφραγιζε ο αλλος δεν θα λεγα ετσι απλα ναι.αν γινει κατι και πεθανω τι να το κανω να εχει ο αλλος συνυπευθυνοτητα οταν εγω θα βλεπω τα ραδικια αναποδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, poulinos είπε

επισης In real life δεν υπαρχει moderator.αν  και ο αλλος δε καταλαβαινει τα αυτονοητα τοτε.....

Το βλέπουμε κι εδώ: 

2 λεπτά πριν, poulinos είπε

ας ελεγε ο αλλος οτι ειναι ειδικος

Εγώ μια φορά το αναφέρω εκ των προτέρων στην υπογραφή μου κι αν έχει προταθεί από άλλα μέλη κάποια λύση επισημαίνω και εγώ με δικό μου post την επικινδυνότητα. 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Το βλέπουμε κι εδώ: 

Η νέα τεχνολογία στα πρώτα της βήματα έχει ρίσκα. Προς γνώση και συμμόρφωση ότι δεν αφήνουμε χαζούς ή  μικρά παιδιά να παίζουν με "φρέσκια" τεχνολογία αιχμής.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Τέρης Α. said:

Το βλέπουμε κι εδώ: 

Εγώ μια φορά το αναφέρω εκ των προτέρων στην υπογραφή μου κι αν έχει προταθεί από άλλα μέλη κάποια λύση επισημαίνω και εγώ με δικό μου post την επικινδυνότητα. 

εκει λες ηταν 10 χρονων παιδι και το εκανε.οποτε ας το πουμε δικαιολογειται. αλλα παω στοιχημα οτι θα το εχουν κανει και ατομα 20-30 χρονων.αν κατι ειναι επικινδυνο καλο ειναι να το αναφερουμε οτι προσεχε ειδικα αν πχ ειναι κατι με ρευμα που μπορει να σκοτωσει.το να μην κολησει εναν πυκνωτη who cares που λεει ο λογος το πολυ να χαλασει μια καρτα. αλλα οταν βλεπω τοπικ με ρευματα η αληθεια ειναι οτι με πιανει κατι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...