bekerel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 καλησπερα εχει κανεις να προτεινει καποιον οπου επισκευαζει gpu- πλακετες κλπ....??? (για αθηνα-αττικη ) ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δεν βγάλατε άκρη τελικά, ε;... Λοιπόν, μια καλή (γνωστή) περίπτωση είναι ο συγκεκριμένος: Πέραμα Αττικής, Λεωφόρος Ειρήνης 209 ΤΚ 18863, τηλ 2104020101-103 Βίντεο από τη δουλειά του: https://m.youtube.com/playlist?list=PLgA8Xx3PoGFTnjB7wE3W9_3M_ex6etp9X 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bekerel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Δεν βγάλατε άκρη τελικά, ε;... σημερα εφτασαν τα πραγματα αθηνα. απο αυριο θα ξερω. αλλα επειδη φανταζομαι τι θα γινει και των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν .......δεν πεινουσαν ειπα να δω απο τωρα τι επιλογες εχω.... αν και δεν ειναι πολλες😁😁😁😁 5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Λοιπόν, μια καλή (γνωστή) περίπτωση είναι ο συγκεκριμένος: Πέραμα Αττικής, Λεωφόρος Ειρήνης 209 ΤΚ 18863, τηλ 2104020101-103 Βίντεο από τη δουλειά του: https://m.youtube.com/playlist?list=PLgA8Xx3PoGFTnjB7wE3W9_3M_ex6etp9X επισκευαζει και πλακετες? ή μονο το chip? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, bekerel είπε επισκευαζει και πλακετες? ή μονο το chip? Τι εννοείτε; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bekerel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Το εννοείτε; μερικοι που επικοινωνησα τηλεφωνικος μου ειπαν οτι αναλαμβανουν μονο το chip της gpu και οχι την πλακετα αλλα απο το βιντεο μου λυθηκε η απορια. any repair. tnx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Συγγνώμη, λάθος του correctορα. "Τι εννοείτε" ήθελα να γράψω. Στις 13/12/2021 στις 6:26 ΜΜ, bekerel είπε μου ειπαν οτι αναλαμβανουν μονο το chip της gpu Ο συγκεκριμένος αποφεύγει το chip της gpu, επισκευάζει καμένα mosfet και ολοκληρωμένα κυρίως. Αν έχει γίνει χάλια το pcb και έχουν ξηλωθεί/ καεί οι πίστες κάνει τεχνητό γεφύρωμα με μονωμένο σύρμα για να φτιάξει το κύκλωμα! Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bekerel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ο συγκεκριμένος αποφεύγει το chip της gpu, επισκευάζει καμμένα mosfet και ολοκληρωμένα κυρίως. Αν έχει γίνει χάλια το pcb και έχουν ξηλωθεί/ καεί οι πίστες ρίχνει και ένα γεφύρωμα με μονωμένο σύρμα για να φτιάξει το κύκλωμα! απο την ωρα που μου εστειλες το λινκ, αυτον βλεπω ωραιος τυπος νομιζω πως αυτος ειναι ο μαστορας μου😁😁😁😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μακάρι να γίνει δουλειά! Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
itanium Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, bekerel είπε μερικοι που επικοινωνησα τηλεφωνικος μου ειπαν οτι αναλαμβανουν μονο το chip της gpu και οχι την πλακετα αλλα απο το βιντεο μου λυθηκε η απορια. any repair. tnx Ανάθεμα και αν κατάλαβαν τι τους ρώτησες ή κατάλαβες εσύ τι σου απάντησαν.....ΗΜΑΡΤΟΝ 17 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Συγγνώμη, λάθος του correctορα. "Τι εννοείτε" ήθελα να γράψω. Ο συγκεκριμένος αποφεύγει το chip της gpu, επισκευάζει καμμένα mosfet και ολοκληρωμένα κυρίως. Αν έχει γίνει χάλια το pcb και έχουν ξηλωθεί/ καεί οι πίστες ρίχνει και ένα γεφύρωμα με μονωμένο σύρμα για να φτιάξει το κύκλωμα! "Μην τα γράφουμε έτσι " σε οποιοδήποτε pcb μη λειτουργικό πρώτα γίνεται detection και μετά προσπάθεια αποκατάστασης του με διάφορες μεθόδους, δεν σημαίνει οτι είδα ένα Χ βίντεο και αντιστοιχεί στην Y μη λειτουργική κάρτα γραφικών κοκ.... Δεν είναι lego η επισκευή pcb, σε καμία περίπτωση viable επιλογή πάντα καθώς και φυσικά δεν είναι δυνατή η επισκευή πολλές φορές, δημιουργούνται έτσι λάθος εντυπώσεις από ανθρώπους όπου δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν καθώς και φυσικά αποκτούν "άποψη" Η προσωπική μου άποψη είναι ότι διαφωνώ με βιντεάκια όπου βλέπει ο οποιοσδήποτε που δεν έχει μια στοιχειώδη γνώση ηλεκτρονικών, οι πιθανότητες είναι ότι θα βάλει χέρι και θα μεγαλώσει την ζημιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dchatz Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, itanium είπε Δεν είναι lego η επισκευή pcb, σε καμία περίπτωση viable επιλογή πάντα καθώς και φυσικά δεν είναι δυνατή η επισκευή πολλές φορές, δημιουργούνται έτσι λάθος εντυπώσεις από ανθρώπους όπου δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν καθώς και φυσικά αποκτούν "άποψη" Η προσωπική μου άποψη είναι ότι διαφωνώ με βιντεάκια όπου βλέπει ο οποιοσδήποτε που δεν έχει μια στοιχειώδη γνώση ηλεκτρονικών, οι πιθανότητες είναι ότι θα βάλει χέρι και θα μεγαλώσει την ζημιά. Η άποψη είναι ελεύθερη επιλογή. Ο καθένας μπορεί να έχει και ευτυχώς που ο καθένας μπορεί να έχει. Απο κει και πέρα οι υπόλοιποι με τη δική τους άποψη ή κριτική σκέψη αποφασίζουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν. Τα βίντεο καλά κάνουν και υπάρχουν για να βλέπει ο καθένας και να μοιράζεται η γνώση. Και εγώ ανεβάζω βίντεο από επισκευές άλλη μορφής. Αν κάποιος βλέποντας ένα βίντεο αποφασίσει να το παίξει μάστορας και κάνει μεγαλύτερη ζημιά, ας πρόσεχε. Δικό του το προιόν, δική του και η ζημιά. Αν αδυνατεί να κρίνει τι μπορεί να φτιάξει και τι όχι, αυτό δεν είναι λόγος να μην υπάρχουν τα βίντεο. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2021 από dchatz 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BadBoy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 41 λεπτά πριν, itanium είπε Ανάθεμα και αν κατάλαβαν τι τους ρώτησες ή κατάλαβες εσύ τι σου απάντησαν.....ΗΜΑΡΤΟΝ "Μην τα γράφουμε έτσι " σε οποιοδήποτε pcb μη λειτουργικό πρώτα γίνεται detection και μετά προσπάθεια αποκατάστασης του με διάφορες μεθόδους, δεν σημαίνει οτι είδα ένα Χ βίντεο και αντιστοιχεί στην Y μη λειτουργική κάρτα γραφικών κοκ.... Δεν είναι lego η επισκευή pcb, σε καμία περίπτωση viable επιλογή πάντα καθώς και φυσικά δεν είναι δυνατή η επισκευή πολλές φορές, δημιουργούνται έτσι λάθος εντυπώσεις από ανθρώπους όπου δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν καθώς και φυσικά αποκτούν "άποψη" Η προσωπική μου άποψη είναι ότι διαφωνώ με βιντεάκια όπου βλέπει ο οποιοσδήποτε που δεν έχει μια στοιχειώδη γνώση ηλεκτρονικών, οι πιθανότητες είναι ότι θα βάλει χέρι και θα μεγαλώσει την ζημιά. Ο άνθρωπος είπε ότι ψάχνει τεχνικό, δεν είπε ότι θα το κάνει ο ίδιος. Και τη λανθασμένη εντύπωση να έχει ότι όλα φτιάχνονται, ο τεχνικός που υποτίθεται ξέρει, αν δε μπορεί δε θα το κάνει. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 On 14/12/2021 at 11:40, itanium said: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι διαφωνώ με βιντεάκια όπου βλέπει ο οποιοσδήποτε που δεν έχει μια στοιχειώδη γνώση ηλεκτρονικών, οι πιθανότητες είναι ότι θα βάλει χέρι και θα μεγαλώσει την ζημιά. η απαντηση ειναι ας προσεχε.τοσο απλα.αμα ειναι να κοψουμε και τα james bond να μην τα δει ο κοσμος και το παιξει cascader.μην χασουμε και την λογικη επειδη 5 ατομα ειναι βληματα και βλεπουν κατι και σου λενε το εχω 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
itanium Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, poulinos είπε η απαντηση ειναι ας προσεχε.τοσο απλα.αμα ειναι να κοψουμε και τα james bond να μην τα δει ο κοσμος και το παιξει cascader.μην χασουμε και την λογικη επειδη 5 ατομα ειναι βληματα και βλεπουν κατι και σου λενε το εχω Για αυτό τον λόγο έγραψα η οπτική μου, αλλά από ένα feedback στο insomnia και μην πάμε παραπέρα σε πολλά θέματα που ανοίγουν όπως και αυτό, ο άλλος πήγε από ότι γράφει σε ηλεκτρολόγο και μάλιστα του φάνηκε και ακριβά, άλλοι βγάζουν και πόρισμα ότι φταίει ένα mosfet (θα στο αλλάξει είναι εύκολο το χω δει το βίντεο), άλλος γράφει ότι το Χ εργαστήριο αναλαμβάνει να επισκευάσει μόνο το υπόλοιπο pcb πλην του τσιπ γραφικών!!!!, και κατά τα άλλα έχουν και γνώμη μην καταλαβαίνοντας ούτε τι ζητούν ούτε τι τους εξηγούν...... Ας το πάω αλλιώς μητρική gigabyte Z370 νεκρή εντελώς, πελάτης που ρώτησε τι φταίει οι φίλοι του κατέληξαν οτι φταίει το τροφοδοτικό. Αγοράζει άλλο και φυσικά έχει ακριβώς τα ΙΔΙΑ συμπτώματα και έχει ΗΔΗ ένα νεκρό rig και είναι 100€ - Παρελήφθει το μηχάνημα και το πρόβλημα δεν ήταν ούτε το τροφοδοτικό, και φυσικά ούτε και η μητρική είτε οτιδήποτε short, αλλά ήταν bricked το bios ξεκολλήθηκε το m bios προγραμματίστηκε και το σύστημα λειτουργεί άψογα. Δεν είναι κανείς μάγος, πολλά συμπτώματα μοιάζουν μεταξύ τους, και αν κάποιος δεν κάνει σωστή διάγνωση με κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία προφανώς μπορεί είτε να κοστίσει πολύ παραπάνω μια επισκευή είτε να καταστρέψει εντελώς μια συσκευή, δέχομαι οτι υπάρχει κόσμος που καταλαβαίνει αλλά είναι άπειροι οι (ημι-) που δίνουν συμβουλές εδώ και εκεί χωρίς να έχουν κάποιο υπόβαθρό, προσωπικά και είμαι έτσι σε όλους τους τομείς της ζωής μου δεν υπάρχει "νομίζω" υπάρχει είτε ξέρω είτε δεν ξέρω ΑΝ δεν ξέρω ΔΕΝ διατυπώνω άποψη πολύ δε περισσότερο να δίνω συμβουλές (ΜΗΠΩΣ, ΙΣΩΣ, ΑΝ) συνεπώς έχουμε διαφορετική οπτική και άποψη Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από itanium 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδευτήκατε έτσι... Απ' ότι κατάλαβα, το καρφί πάει σε εμένα. Ο t.s. ανέφερε ότι οι τεχνικοί που ρώτησε του απάντησαν ότι αναλαμβάνουν μόνο το chip (δηλαδή reflow) πράγμα το οποίο σπάνια διορθώνει μόνιμα τη βλάβη. Στη περίπτωσή μας, αμφέβαλα να συνέβη κάτι τέτοιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάτω του 1s. Αυτό που υπέθεσα (δεν έβγαλα απόφαση, όπως ο triplex1 στο άλλο θέμα του Karamol3golas) είναι ότι κάηκαν οι ασφάλειες της κάρτας και ενδεχομένως κάποιο mosfet από το vrm. Σε καμία περίπτωση δεν πρότεινα να κάνει ο ts επισκευή στη κάρτα. Ανέφερα τι θα κάνει ο τεχνικός που του πρότεινα. (Αν έχετε απενεργοποιημένες τις υπογραφές, ενεργοποιείστε τις να δείτε τι αναφέρω σχετικά). Για να το δείξω και με εικόνα τι εννοώ: Κόκκινο: chip, Κίτρινο: ασφάλειες, Γκρι: mosfet (δεν τα έβαλα όλα, μερικά για να πάρει μια ιδέα) Spoiler Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
itanium Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δεν υπάρχει κανένα καρφί η οτιδήποτε επί προσωπικου, νοοτροπία έθιξα και τίποτα παραπανω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα