Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Εαν δεν υπαρχει θεμα πας για 12η γενια ιντελ.

Δωσε μου λιγο χρονο να βρω καταστημα με συναρμολογηση και διαθεσιμοτητα.

Δισκος 500αρης για λειτουργικο;

Ναι 500

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εψαξα cosmodata,quickshop,kavatza,mg manager,e-shop,msystems δεν βγαινει κατω απο 950+χωρις μεταφορικα και συναρμολογηση οπου χρεωνουν.Αναγκαστικα λογω του οτι θελεις σοβαρη ψυξη για 12600k,

τα μισα κουτια απορριπτονται λογω του οτι ειναι στενα στο πλατος τους

και δεν χωραει καμια μεγαλη ψυκτρα.

Αρα αναγκαστικα παμε σε πιο "τσουχτερο κουτι"

Γενικα να πω την αληθεια μετα απο τοσες αναβαθμισεις και pc που εχω αλλαξει κατεληξα και πληρωσα μια φορα ενα κουτι 160 ευρω και απο τοτε αλλαζω μονο parts το κουτι παραμενει ιδιο απο το 2008.

Το καλυτερο που μπορεσα να φτιαξω ειναι αυτο απο e-gate

2063598709_Screenshot2021-12-13at22-47-52Carte-Gate.png.c7a87413a83fe1cfde818ff7c63f0112.png

Παμε στην ψυξη

Επειδη ειναι μεταβατικο σταδιο με τη 12η γενια της ιντελ,ολες σχεδον οι εταιριες που ειναι σοβαρες (be quiet,arctic,scythe,noctua κλπ) εχουν βγαλει mount kit για socket 1700.

Θα πρεπει να συνεννοηθεις με το καταστημα εαν υπαρχει ηδη μεσα στη συσκευασια, η πρεπει να παραγγελθει ξεχωριστα.

1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Η δικη μου αποψη ειναι να στησεις με μια μητρικη b550 του 100ρικου και εναν 5600x που αυτη τη στιγμη η τιμη του ειναι στα 270

Η αληθεια ειναι οντως κανεις οικονομικη συνθεση με τον 5600x σημερα λογω φθηνοτερων μητρικων απο ιντελ.

Ουτως η αλλως λιγο εως πολυ τα υπολοιπα parts ειναι ιδια σε οποια πλατφορμα κι αν πας ειτε intel ειτε amd.

Eπισης ενδιαφερουσα συνθεση μπορει να βγει και με τον 5800x (εδω μιλαμε για 8 πυρηνες 16 νηματα)

Δεν εχω βαλει μονο δισκο γιατι αυτη τη στιγμη δεν εχει κανεναν διαθεσιμο 500αρη της προκοπης.

1784227309_Screenshot2021-12-13at23-23-08.png.63cd7c6070c6e36fc2dd9b282860ac14.png

Κι αφου εφτασα εδω ας βαλω και μια με τον 11700kf αντιστοιχο του 5800x για να εχεις ολοκληρωμενη αποψη.

1083128547_Screenshot2021-12-13at23-28-46.png.742a3c38a3f2df50f7fabce864db205e.png

Ελπιζω να μην σε εμπλεξα πολυ απλα προσπαθω να σου παρουσιασω ολες τις εκδοχες.

Eδω ενα review

https://www.techspot.com/review/2260-amd-ryzen-5800x-vs-core-i7-11700k/

Kι εδω χοντρικα οι επιδοσεις τους.

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i7-11700kf-vs-amd-ryzen-7-5800x

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, easyridergiorgos είπε

Πφφ τι καθισες και έκανες σε ευχαριστώ πολύ. Έχω μελέτη για σήμερα το βράδυ. 

στην συνθεση που σ'εκανε μπορεις αντι για τον 5600x να βαλεις και τον 5600g , τα χρηματα ιδια ειναι και να εχεις μια πισινη με τα ενσωματωμενα σε περιπτωση που τα χρειαστεις , ειναι καλυτερα απο αυτα των ιντελ.

Δημοσ.

Συγνώμη που θα γίνω σπασοκλαμπανιας... jdrogas το κουτί που προτείνεις είναι μόνο για Micro atx μητρικές οπότε οι atx μητρικές που έχεις βάλει δεν χωρούν.

Όσο για τον 5600g που λέει ο triplex, έχει δίκιο για τα ενσωματωμένα όμως πηγαίνοντας στον 5600g θυσιάζεται μερίδα των επιδοσεων του 5600x(είναι πιο δυνατός από 5600g) όπως και το pcie 4. Αυτό απλά για να ξέρει όλες τις πληροφορίες ο ts.

Να κάνω και μια ερώτηση; Το νόημα του build πιο είναι, εννοώ ο σκοπός; Για την χρήση που προορίζεται δεν βλέπω τον λόγο να φύγει τέτοιο budget εκτός αν μιλάμε καθαρά για enthusiast overclocker. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο για νέες πλατφόρμες με ddr5 και οι τιμές hardware είναι σχετικά κακές, ας το σκεφτεί καλά πριν γίνει κάποια κίνηση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Συγνώμη που θα γίνω σπασοκλαμπανιας... jdrogas το κουτί που προτείνεις είναι μόνο για Micro atx μητρικές οπότε οι atx μητρικές που έχεις βάλει δεν χωρούν.

Όσο για τον 5600g που λέει ο triplex, έχει δίκιο για τα ενσωματωμένα όμως πηγαίνοντας στον 5600g θυσιάζεται μερίδα των επιδοσεων του 5600x(είναι πιο δυνατός από 5600g) όπως και το pcie 4. Αυτό απλά για να ξέρει όλες τις πληροφορίες ο ts.

Να κάνω και μια ερώτηση; Το νόημα του build πιο είναι, εννοώ ο σκοπός; Για την χρήση που προορίζεται δεν βλέπω τον λόγο να φύγει τέτοιο budget εκτός αν μιλάμε καθαρά για enthusiast overclocker. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο για νέες πλατφόρμες με ddr5 και οι τιμές hardware είναι σχετικά κακές, ας το σκεφτεί καλά πριν γίνει κάποια κίνηση.

Ο σκοπος του build ειναι να ανοιξει το pc μια φορα το μηνα να παιξω μια ωρα χωρις να κολλαω(εννοω freezarismata) και μετα λιγο overclock(εχω συνηθίσει με τον Q9550 που για να τον φτασω στα 4.3 ηθελε ασχολία.Τωρα αν ειναι πιο απλα τα πραγματα δεν θα καθομαι καθε μερα να κανω overclock θα τον κανω stable και τελειωσε.

Νομιζω και εγω οτι εχουμε ξεφυγει λιγο απο το budget για αυτο ειπα απο 700 αντε 800-850

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, easyridergiorgos είπε

Ο σκοπος του build ειναι να ανοιξει το pc μια φορα το μηνα να παιξω μια ωρα χωρις να κολλαω(εννοω freezarismata) και μετα λιγο overclock(εχω συνηθίσει με τον Q9550 που για να τον φτασω στα 4.3 ηθελε ασχολία.Τωρα αν ειναι πιο απλα τα πραγματα δεν θα καθομαι καθε μερα να κανω overclock θα τον κανω stable και τελειωσε.

Νομιζω και εγω οτι εχουμε ξεφυγει λιγο απο το budget για αυτο ειπα απο 700 αντε 800-850

Φιλε μου αν ανοιξεις την πρωτη φορα , τον πρωτο μηνα το pc  με τετοιο hardware θα τ'ανοιγεις μετα καθε μερα μονο απ'αυτο που θα δεις σε σχεση σε συγκριση με αυτο που εχεις , απο κει και περα αν εισαι τοσο συγκρατημενος δεν χρειαζεται να ξοδεψεις τοσα , πας απλα σε κατι πιο απλο και φθηνο που και παλι θα ειναι καλυτερο απο αυτο που εχεις.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Εχεις δικιο Νικολα,εφαγα τον τοπο χθες να βρω κουτι να μη φτασω 100ρικο και δεν το πηρα ειδηση.Ειναι τα περισσοτερα στενα και δεν χωραει ψυκτρα της προκοπης.

Παιδες εγω δεν παροτρυνα κανεναν να χαλασει 1000 ευρω.

Προσπαθησα να δωσω πληροφοριες και να εκθεσω τα πραγματα πως εχουν.

Να γυρισει δηλαδη να μου πει μετα ξερεις ρε φιλε με παροτρυνες να παρω 11600k και με 100 ευρω ακομα μπορει να εφτιαχνα build 12η γενια,δεν μπορουσες να μου πεις μια κουβεντα;

Eτσι το ενα φερνει το αλλο εγω του τα παρεθεσα ολη και η αποφαση ειναι δικη του.

Η λυση του 5600g για μενα ειναι η καλυτερη σε αλλες περιπτωσεις και οχι εδω απαραιτητα,τη στιγμη που υπαρχει καρτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, easyridergiorgos είπε

φιλε μου εχεις πολυ καλες προτασεις, οποτε θα σου δωσω μια αλλη συμβουλη-tip-σχολιο.  Επειδη πας σε εντελως νεα πλατφορμα μετα απο πολλα χρονια, θα σου πω μονο ενα πραμα.........ΒΓΑΛΕ απο το μυαλο σου το OC, με την εννοια που το ηξερες.....!!!  αν θες να παιζεις με συχνοτητες, κρατα την 775 (αν εχεις καλο Chipset για οC), και παρε 2-3 διαφορετικους επεξεργαστες για το 775, να......παιζεις με τον αριθμο των ταχυτητων-συχνοτητων.  

και να εξηγηθω, για να μην παρεξηγηθω.

Τα λεω αυτα για 2 λογους. 

1. οι σημερινοι επεξεργαστες εχουν τοση επεξεργαστικη ισχυς, που εσυ -απο οτι καταλαβαινω- ουτε το 1/3 δεν θα χρησιμοποιεις. και 

2. οι σημερινοι επεξεργαστες κανουν μονοι τους ασφαλες O/C, οταν και οποτε χρειαστει.  

οταν ειχαν βγει οι 775 - ΑΜ3/ΑΜ3+  πλατφορμες, ακομα οι επεξεργαστες ηταν με λιγους πυρηνες, οι κορυφαιοι με 4 πυρηνες, και ολοι παλευαν τα 2,6-2,8-3,0ghz που ετρεχαν -ως επι τω πλείστων- οι τοτε επεξεργαστες, να τους πανε 4,0-4,5 +++ .. για να κερδισουν επεξεργαστικη ισχυς.  

σημερα που οι επεξεργαστες εχουν φτασει σε σημειο να ξεκιναμε απο 4/8 - 6/12 πυρηνες/threads και φτανουν χαλαρα τα 4,0 +++ ghz με BOOST............ δεν βλεπω το νοημα να κατσεις να ασχοληθεις με OC, και αφου οπως προειπα, ηδη η επεξεργαστικη ισχυς ειναι τεραστια.. .!!!! 

• Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Εχεις δικιο Νικολα,εφαγα τον τοπο χθες να βρω κουτι να μη φτασω 100ρικο και δεν το πηρα ειδηση.Ειναι τα περισσοτερα στενα και δεν χωραει ψυκτρα της προκοπης.

Παιδες εγω δεν παροτρυνα κανεναν να χαλασει 1000 ευρω.

Προσπαθησα να δωσω πληροφοριες και να εκθεσω τα πραγματα πως εχουν.

Να γυρισει δηλαδη να μου πει μετα ξερεις ρε φιλε με παροτρυνες να παρω 11600k και με 100 ευρω ακομα μπορει να εφτιαχνα build 12η γενια,δεν μπορουσες να μου πεις μια κουβεντα;

Eτσι το ενα φερνει το αλλο εγω του τα παρεθεσα ολη και η αποφαση ειναι δικη του.

Η λυση του 5600g για μενα ειναι η καλυτερη σε αλλες περιπτωσεις και οχι εδω απαραιτητα,τη στιγμη που υπαρχει καρτα.

Καποια ειναι μπροστα σας αλλα δεν τα βλεπετε ή δεν θελετε να τα δειτε , 4 fan & rgb + controller & 175mm cooler

https://www.skroutz.gr/s/25191435/Chieftec-Hunter-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, triplex1 είπε

Καποια ειναι μπροστα σας αλλα δεν τα βλεπετε ή δεν θελετε να τα δειτε , 4 fan & rgb + controller & 175mm cooler

Γιατι να μη θελουμε να τα δουμε;

Εσυ τωρα το βρηκες στο σκρουτζ.......μια χαρα ειναι και πολυ ωραιο κουτι.

Για βρες το μου διαθεσιμο σε καλη τιμη και απο το καταστημα που εκανα εγω συνθεση.

Απλα δεν υπαρχει.🙂

Απο την ωρα που μιλαμε για αγορες απο ενα καταστημα και συναρμολογηση κιολας περιοριζονται πολυ οι επιλογες μας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Γιατι να μη θελουμε να τα δουμε;

Εσυ τωρα το βρηκες στο σκρουτζ.......μια χαρα ειναι και πολυ ωραιο κουτι.

Για βρες το μου διαθεσιμο σε καλη τιμη και απο το καταστημα που εκανα εγω συνθεση.

Απλα δεν υπαρχει.🙂

Απο την ωρα που μιλαμε για αγορες απο ενα καταστημα και συναρμολογηση κιολας περιοριζονται πολυ οι επιλογες μας.

εχω βαλει φιλο και το πηρε απο το tech-support

Το συγκεκριμενο φιλε μου δεν το βρηκα τωρα εχει παρα πολυ καιρο αλλα εσεις εχετε βαλει ολο τον κοσμο να παιρνει και να στριμωχνει το harware μεσα στο  Cougar MX410 Mesh-G RGB

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

εχω βαλει φιλο και το πηρε απο το tech-support

Nαι αλλα εγω εκανα συνθεση στο kavatza,γιατι το tech-support δεν ειχε τα υπολοιπα parts.

3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Το συγκεκριμενο φιλε μου δεν το βρηκα τωρα εχει παρα πολυ καιρο αλλα εσεις εχετε βαλει ολο τον κοσμο να παιρνει και να στριμωχνει το harware μεσα στο  Cougar MX410 Mesh-G RGB

Aν πας πισω σε προτασεις και περυσι ακομα θα δεις οτι το εχω πει πολλες φορες οτι ειναι μικρο το κουτι,εγω προτεινω διαφορα κουτια και να σου πω την αληθεια θα ηθελα πραγματικα να προτεινω κουτια που εχουν περασει απο τα χερια μου,γιατι εαν δεν το στησεις δεν βλεπεις τα προβληματα του.

Οταν υπαρχει μπατζετ για κουτι (κατι που οι περισσοτεροι δεν το πληρωνουν και δεν δινουν σημασια και το ξερεις) προτεινω το Be Quiet 500 DX,το θεωρω αξεπεραστο στα χρηματα του κι εχω στησει 2-3 και το εχω δει απο την καλη.

Δημοσ.

Το πρωτο πραγμα που κοιταω εγω προσωπικα σε ενα κουτι ειναι το υψος του cooler και μετα το πως αναπνεει και τι φαν εχει

Υ.Γ

Ο φιλος που ανοιξε το θεμα αν επιμενει σε oveclock εχω σε αγγελια τον 3600ΧΤ , παιρνει και μια μητρικη 550 και τον τεντωνει οσο θελει.

2 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Nαι αλλα εγω εκανα συνθεση στο kavatza,γιατι το tech-support δεν ειχε τα υπολοιπα parts.

Aν πας πισω σε προτασεις και περυσι ακομα θα δεις οτι το εχω πει πολλες φορες οτι ειναι μικρο το κουτι,εγω προτεινω διαφορα κουτια και να σου πω την αληθεια θα ηθελα πραγματικα να προτεινω κουτια που εχουν περασει απο τα χερια μου,γιατι εαν δεν το στησεις δεν βλεπεις τα προβληματα του.

Οταν υπαρχει μπατζετ για κουτι (κατι που οι περισσοτεροι δεν το πληρωνουν και δεν δινουν σημασια και το ξερεις) προτεινω το Be Quiet 500 DX,το θεωρω αξεπεραστο στα χρηματα του κι εχω στησει 2-3 και το εχω δει απο την καλη.

μιλαω για ενα κουτι της ταξεως κατω των 70 ευρω και δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα για το cougarr  , αν ειναι να αναφερθω δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε θιγω καποιον  , οπως λες και συ ολα θεμα μπατζετ ειναι ...........ο Νικολας εχει στησει πανω απο 1000 pc  με cougar απο τις προτασεις που εχει κανει

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Το πρωτο πραγμα που κοιταω εγω προσωπικα σε ενα κουτι ειναι το υψος του cooler και μετα το πως αναπνεει και τι φαν εχει

Υ.Γ

Ο φιλος που ανοιξε το θεμα αν επιμενει σε oveclock εχω σε αγγελια τον 3600ΧΤ , παιρνει και μια μητρικη 550 και τον τεντωνει οσο θελει.

μιλαω για ενα κουτι της ταξεως κατω των 70 ευρω και δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα για το cougarr  , αν ειναι να αναφερθω δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε θιγω καποιον  , οπως λες και συ ολα θεμα μπατζετ ειναι ...........ο Νικολας εχει στησει πανω απο 1000 pc  με cougar απο τις προτασεις που εχει κανει

Είναι και θέμα γούστου triplex1 να με συγχωρείς.

Στα ίδια λεφτά προτιμώ το cougar, είναι δοκιμασμένο, αρκετά καλό ποιοτικώς και το βρίσκεις στα περισσότερα μαγαζιά.

Επίσης το cougar σηκώνει 165mm ψύκτρα, είναι μια χαρά για mid-range κουτί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...