manolis940 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, KostasKri είπε Γρήγορη φόρτιση σημαίνει μεγαλύτερη θερμοκρασία κατά την διάρκεια της φόρτισης που συνεπάγεται σε μείωση διάρκειας ζωής της. Το λέει η φυσική, όχι εγώ. Δεν ξέρω πόσο επίπτωση θα μπορούσε να έχει αυτό και σε τι βαθμό, αλλά σίγουρα δεν θα έτρεχα να φορτίσω με 100W και να αγοράζω κινητό γιατί μόνο και μόνο επειδή σε μισή ώρα έχει φορτίσει 75% αντί για 50%. Που αν το σκεφτείς μιλάμε για πολύ περισσότερη μπαταρία από όση μπορείς να σπαταλήσεις σε μια μέρα. Δεν σου λέω ότι δεν μπορεί να είναι εξυπηρετικό σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, αλλά το να βασίζεις τα επιχειρήματά σου σε ένα κατά 99% άχρηστο feature νομίζω δεν είναι και ότι καλύτερο. Από ένα σημείο και μετά είναι ένας αγώνας δρόμου χωρίς νόημα η γρήγορη φόρτιση. Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι για να πετύχουν τέτοιες ταχύτητες βάζουν 2 μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητα αντί για μία και τις φορτίζουν παράλληλα. Δηλαδή αντί για 1 μπαταρία 5000mah θα βάλουν 2 μπαταρίες 2200mah (έχεις απώλεια χωρητικότητας λόγω components που πρέπει να μπουν σε κάθε μπαταρία). Οπότε θα έχεις 2 μπαταρίες που θα φορτίζουν στα 50watts η κάθε μία. Εν τέλει, όσο μικρότερη η μπαταρία, τόσο λιγότερες φορτίσεις αντέχει μέχρι να πέσει η απόδοσή της. Οπότε τελικά, για να έχεις εσύ 100W φόρτιση, έχεις θυσιάσει διάρκεια ζωής μέσα στην μέρα σου για να έχεις την δυνατότητα να την φορτίσεις πιο γρήγορα όταν σου χρειαστεί που αυτό με την σειρά του θα επηρεάσει τις μικρές μπαταρίες που έχει μέσα λόγο τις μικρότερης χωρητικότητάς τους. Προσωπικά δεν βρίσκω πολύ λογική σε όλο αυτό πέραν του να μπορεί να παρουσιάσει η εκάστοτε εταιρία με μεγάλα γράμματα σε διαφημιστικές καμπάνιες το "100 WATT WIRED CHARGING". Δεν ξέρεις αλλά γράφεις ένα ολόκληρο σεντόνι και καταλήγεις σε συμπεράσματα τύπου "Εν τέλει, όσο μικρότερη η μπαταρία, τόσο λιγότερες φορτίσεις αντέχει μέχρι να πέσει η απόδοσή της." , αναφέροντας το όνομα της Φυσικής λες και είναι καμιά θρησκεία Η υψηλές θερμοκρασίες όντως επηρεάζουν μία μπαταρία αλλά το υψηλές από μόνο του δεν λέει κάτι. Το Mi 11 Ultra έχει 2 μπαταρίες οι οποίες έχουν χωρητικότητα 5000mAh. Το συγκεκριμένο μέχρι να κάνεις καφέ έχει φτάσει στο 80%! Εσύ λογικά δεν έχεις ξεχάσει ποτέ κανένα βράδυ να μην βάλεις το κινητό στην φόρτιση και ποτέ δεν σου έχει τύχει κάτι επείγων όπου πρέπει να φύγεις αλλά το κινητό σου έχει <10% μπαταρία.
koutsis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, manolis940 είπε Δεν ξέρεις αλλά γράφεις ένα ολόκληρο σεντόνι και καταλήγεις σε συμπεράσματα τύπου "Εν τέλει, όσο μικρότερη η μπαταρία, τόσο λιγότερες φορτίσεις αντέχει μέχρι να πέσει η απόδοσή της." , αναφέροντας το όνομα της Φυσικής λες και είναι καμιά θρησκεία Η υψηλές θερμοκρασίες όντως επηρεάζουν μία μπαταρία αλλά το υψηλές από μόνο του δεν λέει κάτι. Η φυσική φίλε μου είναι ανώτερη από τη θρησκεία. Είναι επιστήμη (αν σου λέει κάτι αυτό) και είναι η μόνη μέθοδος που μπορείς να αποδείξεις και να καταλάβεις κάτι!
KostasKri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, logistoulis είπε Ρε συ οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου είναι τελείως διαφορετικές αν και κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.. Μου λες ότι δε βρίσκεις χρήσιμη τη γρήγορη φόρτιση, προσωπικά διαφωνώ από πείρα Μου λες ότι κάποιοι μπερδεύονται με τον αισθητήρα στο πλάι.. ε αυτό είναι αστείο επιχείρημα όπως και αστείο είναι το επιχείρημα του over engineer για κάτι τόσο απλό όπως το ξεκλείδωμα του κινητού Επειδή αναφέρεται ως λύση το να φοράς smart watch προσωπικά να αναφέρω ότι δεν μπορώ να κυκλοφορώ φορώντας αυτή τη χαζομάρα στο χέρι μου, φοράω κανονικά ρολόγια πες με παππού αν θες Μα αυτό είναι που σου λέω συνεχώς, ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Απλά θεωρώ ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται με το πόσο γρήγορα φορτίζει το τηλέφωνο γιατί απλά φορτίζουν το βράδυ. Όπως επίσης σου ανέφερα και τα αρνητικά της γρήγορης φόρτισης και ότι κατασκευαστές που το πουλάνε ως feature είναι περισσότερο για το φαίνεσθαι και το τι γράφει στα specs. Αυτά είναι facts. Από κει και πέρα το ότι υπάρχει μια μικρή μερίδα κόσμου που όντως το χρειάζεται το καταννοώ αν και πιστεύω ότι είναι περισσότερο συνήθεια. Πχ να φορτίζεις μισή ώρα το πρωί πριν πας δουλειά και να μην ασχολείσαι το βράδυ να το βάλεις να φορτίσει. Μπορεί το συγκεκριμένο να μην είσαι εσύ προσωπικά, αλλά από αυτούς που φωνάζουν εδώ μέσα και κράζουν apple/samsung για τις "αργές" τους φορτίσεις, οι περισσότεροι είναι στο παράδειγμα που λέω και με μια απλή αλλαγή στο πρόγραμμα φόρτισης θα τους λύνονταν τα προβλήματα. Επίσης πολλοί απλά χαίρονται να βλέπουν μια μπάρα να ανεβαίνει γρήγορα και μπορεί να κάθονται να το κοιτάνε. Περί ορέξεος όλα αυτά! 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Δεν ξέρεις αλλά γράφεις ένα ολόκληρο σεντόνι και καταλήγεις σε συμπεράσματα τύπου "Εν τέλει, όσο μικρότερη η μπαταρία, τόσο λιγότερες φορτίσεις αντέχει μέχρι να πέσει η απόδοσή της." , αναφέροντας το όνομα της Φυσικής λες και είναι καμιά θρησκεία Η υψηλές θερμοκρασίες όντως επηρεάζουν μία μπαταρία αλλά το υψηλές από μόνο του δεν λέει κάτι. Το Mi 11 Ultra έχει 2 μπαταρίες οι οποίες έχουν χωρητικότητα 5000mAh. Το συγκεκριμένο μέχρι να κάνεις καφέ έχει φτάσει στο 80%! Εσύ λογικά δεν έχεις ξεχάσει ποτέ κανένα βράδυ να μην βάλεις το κινητό στην φόρτιση και ποτέ δεν σου έχει τύχει κάτι επείγων όπου πρέπει να φύγεις αλλά το κινητό σου έχει <10% μπαταρία. Η φυσική είναι όντως "θρησκεία", όπως και τα μαθηματικά. Ο κόσμος γύρω μας ακολουθεί κανόνες. Το παράδειγμά μου με τα 5000mah, ήταν τυχαίοι αριθμοί. Αν έχουν χωρέσει 5000mah με 2 μπαταρίες, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αν είχαν βάλει μία μεγαλύτερη, θα πετύχαιναν μεγαλύτερη χωριτηκότητα συνολικά. Και για να σου απαντήσω, όχι δεν έχω ξεχάσει εκτός από ελάχιστες φορές και αυτό ποτέ όταν ξέρω ότι την επόμενη μέρα θα είμαι μακριά από "ρεύμα" όλη μέρα. Και αν έχω, ακόμα και 20W φόρτιση λίγο το πρωί, το 50% είναι υπεραρκετό μέχρι να φτάσω στην δουλειά/αμάξι κτλ για να έχω πρόσβαση σε κάποιον φορτιστή. Δεν λέω ότι δεν είναι nice to have, αλλά οι φορές που ουσιαστικά θα το χρειαστείς είναι λίγες (έχοντας ένα γενικά καλό πρόγραμμα φόρτισης). Όλες τις υπόλοιπες, είναι πολύ καλύτερο να φορτίζεις με λιγότερη ισχύ για να μην ταλαιπωρείς την μπαταρία σου.
logistoulis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Έχω υποφέρει τα προηγούμενα χρόνια από αργες φορτίσεις για αυτό το αναφέρω.. Και δεν έχω καν τη πιο γρήγορη, αλλά 33W η διαφορά είναι γιγάντια σε σχέση με όλα τα προηγούμενα ένα μισαωρακι τη μέρα συνήθως με απασχολεί το συγκεκριμένο ζήτημα και πραγματικά αισθάνομαι ανακούφιση Το ποσό θα αντέξει η μπαταρία στα 2-3 χρόνια που ο ίδιος θα πετάξω τη συσκευή λίγο με νοιάζει 1
Haldol Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Έλα, σχεδιάζει ολοκληρωμένα και η Τσι πλέον; Ομολογώ ότι δε το περίμενα. Τρομερή εξέλιξη.
Neural_handshake Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Στις 13/12/2021 στις 4:37 ΜΜ, Retromaniac είπε Εγω που έχω το Poco F2 pro, το δακτυλικο αποτυπωμα κατω απο την οθονη παιζει τελεια και με το τζαμακι. Η οθονη ειναι full χωρις τιποτα επανω. Η καμερα βγαινει μεσα απο το κινητο και παιζει τελεια και η γρηγορα φορτιση με τον φορτιστη των 60w που ηρθε ΜΑΖΙ με το κινητο παιζει και αυτη τελεια. Επίσης η πίσω φωτογραφική των 64mpixel με sony 686 και pixel binning 4x1 βγάζει φοβερές φωτογραφίες με gcam που μπαίνει χωρίς να χρειαστείς να κάνεις απολύτως τίποτα στο κινητό. Δεν βλεπω ουτε καν beta στην εμπειρια αυτων των features γιατι παίζουν τέλεια. Ποσο μαλλον pre-alpha που γράφεις. μετρησα 5-6 τελεια
Retromaniac Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε μετρησα 5-6 τελεια 4 αλλά μάλλον δεν ξέρεις να μετράς τέλεια
manolis940 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Στις 15/12/2021 στις 3:36 ΜΜ, koutsis είπε Η φυσική φίλε μου είναι ανώτερη από τη θρησκεία. Είναι επιστήμη (αν σου λέει κάτι αυτό) και είναι η μόνη μέθοδος που μπορείς να αποδείξεις και να καταλάβεις κάτι! Αν έκανες κόπο 5 δεύτερα να διαβάσεις το μήνυμα μου θα καταλάβαινες ότι ακριβώς αυτό λέω
AtiX Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Retromaniac είπε 4 αλλά μάλλον δεν ξέρεις να μετράς τέλεια τι μου θύμισες... 😁
manolis940 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Στις 15/12/2021 στις 5:35 ΜΜ, KostasKri είπε Μα αυτό είναι που σου λέω συνεχώς, ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Απλά θεωρώ ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται με το πόσο γρήγορα φορτίζει το τηλέφωνο γιατί απλά φορτίζουν το βράδυ. Όπως επίσης σου ανέφερα και τα αρνητικά της γρήγορης φόρτισης και ότι κατασκευαστές που το πουλάνε ως feature είναι περισσότερο για το φαίνεσθαι και το τι γράφει στα specs. Αυτά είναι facts. Από κει και πέρα το ότι υπάρχει μια μικρή μερίδα κόσμου που όντως το χρειάζεται το καταννοώ αν και πιστεύω ότι είναι περισσότερο συνήθεια. Πχ να φορτίζεις μισή ώρα το πρωί πριν πας δουλειά και να μην ασχολείσαι το βράδυ να το βάλεις να φορτίσει. Μπορεί το συγκεκριμένο να μην είσαι εσύ προσωπικά, αλλά από αυτούς που φωνάζουν εδώ μέσα και κράζουν apple/samsung για τις "αργές" τους φορτίσεις, οι περισσότεροι είναι στο παράδειγμα που λέω και με μια απλή αλλαγή στο πρόγραμμα φόρτισης θα τους λύνονταν τα προβλήματα. Επίσης πολλοί απλά χαίρονται να βλέπουν μια μπάρα να ανεβαίνει γρήγορα και μπορεί να κάθονται να το κοιτάνε. Περί ορέξεος όλα αυτά! Η φυσική είναι όντως "θρησκεία", όπως και τα μαθηματικά. Ο κόσμος γύρω μας ακολουθεί κανόνες. Το παράδειγμά μου με τα 5000mah, ήταν τυχαίοι αριθμοί. Αν έχουν χωρέσει 5000mah με 2 μπαταρίες, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αν είχαν βάλει μία μεγαλύτερη, θα πετύχαιναν μεγαλύτερη χωριτηκότητα συνολικά. Και για να σου απαντήσω, όχι δεν έχω ξεχάσει εκτός από ελάχιστες φορές και αυτό ποτέ όταν ξέρω ότι την επόμενη μέρα θα είμαι μακριά από "ρεύμα" όλη μέρα. Και αν έχω, ακόμα και 20W φόρτιση λίγο το πρωί, το 50% είναι υπεραρκετό μέχρι να φτάσω στην δουλειά/αμάξι κτλ για να έχω πρόσβαση σε κάποιον φορτιστή. Δεν λέω ότι δεν είναι nice to have, αλλά οι φορές που ουσιαστικά θα το χρειαστείς είναι λίγες (έχοντας ένα γενικά καλό πρόγραμμα φόρτισης). Όλες τις υπόλοιπες, είναι πολύ καλύτερο να φορτίζεις με λιγότερη ισχύ για να μην ταλαιπωρείς την μπαταρία σου. Η ιδέα που έχεις για την γρήγορη φόρτιση μου μοιάζει με αυτή που έχει ο μέσος άνθρωπος για την κατανάλωση καυσίμου κατά την εκκίνηση του κινητήρα. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. https://wccftech.com/xiaomi-details-how-its-120w-charging-will-affect-the-battery-and-its-not-as-bad/ Σωστό είναι το ότι θα πετυχαίνανε μία μεγαλύτερη χωρητικότητα της τάξης των 5400mAh όμως ; Προτίμησαν να σου δώσουν πλήρη φόρτιση σε 30 λεπτά, έτσι ώστε να μην έχεις ένα καλώδιο όλη την ώρα στο κινητό σου και να είναι μία φορητή συσκευή όπως προορίζεται να είναι. Μιας και τα μαθηματικά είναι "θρησκεία" σε 30 λεπτά με ένα φορτιστή 20Watt δηλαδή 5V 2A θα γεμίσεις σε μία μπαταρία ιδανικά 1000mAh ωστόσο δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο και με τις απώλειες που υπάρχουν θα φτάσεις μάλλον τα 900. Με τις μπαταρίες να είναι συνήθως σήμερα στα 4000mAh θα πάρεις κάτι λιγότερο από 25% και για να φτάσεις το 50% θα χρειαστείς μία ώρα και κάτι. Ο κόσμος δεν δουλεύει όλη μέρα πίσω από ένα τιμόνι ούτε από ένα γραφείο. Υπάρχουν αγρότες, οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι και ένα κάρο επαγγέλματα που όταν θα ξεκινήσουν την δουλειά θα έχουν λίγες ώρες πρόσβαση σε μία πρίζα. Οπότε με 25% μπαταρία ένας άνθρωπος που δεν είναι πίσω από ένα γραφείο και μακριά από πρίζες θα έχει πρόβλημα αν χρησιμοποιήσει το κινητό του μέσα στην μέρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η γρήγορη φόρτιση των 120 αλλά και των 200 Watt είναι η λύση αφού πλέον είναι αμελητέα η μείωση ζωής της μπαταρίας.
Retromaniac Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, AtiX είπε τι μου θύμισες... 😁 Φωνάρα... 1 1
logistoulis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Η ιδέα που έχεις για την γρήγορη φόρτιση μου μοιάζει με αυτή που έχει ο μέσος άνθρωπος για την κατανάλωση καυσίμου κατά την εκκίνηση του κινητήρα. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. https://wccftech.com/xiaomi-details-how-its-120w-charging-will-affect-the-battery-and-its-not-as-bad/ Σωστό είναι το ότι θα πετυχαίνανε μία μεγαλύτερη χωρητικότητα της τάξης των 5400mAh όμως ; Προτίμησαν να σου δώσουν πλήρη φόρτιση σε 30 λεπτά, έτσι ώστε να μην έχεις ένα καλώδιο όλη την ώρα στο κινητό σου και να είναι μία φορητή συσκευή όπως προορίζεται να είναι. Μιας και τα μαθηματικά είναι "θρησκεία" σε 30 λεπτά με ένα φορτιστή 20Watt δηλαδή 5V 2A θα γεμίσεις σε μία μπαταρία ιδανικά 1000mAh ωστόσο δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο και με τις απώλειες που υπάρχουν θα φτάσεις μάλλον τα 900. Με τις μπαταρίες να είναι συνήθως σήμερα στα 4000mAh θα πάρεις κάτι λιγότερο από 25% και για να φτάσεις το 50% θα χρειαστείς μία ώρα και κάτι. Ο κόσμος δεν δουλεύει όλη μέρα πίσω από ένα τιμόνι ούτε από ένα γραφείο. Υπάρχουν αγρότες, οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι και ένα κάρο επαγγέλματα που όταν θα ξεκινήσουν την δουλειά θα έχουν λίγες ώρες πρόσβαση σε μία πρίζα. Οπότε με 25% μπαταρία ένας άνθρωπος που δεν είναι πίσω από ένα γραφείο και μακριά από πρίζες θα έχει πρόβλημα αν χρησιμοποιήσει το κινητό του μέσα στην μέρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η γρήγορη φόρτιση των 120 αλλά και των 200 Watt είναι η λύση αφού πλέον είναι αμελητέα η μείωση ζωής της μπαταρίας. Το προηγούμενο κινητό μου αν και υποστήριζε 18W είχε φορτιστή 10 και με 4000mah ήθελε δύο ώρες να φορτίσει από 0-100 αυτό σήμαινε συνήθως μια ώρα στο φορτιστή τουλάχιστον Ναι μπορεί να το εβαζα συνήθως πριν κοιμηθώ και να ήμουν οκ αφου συνηθβε δεν εμένα στη μέρα, αλλά όταν χρειάζομουν επειγόντως φόρτιση ήταν θέμα όταν έπρεπε να κάτσω τουλάχιστον μία ώρα για να γίνει δουλειά Το τωρινό (Poco f3 ) με 4500mah μπορεί σε κάτι λιγότερο από μια ώρα να φορτίσει πλήρως που σημαίνει σε καθημερινή χρήση μισή ώρα. Και τις ελάχιστες φορές που θα βιάζομαι σε 20' θα έχω ικανοποιητική μπαταρία να με βγάλει αρκετή ώρα αν όχι όλη τη μέρα Το επόμενο μου κινητό θα ήθελα να φορτίζει ακομα πιο γρήγορα όπως κάποια που σε ένα τέταρτο πάνε από το 0 στο 100 Αυτό για μένα είναι ουσιαστική βελτίωση στην εμπειρία χρήσης, αλλά πλεον έχουμε φτάσει να πωλούνται ναυαρχίδες ένα σκασμό λεφτά δίχως φορτιστή, πράγμα απαράδεκτο, πληρώνει ο κόσμος over engineer να του σκανάρει το κινητό τη μούρη χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο και πρέπει να δώσει και επιπλέον λεφτά να έχει κάπως αξιοπρεπή φορτιστή ή φορτιστή γενικά Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από logistoulis 1
KostasKri Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, manolis940 είπε Η ιδέα που έχεις για την γρήγορη φόρτιση μου μοιάζει με αυτή που έχει ο μέσος άνθρωπος για την κατανάλωση καυσίμου κατά την εκκίνηση του κινητήρα. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. https://wccftech.com/xiaomi-details-how-its-120w-charging-will-affect-the-battery-and-its-not-as-bad/ Σωστό είναι το ότι θα πετυχαίνανε μία μεγαλύτερη χωρητικότητα της τάξης των 5400mAh όμως ; Προτίμησαν να σου δώσουν πλήρη φόρτιση σε 30 λεπτά, έτσι ώστε να μην έχεις ένα καλώδιο όλη την ώρα στο κινητό σου και να είναι μία φορητή συσκευή όπως προορίζεται να είναι. Μιας και τα μαθηματικά είναι "θρησκεία" σε 30 λεπτά με ένα φορτιστή 20Watt δηλαδή 5V 2A θα γεμίσεις σε μία μπαταρία ιδανικά 1000mAh ωστόσο δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο και με τις απώλειες που υπάρχουν θα φτάσεις μάλλον τα 900. Με τις μπαταρίες να είναι συνήθως σήμερα στα 4000mAh θα πάρεις κάτι λιγότερο από 25% και για να φτάσεις το 50% θα χρειαστείς μία ώρα και κάτι. Ο κόσμος δεν δουλεύει όλη μέρα πίσω από ένα τιμόνι ούτε από ένα γραφείο. Υπάρχουν αγρότες, οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι και ένα κάρο επαγγέλματα που όταν θα ξεκινήσουν την δουλειά θα έχουν λίγες ώρες πρόσβαση σε μία πρίζα. Οπότε με 25% μπαταρία ένας άνθρωπος που δεν είναι πίσω από ένα γραφείο και μακριά από πρίζες θα έχει πρόβλημα αν χρησιμοποιήσει το κινητό του μέσα στην μέρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η γρήγορη φόρτιση των 120 αλλά και των 200 Watt είναι η λύση αφού πλέον είναι αμελητέα η μείωση ζωής της μπαταρίας. Σε μισή ώρα το ταπεινό μου iPhone γεμίζει 50% αν δεν κάνω λάθος το οποίο είναι πολύ παραπάνω από 1000mah και αρκετό για 3-5 ώρες επί οθόνης. Δηλαδή ξυπνάς με 100% και φορτίζεις άλλη μισή ώρα μες στην μέρα και έχεις σύνολο 12 ώρες +. Θεωρείς δηλαδή σημαντικό να έχεις 20 ώρες μπαταρία μες στην μέρα σου; Για ποιο λόγο; Επίσης αγρότες κτλ που ανέφερες αμφιβάλλω αν θα έχουν χρόνο για βαριά χρήση στις συσκευές τους. Αλλά και να έχουν, φαντάζομαι πως περισσότερες ανάγκες από μένα που 2 ώρες την μέρα είμαι με carplay, μουσική στο αμάξι και GPS, emai στην δουλειά, τηλέφωνα, downloads και κανένα παιχνίδι και δεν ακουμπάω φορτιστή μες στην μέρα, δεν έχουν. Όπως είπα, απλά πιστεύω ότι είναι απλά ένα κουλ νούμερο να γράφουν σε διαφημιστικές γιγαντοαφίσες και πραγματικά ο κόσμος που όντως χρειάζεται κάτι τέτοιο είναι πολύς πολύς λίγος. Αλλά είναι η άποψή μου δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να την συμμεριστείς. Αλλά πραγματικά θα με ενδιέφεραι να ακούσω ένα legit use case που ξυπνάει κάποιος με 100% και μες στην μέρα χρειάζεται να φορτίσει σε μισή ώρα άλλο 100% γιατί «καίγεται», aka 15-20 ώρες χρήσης την μέρα ανάλογα την συσκευή.
KostasKri Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, logistoulis είπε Αυτό για μένα είναι ουσιαστική βελτίωση στην εμπειρία χρήσης, αλλά πλεον έχουμε φτάσει να πωλούνται ναυαρχίδες ένα σκασμό λεφτά δίχως φορτιστή, πράγμα απαράδεκτο, πληρώνει ο κόσμος over engineer να του σκανάρει το κινητό τη μούρη χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο και πρέπει να δώσει και επιπλέον λεφτά να έχει κάπως αξιοπρεπή φορτιστή ή φορτιστή γενικά Τα προηγούμενα δεν θα τα σχολιάσω γιατί είναι προσωπική σου εμπειρία. Αν σου κάνει, τέλεια! Τώρα για τον φορτιστή στο κουτί, έχεις ιδέα πόσοι φορτιστές πάνε στα σκουπίδια κάθε χρόνο; Άμα ανοίξεις το συρτάρι σου πόσους φορτιστές θα βρεις; Εγώ έχω πάρει έναν satechi φορτιστή 60W με πολλές θύρες πάνω και κάνω την δουλειά μου 2-3 χρόνια και αλλάζω τηλέφωνο κάθε χρόνο. Δηλαδή -3 φορτιστές στα σκουπίδια μόνο από μένα. Το σωστό αυτό είναι, πουλάς το τηλέφωνο και αποφασίζει ο καταναλωτής αν θέλει έξτρα φορτιστή ή όχι. Λες και η κάθε εταιρία όταν σου πουλάει το τηλέφωνο δεν κοστολογεί και τα παρελκόμενα. Λες η Apple και η κάθε Apple αν δεν σου έβγαζε από το κουτί φορτιστές και ακουστικά με αποτέλεσμα να γίνει και πιο μικρό το κουτί να μην σου ανέβαζαν την τιμή στα Pro μοντέλα 50-100$; Κάτι παίρνεις κάτι χάνεις. Έβαλαν 5G και ότι άλλα έξτρα, έβγαλαν ότι έβγαλαν και κράτησαν ίδια την τιμή. Και έριξαν τιμές 33% σε φορτιστές και ακουστικά αν θες να τα αγοράσεις ξεχωριστά. Θεωρώ ήταν άψογος χειρισμός. Όσο για το "χωρίς ουσιαστικό λόγο" για το FaceID, ρώτα κανέναν που το χρησιμοποιεί αν το αλλάζει. Και μην μου πεις για μάσκες, γιατί τώρα έχουμε χειμώνα και φοράμε γάντια.
manolis940 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, KostasKri είπε Σε μισή ώρα το ταπεινό μου iPhone γεμίζει 50% αν δεν κάνω λάθος το οποίο είναι πολύ παραπάνω από 1000mah και αρκετό για 3-5 ώρες επί οθόνης. Δηλαδή ξυπνάς με 100% και φορτίζεις άλλη μισή ώρα μες στην μέρα και έχεις σύνολο 12 ώρες +. Θεωρείς δηλαδή σημαντικό να έχεις 20 ώρες μπαταρία μες στην μέρα σου; Για ποιο λόγο; Επίσης αγρότες κτλ που ανέφερες αμφιβάλλω αν θα έχουν χρόνο για βαριά χρήση στις συσκευές τους. Αλλά και να έχουν, φαντάζομαι πως περισσότερες ανάγκες από μένα που 2 ώρες την μέρα είμαι με carplay, μουσική στο αμάξι και GPS, emai στην δουλειά, τηλέφωνα, downloads και κανένα παιχνίδι και δεν ακουμπάω φορτιστή μες στην μέρα, δεν έχουν. Όπως είπα, απλά πιστεύω ότι είναι απλά ένα κουλ νούμερο να γράφουν σε διαφημιστικές γιγαντοαφίσες και πραγματικά ο κόσμος που όντως χρειάζεται κάτι τέτοιο είναι πολύς πολύς λίγος. Αλλά είναι η άποψή μου δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να την συμμεριστείς. Αλλά πραγματικά θα με ενδιέφεραι να ακούσω ένα legit use case που ξυπνάει κάποιος με 100% και μες στην μέρα χρειάζεται να φορτίσει σε μισή ώρα άλλο 100% γιατί «καίγεται», aka 15-20 ώρες χρήσης την μέρα ανάλογα την συσκευή. Ρεεε θα μας τρελάνεις ; 1) Αν το Iphone σου δεν έχει 2000mAh μπαταρία ξέχνα το σε μισή ώρα ότι πηγαίνει στο 50%. Εκτός και αν τα έχει φτύσει η μπαταρία και ο controller και το βολτόμετρο δείχνει άλλα ντ' άλλων ή έχω χάσει το χρόνο και είμαστε στο 2044 όπου η Apple έχει 65Watt φόρτιση. 2) 2000mAh μπαταρία σε iphone δεν βγάζει 5 ώρες επί οθόνης ! 3) 2 μέρες τώρα η θέση σου είναι ότι η Xiaomi έπρεπε αντί για 2 να βάλει μία μεγάλη με πιο αργή φόρτιση και τώρα λες "Θεωρείς δηλαδή σημαντικό να έχεις 20 ώρες μπαταρία μες στην μέρα σου; Για ποιο λόγο;" Να ρωτήσω και γω για πιο λόγο με αντικρούεις με το επιχείρημα μου ; 4) Αφού ισοπέδωσες την φυσική θα ισοπεδώσεις και τους αγρότες; Εγώ όταν πηγαίνω στον κάμπο το κινητό δεν σταματάει να δουλεύει ούτε λεπτό! Η πιο ελαφριά χρήση θα είναι podcast ή μουσική στο spotify, σαν μέτρια χρήση μπορείς να συνδέσεις ένα drone και καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί να παίζεις και 1 ώρα games γιατί πρέπει αναγκαστικά να περιμένεις να τελειώσει το πότισμα. 5)Δεν θα σου πω κανένα legit case όπου κάποιος ξυπνάει με 100% και καίγεται μέσα στην μέρα να ξαναφορτίσει. Δεν ξέρω κάποιο τέτοιο! Σου έχω ωστόσο αναφέρει ένα με 25%. Legit case είναι να ξυπνήσεις το πρωί με κινητό κλειστό και σε 20 λεπτά να πρέπει να είσαι σε μια δουλειά στην οποία δεν έχεις πρίζα. Για εκείνες τις 5 μέρες τον χρόνο που θα ξεχάσεις να φορτίσεις, γρήγορη φόρτιση θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Το ξέρεις δεν το ξέρεις, το έχεις ανάγκη και είναι κάτι παραπάνω από νούμερα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα