Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εγω που έχω το Poco F3, το δακτυλικο αποτυπωμα  κατω απο την οθονη παιζει τελεια και με το τζαμακι. Η οθονη ειναι full χωρις τιποτα επανω. Η καμερα βγαινει μεσα απο το κινητο και παιζει τελεια και η γρηγορα φορτιση με τον φορτιστη των 60w που ηρθε ΜΑΖΙ με το κινητο παιζει και αυτη τελεια. Επίσης η πίσω φωτογραφική των 64mpixel με sony 686 και pixel binning 4x1 βγάζει φοβερές φωτογραφίες με gcam που μπαίνει χωρίς να χρειαστείς να κάνεις απολύτως τίποτα στο κινητό.

Δεν βλεπω ουτε καν beta στην εμπειρια αυτων των features γιατι παίζουν τέλεια. Ποσο μαλλον pre-alpha που γράφεις.

Poco F3 ;

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, filippos79 είπε

Εχω την συγκεκριμενη συσκευη και ομολογω πως με εχεις μπερδεψει, οχι μονο δεν εχει δακτυλικο κατω απο την οθονη αλλα στο power button στο πλαι, αλλα ουτε 60w φορτιστη εχει, ουτε η μπροστινη καμερα βγαινει μεσα απο το κινητο.

Λογικό να σε μπέρδεψα γιατί εκ παραδρομής έγραψα Poco f3. Το f2 pro έχω. Το διόρθωσα.

2 ώρες πριν, CMOS_Z είπε

Poco F3 ;

Poco f2 pro. Το διόρθωσα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Λογικό να σε μπέρδεψα γιατί εκ παραδρομής έγραψα Poco f3. Το f2 pro έχω. Το διόρθωσα.

Poco f2 pro. Το διόρθωσα.

Ε λογικό. Το τόσα μοντέλα που βγάζει η xiaomi κάθε λίγο ούτε ποιο μοντέλο έχεις δεν θυμάσαι 😂.

Στο πάνω σχόλιο μου δεν απάντησες. Η xiaomi ανακάλυψε όλες αυτές τις πατέντες που αναφέρεις η τις βρήκε έτοιμες από άλλους; 

Δημοσ.

Καιρό είχαμε να ακούσουμε κάτι ουσιαστικό για τις μπαταρίες, εμένα με εντυπωσιάζει το 10% χωρητικότητα, αλλά περισσότερο με εντυπωσιάζει ο νέος ελεγκτής που απορώ τόσα χρόνια γιατί δεν υπάρχει σε όλα τα κινητά.

16 ώρες πριν, KostasKri είπε

Δεν κράζω, απλά παραθέρω σκέψεις/εμπειρίες μου. Η Apple δεν έχει δακτυλικό γιατί σου προσφέρει κάτι που κατά κοινή ομολογία είναι ανώτερο.
Πέρα απ' αυτό, η αδιαβροχοποίηση δεν είναι μόνο για αν σου πέσει το τηλέφωνο στην τουαλέτα. Είναι χίλια δύο πράγματα που αν έχεις μάθει, δύσκολα θα ξεμάθεις. Είτε αυτό είναι παίρνω το τηλέφωνο μαζί μου όταν κάνω μπάνιο, είτε το έχω μαζί μου όταν βρέχει, είτε βγάζω μία φώτο κάτω από το νερό. Επίσης το γεγονός ότι δεν βγαίνουν πιο τηλέφωνα με pop up cameras πρέπει να σου λέει αρκετά. Θεωρείς εδώ δεν ήσουν beta tester;

Γενικά, η τεχνολογία πάει μπροστά όταν μπορείς να κάνεις ότι έκανες πριν και απλά σου δίνουν έξτρα features. Το να μου πάρει την αδιαβροχοποίηση για να μου βάλει μηχανισμό για την κάμερα γιατί δεν θέλει τρύπα στην οθόνη για μένα είναι επιστρέφω στο σημείο μηδέν. (η αδιαβροχοποίηση είναι παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε). Δεν με νοιάζει να μου βάλεις την κάμερα κάτω από την οθόνη και να έχω χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες. Το κάνω ένα βήμα μπροστά σε έναν τομέα και 2 βήματα πίσω λόγω περιορισμών της υπάρχουσας τεχνολογίας είναι κακό και καθόλου επικοδομητικό. Αυτό ναι είναι beta testing.

Με το face unlock έχεις ήδη θυσιάσει την ευκολία του ξεκλειδώματος. Πρέπει να μετακινήσεις το κινητό ή να το φέρεις την μούρη σου από πάνω του για να το ξεκλειδώσεις . Αντιθέτως με δακτυλικό αποτύπωμα στο πλάι ή πάνω απ' στην οθόνη μπορείς πολύ εύκολα εκεί που είσαι αραχτός στην καρέκλα σου να λειτουργήσεις μία έξυπνη συσκευή, απλά προεκτείνοντας το χέρι σου.

Θεωρείς ότι με την αδιαβροχοποίηση δεν είσαι beta tester και είσαι με την pop up κάμερα ; Αν μπει στο κινητό σου νερό χάνεις την εγγύηση οπότε τι αδιαβροχοποίηση είναι αυτή. Θα μπορούσε ο κατασκευαστής, αν δεν έχει ζημιά το σασί να σου αντικαταστήσει την συσκευή ή να σου δίνει πίσω τα χρήματα σου.

Συμφωνώ με την άποψη για την πρόοδο της τεχνολογίας, αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί έτσι η αγορά. Παραδείγματα:

• Με το notch απέκτησες μόνιμα μία τρύπα σε μέγεθος μύγας έως κατσαρίδας στην οθόνη και σε εμποδίζει να παίξεις ή να δεις ένα ultrawide video
  • Με τις μεγάλες οθόνες πλέον δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου με το ένα χέρι
  • Με τα πληκτρολόγιο να είναι σε οθόνη αφής δεν μπορούμε πλέον να γράψουμε στα τυφλά.

Γιατί έχουν μονοπωλήσει όμως όλα αυτά στην αγορά ενώ κόβουν features ? Γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν νοιάζεται ή είναι πρόθυμο να συμβιβαστεί και το υπόλοιπο μέρος αναγκαστικά συμβιβάζεται μιας και δεν υπάρχει συσκευή στα μέτρα του.

9 ώρες πριν, use_your_brain είπε

Μην μπερδεύουμε την έξυπνη διαχείριση μπαταρίας με την αυτονομία μπαταρίας.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα(πχ 1200Wh ή 1900mAh σε μια συγκεριμένη τάση(V)) . Αυτονομία έχει η συσκευή που την χρησιμοποιεί ( 4 ώρες ομιλίας 8 ώρες gaming κτλ )

• Like 2
Δημοσ.

Καλά ας φτιάξει το miui που πάει από το κακό στο χειρότερο... Η μπαταρία είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να την απασχολεί!!! 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, logistoulis είπε

Θα είναι καλή η πραγματική ασύρματη φόρτιση που θα σπαταλιεται άπειρο ρεύμα σε παγκόσμιο επίπεδο όπως έτσι κι αλλιώς σπαταλιεται με την ασύρματη φόρτιση και δεν είναι χρήσιμη η γρήγορη φόρτιση που κυριολεκτικά μπορεί να σε σώσει σε πάμπολλες περιπτώσεις

Ας είναι καλά οι άλλες ναυαρχίδες που φορτίζουν στα 20W

Πραγματικά δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην έχω μπαταρία στο τέλος της μέρας μου. Ζούμε σε έναν κόσμο που όπου και να ψάξεις θα βρεις έναν φορτιστή. Ο κόσμος που θα "σωθεί" από αυτό το πράγμα είναι ελάχιστος και αν δεν είσαι σε μια δουλειά που να είσαι στον δρόμο όλη μέρα (που ακόμα και εκεί τα αμάξια όλα έχουν φορτιστές) δεν υπάρχει δικαιολογία. Επίσης όσο σπατάλη ρεύματος έχουμε με την ασύρματη φόρτιση άλλο τόση σπατάλη ειναι να φορτίζεις με 100W και να χαλάς την μπαταρία πολύ πιο γρήγορα από ότι με μια πιο αργή λύση..

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, koutsis είπε

Ε λογικό. Το τόσα μοντέλα που βγάζει η xiaomi κάθε λίγο ούτε ποιο μοντέλο έχεις δεν θυμάσαι 😂.

Στο πάνω σχόλιο μου δεν απάντησες. Η xiaomi ανακάλυψε όλες αυτές τις πατέντες που αναφέρεις η τις βρήκε έτοιμες από άλλους; 

21 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Κάποιες ήταν πρωτοπορίες  και κάποιες δικές της υλοποιήσεις.

Παρθενογέννηση δεν υπάρχει για καμία τεχνολογία...

Έχω ήδη απαντήσει σε άλλον...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dinko είπε

καλά ας φτιάξει πρώτα ένα σωστό MIUI και μετά να ασχοληθεί με τις μπαταρίες.

5 ώρες πριν, Nitis είπε

Καλά ας φτιάξει το miui που πάει από το κακό στο χειρότερο... Η μπαταρία είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να την απασχολεί!!! 

Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου το MIUI είναι η κορυφαία υλοποίηση Android αλλά η μπαταρία βγάζει με το ζόρι την μέρα γράψατε:

insomnia.png.f85878c5147659e841f5bac768c17d11.png

Δημοσ.
Στις 13/12/2021 στις 4:37 ΜΜ, Retromaniac είπε

Εγω που έχω το Poco F2 pro, το δακτυλικο αποτυπωμα  κατω απο την οθονη παιζει τελεια και με το τζαμακι. Η οθονη ειναι full χωρις τιποτα επανω. Η καμερα βγαινει μεσα απο το κινητο και παιζει τελεια και η γρηγορα φορτιση με τον φορτιστη των 60w που ηρθε ΜΑΖΙ με το κινητο παιζει και αυτη τελεια. Επίσης η πίσω φωτογραφική των 64mpixel με sony 686 και pixel binning 4x1 βγάζει φοβερές φωτογραφίες με gcam που μπαίνει χωρίς να χρειαστείς να κάνεις απολύτως τίποτα στο κινητό.

Δεν βλεπω ουτε καν beta στην εμπειρια αυτων των features γιατι παίζουν τέλεια. Ποσο μαλλον pre-alpha που γράφεις.

να μην νομίζεις ότι κρατάς στα χέρια σου καμιά κινητάρα!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, manolis940 είπε

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα(πχ 1200Wh ή 1900mAh σε μια συγκεριμένη τάση(V)) . Αυτονομία έχει η συσκευή που την χρησιμοποιεί ( 4 ώρες ομιλίας 8 ώρες gaming κτλ )

Προφανώς εννοούσα "με την αυτονομία που παρέχει η μπαταρία στην κάθε ηλεκτρική συσκευή"

Όσον αφορά τα features είναι θέμα marketing σε πολλά από αυτά. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και τις ανάγκες του καθενός.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, KostasKri είπε

Πραγματικά δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην έχω μπαταρία στο τέλος της μέρας μου. Ζούμε σε έναν κόσμο που όπου και να ψάξεις θα βρεις έναν φορτιστή. Ο κόσμος που θα "σωθεί" από αυτό το πράγμα είναι ελάχιστος και αν δεν είσαι σε μια δουλειά που να είσαι στον δρόμο όλη μέρα (που ακόμα και εκεί τα αμάξια όλα έχουν φορτιστές) δεν υπάρχει δικαιολογία. Επίσης όσο σπατάλη ρεύματος έχουμε με την ασύρματη φόρτιση άλλο τόση σπατάλη ειναι να φορτίζεις με 100W και να χαλάς την μπαταρία πολύ πιο γρήγορα από ότι με μια πιο αργή λύση..

Ποια μπαταρία χάλασε από γρήγορη φόρτιση;

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, logistoulis είπε

Ποια μπαταρία χάλασε από γρήγορη φόρτιση;

Γρήγορη φόρτιση σημαίνει  μεγαλύτερη θερμοκρασία κατά την διάρκεια της φόρτισης που συνεπάγεται σε μείωση διάρκειας ζωής της. Το λέει η φυσική, όχι εγώ.

Δεν ξέρω πόσο επίπτωση θα μπορούσε να έχει αυτό και σε τι βαθμό, αλλά σίγουρα δεν θα έτρεχα να φορτίσω με 100W και να αγοράζω κινητό γιατί μόνο και μόνο επειδή σε μισή ώρα έχει φορτίσει 75% αντί για 50%. Που αν το σκεφτείς μιλάμε για πολύ περισσότερη μπαταρία από όση μπορείς να σπαταλήσεις σε μια μέρα.

Δεν σου λέω ότι δεν μπορεί να είναι εξυπηρετικό σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, αλλά το να βασίζεις τα επιχειρήματά σου σε ένα κατά 99% άχρηστο feature νομίζω δεν είναι και ότι καλύτερο.

Από ένα σημείο και μετά είναι ένας αγώνας δρόμου χωρίς νόημα η γρήγορη φόρτιση. Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι για να πετύχουν τέτοιες ταχύτητες βάζουν 2 μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητα αντί για μία και τις φορτίζουν παράλληλα. Δηλαδή αντί για 1 μπαταρία 5000mah θα βάλουν 2 μπαταρίες 2200mah (έχεις απώλεια χωρητικότητας λόγω components που πρέπει να μπουν σε κάθε μπαταρία). Οπότε θα έχεις 2 μπαταρίες που θα φορτίζουν στα 50watts η κάθε μία. Εν τέλει, όσο μικρότερη η μπαταρία, τόσο λιγότερες φορτίσεις αντέχει μέχρι να πέσει η απόδοσή της.

Οπότε τελικά, για να έχεις εσύ 100W φόρτιση, έχεις θυσιάσει διάρκεια ζωής μέσα στην μέρα σου για να έχεις την δυνατότητα να την φορτίσεις πιο γρήγορα όταν σου χρειαστεί που αυτό με την σειρά του θα επηρεάσει τις μικρές μπαταρίες που έχει μέσα λόγο τις μικρότερης χωρητικότητάς τους.

Προσωπικά δεν βρίσκω πολύ λογική σε όλο αυτό πέραν του να μπορεί να παρουσιάσει η εκάστοτε εταιρία με μεγάλα γράμματα σε διαφημιστικές καμπάνιες το "100 WATT WIRED CHARGING".

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Γρήγορη φόρτιση σημαίνει  μεγαλύτερη θερμοκρασία κατά την διάρκεια της φόρτισης που συνεπάγεται σε μείωση διάρκειας ζωής της. Το λέει η φυσική, όχι εγώ.

Δεν ξέρω πόσο επίπτωση θα μπορούσε να έχει αυτό και σε τι βαθμό, αλλά σίγουρα δεν θα έτρεχα να φορτίσω με 100W και να αγοράζω κινητό γιατί μόνο και μόνο επειδή σε μισή ώρα έχει φορτίσει 75% αντί για 50%. Που αν το σκεφτείς μιλάμε για πολύ περισσότερη μπαταρία από όση μπορείς να σπαταλήσεις σε μια μέρα.

Δεν σου λέω ότι δεν μπορεί να είναι εξυπηρετικό σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, αλλά το να βασίζεις τα επιχειρήματά σου σε ένα κατά 99% άχρηστο feature νομίζω δεν είναι και ότι καλύτερο.

Από ένα σημείο και μετά είναι ένας αγώνας δρόμου χωρίς νόημα η γρήγορη φόρτιση. Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι για να πετύχουν τέτοιες ταχύτητες βάζουν 2 μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητα αντί για μία και τις φορτίζουν παράλληλα. Δηλαδή αντί για 1 μπαταρία 5000mah θα βάλουν 2 μπαταρίες 2200mah (έχεις απώλεια χωρητικότητας λόγω components που πρέπει να μπουν σε κάθε μπαταρία). Οπότε θα έχεις 2 μπαταρίες που θα φορτίζουν στα 50watts η κάθε μία. Εν τέλει, όσο μικρότερη η μπαταρία, τόσο λιγότερες φορτίσεις αντέχει μέχρι να πέσει η απόδοσή της.

Οπότε τελικά, για να έχεις εσύ 100W φόρτιση, έχεις θυσιάσει διάρκεια ζωής μέσα στην μέρα σου για να έχεις την δυνατότητα να την φορτίσεις πιο γρήγορα όταν σου χρειαστεί που αυτό με την σειρά του θα επηρεάσει τις μικρές μπαταρίες που έχει μέσα λόγο τις μικρότερης χωρητικότητάς τους.

Προσωπικά δεν βρίσκω πολύ λογική σε όλο αυτό πέραν του να μπορεί να παρουσιάσει η εκάστοτε εταιρία με μεγάλα γράμματα σε διαφημιστικές καμπάνιες το "100 WATT WIRED CHARGING".

Ρε συ οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου είναι τελείως διαφορετικές αν και κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα..

Μου λες ότι δε βρίσκεις χρήσιμη τη γρήγορη φόρτιση, προσωπικά διαφωνώ από πείρα

Μου λες ότι κάποιοι μπερδεύονται με τον αισθητήρα στο πλάι.. ε αυτό είναι αστείο επιχείρημα όπως και αστείο είναι το επιχείρημα του over engineer για κάτι τόσο απλό όπως το ξεκλείδωμα του κινητού

Επειδή αναφέρεται ως λύση το να φοράς smart watch προσωπικά να αναφέρω ότι δεν μπορώ να κυκλοφορώ φορώντας αυτή τη χαζομάρα στο χέρι μου, φοράω κανονικά ρολόγια πες με παππού αν θες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...