Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Συγνώμη πριν έλεγες ότι είναι ενδιαφέρουσες τεχνολογίες και τώρα τις απαξιώνεις. Το fingerprint sensor δεν το έχει η apple ας πουμε, και είναι ultrasonic γιατί αλλιώς δεν θα έπαιζε κιόλας. Οθόνη χωρίς τίποτα είναι τέλεια εμπειρία που αξίζει να θυσιάσεις την αδιαβροχοποίηση. Την οθόνη την χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Την αδιαβροχοποίηση μόνο αν είσαι ατσούμπαλος. Η κάμερα είναι απόλυτα αξιόπιστη και δεν χαλάει με κραδασμούς. Επίσης μπορεί όταν κλείνει να σφραγίζει (δεν ξέρω αν στο δικό μου το κάνει). Δεν σημαίνει απαραίτητα όχι  χάνεις την αδιαβροχοποίηση. Γρηγορη φόρτιση λες ότι λίγος κόσμος ασχολείτε αλλά όλοι παραπονιούνται όταν δεν υπάρχει. Επίσης μπορείς να βγάλει και 64 mp αλλά μπορείς και να βγάλει και 16 που είναι μια χαρα ανάλυση αν δεν θες να φτιάξεις γιγαντοαφίσα. Και όχι δεν είναι χειρότερη από το 12 άλλων καμερών αλλά πολύ καλύτερη αφού έχει κορυφαίο μεγάλο sensor, six elements φακό, φοβερό dsp και gcam.

Και αυτή του άρθρου συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσει.

Γενικά μου φαίνεται ότι κράζεις χωρίς να έχεις πραγματικά άποψη...

Δεν κράζω, απλά παραθέρω σκέψεις/εμπειρίες μου. Η Apple δεν έχει δακτυλικό γιατί σου προσφέρει κάτι που κατά κοινή ομολογία είναι ανώτερο.
Πέρα απ' αυτό, η αδιαβροχοποίηση δεν είναι μόνο για αν σου πέσει το τηλέφωνο στην τουαλέτα. Είναι χίλια δύο πράγματα που αν έχεις μάθει, δύσκολα θα ξεμάθεις. Είτε αυτό είναι παίρνω το τηλέφωνο μαζί μου όταν κάνω μπάνιο, είτε το έχω μαζί μου όταν βρέχει, είτε βγάζω μία φώτο κάτω από το νερό. Επίσης το γεγονός ότι δεν βγαίνουν πιο τηλέφωνα με pop up cameras πρέπει να σου λέει αρκετά. Θεωρείς εδώ δεν ήσουν beta tester;

Γενικά, η τεχνολογία πάει μπροστά όταν μπορείς να κάνεις ότι έκανες πριν και απλά σου δίνουν έξτρα features. Το να μου πάρει την αδιαβροχοποίηση για να μου βάλει μηχανισμό για την κάμερα γιατί δεν θέλει τρύπα στην οθόνη για μένα είναι επιστρέφω στο σημείο μηδέν. (η αδιαβροχοποίηση είναι παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε). Δεν με νοιάζει να μου βάλεις την κάμερα κάτω από την οθόνη και να έχω χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες. Το κάνω ένα βήμα μπροστά σε έναν τομέα και 2 βήματα πίσω λόγω περιορισμών της υπάρχουσας τεχνολογίας είναι κακό και καθόλου επικοδομητικό. Αυτό ναι είναι beta testing.

• Like 2
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Κάποιες ήταν πρωτοπορίες  και κάποιες δικές της υλοποιήσεις.

Παρθενογέννηση δεν υπάρχει για καμία τεχνολογία...

Από ότι ξέρω η Xiaomi μόνο με την γρήγορη φόρτιση έχει ασχοληθεί και αυτό από τότε που έβγαλε ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα… όλα τα αλλά, αγορασμένες τεχνολογίες είναι όπως πχ ο νέος snapdragon…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Δεν κράζω, απλά παραθέρω σκέψεις/εμπειρίες μου. Η Apple δεν έχει δακτυλικό γιατί σου προσφέρει κάτι που κατά κοινή ομολογία είναι ανώτερο.
Πέρα απ' αυτό, η αδιαβροχοποίηση δεν είναι μόνο για αν σου πέσει το τηλέφωνο στην τουαλέτα. Είναι χίλια δύο πράγματα που αν έχεις μάθει, δύσκολα θα ξεμάθεις. Είτε αυτό είναι παίρνω το τηλέφωνο μαζί μου όταν κάνω μπάνιο, είτε το έχω μαζί μου όταν βρέχει, είτε βγάζω μία φώτο κάτω από το νερό. Επίσης το γεγονός ότι δεν βγαίνουν πιο τηλέφωνα με pop up cameras πρέπει να σου λέει αρκετά. Θεωρείς εδώ δεν ήσουν beta tester;

Γενικά, η τεχνολογία πάει μπροστά όταν μπορείς να κάνεις ότι έκανες πριν και απλά σου δίνουν έξτρα features. Το να μου πάρει την αδιαβροχοποίηση για να μου βάλει μηχανισμό για την κάμερα γιατί δεν θέλει τρύπα στην οθόνη για μένα είναι επιστρέφω στο σημείο μηδέν. (η αδιαβροχοποίηση είναι παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε). Δεν με νοιάζει να μου βάλεις την κάμερα κάτω από την οθόνη και να έχω χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες. Το κάνω ένα βήμα μπροστά σε έναν τομέα και 2 βήματα πίσω λόγω περιορισμών της υπάρχουσας τεχνολογίας είναι κακό και καθόλου επικοδομητικό. Αυτό ναι είναι beta testing.

Δεν βγαίνουν γιατί είναι ένας ακριβός μηχανισμός και αυξάνει το πάχος του τηλεφώνου και γιατί ο κόσμος φοβάται να το εμπιστευτεί. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα του κόσμου όχι της τεχνολογίας. Και όχι δεν θα πάρω το κινητό να κολυμπήσω και να βγάλω φωτογραφίες κάτω από το νερό. Ή θα πάρω ειδική κάμερα για αυτό ή ειδική θήκη. Δεν θα το διακινδυνεύσω να χαλάσει και να με βγάλουν εκτός εγγύησης για να τραβήξω τα πόδια μου κάτω από το νερό.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν βγαίνουν γιατί είναι ένας ακριβός μηχανισμός και αυξάνει το πάχος του τηλεφώνου και γιατί ο κόσμος φοβάται να το εμπιστευτεί. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα του κόσμου όχι της τεχνολογίας. Και όχι δεν θα πάρω το κινητό να κολυμπήσω και να βγάλω φωτογραφίες κάτω από το νερό. Ή θα πάρω ειδική κάμερα για αυτό ή ειδική θήκη. Δεν θα το διακινδυνεύσω να χαλάσει και να με βγάλουν εκτός εγγύησης για να τραβήξω τα πόδια μου κάτω από το νερό.

Αμφιβάλλω ότι το κόστος ήταν το πρόβλημα της τεχνολογίας αυτής. Απλά δεν πούλησε γιατί ο κόσμος δεν έβρισκε την χρησιμότητα και δεν άξιζε να γίνει όλο αυτό για να μην έχει notch/punch hole. Όπως σου ανέφερα, αν είναι να λύνεις ένα πρόβλημα και να δημιουργείς ένα άλλο πρόβλημα τότε μένεις στάσιμος και δεν προχωράς.

Αν είχε όντως λεφτά, να είσαι σίγουρος ότι θα άρμεγαν την τεχνολογία αυτή όσο δεν πάει.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KostasKri είπε

Αμφιβάλλω ότι το κόστος ήταν το πρόβλημα της τεχνολογίας αυτής. Απλά δεν πούλησε γιατί ο κόσμος δεν έβρισκε την χρησιμότητα και δεν άξιζε να γίνει όλο αυτό για να μην έχει notch/punch hole. Όπως σου ανέφερα, αν είναι να λύνεις ένα πρόβλημα και να δημιουργείς ένα άλλο πρόβλημα τότε μένεις στάσιμος και δεν προχωράς.

Αν είχε όντως λεφτά, να είσαι σίγουρος ότι θα άρμεγαν την τεχνολογία αυτή όσο δεν πάει.

Δεν είναι χρήσιμο να μην έχει punch hole ή notch και να έχεις full screen; Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ποιο είναι; Κανένα κινητό της xiaomi δεν έχει αδιαβροχοποίηση έτσι και αλλιώς. Οπότε γιατί να μην προχώρησε στους καταναλωτές της xiaomi;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν είναι χρήσιμο να μην έχει punch hole ή notch και να έχεις full screen; Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ποιο είναι; Κανένα κινητό της xiaomi δεν έχει αδιαβροχοποίηση έτσι και αλλιώς. Οπότε γιατί να μην προχώρησε στους καταναλωτές της xiaomi;

Χρήσιμο, χρήσιμο δεν είναι. Δεν θα σου αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιείς το κινητό αν δεν έχει punch hole. Θα είναι ωραίο και κοθλ τις πρώτες μέρες και μετά απλά θα είναι το ίδιο πράγμα. Άλλωστε, τα aspect ratio και φουλ οθόνη να είναι ένα βίντεο δεν θα είναι ποτέ full screen εκτός αν το κάνεις ζουμ και χάσεις από τα πάνω/κάτω.

Η Xiaomi δεν έχει πιστοποιημένη αδιαβροχοποιήση γιατί δεν πληρώνει γι αυτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει μέτρα για να είναι τα τηλέφωνά της πιο ανθεκτικά. Ελπίζω δηλαδή!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Χρήσιμο, χρήσιμο δεν είναι. Δεν θα σου αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιείς το κινητό αν δεν έχει punch hole. Θα είναι ωραίο και κοθλ τις πρώτες μέρες και μετά απλά θα είναι το ίδιο πράγμα. Άλλωστε, τα aspect ratio και φουλ οθόνη να είναι ένα βίντεο δεν θα είναι ποτέ full screen εκτός αν το κάνεις ζουμ και χάσεις από τα πάνω/κάτω.

Η Xiaomi δεν έχει πιστοποιημένη αδιαβροχοποιήση γιατί δεν πληρώνει γι αυτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει μέτρα για να είναι τα τηλέφωνά της πιο ανθεκτικά. Ελπίζω δηλαδή!

Μέσα στο νερό δεν μπαίνουν σίγούρα.

Και full οθόνη θα έχεις είτε σε παιχνίδια είτε σε βίντεο 20:9 και 21:9 από netflix πχ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KostasKri είπε

Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι απαιτεις να λυσει ολα αυτα τα ζητηματα που αναφερεις η Xiaomi.Η Xiaomi ειναι μια απο τις πολλες εταιριες στον κλαδο της βιομηχανιας των κινητων, δεν ειναι ο κλαδος ολος.Αρκετες απο τις ιδεες που πρωτοπαρουσιασε τις υλοποιησε, αν σου φαινεται βαρετο ή ελαχιστα χρησιμο το να χεις ενα κινητο με screen to body ratio 90% αντι για 65% στις ιδιες διαστασεις παω πασο...

Η τεχνολογια δε κανει μαγικα αλματα, επειδη βλεπεις καποιες ιδεες δε σημαινει οτι σου υποσχεθηκαν οτι θα υλοποιηθουν αμεσα.Ειναι σα να κραζεις την Boston Dynamics επειδη δεν εχει παρουσιασει ρομποτ επιπεδου Terminator.Καποιες ειναι πιο δυσκολο να πραγματοποιηθουν απο αλλες, γι αυτο και βλεπεις οτι πολλες εταιριες προσπαθουν να φτιαξουν foldable κινητο ή πραγματικη ασυρματη φορτιση αλλα ακομα δεν υπαρχουν αξιολογες λυσεις.Κανεις δε το χει καταφερει, οχι μονο η Xiaomi.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν μερικούς τους στεναχωρεί όντως η σκέψη ότι μπορεί η πατέντα να μην φτάσει σε τελικό στάδιο ή το εύχονται. Που για το 2ο αν δεν έχουν μερίδιο μετοχών σε κάποια ανταγωνίστρια εταιρεία, τότε απλά έχουν πρόβλημα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ff7lucas είπε

δεν νομιζω να εχεις τετοια μαρκα κινητο μαλλον τρολ εισαι διοτι εγω που εχω λεω με σιγουρια πως αν κλειδωσω το κινητο με το δαχτυλο που διαβαζει το δακτυλικο ωσπου να το αφησω εχει ξεκλειδωσει κιολας γιατι ειναι τοσο γρηγορο οποτε ακυρο αυτο που γραφεις

Ρε συ μάλλον έχεις δύο δάχτυλα ίδια, για τσέκαρέ το. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εννοείς όπως full οθόνη, γρήγορη φόρτιση, δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη, selfie κάμερα κρυμμένη μέσα στο σώμα του κινητού; Όντως πότε θα τα δούμε αυτά; :P

Φίλε μου όλες αυτές τις τεχνολογίες που αναφέρεις είσαι σίγουρος ότι τις εφηύρε και τις ανέπτυξε η xiaomi ή ότι απλά τις έφτιαξε κάποιος άλλος και αυτή τις χρησιμοποιεί; 🤔

Γιατί εδώ μιλάμε για το ποιος έφτιαξε μια πατέντα και τη χρησιμοποιησε πρώτος , όχι ποιος την πήρε έτοιμη από άλλους!

Δημοσ.

Βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες τα Τσαόμι ρε! Με Gcam όμως γιατί η κιτρινίλα πάει σύννεφο 🤣

Έχουν φοβερό και απροβλημάτιστο λογισμικό τα Τσαόμι. Απλά δεν λειτουργούν σωστά καμιά 80αριά πραγματάκια μωρέ. Κάτι proximity sensors, κάτι notifications, κάτι gestures, κλείνουν που και που αβέρτα εφαρμογές στο παρασκήνιο, κάτι updates που εξαφανίζονται από τον updater σε μερικά λεπτά, security patches του προηγούμενου εξαμήνου, φτιάχνουμε 5 και χαλάμε άλλα 5 κλπ. Γενικά κάτι τέτοια ασήμαντα 😋

• Like 3
Δημοσ.

Η τεχνολογία στις μπαταρίες έχει μείνει δυστυχώς στάσιμη τα τελευταία χρόνια οπότε σε μια εποχή που το παν είναι mobility από πατίνια μέχρι κινητά κάθε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι είναι σημαντική. Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει.
Μην μπερδεύουμε την έξυπνη διαχείριση μπαταρίας με την αυτονομία μπαταρίας. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα κ φυσικά κ η σωστή διαχείριση είναι σημαντική αλλά στην ίδια συσκευή τα 10% είναι παραπάνω αυτονομία.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εγω που έχω το Poco F3, το δακτυλικο αποτυπωμα  κατω απο την οθονη παιζει τελεια και με το τζαμακι. Η οθονη ειναι full χωρις τιποτα επανω. Η καμερα βγαινει μεσα απο το κινητο και παιζει τελεια και η γρηγορα φορτιση με τον φορτιστη των 60w που ηρθε ΜΑΖΙ με το κινητο παιζει και αυτη τελεια. Επίσης η πίσω φωτογραφική των 64mpixel με sony 686 και pixel binning 4x1 βγάζει φοβερές φωτογραφίες με gcam που μπαίνει χωρίς να χρειαστείς να κάνεις απολύτως τίποτα στο κινητό.

Δεν βλεπω ουτε καν beta στην εμπειρια αυτων των features γιατι παίζουν τέλεια. Ποσο μαλλον pre-alpha που γράφεις.

Εχω την συγκεκριμενη συσκευη και ομολογω πως με εχεις μπερδεψει, οχι μονο δεν εχει δακτυλικο κατω απο την οθονη αλλα στο power button στο πλαι, αλλα ουτε 60w φορτιστη εχει, ουτε η μπροστινη καμερα βγαινει μεσα απο το κινητο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, KostasKri είπε

Όχι μιλάω κυρίως για τα "breakthroughs" που βγάζει τύπου τηλέφωνο με την οθόνη να τυλίγει την συσκευή, πραγματική ασύρματη φόρτιση και γενικά τεχνολογίες που είναι όντως κουλ αλλά τις δείχνει για το φαίνεσθε ενώ είναι ακόμα σε pre-alpha στάδιο.

Αυτά που ανέφερες είναι από βαρετά και ελάχιστα χρήσιμα έως κακές υλοποιήσεις που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό!

Θα είναι καλή η πραγματική ασύρματη φόρτιση που θα σπαταλιεται άπειρο ρεύμα σε παγκόσμιο επίπεδο όπως έτσι κι αλλιώς σπαταλιεται με την ασύρματη φόρτιση και δεν είναι χρήσιμη η γρήγορη φόρτιση που κυριολεκτικά μπορεί να σε σώσει σε πάμπολλες περιπτώσεις

Ας είναι καλά οι άλλες ναυαρχίδες που φορτίζουν στα 20W

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...