polemikos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 H Xiaomi ανακοίνωσε μέσω του Κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo μία «μεγάλη ανακάλυψη» στην τεχνολογία μπαταρίας της. Σε αντίθεση μάλιστα με τις υπερβολές που διαβάζουμε κατά καιρούς για τις μπαταρίες και την αυτονομία τους, τα οφέλη στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζουν ρεαλιστικά με την Κινέζικη εταιρεία μάλιστα να υποστηρίζει πως οι μπαταρίες νέας τεχνολογίας πρόκειται να εισέλθουν σε φάση παραγωγής από του χρόνου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νέα τεχνολογία υπόσχεται 10% αύξηση στην χωρητικότητα στον ίδιο όγκο χάρη σε μία αύξηση της περιεκτικότητας σε πυρίτιο και σε βελτιώσεις στη συσκευασία, με τα κυκλώματα ελέγχου να μην εξέχουν από το άνω μέρος της μπαταρίας, καθώς βρίσκονται λυγισμένα ενώ είναι και μικρότερα σε μέγεθος. Με λίγα λόγια, η μπαταρία μπορεί να διαθέτει αυξημένη χωρητικότητα στο ίδιο ή μικρότερο μέγεθος σε σχέση με το παρελθόν. Για παράδειγμα, η Xiaomi με τη νέα τεχνολογία μπορεί αντί για μία μπαταρία 4.000 mAh να χωρέσει στον ίδιο χώρο μία μπαταρία 4.400 mAh. Η εταιρεία επίσης υποστηρίζει ότι διάφορες άλλες βελτιώσεις αυξάνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ασφάλεια χάρη σε μία ενσωματωμένη λειτουργικότητα που υποστηρίζει «ευφυή φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας». Πολλά σημερινά κινητά εμποδίζουν την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας (100%) κατά τη διάρκεια της βραδινής φόρτισης χάρη σε έξυπνους αλγόριθμους στο λογισμικό με την πλήρη φόρτιση να ολοκληρώνεται λίγο πριν αφαιρέσει ο χρήστης το κινητό από την πρίζα το πρωί ώστε να μειωθεί η περιττή φθορά στη μπαταρία κατά τη διάρκεια της φόρτισης τη νύχτα. Όμως η Xiaomi λέει ότι πρόκειται να ενσωματώσει τη παραπάνω λειτουργικότητα απευθείας στον ελεγκτή της μπαταρίας, λειτουργικότητα που εμπλουτίζεται επιπλέον με χαρακτηριστικά διαχείρισης της θερμοκρασίας και άλλα στοιχεία που αυξάνουν την απόδοση. Με νέες τεχνολογίες και υλικά να καταφτάνουν σε καταναλωτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα το γραφένιο και μεγάλες βελτιώσεις στην ταχύτητα φόρτισης -με τη Xiaomi πρόσφατα να παρουσιάζει τη δική της τεχνολογία 120W αλλά και το νέο πρότυπο USB Power Delivery να μπορεί να υποστηρίξει ταχεία φόρτιση 240W μέσω καλωδίου USB-C- αλλά και στη διαχείριση της ενέργειας, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα κινητά μας ενώ όταν θα τα φορτίζουμε, η φόρτιση θα ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο. Αν και κάθε λίγους μήνες ακούμε και διαβάζουμε για καινοτομίες στον χώρο της τεχνολογίας των μπαταριών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν βλέπουμε οφέλη στην πράξη. Αν και η τεχνολογία των μπαταριών έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, οι όποιες βελτιώσεις πραγματοποιούνται με πολύ αργό ρυθμό. Μπορεί η βελτίωση 10% που υποστηρίζει ότι θα φέρει η Xiaomi να μην είναι μεγάλη, αλλά τουλάχιστον θα φτάσει σε προϊόντα που θα μπορούμε τουλάχιστον να αγοράσουμε. Η Xiaomi λέει ότι η παραγωγή των νέων μπαταριών της θα ξεκινήσει μέσα στο 2ο μισό του 2022. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
grgz Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Από μπαταρία τα Xiaomi μια χαρά είναι κι έτσι. Ας φτιάξουν την καλωδιοταινία του power button που είναι θέμα χρόνου να χαλάσει όπως και το δακτυλικό που θέλει μισή ώρα να ανταποκριθεί και εδώ είμαστε. Καλοδεχούμενο όμως. 1 4 1
ff7lucas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, grgz είπε Από μπαταρία τα Xiaomi μια χαρά είναι κι έτσι. Ας φτιάξουν την καλωδιοταινία του power button που είναι θέμα χρόνου να χαλάσει όπως και το δακτυλικό που θέλει μισή ώρα να ανταποκριθεί και εδώ είμαστε. Καλοδεχούμενο όμως. δεν νομιζω να εχεις τετοια μαρκα κινητο μαλλον τρολ εισαι διοτι εγω που εχω λεω με σιγουρια πως αν κλειδωσω το κινητο με το δαχτυλο που διαβαζει το δακτυλικο ωσπου να το αφησω εχει ξεκλειδωσει κιολας γιατι ειναι τοσο γρηγορο οποτε ακυρο αυτο που γραφεις 12
KostasKri Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Ζω για την στιγμή που θα δούμε όντως στην αγορά μια νέα τεχνολογία που μας λέει η Xiaomi. Γιατί μέχρι τώρα μόνο στα λόγια έχει μείνει. 4
Retromaniac Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, KostasKri είπε Ζω για την στιγμή που θα δούμε όντως στην αγορά μια νέα τεχνολογία που μας λέει η Xiaomi. Γιατί μέχρι τώρα μόνο στα λόγια έχει μείνει. Εννοείς όπως full οθόνη, γρήγορη φόρτιση, δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη, selfie κάμερα κρυμμένη μέσα στο σώμα του κινητού; Όντως πότε θα τα δούμε αυτά; 12 1
KostasKri Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Εννοείς όπως full οθόνη, γρήγορη φόρτιση, δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη, selfie κάμερα κρυμμένη μέσα στο σώμα του κινητού; Όντως πότε θα τα δούμε αυτά; Όχι μιλάω κυρίως για τα "breakthroughs" που βγάζει τύπου τηλέφωνο με την οθόνη να τυλίγει την συσκευή, πραγματική ασύρματη φόρτιση και γενικά τεχνολογίες που είναι όντως κουλ αλλά τις δείχνει για το φαίνεσθε ενώ είναι ακόμα σε pre-alpha στάδιο. Αυτά που ανέφερες είναι από βαρετά και ελάχιστα χρήσιμα έως κακές υλοποιήσεις που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό! 1 1
EuphangeL Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 59 λεπτά πριν, ff7lucas είπε δεν νομιζω να εχεις τετοια μαρκα κινητο μαλλον τρολ εισαι διοτι εγω που εχω λεω με σιγουρια πως αν κλειδωσω το κινητο με το δαχτυλο που διαβαζει το δακτυλικο ωσπου να το αφησω εχει ξεκλειδωσει κιολας γιατι ειναι τοσο γρηγορο οποτε ακυρο αυτο που γραφεις Xiaomi user in a nutshell
pao13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) άλλοι παλεύουν με τις μπαταρίες για αυτονομία και άλλοι απλά με την διαχείριση του software Xaxa Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2021 από pao13 1
Retromaniac Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, KostasKri είπε Όχι μιλάω κυρίως για τα "breakthroughs" που βγάζει τύπου τηλέφωνο με την οθόνη να τυλίγει την συσκευή, πραγματική ασύρματη φόρτιση και γενικά τεχνολογίες που είναι όντως κουλ αλλά τις δείχνει για το φαίνεσθε ενώ είναι ακόμα σε pre-alpha στάδιο. Αυτά που ανέφερες είναι από βαρετά και ελάχιστα χρήσιμα έως κακές υλοποιήσεις που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό! Εγω που έχω το Poco F2 pro, το δακτυλικο αποτυπωμα κατω απο την οθονη παιζει τελεια και με το τζαμακι. Η οθονη ειναι full χωρις τιποτα επανω. Η καμερα βγαινει μεσα απο το κινητο και παιζει τελεια και η γρηγορα φορτιση με τον φορτιστη των 60w που ηρθε ΜΑΖΙ με το κινητο παιζει και αυτη τελεια. Επίσης η πίσω φωτογραφική των 64mpixel με sony 686 και pixel binning 4x1 βγάζει φοβερές φωτογραφίες με gcam που μπαίνει χωρίς να χρειαστείς να κάνεις απολύτως τίποτα στο κινητό. Δεν βλεπω ουτε καν beta στην εμπειρια αυτων των features γιατι παίζουν τέλεια. Ποσο μαλλον pre-alpha που γράφεις. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2021 από Retromaniac 6 2
apostolisk86 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Καλά, ας το δούμε στην πράξη και κρίνουμε. Γιατί και η Huawei είχε αναπτύξει microkernel από το μηδέν και στην πράξη μας βγήκε Linux kernel.
KostasKri Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Εγω που έχω το Poco F3, το δακτυλικο αποτυπωμα κατω απο την οθονη παιζει τελεια και με το τζαμακι. Η οθονη ειναι full χωρις τιποτα επανω. Η καμερα βγαινει μεσα απο το κινητο και παιζει τελεια και η γρηγορα φορτιση με τον φορτιστη των 60w που ηρθε ΜΑΖΙ με το κινητο παιζει και αυτη τελεια. Επίσης η πίσω φωτογραφική των 64mpixel με sony 686 και pixel binning 4x1 βγάζει φοβερές φωτογραφίες με gcam που μπαίνει χωρίς να χρειαστείς να κάνεις απολύτως τίποτα στο κινητό. Δεν βλεπω ουτε καν beta στην εμπειρια αυτων των features γιατι παίζουν τέλεια. Ποσο μαλλον pre-alpha που γράφεις. Από όλα αυτά που μου έγραψες, το μόνο ουσιώδες που σου κάνει την ζωή πιο εύκολη είναι το fingerprint sensor που αντικειμενικά το έχει και η κουτσή μαρία πλέον. Επίσης δεν έχω διαβάσει πόσο secure είναι η συγκεκριμένη υλοποίηση, αλλά φαντάζομαι σίγουρα δεν ειναι ultra sonic που λένε ότι είναι τα πιο ασφαλή. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος! Τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα. Οθόνη χωρίς τίποτα για να έχω έναν μηχανισμό να ανεβοκατεβαίνει... όχι ευχαριστώ.. αντίο αδιαβροχοποίηση και μηχανικά μέρη σημαίνει σε κραδασμό θα δημιουργηθεί πιθανώ πρόβλημα (ίσως ναι ίσως όχι). Γρήγορη φόρτιση λίγος κόσμος ασχολείται... Όταν πλέον τα τηλέφωνα σου βγάζουν άνετα την μέρα είναι μακράν καλύτερο να έχεις πολύ καλό και αργό charging όσο κοιμάσαι... Επίσης κάμερα με 64mp για να σου βγάζει εν τέλει 16mp που είναι χειρότερα από τα 12mp άλλων εταιριών επίσης δεν μου λέει κάτι... Όλα αυτά είναι ωραία να τα βλέπεις σε ένα κομμάτι χαρτί όταν αγοράζεις την συσκευή. Από κει και πέρα σε πραγματική χρήση είναι απλά φανφάρες. Εν τέλη βέβαια, το δικό μου σχόλιο δεν ήταν γι αυτά αλλά για της τεχνολογίες που διαφημίζει η εν λόγο εταιρία και ποτέ δεν βρίσκουν το φως της μέρας. Γιατί όλα αυτά που ανέφερες παραπάνω, δεν τα έκαναν hype μήνες/χρόνια πριν κυκλοφορήσουν (από όσο θυμάμαι τουλάχιστον) αλλά τα έδωσαν κατευθείαν ως features. Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι τεχνολογίες που κάνουν promotion όπως αυτή του άρθρου και ποτέ δεν βλέπουμε. Και έδωσα ως παράδειγμα παραπάνω το mi mix alpha και την άλλη τεχνολογία που είχαν παρουσιάσει για να φορτίζεις ασύρματα όπου και να είσαι στο δωμάτιο αν έχεις αυτή την συσκευή σαν ψυγειάκι που ήταν. 2 1
Retromaniac Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, KostasKri είπε Από όλα αυτά που μου έγραψες, το μόνο ουσιώδες που σου κάνει την ζωή πιο εύκολη είναι το fingerprint sensor που αντικειμενικά το έχει και η κουτσή μαρία πλέον. Επίσης δεν έχω διαβάσει πόσο secure είναι η συγκεκριμένη υλοποίηση, αλλά φαντάζομαι σίγουρα δεν ειναι ultra sonic που λένε ότι είναι τα πιο ασφαλή. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος! Τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα. Οθόνη χωρίς τίποτα για να έχω έναν μηχανισμό να ανεβοκατεβαίνει... όχι ευχαριστώ.. αντίο αδιαβροχοποίηση και μηχανικά μέρη σημαίνει σε κραδασμό θα δημιουργηθεί πιθανώ πρόβλημα (ίσως ναι ίσως όχι). Γρήγορη φόρτιση λίγος κόσμος ασχολείται... Όταν πλέον τα τηλέφωνα σου βγάζουν άνετα την μέρα είναι μακράν καλύτερο να έχεις πολύ καλό και αργό charging όσο κοιμάσαι... Επίσης κάμερα με 64mp για να σου βγάζει εν τέλει 16mp που είναι χειρότερα από τα 12mp άλλων εταιριών επίσης δεν μου λέει κάτι... Όλα αυτά είναι ωραία να τα βλέπεις σε ένα κομμάτι χαρτί όταν αγοράζεις την συσκευή. Από κει και πέρα σε πραγματική χρήση είναι απλά φανφάρες. Εν τέλη βέβαια, το δικό μου σχόλιο δεν ήταν γι αυτά αλλά για της τεχνολογίες που διαφημίζει η εν λόγο εταιρία και ποτέ δεν βρίσκουν το φως της μέρας. Γιατί όλα αυτά που ανέφερες παραπάνω, δεν τα έκαναν hype μήνες/χρόνια πριν κυκλοφορήσουν (από όσο θυμάμαι τουλάχιστον) αλλά τα έδωσαν κατευθείαν ως features. Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι τεχνολογίες που κάνουν promotion όπως αυτή του άρθρου και ποτέ δεν βλέπουμε. Και έδωσα ως παράδειγμα παραπάνω το mi mix alpha και την άλλη τεχνολογία που είχαν παρουσιάσει για να φορτίζεις ασύρματα όπου και να είσαι στο δωμάτιο αν έχεις αυτή την συσκευή σαν ψυγειάκι που ήταν. Συγνώμη πριν έλεγες ότι είναι ενδιαφέρουσες τεχνολογίες και τώρα τις απαξιώνεις. Το fingerprint sensor δεν το έχει η apple ας πουμε, και είναι ultrasonic γιατί αλλιώς δεν θα έπαιζε κιόλας. Οθόνη χωρίς τίποτα είναι τέλεια εμπειρία που αξίζει να θυσιάσεις την αδιαβροχοποίηση. Την οθόνη την χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Την αδιαβροχοποίηση μόνο αν είσαι ατσούμπαλος. Η κάμερα είναι απόλυτα αξιόπιστη και δεν χαλάει με κραδασμούς. Επίσης μπορεί όταν κλείνει να σφραγίζει (δεν ξέρω αν στο δικό μου το κάνει). Δεν σημαίνει απαραίτητα πως χάνεις την αδιαβροχοποίηση. Γρηγορη φόρτιση λες ότι λίγος κόσμος ασχολείτε αλλά όλοι παραπονιούνται όταν δεν υπάρχει. Επίσης μπορείς να βγάλει και 64 mp αλλά μπορείς και να βγάλει και 16 που είναι μια χαρα ανάλυση αν δεν θες να φτιάξεις γιγαντοαφίσα. Και όχι δεν είναι χειρότερη από το 12 άλλων καμερών αλλά πολύ καλύτερη αφού έχει κορυφαίο μεγάλο sensor, six elements φακό, φοβερό dsp και gcam. Και αυτή του άρθρου συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσει. Γενικά μου φαίνεται ότι κράζεις χωρίς να έχεις πραγματικά άποψη... Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2021 από Retromaniac 5 1
AtiX Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Εννοείς όπως full οθόνη, γρήγορη φόρτιση, δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη, selfie κάμερα κρυμμένη μέσα στο σώμα του κινητού; Όντως πότε θα τα δούμε αυτά; Γιατί πότε ήταν δικές της τεχνολογίες όλα αυτά που αναφέρεις…? Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2021 από AtiX 4
Retromaniac Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Γιατί πότε ήταν δικές της τεχνολογίες όλα αυτά που αναφέρεις…? Κάποιες ήταν πρωτοπορίες και κάποιες δικές της υλοποιήσεις. Παρθενογέννηση δεν υπάρχει για καμία τεχνολογία... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα