DeadOrSomething Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας. Δυστυχώς εν έτει 2021 αποφάσισα να κάνω για πρώτη φορά PC, (κονσολάκιας ανέκαθεν με ένα laptop της πλάκας για browsing). Χωρίς καμία ιδέα, ό,τι ξερω το μαθα τους τελευταίους 2 μήνες που ψάχνω τι θα κάνω. Το Budget είναι αυστηρά στο 700ρι τριγύρω. Έχω φτιάξει 2 συνθέσεις στο msystems και cosmodata γιατι δεν πολυεμπιστέυομαι τα χέρια μου στην πρώτη φορα, οπότε θα θελα την γνώμη σας. Build No1 Msystems (με κάρτα γραφικών) (730 η τιμή, λίγο strech) Kolink StrongHold Windowed Mid-Tower Case Tempered Glass - White MSI B450M-A PRO MAX AMD Ryzen 3 3200G with Wraith Stealth Cooler Kingston 16GB FURY Beast DDR4 3200MHz Non-ECC CL16 (Kit of 2) Gigabyte GeForce GTX 1650 OC Low Profile 4G Corsair CV Series CV550 550W Bronze Rated Power Supply Kingston 500GB NV1 NVMe M.2 PCI-Express SSD Build No2 Cosmodata (με apu) (705) Pc Case NZXT H510 white με tempered glass AMD Ryzen 5 5600G Asus TUF Gaming B550M-Plus (WI-FI) (Micro ATX, AM4, DDR4) Kingston Fury Beast - 16GB DDR4 - 3200MHz (2τμχ) SSD Kington NV1 (SNVS/500G) M.2 - 500GB Corsair CV Series CV550 - 550W - 80+ Bronze Ξέρω οτι θα μπορούσα να κάνω την πρώτη σύνθεση με κάποιον i3, αλλά δεν βρίσκω τουλάχιστον b460 μητρικές και μαζί με την ψύξη με φτάνει στο 800ρι.
JDROGAS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Kαλησπερα και καλη εβδομαδα. Θελεις να μας πεις καταρχην τι εργασιες θα κανεις με το pc;
triplex1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Kαλησπερα και καλη εβδομαδα. Θελεις να μας πεις καταρχην τι εργασιες θα κανεις με το pc; κονσολάκιας ανέκαθεν με ένα laptop της πλάκας για browsing
JDROGAS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Nαι το καταλαβα.......αλλα τι ετσι σκετα θα απαντησουμε;;;; Πρεπει να υπαρξει συζητηση 😁 Αληθεια το msystems εχει 115 ευρω 3200g LOL!
triplex1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Nαι το καταλαβα.......αλλα τι ετσι σκετα θα απαντησουμε;;;; Πρεπει να υπαρξει συζητηση 😁 Αληθεια το msystems εχει 115 ευρω 3200g LOL! Η φαση ειναι οτι το 2ο που εφτιαξε και ειναι καπως καλυτερο ειναι πιο φθηνο απο το πρωτο , εχει γελιο καμια φορα να παρακολουθεις τι γινεται στον πλανητη Γη.
Sheogorath Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, DeadOrSomething είπε Καλησπέρα σας. Δυστυχώς εν έτει 2021 αποφάσισα να κάνω για πρώτη φορά PC, (κονσολάκιας ανέκαθεν με ένα laptop της πλάκας για browsing). Χωρίς καμία ιδέα, ό,τι ξερω το μαθα τους τελευταίους 2 μήνες που ψάχνω τι θα κάνω. Το Budget είναι αυστηρά στο 700ρι τριγύρω. Έχω φτιάξει 2 συνθέσεις στο msystems και cosmodata γιατι δεν πολυεμπιστέυομαι τα χέρια μου στην πρώτη φορα, οπότε θα θελα την γνώμη σας. Build No1 Msystems (με κάρτα γραφικών) (730 η τιμή, λίγο strech) Kolink StrongHold Windowed Mid-Tower Case Tempered Glass - White MSI B450M-A PRO MAX AMD Ryzen 3 3200G with Wraith Stealth Cooler Kingston 16GB FURY Beast DDR4 3200MHz Non-ECC CL16 (Kit of 2) Gigabyte GeForce GTX 1650 OC Low Profile 4G Corsair CV Series CV550 550W Bronze Rated Power Supply Kingston 500GB NV1 NVMe M.2 PCI-Express SSD Build No2 Cosmodata (με apu) (705) Pc Case NZXT H510 white με tempered glass AMD Ryzen 5 5600G Asus TUF Gaming B550M-Plus (WI-FI) (Micro ATX, AM4, DDR4) Kingston Fury Beast - 16GB DDR4 - 3200MHz (2τμχ) SSD Kington NV1 (SNVS/500G) M.2 - 500GB Corsair CV Series CV550 - 550W - 80+ Bronze Ξέρω οτι θα μπορούσα να κάνω την πρώτη σύνθεση με κάποιον i3, αλλά δεν βρίσκω τουλάχιστον b460 μητρικές και μαζί με την ψύξη με φτάνει στο 800ρι. Γαιτί APU+GPU στο πρώτο; Τσάμπα πληρώνεις επεξεργαστή της πλάκας. Βάλε 1600af αν θες οικονομικό. Το δεύτερο θα είναι πολύ καλύτερο αν μπει κάποια στιγμή GPU. 1
DeadOrSomething Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Γαιτί APU+GPU στο πρώτο; Τσάμπα πληρώνεις επεξεργαστή της πλάκας. Βάλε 1600af αν θες οικονομικό. Το δεύτερο θα είναι πολύ καλύτερο αν μπει κάποια στιγμή GPU. Αυτό λόγω του msystems, που είναι ο μόνος cpu που έχουν σε αυτά τα λεφτά. Μετα πάνε σε 3600 στα 250, και ξεφεύγει απο το budget αρκετά. H μόνη λύση για τον 1600af θα ταν να τον πάρω χώρια και να το φτιάξω μόνος μου, αλλα δε με εμπιστέυομαι ιδιαίτερα. 1 ώρα πριν, JDROGAS είπε Kαλησπερα και καλη εβδομαδα. Θελεις να μας πεις καταρχην τι εργασιες θα κανεις με το pc; Gaming, browsing, καποιες απλές δουλειές. Τώρα το gaming ανάλογα του τι έχω. Δεν είναι οτι πηδάω απο κονσόλα σε pc και περιμένω τρελές επιδόσεις με 700 ευρώ, ακόμα παίζω σε Series X. Ωστόσο το 2ο το σκέφτηκα σαν λύση, ωστε να μπορώ να παίξω τίποτα ελαφρύ competitive και κάνα indy, μέχρι να μπορέσω να βάλω κάποια 30 series κάρτα και ενα καλύτερο τροφοδοτικό και να εχω ένα τίμιο σύστημα. 1 ώρα πριν, JDROGAS είπε Nαι το καταλαβα.......αλλα τι ετσι σκετα θα απαντησουμε;;;; Πρεπει να υπαρξει συζητηση 😁 Αληθεια το msystems εχει 115 ευρω 3200g LOL! Είναι η φάση οτι ξέρω οτι ΥΠΕΡ πληρώνω τα πάντα, αλλα με ιντρίγκαρε για λίγο ιδέα να φτιάξω ένα pc που μπορεί να παίξει και τώρα. Τείνω γενικά στον 5600, αλλά είπα μπας και κάνει confirm κανείς την βλακεία μου. 1
triplex1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, DeadOrSomething είπε Αυτό λόγω του msystems, που είναι ο μόνος cpu που έχουν σε αυτά τα λεφτά. Μετα πάνε σε 3600 στα 250, και ξεφεύγει απο το budget αρκετά. H μόνη λύση για τον 1600af θα ταν να τον πάρω χώρια και να το φτιάξω μόνος μου, αλλα δε με εμπιστέυομαι ιδιαίτερα. Gaming, browsing, καποιες απλές δουλειές. Τώρα το gaming ανάλογα του τι έχω. Δεν είναι οτι πηδάω απο κονσόλα σε pc και περιμένω τρελές επιδόσεις με 700 ευρώ, ακόμα παίζω σε Series X. Ωστόσο το 2ο το σκέφτηκα σαν λύση, ωστε να μπορώ να παίξω τίποτα ελαφρύ competitive και κάνα indy, μέχρι να μπορέσω να βάλω κάποια 30 series κάρτα και ενα καλύτερο τροφοδοτικό και να εχω ένα τίμιο σύστημα. Είναι η φάση οτι ξέρω οτι ΥΠΕΡ πληρώνω τα πάντα, αλλα με ιντρίγκαρε για λίγο ιδέα να φτιάξω ένα pc που μπορεί να παίξει και τώρα. Τείνω γενικά στον 5600, αλλά είπα μπας και κάνει confirm κανείς την βλακεία μου. Με 5600g θα στησεις και καποια στιγμη αργοτερα βαζεις και καρτα , αστα τα αλλα δεν κανουν κοιτα και κατι τετοιο , το εχουν στο 800αρι αλλα ειναι ετοιμο και με windows kai 3 χρονια εγγυηση , το μονο μειον που εχουν ειναι η μητρικη και το τροφοδοτικο μετα τα 3 χρονια της εγγυησης τα αλλαζεις και τα δυο και εχεις το κεφαλι σου ησυχο https://www.e-shop.gr/innovator-7-ryzen-power-5700g-me-windows-10-p-PER.908465 2 1
JDROGAS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δεν αξιζει ο 3200g για κανενα λογο αυτη τη στιγμη. Η δευτερη συνθεση με τον 5600g ειναι αρκετα καλυτερη. Aλλο ενα δυσκολο που εχει η περιπτωση σου ειναι οτι προφανως το θελεις συναρμολογημενο αρα κι ενα καταστημα για αγορες ολων των parts. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την μειωμενη ποικιλια και οχι παντα τις καλυτερες τιμες και διαθεσιμοτητες. Προσπαθησα και σου εβγαλα μια συνθεση με συναρμολογηση και ξεχωριστη καρτα γραφικων εαν μπορεις να κανεις την υπερβαση των 40 ευρω. Ειναι απο το quickshop.gr Δεν εχω καμια αποψη με το συγκεκριμενο καταστημα 3+χρονια εχει στο σκρουτζ και σχετικα καλες αξιολογησεις. Εδω παιρνεις καθαρα καλυτερα γραφικα απο τον 5600g με λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις στον επεξεργαστη 5600g vs 11400f Το πιθανοτερο ειναι να μην καταλαβεις καμια διαφορα στην καθημερινοτητα σου ειτε με τον 5600 ειτε με τον 11400. Προσθετω και αλλη μια συνθεση με τον 5600g απο t-support.gr με συναρμολογηση στα 654 ευρω. 1
kostasSTi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, DeadOrSomething είπε H μόνη λύση για τον 1600af θα ταν να τον πάρω χώρια και να το φτιάξω μόνος μου, αλλα δε με εμπιστέυομαι ιδιαίτερα. Μπορείς να τον πάρεις από όπου σε βολεύει και να τους πεις οτι τον έχεις ήδη και να αναλάβουν αυτοί όλο το στήσιμο. Δε θα σου πουν όχι.
JDROGAS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Εdit: Οτι και να επιλεξεις να προτιμησεις τα κουτια εμπρος να εχουν σιτα και ανεμιστηρες,το λεω γιατο ειδα πως εχεις βαλει δυο κουτια κλειστα.
adtakhs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ορίστε δυο προτάσεις και από εμένα. Η πρώτη με το βασικό σετ . Σύστημα Νο2 με τα όλα του (ψύκτρες, σκληρός για αποθήκη, νεότερο μοντέλο μητρικής με WIFI κ.λ.π.) Αν θες να δεις πως τα πηγαίνει ο επεξεργαστής μπορείς να δεις παρακάτω. Από θέμα επεξεργαστή είσαι εδώ : και από θέμα ενσωματωμένων γραφικών είσαι εδώ ή και παραπάνω, λόγω μνημών στα 3600Mhz . Γιατί αυτόν τον NVME δίσκο ? Γιατί δεν είναι Ramless όπως ο KINGSON NV1 που έχουν οι συνθέσεις που έβαλες αρχικά. Γιατί φοράει έναν πολύ καλό controller, τον SM2262 , ίδιο με αυτόν που φορούσε ο ADATA XPG8200 PRO πριν τον καταστρέψει η Adata ... 5 έτη εγγύησης και self-encryption . Τροφοδοτικό Semi-Modular που έχει την ισχύ να κρατήσει το σύστημα και με την προσθήκη μεσαίας κάρτας γραφικών. Το καλό είναι πως με την semi modular σχεδίαση δεν θα έχει περισσευούμενα καλώδια εντός του κουτιού. Μόνο τα απαραίτητα. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs
Nabuko Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 53 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ορίστε δυο προτάσεις και από εμένα. Ενδιαφέρουσα η 2η πρόταση. Δεν προτείνεις για τροφοδοτικό ένα Corsair gold? Νομίζω τον παίρνει στο μπάτζετ που έχει θέσει.
adtakhs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ενδιαφέρουσα η 2η πρόταση. Δεν προτείνεις για τροφοδοτικό ένα Corsair gold? Νομίζω τον παίρνει στο μπάτζετ που έχει θέσει. Ναι θα μπορούσε, σε ένα TX550M https://www.quickshop.gr/el/product/ElectronicsN-ELECTRONICS/ComputersN-COMPUTERS/Hardware-ComponentsN-COMPONENTS/Psu_apo_sComponentsN-COMP-PSU/CORSAIR CP-9020133-EU/
DeadOrSomething Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, adtakhs είπε 5 ώρες πριν, adtakhs είπε Ορίστε δυο προτάσεις και από εμένα. Η πρώτη με το βασικό σετ . Σύστημα Νο2 με τα όλα του (ψύκτρες, σκληρός για αποθήκη, νεότερο μοντέλο μητρικής με WIFI κ.λ.π.) Αν θες να δεις πως τα πηγαίνει ο επεξεργαστής μπορείς να δεις παρακάτω. Από θέμα επεξεργαστή είσαι εδώ : και από θέμα ενσωματωμένων γραφικών είσαι εδώ ή και παραπάνω, λόγω μνημών στα 3600Mhz . Γιατί αυτόν τον NVME δίσκο ? Γιατί δεν είναι Ramless όπως ο KINGSON NV1 που έχουν οι συνθέσεις που έβαλες αρχικά. Γιατί φοράει έναν πολύ καλό controller, τον SM2262 , ίδιο με αυτόν που φορούσε ο ADATA XPG8200 PRO πριν τον καταστρέψει η Adata ... 5 έτη εγγύησης και self-encryption . Τροφοδοτικό Semi-Modular που έχει την ισχύ να κρατήσει το σύστημα και με την προσθήκη μεσαίας κάρτας γραφικών. Το καλό είναι πως με την semi modular σχεδίαση δεν θα έχει περισσευούμενα καλώδια εντός του κουτιού. Μόνο τα απαραίτητα. Τρελός, σε ευχαριστώ μονο και μονο που μπήκες στον κόπο να φτιαξεις αναλυτική σύνθεση. Αν και με ιντριγκαρε βλέπω πολύ περίεργες διαθεσιμότητες. 10-15 στα περισότερα και αλλα 300. Αν αποφασίσω να το στήσω μόνος μου, με ψησες σίγουρα για τις μνήμες, γιατί στα site με builder (και διαθεσιμότητα) δεν έβρισκα RAM πάνω απο 3200 με κάτω απο 100 ευρώ. Επίσης τώρα που πες για περισσευόμενα καλώδια, πήγα σήμερα στο cosmodata γιατι ειναι και δίπλα μου το μεγάλο να τους μιλήσω απο κοντά και μου είπαν πως αν είναι να κάνουν cable management, η συναρμολόγηση πάει στα 40. Που είναι και ο βασικότερος παράγωντας που δεν στήνω μόνος μου, πέρα απο τις ρυθμίσεις της μητρικης πριν βάλω επεξεργαστή. Να αναφέρω πως στο build με τον 5600g, η αναβάθμιση που σκοπεύω να κάνω είναι η GPU, και ένα τροφοδοτικό ανάλογο της κάρτας. Δεν είμαι σε θέση να δώσω παραπάνω λεφτά για να καταλήξω με ενα φθηνό >750w gold τροφοδοτικό, και να μην είναι αρκετό. Προτιμώ να πιστεύω πως αν σε ενα χρόνο μπορώ να πάρω μια κάρτα γραφικών να έχω και 150 ευρώ για ένα τροφοδοτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα