Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ακομα και την debit να χρησιμοποιεις, υπαρχει μεγιστη χρεωση 7.5 λιρες την ημερα και ας εισαι ολη μερα στο μετρο πηγαινωντας ζωη 6 ανατολικα σε ζωνη 6 δυτικα. Η μηνιαια καρτα απεριοριστων διαδρομων ζωνη 1 εως 6 ειναι 260 λιρες. Που πολυ σπανια θα την χειαστεις μιας και θα βρεις σπιτι σε διπλανη ζωη απο την εργασια σου.

Οσο για το...καυτο θεμα της πιπεριας, στα τεσκο με 0.90 λιρες παιρνεις 3.

Πανακριβο το Λονδινο ναι, ειδικα σε ενοικια. Πανακριβο και σε εξοδους. Σε αλλα ειναι πιο φτηνο απο Ελλαδα ομως. Κλεινω το OT.

Γενικα δεν παει με αποστασεις ομως η μηνιαια καρτα, παει με ζωνες. Το να παρεις καρτα για ζωνες 1-6 ειναι ουτοπικο. Μια πιο νορμαλ καρτα, ζωνες 1-3 σου επιτρεπει να κυκλοφορεις παντου σ αυτο που τυπικα θεωρειται Λονδινο και εχει 160κατι. 

Για τα ενοικια ειναι πανακριβα αν θες να μεινεις μονος σου σε γκαρσονιερα, γιατι οι τιμες δεν ειναι αναλογικες των παροχων. Δηλαδη πολυ περισσοτερο σου στοιχιζει μια γκαρσονιερα απ οτι να μοιραστεις ενα δυαρι με συγκατοικο.

Τεσπα τελευταιο ΟΤ και απο μενα, παντως το Λονδινο ειναι μακραν απο τις πιο παρεξηγημενες πολεις στην Ελλαδα καθως ΟΛΟΙ εχουν αποψη απο τον θειο του μπατζανακη της ξαδερφης του που τους τα ειπε στο Χριστουγεννιατικο τραπεζι, ο οποιος ειτε μενει Λονδινο σαν unskilled labour, ζει ζωνη 4, δεν εχει κοινωνικη ζωη γιατι κουτσομιλαει αγγλικα και δουλευει σαν το σκυλι και τα βραδια ονειρευεται οτι γυρναει στην Ελλαδα, ειτε ειναι μηχανικος/γιατρος/δικηγορος και παιρνει fuck you money οποτε οταν τον ρωτας ποσα δινει ενοικιο σου λεει 2500 γιατι τον παιρνει να τα δωσει

Επεξ/σία από vs_skg
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Επειδή με αυτά τα λεφτά ζω -+/- 50 ευρώ αν έχεις δικό σου σπίτι μια χαρά θα είσαι αν όχι εκεί που πήγαν τα ενοίκια και γενικός τημες όχι δεν ζεις, απλά υπάρχεις (αν με ρώταγες πριν από 2 χρόνια θα σου έλεγα είσαι απλά με αυτά τα λεφτά, τώρα ούτε για αστείο)

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Μα το αστειο ειναι οτι αυτα που λεει δεν ισχυουν ουτε κατα διανοια για το Λονδινο. 10 λιρες λεει για μετακινηση τη μερα... Ναι αν η μερα σου ειναι 4 διαδρομες με μετρο στη ζωνη 1 και παρολαυτα δεν εχεις μηνιαια καρτα... 1 λιρα η πιπερια, που μπαινεις στο τεσκο και αναρωτιεσαι πως σκατα γινεται να ειναι πιο φτηνα σχεδον τα παντα με 4πλασιο βασικο μισθο...

να τα μας, περασαμε στο παρασυνθημα. Καλα λεω στο κομμωτηριο τα ακουσες αυτα που γραφεις

Κατ αρχας δεν προσεβαλα κανεναν ουτε εκφραστηκα με απρεπεια για κανεναν.Ειπα την γνωμη μου και οπως δεν εθιξα κανεναν ετσι αυτα τα περι παρασυνθηματων και κομμωτηριων τα θεωρω απαραδεκτα .Λεγοντας οτι στο κομμωτηριο τα  ακουσες τι υπονοεις?Σπουδασα εκει και ειπα την αποψη μου,και εγραψα  οτι καλη δουλεια στην ελλαδα ειναι προτιμωτερη.Ποιο το προβλημα σε αυτο  ?Το,ποσο εχει η πιπερια? Παρεπιπτοντως  οχι δεν τα ακουσα στο κομμωτηριο εχω τελειωσει  oxbridge (κομμωτηριο οξφορδης-κειμπριτζ)και LSE.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, savageharis είπε

Καλησπέρα σε όλους ......

Εχεις φυγει ηδη εξωτερικο. Χωρις δευτερη σκεψη.

Προτιμησε Βιεννη, δευτερη επιλογη Αμβερσα και τελευταια Ουτρεχτη .

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Damianus είπε

Εχεις φυγει ηδη εξωτερικο. Χωρις δευτερη σκεψη.

Κάτσε ρε, μια καλησπέρα είπε.

Στα σοβαρά, TS ολα είναι θέμα πιθανής εξέλιξης. Σε πρώτη φάση η ζωή σου θα είναι μάλλον χειρότερα έξω απο οτι θα είναι εδώ με αυτα τα λεφτά, ΑΛΛΑ, μέτρα τις πιθανότητες εξέλιξης, γιατι το να ζήσει 8 χρόνια μέτρια για να περάσεις μετά μια ζωή όνειρο είναι πολύ καλύτερο απο το να ζήσεις 30 χρόνια "καλά".

Γνώμη μου.

Δημοσ.

Συνηθως οποιος τελειωνει Λογιστικη και Χρηματοοικονομικα στο Παμακ οταν τον ρωτας σου λεει οτι εχει τελειωσει χρηματοοικονομικα. Ειναι πιο συντομο; ακουγεται πιο fancy; δεν ξερω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vs_skg είπε

Ειναι πιο συντομο; ακουγεται πιο fancy; δεν ξερω

Ναι. Ψαρώνουν και πολυεθνικές του εξωτερικού και σου προσφέρουν θέση εργασίας με 2500 + πριμ χωρίς να έχεις και εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία. Και στην Ελλάδα 1600 ψωροευρώ (χωρίς προϋπηρεσία πάντα) 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Ναι. Ψαρώνουν και πολυεθνικές του εξωτερικού και σου προσφέρουν θέση εργασίας με 2500 + πριμ χωρίς να έχεις και εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία. Και στην Ελλάδα 1600 ψωροευρώ (χωρίς προϋπηρεσία πάντα) 

δεν γραφει καπου οτι δεν εχει προυπηρεσια, MBA τουλαχιστον εδω Αγγλια το κανει κοσμος αφου δουλεψει για λιγα χρονια για να ανεβει, η παραλληλα με δουλεια. Επισης αυτα τα "εκατσε" κλπ τα μετεφρασα ως γνωριμιες/κονε, οποτε δεν θα ελεγα οτι λεει παραμυθια τοσο ευκολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1600 πρώτο μισθό στα οικονομικά και τέτοια? Αν δεν είσαι τρολ προφίλ, θα ήθελα να με γνωρίσεις στην οικογένεια σου και στους φίλους σου ( εννοώ αυτούς που μίλησες και σε έβαλαν εκεί). Απλά με τέτοιο μισθό καθαρό, δηλαδή θα φαίνεται Ε1 κάπου στα 1800 το μήνα, δεν γλυτώνεις φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις 1600 καθαρά, το πολύ 1400 μαζί με τα δώρα 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, salazar1991 είπε

Τα λεφτά για Ολλανδία είναι σχετικά καλά. Απλά να πάρεις υπόψιν σου ότι κατα πάσα πιθανότητα θα πρέπει να μοιράζεσαι το σπίτι με κάποιον άλλον. Αν θες να μείνεις μόνο σου και ειδκά στην Ουτρέχτη, θα χρειαστείς σίγουρα 900-1200 το μήνα χωρίς τους λογαριασμούς. Νομίζω ότι αυτή η παράμετρος θα κάνει την διαφορά όσον αφορά το κόστος ζωής/αγοραστική δύναμη για την απόφαση σου.

Δημοσ.

3 σελίδες σοβαρές απαντήσεις σε τρολλ.  Που έκανε "μεταπτυχιακό στο MBA" και απορρίπτει 1600€ στον ΒΟΛΟ (που παίζει μόνο ο γιος του επιχειρηματία  σε τσιπουραδικο να παίρνει τόσα στον Βόλο). 😁

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, savageharis είπε

Ναι σε ευχαριστώ  για το εύστοχο σχόλιο σου όπως και του παιδιού από πάνω , Ε ναι λοιπόν με ενοχλεί πολύ η αταξία και η διαφθορά που επικρατεί εδώ Ελλάδα , καθώς και ότι δεν έχει καλές υποδομές . Κάτι άλλο θέλω να σε ρωτήσω ορμώμενος από ένα σχόλιο που είδα πιο πάνω μια και ζεις χρόνια Αγγλία έχεις δει κάι εκεί αύξηση των τιμών τώρα σε σχέση με παλιότερα ;

To Ην. Βασίλειο είναι και λίγο ειδική περίπτωση λόγω Brexit, αλλά ως γενικό σχόλιο έχω να πω ότι πουθενά δεν υπάρχει η κότα με τα χρυσά αβγά. Δυστυχώς, λόγω της ανευθυνότητας της γενιάς του baby boom και της κλιματικής αλλαγής, νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι 20-45 σήμερα θα περάσουν δύσκολες συγκριτικά εποχές. Τεράστια ανασφάλεια με συντάξεις, οικονομικές κρίσεις, οικολογικές καταστροφές και τέτοια, που σημαίνει αυξημένα κόστη και μέτριοι -συγκριτικά- μισθοί. Ήδη στον Ην. Βασίλειο ο σημερινός 35-40αρης έχει τις μισές πιθανότητες να έχει δικό του σπίτι σε σχέση με 20 χρόνια πριν και ανάθεμα αν θα πάρει ποτέ σύνταξη. Οπότε προσαρμόστε και τις προσδοκίες αντίστοιχα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FilipposMD είπε

To Ην. Βασίλειο είναι και λίγο ειδική περίπτωση λόγω Brexit, αλλά ως γενικό σχόλιο έχω να πω ότι πουθενά δεν υπάρχει η κότα με τα χρυσά αβγά. Δυστυχώς, λόγω της ανευθυνότητας της γενιάς του baby boom και της κλιματικής αλλαγής, νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι 20-45 σήμερα θα περάσουν δύσκολες συγκριτικά εποχές. Τεράστια ανασφάλεια με συντάξεις, οικονομικές κρίσεις, οικολογικές καταστροφές και τέτοια, που σημαίνει αυξημένα κόστη και μέτριοι -συγκριτικά- μισθοί. Ήδη στον Ην. Βασίλειο ο σημερινός 35-40αρης έχει τις μισές πιθανότητες να έχει δικό του σπίτι σε σχέση με 20 χρόνια πριν και ανάθεμα αν θα πάρει ποτέ σύνταξη. Οπότε προσαρμόστε και τις προσδοκίες αντίστοιχα.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου , εν τελεί στην πράξη παρατήρησες Αύξηση τιμών ή όχι πριν τον και μετά τον COVID ???

Δημοσ.

Σε κάποια πράγματα ΄σίγουρα. Ο λογαριασμός μου στο φυσικό αέριο διπλασιάστηκε για παράδειγμα. Αλλά σου λέω, κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με το Brexit, στην Αυστρία μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...