Προς το περιεχόμενο

Ζωή Ελλάδα με 1,500+ ή αναζητηση δουλειάς εξωτερικό σε χώρες κεντρικής Ευρώπης ;;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους φέτος τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στο MBA και έχω ζήσει κάποια καλοκαίρια εξωτερικό λόγο συγγενών μου  και έχω καποιες εικόνες και παραστάσεις και ταυτόχρονα μεγαλώνοντας στην Ελλάδα , έχω την εξής απόρια . Μου έτυχε  μια καλή θέση στην Ελλάδα με 1600€ καθαρά , αλλά παράλληλα συζητάω για Μια δουλεια σε μια πολυεθνική που μπορεί να με πάρει για δουλεια και στην Αυστρία (Βιέννη ) ή στο Βέλγιο (Αμβέρσα )ή  Ολλανδία (Ουτρέχτη) γιατί έχει σε πολλές χώρες καταστήματα . Κάθομαι και σκέφτομαι τόσες μέρες βλέποντας τις τιμές στην Ελλάδα να έχουν πάει στα ύψη κυριολεκτικά ( βενζίνη , φυσικό αέριο , ρεύμα , ενοίκια , πιτόγυρα , σουπερμάρκετ , κρεατικά κτλπ κτλπ ,) και δεδομενου ότι θέλω μια ποιότητα ζωής με καλό οδικό δίκτυο καλά σχολεία καλές υποδομές , αναρωτιέμαι αν αξίζει να ζήσω Ελλάδα με όλη αυτή την μιζέρια την αναξιοκρατία και την υποκρισία που κυριαρχεί εδώ στην Ελλάδα ή να κάνω το βήμα για έξω . Να σημειώσω ότι στην πολυεθνική που μίλησα έξω για τη δουλειά , μου ανέφεραν ότι ο πρώτος μου μισθός να ανέρχεται γυρω στα 2500 καθαρά + prim . Θέλω απόψεις από άτομα που έχουν ζήσει σε αυτές της χώρες τους εξωτερικού και γνωρίζουν τι γίνεται . Να αναφέρω ότι ένα στόχος μου είναι να μπορώ να βάζω κάποια λεφτά στην άκρη είτε ζήσω Ελλάδα η εξωτερικό .Τέλος για να είμαι ακριβής η δουλειά στην Ελλάδα θα είναι στον Βόλο . Να σημειώσω ότι είμαι εργένης και γενικά μου αρέσει η ποιοτική ζωή χωρίς σπατάλες αλλά ούτε να είμαι τσιγκούνης και γύφτος , θέλω να έχω ποιότητα ζωής απο τα τρόφιμα που τρώω  μέχρι και το σπίτι που μένω .

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

εγω γιατι νομιζω οτι θα εχεις καλυτερη ποιοτητα ζωης με τα 1600 ευρω στην ελλαδα, παρα με τα 2.5 στο εξωτερικο; για βελγιο ειδικα μου ακουγονται λιγα. Τωρα αυτη ειναι μια ερωτηση που μονο εσυ μπορεις να απαντησεις. θες να μεινεις εδω για οποιους λογους, η θες να φυγεις;

• Like 8
  • Thanks 2

Με τα 1600 στην Ελλάδα εισαι με διαφορά πιο άνετος σε σχέση με τα 2500 εξω...

Για εμενα κατσε εδω κ μη πεις πουθενα οτι βρήκες δουλεια με πρωτο μισθο τόσα...

• Like 9

Παιδιά σας γράφω 2500+ Prim . Τα prim κυμαίνονται από (200 έως Και 600€ ) επειδή ρώτησα και ξέρω ακριβώς . Μην το παραλείπετε αυτό που σας γράφω. δηλαδή μιλάμε για 2500+200( το ελάχιστο ) , γύρω στα 2700€ καθαρά . 

Προφανως εχουν δικαιο αυτοι που λενε οτι με 1600 στην ελλαδα εισαι καλυτερα απο 2500 εξω.Κατα αρχας εξω στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες οι τιμες ειναι παρα πολυ υψηλοτερες.Για βρετανια που γνωριζω θα σου πω τα εξης.Ενοικιο 1200  μηνιαια χωρις τις ΔΕΚΟ σε πολυ μετρια περιοχη και επιεικως απαραδεκτο σπιτι,κανεις παρεα με τον μικυ την μινι και ολη την οικογενεια του.Ναυλα 10 ευρω ημερησιως στην καλυτερη και εαν εισαι ζωνη 1 η 2,εκει ομως τα ενοικια ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τις 1200.Τροφιμα του στυλ 1 ευρω η μια πιπερια.Φορος υψηλοτερος απο εδω και μαλλιστα κατακρατειται στην πηγη.Ντυσιμο οπως εδω στα φτηνα μαγαζια εαν ομως θελεις καλυτερα ειναι ακριβωτερα απο οτι εδω.Βενζινη περιπου οσο εδω.Εαν κανεις την σουμα οι 2500 δεν σου φτανουν για καλη ζωη απλα για επιβιωση.Εδω με 1600 ζεις σε καλυτερο σπιτι και σε υψηλοτερο βιωτικο επιπεδο σαφως.Η διαφορα ερχεται ενδεχομενως σε καποια χρονια αργοτερα οπου εξω πιθανως να παρεις καποιες αυξησεις.Τα πλεονεκτηματα εξω ειναι ο κοσμοπολιτικος αερας του να ζεις στο Λονδινο,τρομαρα σου, και οι περισσοτερες θεσεις εργασιας.Επισης μαθαινεις να εργαζεσαι σε ενα διεθνες περιβαλλον.Το εργασιακο περιβαλλον ομως εκει ειναι πολυ πιο πιεστικο απο εδω καιμπιο απαιτητικο απο πλευρας εργοδοτων.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 3

Ευχαριστώ ήμουν συγκεκριμένος για τις χώρες και πόλεις , επίσης ανέφερα πτι και εδώ ανέβηκαν παρά πολύ οι τιμές δεν ξέρω αν έχετε αντίληψη μερικοί και αν τα παρατηρείτε ;; 

• Confused 1

32 λεπτά πριν, nitsa21 είπε

Προφανως εχουν δικαιο αυτοι που λενε οτι με 1600 στην ελλαδα εισαι καλυτερα απο 2500 εξω.Κατα αρχας εξω στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες οι τιμες ειναι παρα πολυ υψηλοτερες.Για βρετανια  ΛΟΝΔΙΝΟ που γνωριζω θα σου πω τα εξης.Ενοικιο 1200  μηνιαια χωρις τις ΔΕΚΟ σε πολυ μετρια περιοχη και επιεικως απαραδεκτο σπιτι,κανεις παρεα με τον μικυ την μινι και ολη την οικογενεια του.Ναυλα 10 ευρω ημερησιως στην καλυτερη και εαν εισαι ζωνη 1 η 2,εκει ομως τα ενοικια ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τις 1200.

Μια μικρη διορθωση, γιατι σε ολη την υπολοιπη χωρα τα νουμερ ειναι πολυ κατω απο αυτα που αναφερεις.

4 ώρες πριν, savageharis είπε

Καλησπέρα σε όλους φέτος τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στο MBA και έχω ζήσει κάποια καλοκαίρια εξωτερικό λόγο συγγενών μου  και έχω καποιες εικόνες και παραστάσεις και ταυτόχρονα μεγαλώνοντας στην Ελλάδα , έχω την εξής απόρια . Μου έτυχε  μια καλή θέση στην Ελλάδα με 1600€ καθαρά , αλλά παράλληλα συζητάω για Μια δουλεια σε μια πολυεθνική που μπορεί να με πάρει για δουλεια και στην Αυστρία (Βιέννη ) ή στο Βέλγιο (Αμβέρσα )ή  Ολλανδία (Ουτρέχτη) γιατί έχει σε πολλές χώρες καταστήματα . Κάθομαι και σκέφτομαι τόσες μέρες βλέποντας τις τιμές στην Ελλάδα να έχουν πάει στα ύψη κυριολεκτικά ( βενζίνη , φυσικό αέριο , ρεύμα , ενοίκια , πιτόγυρα , σουπερμάρκετ , κρεατικά κτλπ κτλπ ,) και δεδομενου ότι θέλω μια ποιότητα ζωής με καλό οδικό δίκτυο καλά σχολεία καλές υποδομές , αναρωτιέμαι αν αξίζει να ζήσω Ελλάδα με όλη αυτή την μιζέρια την αναξιοκρατία και την υποκρισία που κυριαρχεί εδώ στην Ελλάδα ή να κάνω το βήμα για έξω . Να σημειώσω ότι στην πολυεθνική που μίλησα έξω για τη δουλειά , μου ανέφεραν ότι ο πρώτος μου μισθός να ανέρχεται γυρω στα 2500 καθαρά + prim . Θέλω απόψεις από άτομα που έχουν ζήσει σε αυτές της χώρες τους εξωτερικού και γνωρίζουν τι γίνεται . Να αναφέρω ότι ένα στόχος μου είναι να μπορώ να βάζω κάποια λεφτά στην άκρη είτε ζήσω Ελλάδα η εξωτερικό .Τέλος για να είμαι ακριβής η δουλειά στην Ελλάδα θα είναι στον Βόλο . Να σημειώσω ότι είμαι εργένης και γενικά μου αρέσει η ποιοτική ζωή χωρίς σπατάλες αλλά ούτε να είμαι τσιγκούνης και γύφτος , θέλω να έχω ποιότητα ζωής απο τα τρόφιμα που τρώω  μέχρι και το σπίτι που μένω .

Να πας να δεις εξω πως ειναι και να αποφασισεις τελικα που θελεις να ζησεις μετα απο 1,5 - 2 χρονια. Ειναι τεραστιο σχολειο το εξωτερικο, ισως το μεγαλυτερο σχολειο απο ολα. Εχεις το πλεονεκτημα οτι θα εχεις παντα μια θεση ανοιχτη στην Ελλαδα να σε περιμενει στην συγκεκριμενη εταιρια. 

Η μετακινηση στο εξωτερικο με δικαιολογια καποια ψηφια καλυτερα στο εξελ εσοδων-εξοδων ειναι παντοτε λαθος οπτικη.

Εξωτερικο πας κυριως για να ζησεις σε αλλους τοπους, σου αρεσει η οργανωση, η αξιοκρατια, η μεθοδικοτητα, θελεις να δοκιμασεις τις προσωπικες σου αντοχες και τα ορια σου, θελεις να ταξιδεψεις, να γνωρισεις ανθρωπους απο ολον τον κοσμο, να εξασκησεις καποια γλωσσα στην πηγη, να καλλιεργησεις τις εργασιακες σου ικανοτητες, να προχωρησεις στην καριερα σου οσο περισσοτερο μπορεις και γενικα κατι διαφορετικο απο αυτα που σου προσφερει η πατριδα σου και η οικονομια της. Αν εχεις κινητρο κατι απο αυτα, τοτε ναι κανε το βημα, αν το κινητρο σου ειναι μονο το οτι θα αποταμιευεις 500 ευρω το μηνα αντι 300 στην Ελλαδα, τοτε βαδιζεις σε λαθος μονοπατι

• Like 14
  • Thanks 2

Λυπάμαι αλλά μάλλον μερικοί  από εσάς Δεν έχετε δουλέψει εξωτερικό Και δεν έχετε ζήσει εκεί και μιλάτε με γενικότητες και όχι συγκεκριμένα 

• Like 1

1 ώρα πριν, savageharis είπε

Παιδιά σας γράφω 2500+ Prim . Τα prim κυμαίνονται από (200 έως Και 600€ ) επειδή ρώτησα και ξέρω ακριβώς . Μην το παραλείπετε αυτό που σας γράφω. δηλαδή μιλάμε για 2500+200( το ελάχιστο ) , γύρω στα 2700€ καθαρά . 

bonus εννοείς.

1 ώρα πριν, nitsa21 είπε

Προφανως εχουν δικαιο αυτοι που λενε οτι με 1600 στην ελλαδα εισαι καλυτερα απο 2500 εξω.Κατα αρχας εξω στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες οι τιμες ειναι παρα πολυ υψηλοτερες.Για βρετανια που γνωριζω θα σου πω τα εξης.Ενοικιο 1200  μηνιαια χωρις τις ΔΕΚΟ σε πολυ μετρια περιοχη και επιεικως απαραδεκτο σπιτι,κανεις παρεα με τον μικυ την μινι και ολη την οικογενεια του.Ναυλα 10 ευρω ημερησιως στην καλυτερη και εαν εισαι ζωνη 1 η 2,εκει ομως τα ενοικια ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τις 1200.Τροφιμα του στυλ 1 ευρω η μια πιπερια.Φορος υψηλοτερος απο εδω και μαλλιστα κατακρατειται στην πηγη.Ντυσιμο οπως εδω στα φτηνα μαγαζια εαν ομως θελεις καλυτερα ειναι ακριβωτερα απο οτι εδω.Βενζινη περιπου οσο εδω.Εαν κανεις την σουμα οι 2500 δεν σου φτανουν για καλη ζωη απλα για επιβιωση.Εδω με 1600 ζεις σε καλυτερο σπιτι και σε υψηλοτερο βιωτικο επιπεδο σαφως.Η διαφορα ερχεται ενδεχομενως σε καποια χρονια αργοτερα οπου εξω πιθανως να παρεις καποιες αυξησεις.Τα πλεονεκτηματα εξω ειναι ο κοσμοπολιτικος αερας του να ζεις στο Λονδινο,τρομαρα σου, και οι περισσοτερες θεσεις εργασιας.Επισης μαθαινεις να εργαζεσαι σε ενα διεθνες περιβαλλον.Το εργασιακο περιβαλλον ομως εκει ειναι πολυ πιο πιεστικο απο εδω καιμπιο απαιτητικο απο πλευρας εργοδοτων.

Πολλά λάθη για Αγγλία και εκτός θέματος.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, savageharis είπε

Με 2500 σε μία τυπική Ευρωπαϊκή πόλη που δεν είναι πρωτεύουσα και είναι κάτω από την Βαλτική, είσαι καλύτερα από 1600 στην Αθήνα. Όμως, με 1600 σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είσαι πολύ καλύτερα από ότι με 2500 σε μία τυπική Ευρωπαϊκή πόλη  

Όμως, το σημαντικό δεν είναι τα λεφτά. Το σημαντικό είναι οι υποδομές, η λειτουργικότητα του κράτους, το επίπεδο διαβίωσης, η πρόσβαση σε παροχές, η πρόσβαση σε φύση, η σταθερότητα του κράτους και της εργασίας, και (το πιο σημαντικό) οι μελλοντικές προοπτικές.

Επίσης, τα 1600 καθαρά στην Ελλάδα δεν είναι ποτέ τόσα. Καθαρά στην Ελλάδα εννοούνται τα καθαρά κάθε μήνα, τα οποία διαφέρουν από το τελικό ποσό, όταν βγει και η φορολογία του χρόνου. Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, αυτό δεν ισχύει. Δεν καλείσαι να πληρώσεις επιπλέον φόρο στο τέλος του χρόνου.

Μην σκέφτεσαι καθόλου την Ελλάδα, όπου φύγει-φύγει

24 λεπτά πριν, savageharis είπε

Λυπάμαι αλλά μάλλον μερικοί  από εσάς Δεν έχετε δουλέψει εξωτερικό Και δεν έχετε ζήσει εκεί και μιλάτε με γενικότητες και όχι συγκεκριμένα 

Εάν δεν το ήξερες ότι αυτό συμβαίνει στα Ελληνικά forums και δη στο insomnia, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις αρκετά για τις μεθόδους σου. 

Επεξ/σία από DrKo
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1

5 ώρες πριν, vaggos231 είπε

για βελγιο ειδικα μου ακουγονται λιγα.

Από πού κι ως πού 60000 μικτά το χρόνο για πρώτη δουλειά είναι λίγα στο Βέλγιο;

Το περίεργο είναι ότι του δίνουν τα ίδια είτε μιλάμε για Αυστρία, είτε για Ολλανδία, είτε για Βέλγιο, κάθε χώρα έχει τη δική της μισθολογική πολιτική.

Επίσης όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω τα 1500, 2000, 2500 είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα, τόσο στο πόσα θα σου μένουν στην άκρη, όσο και σε γενικό επίπεδο παροχών ή ακόμα και ότι δεν αναφέρεται στο ποσό που θα μπαίνει στην τσέπη σου αυτό καθ'αυτό (πχ στο Βέλγιο μπορεί να υπάρχουν επιδόματα μετακίνησης, φαγητού, εργασίας από το σπίτι, δύο έξτρα μηνιάτικα κτλ πέρα από τον μισθό σου).

6 ώρες πριν, savageharis είπε

Eρωτήσεις: Ποιο είναι το προπτυχιακό σου; ( υπαρχει λογος που σε ρωταω ως προς την εξελιξη του επαγγελματος σου στο Εξωτερικο σε συγκριση με την Ελλαδα)

Δεύτερον Ποιες γλωσσες μιλάς ( σε ρωτάω μηπως προκύψει και κάτι άλλο σε άλλη χώρα ή αν πας στις χώρες που ανέφερες αν ξέρες τη γλώσσα τους)

Με δεδομένα ενοίια, λογαριασμούς, προσωπικά έξοδα, η Ελλάδα με βάση τους μισθούς που δίνει , είναι ακριβή χώρα

2 ώρες πριν, nitsa21 είπε

μπαχαχαχα μερικοι/μερικες ζειτε σε παραλληλη πραγματικότητα. Τεκμηριο του γιατι δεν μπορεις να ρωτας για σοβαρα ζητηματα στο ινσομνια.

32 λεπτά πριν, elenipapserres είπε

Eρωτήσεις: Ποιο είναι το προπτυχιακό σου; ( υπαρχει λογος που σε ρωταω ως προς την εξελιξη του επαγγελματος σου στο Εξωτερικο σε συγκριση με την Ελλαδα)

Δεύτερον Ποιες γλωσσες μιλάς ( σε ρωτάω μηπως προκύψει και κάτι άλλο σε άλλη χώρα ή αν πας στις χώρες που ανέφερες αν ξέρες τη γλώσσα τους)

Με δεδομένα ενοίια, λογαριασμούς, προσωπικά έξοδα, η Ελλάδα με βάση τους μισθούς που δίνει , είναι ακριβή χώρα

Ναι η Ελλάδα με βάση του μίσθους είναι απαράδεκτα ακριβή !! Μιλάω αγγλικά και Γαλλίκα σε επίπεδο B2 και το προπτυχιακό μου είναι στην χρηματοοικονομική !

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...