Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2022

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, eri77 είπε

Αντίθετος.... Το concept αυτό ήταν ανάγκη επειδή το ένα μονοθέσιο δεν μπορεσε να ακολουθήσει άλλο μονοθέσιο. Βλέπουμε ότι τώρα είναι εφικτό. Οπότε για ποιο λόγο θεωρείς ότι είναι αποτυχία?? 

Λάθος, άδικο και άκυρο να συγκρίνεις οδηγούς που έχουν τρέξει σε διαφορετικές εποχές... Αλλά αν θέλεις να το κάνεις... Να πεις ότι ο hamilton είναι στο ίδιο επίπεδο με Schumacher, ε, κατι σού έχει ξεφύγει 

Τι ακριβώς θα βλεπαμε δλδ?? Θυμάσαι κάνα περσινο gp στον οποίο ο hamilton είχε κατώτερο αμάξι από τον verstappen και να πήρε την νίκη?? 

Δεν ειναι αδικο γιατι δεν λεω οτι καποιος ειναι καλυτερος απο καποιον αλλο σε 1v1  αλλα οτι ειναι στο ιδιο επιπεδο . Απο την αλλη ο leclerc οδηγαρα αλλα για εμενα  ο leclerc ειναι πιο πολυ στο επιπεδο lauda-alonso-kimi ολοι οδηγαρες αλλα οχι αυτο που λεω εγω goat level material. Anyway ετσι τους εχω εγω στο μυαλο μου αλλος μπορει να εχει αλλη αποψη και να του βαθμολογει διαφορετικα whatever.

Ναι αν με ρωτας φετος μπορουν να ακολουθουν το ενα μονοθεσιο το αλλο πιο ανετα αλλα ειναι αρκετο και εχει βελτιωθει το αθλημα? Οχι δεν εχει, δεν ειναι επιτυχια απο εκει που δεν μπορουσαν να ακολουθουν ο ενας τον αλλον τωρα απλως να δημιουργουνται drs trains για 70 γυρους. Και περυσι δεν λεω οτι ηταν η καλυτερη χρονια λογω μονοθεσιων αλλα γιατι ετυχε rb και merc να εχουν παρομοια αποδοση μονοθεσιων και δυο οδηγαρες οι οποιοι αγωνιζονταν ροδα με ροδα κατα αλλα περυσι στο midfield βλεπαμε οτι βλεπουμε απο το 14 με το ξεκινημα της hybrid εποχης τιποτα δηλαδη.

Επεξ/σία από george200-13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, george200-13 είπε

Δεν ειναι αδικο γιατι δεν λεω οτι καποιος ειναι καλυτερος απο καποιον αλλο αλλα οτι ειναι στο ιδιο επιπεδο. Απο την αλλη ο leclerc οδηγαρα αλλα για εμενα  ο leclerc ειναι πιο πολυ στο επιπεδο lauda-alonso-kimi ολοι οδηγαρες αλλα οχι αυτο που λεω εγω goat level. Anyway ετσι τους εχω εγω στο μυαλο μου αλλος μπορει να εχει αλλη αποψη και να του βαθμολογει διαφορετικα whatever.

Ναι αν με ρωτας φετος μπορουν να ακολουθουν το ενα μονοθεσιο το αλλο πιο ανετα αλλα ειναι αρκετο και εχει βελτιωθει το αθλημα? Οχι δεν εχει, δεν ειναι επιτυχια απο εκει που δεν μπορουσαν να ακολουθουν ο ενας τον αλλον τωρα απλως να δημιουργουνται drs trains για 70 γυρους. Και περυσι δεν λεω οτι ηταν η καλυτερη χρονια λογω μονοθεσιων αλλα γιατι ετυχε rb και merc να εχουν παρομοια αποδοση μονοθεσιων και δυο οδηγαρες οι οποιοι αγωνιζονταν ροδα με ροδα κατα αλλα περυσι στο midfield βλεπαμε οτι βλεπουμε απο το 14 με το ξεκινημα της hybrid εποχης τιποτα δηλαδη.

Οκ... Κατάλαβα το σκεπτικό σού. Σεβαστό βέβαια παρόλο που σε πολλά δεν συμφωνώ. Εννοείται ότι ο καθένας μας έχει τήν δικιά του αντίληψη.. Μόνο μία ερώτηση. Και το τονίζω, καθόλου ειρωνικό.. Αν ο hamilton είναι goat, o Russell τι είναι?? (πες ότι στο τέλος του σεζόν έχει διπλάσιους βαθμούς από τον hamilton) 

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, eri77 είπε

Οκ... Κατάλαβα το σκεπτικό σού. Σεβαστό βέβαια παρόλο που σε πολλά δεν συμφωνώ. Εννοείται ότι ο καθένας μας έχει τήν δικιά του αντίληψη.. Μόνο μία ερώτηση. Και το τονίζω, καθόλου ειρωνικό.. Αν ο hamilton είναι goat, o Russell τι είναι?? (πες ότι στο τέλος του σεζόν έχει διπλάσιους βαθμούς από τον hamilton) 

Δεν σημαινει οτι αν καποιος  τερματισει κατω απο καποιον αλλο στο πρωταθλημα ειναι χειροτερος. Εγω κρινω απο συμπεριφορα γενικοτερη αποδοση απο ολα τα χρονια που ειναι στην f1 κτλ. Πχ Ο schumacher το 2010-12 που εχασε απο τον rosberg και ham το 16 σημαινει οτι ο rosberg ειναι goat? 

Ps Αν και δεν τον εχω δει ακομα τον rusell σε μονοθεσιο που να ειναι ικανο για πρωταθλητισμο γιατι εκει φαινεται πως αντιδρα ενας οδηγος (με ψυχραιμια/λαθη κτλ) μεχρι τωρα την w13 την παει στο οριο. Οδηγαρα οπως ο leclerc σιγουρα αλλα ειναι για το goat level? Δεν ξερω θα μαθουμε σε μερικα χρονια ελπιζω

21 λεπτά πριν, george200-13 είπε

Δεν σημαινει οτι αν καποιος  τερματισει κατω απο καποιον αλλο στο πρωταθλημα ειναι χειροτερος. Εγω κρινω απο συμπεριφορα γενικοτερη αποδοση απο ολα τα χρονια που ειναι στην f1 κτλ. Πχ Ο schumacher το 2010-12 που εχασε απο τον rosberg και ham το 16 σημαινει οτι ο rosberg ειναι goat? 

Ps Αν και δεν τον εχω δει ακομα τον rusell σε μονοθεσιο που να ειναι ικανο για πρωταθλητισμο γιατι εκει φαινεται πως αντιδρα ενας οδηγος (με ψυχραιμια/λαθη κτλ) μεχρι τωρα την w13 την παει στο οριο. Οδηγαρα οπως ο leclerc σιγουρα αλλα ειναι για το goat level? Δεν ξερω θα μαθουμε σε μερικα χρονια ελπιζω

Ξέρει ο Russell από μπρίκια γι'αυτό πάει καλά σε αντίθεση με τον Χάμιλτον που εδώ και κοντά μια 7ετια είχε το τοπ μονοθέσιο.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι ο Russell δεν έχει τερματίσει κάτω από την πέμπτη θέση όλη την σεζόν μέχρι τωρα.

• Like 1

Russel Sakhir Grand Prix 2020,

χωρις προετοιμασια, χωρις να ξερει το αυτοκινητο, τον πεταξανε μεσα και για πλακα θα επαιρνε πρωτη θεση, αλλα φαινεται ταρακουνηθηκε για τα καλα ολο το συστημα της αυτοκρατοριας και λενε αυτος θα μας ξεφτιλισει το αφηγημα των κατορθωματων του σερ κοτσιδα, και θα λενε οτι και μια μαιμου θα επερνε σερι πρωτθληματα με αυτο το αμαξι, κατσε να του ριξουμε ενα πολυ σπεσιαλ πιτστοπ. 

goat γίδα βραστή

• Like 2
  • Thanks 2

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, sattack είπε

Russel Sakhir Grand Prix 2020,

χωρις προετοιμασια, χωρις να ξερει το αυτοκινητο, τον πεταξανε μεσα και για πλακα θα επαιρνε πρωτη θεση, αλλα φαινεται ταρακουνηθηκε για τα καλα ολο το συστημα της αυτοκρατοριας και λενε αυτος θα μας ξεφτιλισει το αφηγημα των κατορθωματων του σερ κοτσιδα, και θα λενε οτι και μια μαιμου θα επερνε σερι πρωτθληματα με αυτο το αμαξι, κατσε να του ριξουμε ενα πολυ σπεσιαλ πιτστοπ. 

goat γίδα βραστή

Μην μου το θυμίζεις αυτό φίλε, ήταν μια παρωδία. Η Mercedes, οι master των pit stops, δεν κατάφεραν ένα double stacking, και εντελώς τυχαία έχει puncture. 

Ο Russell έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι από τους καλύτερους οδηγούς στο grid και τώρα με το καλό μονοθέσιο (σε σχέση με την Williams) το αποδεικνύει.

• Moderators
17 λεπτά πριν, stolenweapon είπε

Μην μου το θυμίζεις αυτό φίλε, ήταν μια παρωδία. Η Mercedes, οι master των pit stops, δεν κατάφεραν ένα double stacking, και εντελώς τυχαία έχει puncture. 

Ο Russell έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι από τους καλύτερους οδηγούς στο grid και τώρα με το καλό μονοθέσιο (σε σχέση με την Williams) το αποδεικνύει.

Ναι αλλα εχει μουτρα για φουσκους!

1 ώρα πριν, stolenweapon είπε

του εβαλαν λαστιχα του Bottas! 

ΤΟ ελεος...

μεταφραση: ενταξει φιλε, μας εδειξες αυτο που θελαμε να δουμε, η θεση στο μελλον ειναι δικη σου, αλλα εχουμε τον κοτσιδα στη γραμμη και ωρυεται, δεν γινεται να αφησουμε να του μαγαρίσεις τα "κατορθωματα" στα επισημα βιβλια. Οσοι καταλαβαν καταλαβαν, οσοι θυμουνται ας θυμουνται, αλλα η μάζα στην wikipedia θα βλεπει Hamilton 7 πρωταθληματα και θα λεει γουαου, δεν χρειαζεται να βλεπει μες τα μουτρα της οτι μια φορα που αυτος ελλειψε, μπηκε ενας πιτσιρικος και του βαλαμε και μικροτερο νουμερο παπουτσι για να χωρεσει στο cockpit του αλλου και παλι τον εφερε τον πυραυλο πρωτο και ο Bottas παλι 2ος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sattack είπε

ΤΟ ελεος...

μεταφραση: ενταξει φιλε, μας εδειξες αυτο που θελαμε να δουμε, η θεση στο μελλον ειναι δικη σου, αλλα εχουμε τον κοτσιδα στη γραμμη και ωρυεται, δεν γινεται να αφησουμε να του μαγαρίσεις τα "κατορθωματα" στα επισημα βιβλια. Οσοι καταλαβαν καταλαβαν, οσοι θυμουνται ας θυμουνται, αλλα η μάζα στην wikipedia θα βλεπει Hamilton 7 πρωταθληματα και θα λεει γουαου, δεν χρειαζεται να βλεπει μες τα μουτρα της οτι μια φορα που αυτος ελλειψε, μπηκε ενας πιτσιρικος και του βαλαμε και μικροτερο νουμερο παπουτσι για να χωρεσει στο cockpit του αλλου και παλι τον εφερε τον πυραυλο πρωτο και ο Bottas παλι 2ος. 

Φαινεται ποιοι αρχισαν να βλεπουν F1 απο το 2014 και μετα. Δεν ειναι κακο βεβαια, αλλα ειναι τραγικο να λες αμπαλο τον ham. Δεν θα σχολιασω τα υπολοιπα απλα να ξερεις οτι ο χαμιλτον εκανε το ντεμπουτο του το 2007, εκανε πρωταθλητισμο απο day one με teammate δυο φορες παγκοσμιο πρωταθλητη και τελος δεν εχει ολα του τα πρωταθληματα με την merc. Προτεινω να δεις σε επαναληψη σεζον 2007-2009 εχουν φαση.

• Like 2
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, george200-13 είπε

Φαινεται ποιοι αρχισαν να βλεπουν F1 απο το 2014 και μετα. Δεν ειναι κακο βεβαια, αλλα ειναι τραγικο να λες αμπαλο τον ham. Δεν θα σχολιασω τα υπολοιπα απλα να ξερεις οτι ο χαμιλτον εκανε το ντεμπουτο του το 2007, εκανε πρωταθλητισμο απο day one με teammate δυο φορες παγκοσμιο πρωταθλητη και τελος δεν εχει ολα του τα πρωταθληματα με την merc. Προτεινω να δεις σε επαναληψη σεζον 2007-2009 εχουν φαση.

Δεν τον λέω αμπαλο, αντιδραω στο goat γίδα βραστή. Σίγουρα είναι από τους πολύ μεγάλους οδηγους, αλλά όταν κάποιος αρχίζει τα goat επειδη εφτασε τα 7 πρωταθληματα, είναι ιεροσυλία.

Μια χαρα είναι το 2007-2009, κοντραριστηκε με Alonso, Raikkonen, Massa κλπ και έδειξε ότι είναι άξιος αντίπαλος τους. Μια το πήρε ο ένας, μια ο άλλος, μια χαρά. Μετά ήρθε ο πύραυλος και κέρδισε τον Rosberg 2-1 και τον Bottas 4-0.

Αρχίσατε τις γίδες βραστές και λογικό είναι να υπάρχουν οι αντιδράσεις του απολυτως αντίθετου ακρου να τον βγάζουν άχρηστο. Όχι από μένα. Εγώ παραδέχομαι ότι είναι πολύ καλός οδηγος γενικά. Αλλά όχι καν στην 3αδα. (Για μένα η τριαδα είναι Fangio-Senna-Schumacher). Με την τεράστια διαφορά που είχε η Μerc , όποιος και να εμπαίνε εκεί θα έφτανε 4-5-6 πρωταθληματα, ειδικά με τον Bottas 2o. Τι σημαίνει αυτό; θα ήτανε ο Alonso ή ο Raikkonen, ή ο Riciardo ή ο Rosberg ο goat? 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις δικιο συμφωνουμε οτι ειναι απο τους καλυτερους οδηγους. Τωρα αν για εσενα δεν για goat level οκ εχει ο καθενας την αποψη του. Αφηνω απο εξω βεβαια τον εμετικο χαρακτηρα του και το wannabe political correct γιατι αυτο δεν εχει καμμια σχεση με την F1.

Ειχε πυραυλο απο το 14? Φυσικα και ειχε ομως ετσι ειναι η F1 δεν παιρνεις πρωταθημα αν δεν εχεις πυραυλο. Τον μεγαλυτερο ρολο τον εχει το μονοθεσιο. Αυτο ισχυε απο παντα ομως. Αλλες εποχες περισσοτερο αλλες λιγοτερο.

Βεβαια μπορουμε να κανουμε μια διαπιστωση που για εμενα εχει πολυ ενδιαφερον. Εγω πιστευω οτι αν το 2017 και 2018 βαλεις οποιοδήποτε αλλον οδηγο (που να ηταν στο grid τις δυο αυτες χρονιες) στην θεση του εγω πιστευω πως θα ειχε χασει με μεγαλη διαφορα απο vettel και ferrari. Δεν θα το μαθουμε ποτε βεβαια αλλα βαλε με το μυαλο σου  οποιον οδηγο θες απο το grid εκεινης της περιοδου μεσα στη mercκαι σκεψου πως μπορει να πηγαινε αυτο. ( ισως μονο ο max αλλα ηταν rookie τοτε)

7 λεπτά πριν, george200-13 είπε

1)Εχεις δικιο συμφωνουμε οτι ειναι απο τους καλυτερους οδηγους.

2)Αφηνω απο εξω βεβαια τον εμετικο χαρακτηρα του και το wannabe political correct γιατι αυτο δεν εχει καμμια σχεση με την F1.

3)Ειχε πυραυλο απο το 14? Φυσικα και ειχε ομως ετσι ειναι η F1 δεν παιρνεις πρωταθημα αν δεν εχεις πυραυλο. Τον μεγαλυτερο ρολο τον εχει το μονοθεσιο. Αυτο ισχυε απο παντα ομως. Αλλες εποχες περισσοτερο αλλες λιγοτερο.

4)Βεβαια μπορουμε να κανουμε μια διαπιστωση που για εμενα εχει πολυ ενδιαφερον. Εγω πιστευω οτι αν το 2017 και 2018 βαλεις οποιοδήποτε αλλον οδηγο (που να ηταν στο grid τις δυο αυτες χρονιες) στην θεση του εγω πιστευω πως θα ειχε χασει με μεγαλη διαφορα απο vettel και ferrari. Δεν θα το μαθουμε ποτε βεβαια αλλα βαλε με το μυαλο σου  οποιον οδηγο θες απο το grid εκεινης της περιοδου μεσα στη mercκαι σκεψου πως μπορει να πηγαινε αυτο. ( ισως μονο ο max αλλα ηταν rookie τοτε)

1) συμφωνούμε

2)εδω κι αν συμφωνουμε

3)συμφωνουμε, αλλά άλλη τέτοια τεραστια διαφορά πύραυλος ηταν μόνο η Williams το 1992 και γιαυτό ελεγα ότι πολύ καλός και συμπαθης ο Nigel Mansel αλλα δεν θα τον λέγαμε και goat αν τον κραταγανε με το ίδιο μονοθέσιο 7 χρόνια.

4)καλη παρατηρηση γενικά, και γι αυτό και o Vettel έπεσε πολύ στα μάτια όλων για τα λάθη που εκανε και έχασε και τη θέση του ουσιαστικά μετά από το 2018, όμως και η Merc έκανε μεγάλη εξέλιξη και μπορώ να φανταστώ ίσως τον Alonso, ίσως τον Max ειδικά λίγο μεγαλύτερο, ίσως τον Raikkonen ειδικά λίγο μικρότερο. 

Γενικά πάνω κάτω συμφωνούμε. Μόνο goat να μην ακούω γιατί μου κάνει trigger. 

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...