Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας νεος στο forum!!!Ειχα κανει αιτηση να φυγω απο την ADSL που εποιανα με το ζορι 6.50mbps εκανα πακετο 100αρι με το zyxel VMG8623-T50B ολα καλα χωρις προβλημα και το Ping 35-42ms στο Warzone!!!εκανα την μεταφορα γραμμης μου σε μια αλλη διευθηνση στην ιδια περιοχη,το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ουτε FEC ERROR ουτε CRC ERRORS και το PING μου ειναι συνεχως 90-80ms τι ακριβως εχει γινει?ευχαριστω πολυ!!!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@poulinos καλησπερα σου!!θα ηθελα την βοηθεια σου αν και εσυ θελεις φυσηκα να με βοηθησεις!!!Επεισης εχω 4 μπριζες στο σπιτι της ανοιξα ολες και μεσα εχουν 2 κοκκινα και 2 μπλε καλωδια σε ολες της μπριζες!!!αν θελω να της νεκρωσω ολες εκτος μια γραμμη απλα της βαζω μονοτικη ταινια???επεισης στην δικια μου μπριζα {δωματιου} μπορω να συνδεσω τα 2 κοκκινα μαζι και τα 2μπλε μαζι???αλλαζει κατι?ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
20 minutes ago, panakos_thess said:

@poulinos καλησπερα σου!!θα ηθελα την βοηθεια σου αν και εσυ θελεις φυσηκα να με βοηθησεις!!!Επεισης εχω 4 μπριζες στο σπιτι της ανοιξα ολες και μεσα εχουν 2 κοκκινα και 2 μπλε καλωδια σε ολες της μπριζες!!!αν θελω να της νεκρωσω ολες εκτος μια γραμμη απλα της βαζω μονοτικη ταινια???επεισης στην δικια μου μπριζα {δωματιου} μπορω να συνδεσω τα 2 κοκκινα μαζι και τα 2μπλε μαζι???αλλαζει κατι?ευχαριστω πολυ

με το να της νεκρωσεις με αυτον τον τροπο δεν σημαινει οτι δεν θα εχεις bridge taps οποτε παλι κανεις μια τρυπα στο νερο.

β.το να ενωσεις τα δυο μπλε και τα 2 κοκκινα μαζι απλα θα κανεις βραχυκυκλωμα και δεν θα παιζει τιποτα.

γ.για να δεις που πηγαινει τι πρεπει να ανοιξεις ολα τα πριζακια να αφησεις στον αερα ολα τα καλωδια και μετα να δεις σε ποια πριζα ερχεται το καλωδιο απο τον κατανεμητη/box. στην συνεχεια πρεπει να βρεις που πηγαινει το καθε ζευγαρι. αν για καποιο λογο σε ολα τα πριζακια σου ενω εχεις αφησει ολα τα καλωδια στον αερα, συγχρονιζεις τοτε σημαινει οτι καποιος εχει κανει παραλληλη συνδεση στα κουτια  οποτε ζοριζει το πραγμα. γενικως θελει ψαξιμο που ναι μεν δεν ειναι δυσκολο για καποιον που ξερει τι κανει αλλα ειναι δυσκολο για καποιον που δεν ξερει πως να τα τσεκαρει.υπαρχουν καποιοι απλοι τροποι αλλα πρεπει να πιανουν λιγακι τα χεριια σου ωστε να δεις που πηγαινει τι, ωστε μετα να φτιαξεις την βελτιστη καλωδιωση.

On 12/12/2021 at 20:59, panakos_thess said:

Καλησπερα σας νεος στο forum!!!Ειχα κανει αιτηση να φυγω απο την ADSL που εποιανα με το ζορι 6.50mbps εκανα πακετο 100αρι με το zyxel VMG8623-T50B ολα καλα χωρις προβλημα και το Ping 35-42ms στο Warzone!!!εκανα την μεταφορα γραμμης μου σε μια αλλη διευθηνση στην ιδια περιοχη,το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ουτε FEC ERROR ουτε CRC ERRORS και το PING μου ειναι συνεχως 90-80ms τι ακριβως εχει γινει?ευχαριστω πολυ!!!

μπορει πριν να ησουν fast και τωρα interleave αν και παλι ειναι μεγαλη η διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, poulinos είπε

με το να της νεκρωσεις με αυτον τον τροπο δεν σημαινει οτι δεν θα εχεις bridge taps οποτε παλι κανεις μια τρυπα στο νερο.

β.το να ενωσεις τα δυο μπλε και τα 2 κοκκινα μαζι απλα θα κανεις βραχυκυκλωμα και δεν θα παιζει τιποτα.

γ.για να δεις που πηγαινει τι πρεπει να ανοιξεις ολα τα πριζακια να αφησεις στον αερα ολα τα καλωδια και μετα να δεις σε ποια πριζα ερχεται το καλωδιο απο τον κατανεμητη/box. στην συνεχεια πρεπει να βρεις που πηγαινει το καθε ζευγαρι. αν για καποιο λογο σε ολα τα πριζακια σου ενω εχεις αφησει ολα τα καλωδια στον αερα, συγχρονιζεις τοτε σημαινει οτι καποιος εχει κανει παραλληλη συνδεση στα κουτια  οποτε ζοριζει το πραγμα. γενικως θελει ψαξιμο που ναι μεν δεν ειναι δυσκολο για καποιον που ξερει τι κανει αλλα ειναι δυσκολο για καποιον που δεν ξερει πως να τα τσεκαρει.υπαρχουν καποιοι απλοι τροποι αλλα πρεπει να πιανουν λιγακι τα χεριια σου ωστε να δεις που πηγαινει τι, ωστε μετα να φτιαξεις την βελτιστη καλωδιωση.

μπορει πριν να ησουν fast και τωρα interleave αν και παλι ειναι μεγαλη η διαφορα.

Καταρχας σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου,Ναι ποιανουν τα χερια μου αυτο που εκανα σε ολες της μπριζες ειναι της εβαλα μονοτικη ταινια εκτος του δωματιου δοκιμασα σε ολες της μπριζες το ρουτερ παντου ποιανω το μεγιστο,το προβλημα ειναι χρειαζομαι καθολου τα 2 κοκκινα και 2 μπλε???ολα τα καλωδια ειναι στον αερα εκτος του δωματιου που εχω βαλει τα 2 μπλε μαζι και 2 κοκκινα μαζι!!! Επεισης αν σε ολες της μπριζες απλα συνδεσω μαζι τα 2 κοκκινα μαζι και τα 2 μπλε ολα μαζι θα γινει κατι?καλητερα να τα εχω στον αερα ολα? δεν χρησημευω αλλη μπριζα μονο του δωματιου @poulinos

Επεξ/σία από panakos_thess
Δημοσ.
9 hours ago, panakos_thess said:

Καταρχας σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου,Ναι ποιανουν τα χερια μου αυτο που εκανα σε ολες της μπριζες ειναι της εβαλα μονοτικη ταινια εκτος του δωματιου δοκιμασα σε ολες της μπριζες το ρουτερ παντου ποιανω το μεγιστο,το προβλημα ειναι χρειαζομαι καθολου τα 2 κοκκινα και 2 μπλε???ολα τα καλωδια ειναι στον αερα εκτος του δωματιου που εχω βαλει τα 2 μπλε μαζι και 2 κοκκινα μαζι!!! Επεισης αν σε ολες της μπριζες απλα συνδεσω μαζι τα 2 κοκκινα μαζι και τα 2 μπλε ολα μαζι θα γινει κατι?καλητερα να τα εχω στον αερα ολα? δεν χρησημευω αλλη μπριζα μονο του δωματιου @poulinos

θα το πω με τα πιο απλα λογια για να μην μπερδευτουμε.εφοσον χρησιμοποιεις την πριζα του δωματιου μονο το ιδανικο θα ειναι να κανεις το παρακατω.

σκεψου λοιπον το παρακατω που γραφω για να κανεις εικονα τι εννοω. ερχεται ενα κοκκινο και ενα μπλε καλωδιο απο κατω απο τον κατανεμητη του οτε ή απο την χωνευτη. αν ερχονται δυο το ενα ειναι αναπληρωματικο. οποτε εσυ αυτο το ενα ζευγαρι καλωδια (κοκκινο μπλε) πρεπει νο ενωσεις με το ζευγαρι που παει στο δωματιο σου. η ενωση θα γινει στο κεντρικο πριζακι σιγουρα και μετα μπορει να χρειαστει και σε αλλο αναλογως αν πηγαινει στο δωματιο σου απευθειας ή αν παει πρωτα σε αλλο δωματιο.σκεψου οτι αυτο το καλωδιο δεν θα πρεπει να παραληλιζεται πουθενα.δεν θα πρεπει να συνδεεται σε κανενα πριζακι. περα απο τις ενωσεις που θα εχεις κανει εσυ θα πρεπει να πηγαινει ατοφιο μεχρι το πριζακι σου. οπου το ενωσεις εννοειται το μονωνεις για να μην ακουμπησουν μεταξυ τους.οταν το εχεις ενωσει και εχει φτασει στο δωματιο για να δεις αν το εχεις κανει σωστα σκεψου οτι αμα επαιρνα το αρχικο ζευγαρι καλωδιων στα χερια μου και προχωρουσα θα πρεπε να φτασω στο δωματιο σου χωρις να συναντησω αλλο ζευγαρι.θα πρεπει να συναντησω μονο τις ενωσεις που εχεις κανει για να συνεχισεις απο το ενα πριζακι στο αλλο.να το πω ακομα πιο χαζα.αμα κολουσες τα καλωδια θα πρεπε να φτασεις μεχρι το δωματιο σου σαν ενα ενιαιο καλωδιο ( ενα κοκκινο και ενα μπλε). σαν να σου ειχα δωσει μια επακταση ρευματος και σου ελεγα πηγαινε απο το σαλονι στο δωματιο κατευθειαν.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

θα το πω με τα πιο απλα λογια για να μην μπερδευτουμε.εφοσον χρησιμοποιεις την πριζα του δωματιου μονο το ιδανικο θα ειναι να κανεις το παρακατω.

σκεψου λοιπον το παρακατω που γραφω για να κανεις εικονα τι εννοω. ερχεται ενα κοκκινο και ενα μπλε καλωδιο απο κατω απο τον κατανεμητη του οτε ή απο την χωνευτη. αν ερχονται δυο το ενα ειναι αναπληρωματικο. οποτε εσυ αυτο το ενα ζευγαρι καλωδια (κοκκινο μπλε) πρεπει νο ενωσεις με το ζευγαρι που παει στο δωματιο σου. η ενωση θα γινει στο κεντρικο πριζακι σιγουρα και μετα μπορει να χρειαστει και σε αλλο αναλογως αν πηγαινει στο δωματιο σου απευθειας ή αν παει πρωτα σε αλλο δωματιο.σκεψου οτι αυτο το καλωδιο δεν θα πρεπει να παραληλιζεται πουθενα.δεν θα πρεπει να συνδεεται σε κανενα πριζακι. περα απο τις ενωσεις που θα εχεις κανει εσυ θα πρεπει να πηγαινει ατοφιο μεχρι το πριζακι σου. οπου το ενωσεις εννοειται το μονωνεις για να μην ακουμπησουν μεταξυ τους.οταν το εχεις ενωσει και εχει φτασει στο δωματιο για να δεις αν το εχεις κανει σωστα σκεψου οτι αμα επαιρνα το αρχικο ζευγαρι καλωδιων στα χερια μου και προχωρουσα θα πρεπε να φτασω στο δωματιο σου χωρις να συναντησω αλλο ζευγαρι.θα πρεπει να συναντησω μονο τις ενωσεις που εχεις κανει για να συνεχισεις απο το ενα πριζακι στο αλλο.να το πω ακομα πιο χαζα.αμα κολουσες τα καλωδια θα πρεπε να φτασεις μεχρι το δωματιο σου σαν ενα ενιαιο καλωδιο ( ενα κοκκινο και ενα μπλε). σαν να σου ειχα δωσει μια επακταση ρευματος και σου ελεγα πηγαινε απο το σαλονι στο δωματιο κατευθειαν.

Αυτο που εκανα επειδη δεν χρησημευω τιποτα απολυτητως πουθενα μονο δωματιο εχει τα εξης ολα τα καλωδια απο της 3 μπριζες της εχω μονοση δηλαδη ειναι ολα στον αερα και στο δωματιο κουμπωσα ενα κοκκινο και ενα μπλε και εχω αυτα τα στατιστικα 

xDSLFwVersion:      FwVer:5.12.23.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
       Line State:      Up
       Modulation:      ITU G.993.5(G.Vectoring),G.998.
       Annex Mode:      ANNEX_B
=============================================================================

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 110092 kbps
near-end fast channel bit rate: 0 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 10999 kbps

near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 46
near-end CRC error fast: 0
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :12 min, 21 secs
DSL activetime :2 min, 6 secs

Downstream:
relative capacity occupation: 100% 
noise margin downstream: 23.5 dB
output power upstream: 1.2 dbm
attenuation downstream: 3.6 dB

Upstream:
noise margin upstream: 31.2 dB
output power downstream: 11.5 dbm
attenuation upstream: 0.0 dB

Bit table:
carrier load: number of bits per tone
tone   0- 31: 00 00 00 00 01 22 22 22 22 22 22 22 11 00 00 00 
tone  32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 11 11 12 22 22 22 33 33 
tone  64- 95: 44 44 44 44 44 44 45 44 44 44 45 44 44 44 44 44 
tone  96-127: 44 44 54 44 44 44 44 44 44 44 44 44 43 44 44 44 
tone 128-159: 44 44 34 33 32 33 32 34 33 43 33 33 33 33 33 33 
tone 160-191: 33 33 33 33 22 23 32 33 22 33 22 22 22 22 22 22 
tone 192-223: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 21 22 22 22 
tone 224-255: 22 11 11 11 12 11 21 11 21 21 11 11 11 11 11 11 

@poulinos

Δημοσ.
Just now, panakos_thess said:

Αυτο που εκανα επειδη δεν χρησημευω τιποτα απολυτητως πουθενα μονο δωματιο εχει τα εξης ολα τα καλωδια απο της 3 μπριζες της εχω μονοση δηλαδη ειναι ολα στον αερα και στο δωματιο κουμπωσα ενα κοκκινο και ενα μπλε και εχω αυτα τα στατιστικα 

xDSLFwVersion:      FwVer:5.12.23.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
       Line State:      Up
       Modulation:      ITU G.993.5(G.Vectoring),G.998.
       Annex Mode:      ANNEX_B
=============================================================================

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 110092 kbps
near-end fast channel bit rate: 0 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 10999 kbps

near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 46
near-end CRC error fast: 0
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :12 min, 21 secs
DSL activetime :2 min, 6 secs

Downstream:
noise margin downstream: 23.5 dB
output power upstream: 1.2 dbm
attenuation downstream: 3.6 dB

Upstream:
noise margin upstream: 31.2 dB
output power downstream: 11.5 dbm
attenuation upstream: 0.0 dB

Bit table:
carrier load: number of bits per tone
tone   0- 31: 00 00 00 00 01 22 22 22 22 22 22 22 11 00 00 00 
tone  32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 11 11 12 22 22 22 33 33 
tone  64- 95: 44 44 44 44 44 44 45 44 44 44 45 44 44 44 44 44 
tone  96-127: 44 44 54 44 44 44 44 44 44 44 44 44 43 44 44 44 
tone 128-159: 44 44 34 33 32 33 32 34 33 43 33 33 33 33 33 33 
tone 160-191: 33 33 33 33 22 23 32 33 22 33 22 22 22 22 22 22 
tone 192-223: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 21 22 22 22 
tone 224-255: 22 11 11 11 12 11 21 11 21 21 11 11 11 11 11 11 

@poulinos

Λογικα πρεπει να εισαι μια χαρα.αν η καλωδιωση σου ειναι σωστη τοτε οπου αλλου συνδεσεις το ρουτερ εκτος απο την πριζα που το εχεις τωρα και την κεντρικη ΔΕΝ ΔΕΝ θα πρεπει να παιξει.δηλαδη θα ειναι νεκρες. αν παιζει και καποια αλλη τοτε ή καπου εχεις αφησει παραλληλο ή υπαρχει παραλληλο πισω απο τον τοιχο.

Δημοσ.

Ναι ειναι μια χαρα η συνδεση τα αλλα κοκκινα και μπλε με δινουν 75mbps απο την 100 που εχω τωρα κλειδωνω 110 οπως λεει!!!

μαλλον υπαρχει κατι παραλιγο επειδη ολες η μπριζες ειναι στον αερα και στην δικια μου εχω κανωνικα συνδεση!!!

επεισης το SRA Bitswap enable???το PhyR US/DS : πρεπει να ειναι το G.INP αν το κλεισω παει το Ping πολυ ψηλα @poulinos

Δημοσ.
2 minutes ago, panakos_thess said:

Ναι ειναι μια χαρα η συνδεση τα αλλα κοκκινα και μπλε με δινουν 75mbps απο την 100 που εχω τωρα κλειδωνω 110 οπως λεει!!!

μαλλον υπαρχει κατι παραλιγο επειδη ολες η μπριζες ειναι στον αερα και στην δικια μου εχω κανωνικα συνδεση!!!

επεισης το SRA Bitswap enable???το PhyR US/DS : πρεπει να ειναι το G.INP αν το κλεισω παει το Ping πολυ ψηλα @poulinos

κανονικα τα αλλα δεν θα πρεπε να σου δινουν τιποτα εκτος αν ειναι τα ενδιαμεσα ζευγαρια μεχρι την δικη σου πριζα. αν μου λες οτι ολα ειναι στον αερα και εσυ εχεις υπηρεσια τοτε εχει γινει ενωση πισω απο τον τοιχο και απλα σου δινει παραλληλα.ναι μεν παιζεις max αλλα θεωρητικα δεν εχεις την βελτιστη καλωδιωση. συνηθως φαινεται σε μερικα σπιτια οτι οι ενωσεις ειναι πισω απο τον τοιχο διοτι βλεπεις μονο ενα ζευγαρι ανα πριζακι.εκτος αν στα φερνουν οα καπου κεντρικα πχ μεσα στο συναγερμο ή καπου σε καποιο κουμπι. το sra αστο οπως ειναι απο default.μπορεις βεβαια να παιξεις με τις ρυθμισεις.δεν χανεις κατι. συνηθως τα αφηνεις ολα defaults.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γινει αυτο τι πρεπει να κανω???να μπω μεσα στον τοιχο?χαχα ολα ειναι μεσα στον τοιχο ναι ειναι ολα στον αερα καλητερα να τα εχω στον αερα παρα συνδεδεμενα κοκκινο με κοκκινο και μπλε με μπλε? @poulinos

Επεξ/σία από panakos_thess
Δημοσ.
20 minutes ago, panakos_thess said:

Για να γινει αυτο τι πρεπει να κανω???να μπω μεσα στον τοιχο?χαχα ολα ειναι μεσα στον τοιχο ναι ειναι ολα στον αερα καλητερα να τα εχω στον αερα παρα συνδεδεμενα κοκκινο με κοκκινο και μπλε με μπλε? @poulinos

πρεπει να ανοιχτουν τα κουτακια στον τοιχο.δυστυχως απο σπιτι σε σπιτι υπαρχουν πολλες αλλαγες οποτε δεν μπορω να σου πω τιποτα με σιγουρια.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

πρεπει να ανοιχτουν τα κουτακια στον τοιχο.δυστυχως απο σπιτι σε σπιτι υπαρχουν πολλες αλλαγες οποτε δεν μπορω να σου πω τιποτα με σιγουρια.

ευχαριστω πολυ οταν εννοεις κουτακια???μπορεις να με διξεις φωτογραφια?

Δημοσ.
2 minutes ago, panakos_thess said:

ευχαριστω πολυ οταν εννοεις κουτακια???μπορεις να με διξεις φωτογραφια?

τα ηλεκτρολογικα κουτακια που ειναι πιο πανω απο τις πριζες.στον τοιχο.πιο πανω απο καθε πριζα τηλεφωνου και ρευματος υπαρχει ενα κουτακι πλαστικο που συνηθως το βαφουν και δεν πολυφαινεται.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

τα ηλεκτρολογικα κουτακια που ειναι πιο πανω απο τις πριζες.στον τοιχο.πιο πανω απο καθε πριζα τηλεφωνου και ρευματος υπαρχει ενα κουτακι πλαστικο που συνηθως το βαφουν και δεν πολυφαινεται.

ενα στρογγυλλο???αν το ανοιξω δεν εχει και ρευμα απο μπριζες κανωνικες?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

ενα στρογγυλλο???αν το ανοιξω δεν εχει και ρευμα απο μπριζες κανωνικες?

Μεσα στο στρογυλλο η τετραγωνο κουτακι αυτο μπορει να κρυβετε καλωδιο ρευματος τηλεφωνου κεραιας εσυ πρεπει να ανοιξεις αυτο ακριβως που ειναι πανω απο την πριζα του τηλ συνιστω παντα με κατεβασμενο το ρευμα γιατι λιγο να ειναι η πρωτη φορα που ανοιγεις τετοιο λιγο να πεσεις στου ρευματος που μπορει να περναει κει διπλα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...