dieksodo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 6 hours ago, jimarass26 said: Σε κάθε νέο τομέα απασχόλησης, χρειάζονται κανόνες. Η online απασχόληση θα είναι βασικό κομμάτι δραστηριότητας στο μέλλον, άρα πρέπει να ρυθμιστεί κάπως.. Ο ελάχιστον μισθός περιλαμβάνει και τον κόπο που κάνεις για να βρεις πελάτη, αν και το λογικό είναι να πληρώνεσαι με το κομμάτι και όχι έτσι αέρα. Είπαμε, ευέλικτη απασχόληση είναι. Η άδεια προφανώς αναφέρεται σε εταιρείες που απασχολούν έμμισθα online άτομα. Χωρίς ασφάλιση δεν έχεις υγεία και σύνταξη. Μην ανακαλύπτουμε τον τροχό. Όταν θες να πάρεις μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα πρέπει να παράγεις πράγματα που ο άλλος δεν παράγει. Δεν θα ανταγωνιστείς με τίποτα πιο οικονομικές χώρες σε προιόντα ή υπηρεσίες χαμηλής παραγωγικής ικανότητας. Ανταγωνιστικός θα γίνεις πουλώντας πιο καλά προιόντα, όχι τα ίδια φθηνότερα. Εθνικό δίκαιο είναι η κορωνίδα κάθε κράτους. Ο Σωκράτης που έφτιαξε το δυτικό Mindset, ΕΝΑ μήνυμα άφησε..... Εξαρτάται πως δουλεύει η εταιρεία. Είσαι freelancer? Ανοίγεις κωδικό και κόβεις τα τιμολόγιά σου. Εϊσαι εταιρεία? Κανονικά όπως στο γραφείο ή όπως ένας συνεργάτης...Που μπερδεύεσαι? Στις ΗΠΑ όντως πως το κάνουν? Πιάνω εγώ πχ 10 άτομα και δουλεύουμε χωρίς άνοιγμα επιχείρησης ή τιμολόγια ή ασφάλεια? Γιαστί νομίζω εκεί ακόμα και την τσίχλα που αγοράζεις στη βάζει τεκμήριο (Σωστά μεν)....... τους κανονες τους βαζεις εσυ δεν χρειαζεσαι την ΕΕ. αν τους βαζει η εε ειναι εμποδιο για να βρεις πελατες το θεμα ειναι ποιος τον πληρωνει. η πλατφορμα προφανως δεν μπορει με ασφαλιση πολλες φορες δεν βγαινεις αυτο ειναι δικη σου αποφαση. καποιος μπορει να παρεχει παρουσιασεις powerpoint ή websites ακριβες αλλα καλες καποιος μπορει να προτιμα κατι φτηνο και ανταγωνιστικο τον δευτερο η ΕΕ του απαγορευει να εργαστει
kata_tixi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, dieksodo είπε τους κανονες τους βαζεις εσυ δεν χρειαζεσαι την ΕΕ. αν τους βαζει η εε ειναι εμποδιο για να βρεις πελατες το θεμα ειναι ποιος τον πληρωνει. η πλατφορμα προφανως δεν μπορει με ασφαλιση πολλες φορες δεν βγαινεις αυτο ειναι δικη σου αποφαση. καποιος μπορει να παρεχει παρουσιασεις powerpoint ή websites ακριβες αλλα καλες καποιος μπορει να προτιμα κατι φτηνο και ανταγωνιστικο τον δευτερο η ΕΕ του απαγορευει να εργαστει δεν το πιανω αυτο με του απαγορευει να εργαστει. αρα προτιμάμε να δουλευουμε οσο πιο φθηνα γινεται χωρις ασφαλιση για να να ειμαστε ανταγωνιστικοι εναντι των πακιστανων,ινδων,κινεζων και παει λεγοτας και προσπαθουμε να φτασουμε αυτους ή κοιταμε πως και καλυτερα με ασφαλιση και συνθηκες και μισθους και ταυτοχρονα να βρεθει τροπος ωστε ο κυκλος εργασιων να μενει εντος ε.ε. ; γιατι με το σκεπτικο το δικο σου θα πρεπει να μας δινουν 1 δολαριο την μερα να δουλευουμε και 12ωρο για να ειμαστε ανταγωνιστικοι με αυτα τα κρατη. δεν ειρωνευομαι συζητηση κανουμε. ελπιζω να πιανεις το point μ,
playfsx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 18 ώρες πριν, dieksodo είπε απο που και ως που ειναι εργασιακο δικαιωμα ο μισθος? εχω δουλεψει σε τετοιες πλατφορμες (upwork) και το δυσκολοτερο ειναι να βρεις πελατη οχι να δουλεψεις δεν καταλαβαινω λοιπον αν δεν εχεις δουλεψει πως ακριβως θα πληρωθεις ελαχιστο μισθο? επισης τι παει να πει αδειες μεταποδοχων? θα πεις σε αυτον που θελει μεταφραση πληρωσε και θα στο φτιαξω τον αλλο μηνα? επισης τι παει να πει εργασιακα δικαιωματα ασφαλιση και λοιπες καλυψεις. δηλαδη θα πρεπει να αμοιφθω τα μισα απο οσα (ελαχιστα) βγαζω για να πληρωνω ικα? πατε καλα? αυτη η ΕΕ αντι να προσπαθει να γινει ανταγωνιστικη σε σχεση με ινδια/κινα προσπαθει να αποκλεισει καθε δυνατοτητα που εχει απομεινει για να βρει κανεις απασχοληση σε αυτη την ηπειρο ελεος πραγματικα με αυτη την ουτοπικη μπουρδα περι "εθνικου δικαιου". δηλαδη επειδη ψηφισα την μπουρδα και την εκανα νομο σταματα να ειναι μπουρδα ερωτησις. εαν η μπουρδα ψηφιστει και γινει νομος και ξερωγω υποχρεουμαι να χρεωνω εξτρα Χ για ικα ή υποχρεουται η πλατφορμα να πληρωσει εξτρα Χ σε μενα πως ακριβως θα κερδισω εγω εαν ο πακιστανος μαλαισιανος χρηστης της πλατφορμας ειναι κατα Χ φτηνοτερος? εκτος και αν σπασεις την πλατφορμα σε ελληνικη / πακιστανικη / μαλαισιανη οποτε εκει κλαψτα χαραλαμπε το upwork.gr θα ειναι ghostown δεν ξέρω γιατί θέλεις να ανταγωνιστής χώρες με το 1/4 του κόστος ζωής σαν εργαζόμενος στην τιμή.
dieksodo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 41 minutes ago, playfsx said: δεν ξέρω γιατί θέλεις να ανταγωνιστής χώρες με το 1/4 του κόστος ζωής σαν εργαζόμενος στην τιμή. εσυ αν εχεις λυσει το οικον9ομικο σου προβλημα μην τον ανταγωνιστεις. εγω που δεν εχω αλλη λυση... 3 hours ago, kata_tixi said: δεν το πιανω αυτο με του απαγορευει να εργαστει. αρα προτιμάμε να δουλευουμε οσο πιο φθηνα γινεται χωρις ασφαλιση για να να ειμαστε ανταγωνιστικοι εναντι των πακιστανων,ινδων,κινεζων και παει λεγοτας και προσπαθουμε να φτασουμε αυτους ή κοιταμε πως και καλυτερα με ασφαλιση και συνθηκες και μισθους και ταυτοχρονα να βρεθει τροπος ωστε ο κυκλος εργασιων να μενει εντος ε.ε. ; γιατι με το σκεπτικο το δικο σου θα πρεπει να μας δινουν 1 δολαριο την μερα να δουλευουμε και 12ωρο για να ειμαστε ανταγωνιστικοι με αυτα τα κρατη. δεν ειρωνευομαι συζητηση κανουμε. ελπιζω να πιανεις το point μ, στις πλατφορμες αυτες εσυ θετεις το $/h rate σου. εσυ θες να στο θετει η ΕΕ. ευχαριστω δε θα παρω εγω θελω να κανω κουμαντο στον εαυτο μου 1
DrFreeman Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 On 12/12/2021 at 22:57, WolvesInTheThroneRoom said: Σταματηστε αυτη την καραμελα πια δεν βαρεθηκατε; Για καθε μεγαλογιατρο που τσεπωνει φακελακι, υπαρχουν 50 νοσηλευτες που δουλευουν 12ωρα γιατι μισθους πεινας γιατι δεν υπαρχει προσωπικο. Για καθε μεγαλοδιευθυντη εφοριας που παιζει πασιετζα, υπαρχουν 20 υπαλληλοι, που κανουν την δουλεια 40 υπαλληλων και εχουν τον καθε ηλιθιο να τους βριζει καθε μερα λες και τον εξτρα φορο τον εβαλαν αυτοι. Ελεος δηλαδη Όπως καταλαβαίνεις μου άρεσε το τζέρτζελο που δημιουργήθηκε από την αντίδραση σου και δεν έσπευσα να δηλώσω ότι ήταν σαρκασμός, για να μην το χαλάσω 😂 Το "αστείο" είναι πως είμαι κι εγώ ΔΥ, όμως έχω συνηθίσει σε τέτοιο βαθμό τα ξεσπάσματα οργής κατά των ΔΥ που πλέον το διασκεδάζω. Με τις υγείες σας!
kata_tixi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dieksodo είπε εσυ αν εχεις λυσει το οικον9ομικο σου προβλημα μην τον ανταγωνιστεις. εγω που δεν εχω αλλη λυση... στις πλατφορμες αυτες εσυ θετεις το $/h rate σου. εσυ θες να στο θετει η ΕΕ. ευχαριστω δε θα παρω εγω θελω να κανω κουμαντο στον εαυτο μου μα δεν σου θετει το ανώτατο αλλα το κατώτατο. αρα εσυ αντιστοιχα λες οτι οπως ειχε γινει με το e-food που σου ελεγε αμα θες δουλευε και 20ωρες την μερα για να βγαλεις πιο πολλα λεφτα (Ασχετα που στο 8ωρο αν το επιλεγεις δεν θα εβγαζες τπτ ή θα ετρεχες σαν τρελος στο δρομο με αποτελεσμα να σκοτωθείς και μαντεψε η εταιρια 0 ευθυνη γιατι ειναι ελευθερος επαγγελματίας ο ντιλιβερας γελανε και οι πετρες.) επισης δεν θα ανταγωνιστης τις χωρες με το 1/4 του κοστους ζωης και το 1/10 του μισθου σου με αυτον τον τροπο. γιατι οσο φθηνος και να γινεις παντα θα υπαρχει καποιο κρατος που θα ειναι πιο φθηνη η εργασια εκει απο οτι εδω. οποτε δεν ειναι το προβλημα σου αυτο που λεει η ε.ε. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2021 από kata_tixi
dieksodo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 On 14/12/2021 at 01:53, kata_tixi said: μα δεν σου θετει το ανώτατο αλλα το κατώτατο. αρα εσυ αντιστοιχα λες οτι οπως ειχε γινει με το e-food που σου ελεγε αμα θες δουλευε και 20ωρες την μερα για να βγαλεις πιο πολλα λεφτα (Ασχετα που στο 8ωρο αν το επιλεγεις δεν θα εβγαζες τπτ ή θα ετρεχες σαν τρελος στο δρομο με αποτελεσμα να σκοτωθείς και μαντεψε η εταιρια 0 ευθυνη γιατι ειναι ελευθερος επαγγελματίας ο ντιλιβερας γελανε και οι πετρες.) επισης δεν θα ανταγωνιστης τις χωρες με το 1/4 του κοστους ζωης και το 1/10 του μισθου σου με αυτον τον τροπο. γιατι οσο φθηνος και να γινεις παντα θα υπαρχει καποιο κρατος που θα ειναι πιο φθηνη η εργασια εκει απο οτι εδω. οποτε δεν ειναι το προβλημα σου αυτο που λεει η ε.ε. φυσικα και ειναι προβλημα γιατι δεν αποφασιζω εγω την ανταγωνιστικοτητα μου αλλα η ΕΕ. αν μππορουσε η εε να μου διασφαλισει το κατωτατο τοτε γιατι να μην βαλει 3000 ευρω το μηνα ελαχιστο κατωτατο?
kata_tixi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, dieksodo είπε φυσικα και ειναι προβλημα γιατι δεν αποφασιζω εγω την ανταγωνιστικοτητα μου αλλα η ΕΕ. αν μππορουσε η εε να μου διασφαλισει το κατωτατο τοτε γιατι να μην βαλει 3000 ευρω το μηνα ελαχιστο κατωτατο? την ανταγωνιστικοτητα σου την καθοριζει η παγκοσμια οικονομία. οτι και να κανει η ευρωπαικη ενωση παντα θα εισαι πιο ακριβός σαν υπάλληλος-υπηρεσία απο τις χωρες που αναφέραμε. οποτε ή θα προσφερεις καλυτερες υπηρεσίες ή θα προσφερεις υπηρεσιες που δεν μπορουν να τις κανουν αλλοι. απο εκει και περα και 0 φορο να σου βαλει και 0 ασφαλεια και ολα 0 παντα θα εισαι πιο ακριβος απο τον κινεζο κτλ κτλ . το οτι σου καθοριζει ενα πλαισιο που ισως κανει την δουλεια σου πιο ανθρώπινη δεν ειναι αυτο που θα σε κανει λιγοτερο ανταγωνιστικο.
dieksodo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 5 hours ago, kata_tixi said: την ανταγωνιστικοτητα σου την καθοριζει η παγκοσμια οικονομία. οτι και να κανει η ευρωπαικη ενωση παντα θα εισαι πιο ακριβός σαν υπάλληλος-υπηρεσία απο τις χωρες που αναφέραμε. οποτε ή θα προσφερεις καλυτερες υπηρεσίες ή θα προσφερεις υπηρεσιες που δεν μπορουν να τις κανουν αλλοι. απο εκει και περα και 0 φορο να σου βαλει και 0 ασφαλεια και ολα 0 παντα θα εισαι πιο ακριβος απο τον κινεζο κτλ κτλ . το οτι σου καθοριζει ενα πλαισιο που ισως κανει την δουλεια σου πιο ανθρώπινη δεν ειναι αυτο που θα σε κανει λιγοτερο ανταγωνιστικο. η παγκοσμια οικονομια καθοριζει μεσους ορους. αυτο δεν σημαινει οτι εγω πρεπει να ειμαι στον μεσο ορο το οτι μια ταινια εχει 8 στο imdb δεν σημαινει πως πρεπει σωνει και καλα να παω να τη δω και να μου αρεσει δια της βιας επισης τα "η" που ανεφερες αν και αρκετα τους λειπει ενα βασικο ή τι θα γινει αν κανενα απο τα ή που ανεφερες δεν δουλεψει και εξακολουθησω να μην βρισκω πελατες
kata_tixi Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 23 ώρες πριν, dieksodo είπε η παγκοσμια οικονομια καθοριζει μεσους ορους. αυτο δεν σημαινει οτι εγω πρεπει να ειμαι στον μεσο ορο το οτι μια ταινια εχει 8 στο imdb δεν σημαινει πως πρεπει σωνει και καλα να παω να τη δω και να μου αρεσει δια της βιας επισης τα "η" που ανεφερες αν και αρκετα τους λειπει ενα βασικο ή τι θα γινει αν κανενα απο τα ή που ανεφερες δεν δουλεψει και εξακολουθησω να μην βρισκω πελατες η παγκοσμια οικονομια ειναι 600 εκατ κοσμος στην ευρωπη και 300 εκατ αμερικη αντε και αλλα 40 καναδας σε συνολο 7δις. αρα δεν εισαι στον μεσο ορο ηδη. αν δεν δουλεψει κανενα απο τα ή δεν θα εχεις δουλεια και δεν θα εχεις δουλεια ουτε τωρα δεν χρειαζεται να γινουν αυτα που λεει η ε.ε. χωρις ή εισαι ήδη πίσω. και για να μην το μηδενιζω τελειως σιγουρα το κοστος παιζει ρολο απλα οσο και να το χαμηλωσεις αν ειναι να χασεις κυκλους εργασιας απο κινα ινδια κτλ οτι και να κανεις σε θεμα κοστους παντα αυτοι θα ειναι πιο χαμηλα απο εμας. φαντασου απο μια κανοκικη χωρα ποσο πιο χαμηλα ειναι .
dieksodo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 7 hours ago, kata_tixi said: η παγκοσμια οικονομια ειναι 600 εκατ κοσμος στην ευρωπη και 300 εκατ αμερικη αντε και αλλα 40 καναδας σε συνολο 7δις. αρα δεν εισαι στον μεσο ορο ηδη. προσπαθω να σου εξηγησω οτι το τι κανει ο μεσος ορος ειναι αδιαφορο 7 hours ago, kata_tixi said: αν δεν δουλεψει κανενα απο τα ή δεν θα εχεις δουλεια και δεν θα εχεις δουλεια ουτε τωρα δεν χρειαζεται να γινουν αυτα που λεει η ε.ε. χωρις ή εισαι ήδη πίσω. και για να μην το μηδενιζω τελειως σιγουρα το κοστος παιζει ρολο απλα οσο και να το χαμηλωσεις αν ειναι να χασεις κυκλους εργασιας απο κινα ινδια κτλ οτι και να κανεις σε θεμα κοστους παντα αυτοι θα ειναι πιο χαμηλα απο εμας. φαντασου απο μια κανοκικη χωρα ποσο πιο χαμηλα ειναι . αρα επιβεβαιωσες και γυριζουμε στον αρχικο ισχυρισμο μου οτι χαρη στην ΕΕ κοσμος θα μεινει χωρις δουλεια
kata_tixi Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dieksodo είπε προσπαθω να σου εξηγησω οτι το τι κανει ο μεσος ορος ειναι αδιαφορο αρα επιβεβαιωσες και γυριζουμε στον αρχικο ισχυρισμο μου οτι χαρη στην ΕΕ κοσμος θα μεινει χωρις δουλεια οχι σου εξηγω οτι με την παγκοσμια οικονομια οταν υπαρχουν κρατη που έχουν τοση μεγαλη διαφορα στο κοστος εργασιας (οπως κινα, ινδια, πακισταν κτλ) οτι και να κανεις εσυ αν δεν προσφερεις ηδη καλυτερες υπηρεσιες θα εισαι χωρις δουλεια. δεν θα σε αφησει χωρις δουλεια το οτι σου δοθηκαν καποια παραπανω δικαιωματα ή ασφαλιση κτλ. και εκτος ευρωπης να ησουν αν εσυ εδω παιρνεις χ και ο αλλος χ/5 σε εκεινον θα πανε. αυτο που ειπα πριν ειναι οτι γενικοτερα το κοστος παιζει ρολο αλλα εσυ δεν θα ανταγωνιστης τον κινεζο σε αυτο γιατι δεν θα τον φτασεις ποτε. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από kata_tixi
dieksodo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 On 17/12/2021 at 11:03, kata_tixi said: οχι σου εξηγω οτι με την παγκοσμια οικονομια οταν υπαρχουν κρατη που έχουν τοση μεγαλη διαφορα στο κοστος εργασιας (οπως κινα, ινδια, πακισταν κτλ) οτι και να κανεις εσυ αν δεν προσφερεις ηδη καλυτερες υπηρεσιες θα εισαι χωρις δουλεια. δεν θα σε αφησει χωρις δουλεια το οτι σου δοθηκαν καποια παραπανω δικαιωματα ή ασφαλιση κτλ. και εκτος ευρωπης να ησουν αν εσυ εδω παιρνεις χ και ο αλλος χ/5 σε εκεινον θα πανε. αυτο που ειπα πριν ειναι οτι γενικοτερα το κοστος παιζει ρολο αλλα εσυ δεν θα ανταγωνιστης τον κινεζο σε αυτο γιατι δεν θα τον φτασεις ποτε. αφου δεν θα τον ανταγωνιστεις τον κινεζο στα εργατικα ετσι κιαλλιως γιατι η ΕΕ βαζει με νομο κατωτατο μισθο σε τι χρειαζεται?
kata_tixi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, dieksodo είπε αφου δεν θα τον ανταγωνιστεις τον κινεζο στα εργατικα ετσι κιαλλιως γιατι η ΕΕ βαζει με νομο κατωτατο μισθο σε τι χρειαζεται? και στην ελλαδα εχεις κατωτατο μισθο. γιατι το κανουν ; για να μην ανταγωνιζεσαι το κινεζο ή γιατι το κοστος ζωης εδω ειναι συγκεκριμενο και το κρατος-ε.ε. θεσπίζει τουλαχιστον ενα συγκεκριμενο ποσο κατω απο το οποιο δεν θα αμείβεται κανεις . επισης το αρθρο αναφερει το δικαιωμα στον κατώτατο μισθο οπου υπαρχει. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από kata_tixi
dieksodo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 34 minutes ago, kata_tixi said: και στην ελλαδα εχεις κατωτατο μισθο. γιατι το κανουν ; για να μην ανταγωνιζεσαι το κινεζο ή γιατι το κοστος ζωης εδω ειναι συγκεκριμενο και το κρατος-ε.ε. θεσπίζει τουλαχιστον ενα συγκεκριμενο ποσο κατω απο το οποιο δεν θα αμείβεται κανεις . επισης το αρθρο αναφερει το δικαιωμα στον κατώτατο μισθο οπου υπαρχει. παλι υπεκφευγεις για 3η φορα απο το βασικο ερωτημα. το γεγονος πως η ελλαδα και η ΕΕ και το τσιμπουκτου θεσμοθετουν κατωτατο μισθο 300 600 και 3600 ευρω μισθο σημαινει πως καποιος θα παρει 3600 ή απλως θα μεινει ανεργος? αν εγω ειμαι ανεργος πως ακριβως με βοηθα η θεσμοθετηση κατωτατου οριο να βρω δουλεια απο την μη θεσμοθετηση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα