Sadako Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Έχουμε 3 διαδρομους γύρω από το κρεβάτι, οι 2 είναι 65x140 και ο τρίτος είναι 65x218. Το πάτωμα κάτω γλυστράει πολύ, και επειδή δεν υπάρχει βάρος πάνω στους διαδρόμους κάθε φορά που περνάς τζογάρεις να κάνεις πατινάζ. Ειδικά τα μικρά πλαϊνά, όταν σηκώνεσαι το πρωί αν δεν προσέξεις άνετα σε παίρνει μπροστά. Ψάχνω κάποιον τρόπο για να τα στερεώσω, ή εστω να μην γλιστράνε τόσο πολύ. Σε μαγαζί με χαλιά που ρώτησα, μου είπαν ότι βάζουν ταινίες διπλής όψης από κάτω. Δοκίμασα όμως, η πρώτη ταινία δεν ήταν αρκετά ισχυρή και ξεκολλούσε κάθε τρεις και λίγο, η δεύτερη που δοκίμασα παραήταν δυνατή και όταν το καλοκαίρι πήγαμε να τα ξεκολλήσουμε ενώ από την μεριά του χαλιού ξεκόλλησε, είδαμε και πάθαμε να τα ξεκολλήσουμε από τα πλακάκια. Εκτός του ότι κολλούσαν τρελά, ήταν κάπως ελαστικά οπότε τραβώντας την ταινία αυτή σκιζόταν κάθε 5-10 πόντους. Δοκίμασα και με αυτές τα γωνιακές αντιολισθητικές γωνίες, https://jysk.gr/oik-eidi/halia/ypostromata-halion/antiolisth-gonies-turt-11x11-4tmh-pk αλλά δεν κόλλησαν καλά στην κάτω πλευρά του χαλιού, παρόλο που χρησιμοποίησα τις βοηθητικές ταινίες. Έχω δει διάφορα προϊόντα, όπως αυτά πχ, https://www.skroutz.gr/s/24557581/Αντιολισθητικό-Χαλιών-50x80cm.html?from=catspan ή κάτι άλλες ταινίες που σχηματίζεις μοτίβο κάτω από το χαλί και απο την μία πλευρά έχει κόλλα και από την άλλη λάστιχο για να μην γλιστράει. Τα πρώτα δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα, τα δεύτερα τα έχω βρει μόνο σε κάτι Amazon. Υπάρχει κανένα άλλο κόλπο που μου διαφεύγει ή έστω κάποια δοκιμασμένη λύση;
lector Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Πιστολι σιλικονης ισως βοηθησει, μια γραμμη περιμετρικα των χαλιων απο κατω και τα απλωνεις μολις στεγνωσει. Για σιγουρια δοκιμασε το ομως πρωτα με καποιο παλιο κομματι υφασμα να δεις αν πιανει καλα. Σε μενα εχει πετυχει, αλλα εξαρταται και απο το χαλι και απο το πατωμα οποτε δε στο λεω με 100% εγγυηση.
_Biohazard_ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Και ταινία διπλής όψης βοηθάει συνήθως. 1 1
DrLo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Sadako είπε Ψάχνω κάποιον τρόπο για να τα στερεώσω, ή εστω να μην γλιστράνε τόσο πολύ. Σε μαγαζί με χαλιά που ρώτησα, μου είπαν ότι βάζουν ταινίες διπλής όψης από κάτω. Δοκίμασα όμως, η πρώτη ταινία δεν ήταν αρκετά ισχυρή και ξεκολλούσε κάθε τρεις και λίγο, η δεύτερη που δοκίμασα παραήταν δυνατή και όταν το καλοκαίρι πήγαμε να τα ξεκολλήσουμε ενώ από την μεριά του χαλιού ξεκόλλησε, είδαμε και πάθαμε να τα ξεκολλήσουμε από τα πλακάκια. Εκτός του ότι κολλούσαν τρελά, ήταν κάπως ελαστικά οπότε τραβώντας την ταινία αυτή σκιζόταν κάθε 5-10 πόντους. H 2η ήταν μια τις 3M? την έχω και έχω κολλήσει κάποια σοβατεπί με αυτή. Ναι είναι αρκετά δυνατή και εγω δε φαντάζομαι ιτι μπορεί να βγει ευκολα, υποψιάζομαι όμως ότι έχει κάποιο "κόλπο" για να βγει, ότι κάτι πρέπει να χηρσιμοποιεήσεις αλλά δε ξέρω τι και δε ξέρω αν μπορεί να κάνει ζημιά στο πλακάκι.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Πατάκι μπάνιου,αυτό με τις βεντούζες ανάμεσα σε πλακάκι και διάδρομο;
basilis_k6 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 αντιολισθιτικο ντουλαπιων κουζινας σε ρολο. δοκιμασμένο 100% σαν αυτο https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/apothikefsi-organosi/organosi-ntoulapas-syrtarion/antiolisthitikes-epifaneies-syrtarion/antiolisthitiki-epifaneia-plastiki-mov-100x45-cm_160574/ βγαινει σε 5μετρο με 3-4 ευρω αλλα δεν θυμαμαι απο που το πηρα.
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Βρες να δοκιμάσεις και άλλες ταινίες διπλής όψης μέχρι να βρεις αυτήν που κολλάει όσο πρέπει. Εναλλακτικά βάλε πάλι αυτήν την ισχυρή αλλά φρόντισε να μην κολλήσει πάρα πολύ γερά από την πλευρά του πατώματος, πχ βάζοντας μια μικρή ποσότητα σκόνης 1
kax54638 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 STOPP FILT Αντιολισθητικό υπόστρωμα χαλιού από ΙΚΕΑ. Το κόβεις στην διάσταση που θέλεις. Δεν ξέρω τι μαγικά έχουν κάνει, κολλάει απίστευτα και φυσικά δεν αφήνει κανένα σημάδι στα πλακάκια ή στο χαλί.
Sadako Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, kax54638 είπε STOPP FILT Αντιολισθητικό υπόστρωμα χαλιού από ΙΚΕΑ. Το κόβεις στην διάσταση που θέλεις. Δεν ξέρω τι μαγικά έχουν κάνει, κολλάει απίστευτα και φυσικά δεν αφήνει κανένα σημάδι στα πλακάκια ή στο χαλί. https://www.ikea.gr/proioda/halia/adiolisthitika-upostromata-halion-katharistika-halion/stopp-filt-antiolisthitiko-ypostrwma-xalioy/10132260 αυτό λες, ε; Δυστυχώς φαίνεται εξαντλημένο. Αλλά θα έχω το νου μου για διαθεσιμότητα
kax54638 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Sadako είπε https://www.ikea.gr/proioda/halia/adiolisthitika-upostromata-halion-katharistika-halion/stopp-filt-antiolisthitiko-ypostrwma-xalioy/10132260 αυτό λες, ε; Δυστυχώς φαίνεται εξαντλημένο. Αλλά θα έχω το νου μου για διαθεσιμότητα Ναι αυτό. Υπάρχει μικρό και μεγάλο και όπως είπα το κόβεις στην διάσταση που θέλεις. Δυστυχώς όντως τέτοια εποχή γίνεται άφαντο. Ρώτα αν σε βολέψει σε κατάστημα πότε περιμένουν παραλαβή.
ksessalonikios Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 +1 για την λύση που προτείνει ο basilis_k6
Sadako Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Ωραία. Να διευκρινίσω λίγο μόνο. Μιλάμε για το συγκεκριμένο του Jumbo; Το έχει δοκιμάει κάποιος; Ή κάτι ΣΑΝ αυτό; Γιατί οk, μην είναι καμιά μούφα απομίμηση αυτό του Jumbo. Γιατί σε παρόμοιο στυλ (αν και με πιο αραιά πλέξη) είναι και αυτό που έβαλα παραπάνω: https://www.skroutz.gr/s/24557581/Αντιολισθητικό-Χαλιών-50x80cm.html?from=catspan 9 ώρες πριν, DrLo είπε H 2η ήταν μια τις 3M? την έχω και έχω κολλήσει κάποια σοβατεπί με αυτή. Ναι είναι αρκετά δυνατή και εγω δε φαντάζομαι ιτι μπορεί να βγει ευκολα, υποψιάζομαι όμως ότι έχει κάποιο "κόλπο" για να βγει, ότι κάτι πρέπει να χηρσιμοποιεήσεις αλλά δε ξέρω τι και δε ξέρω αν μπορεί να κάνει ζημιά στο πλακάκι. Τι να σου πω, δεν θυμάμαι την μάρκα, έχουν περάσει μήνες, παίζει να ήταν και 3Μ. Είχα δοκιμάσει και με σαπουνόνερο, μετά και με οινόπνευμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι σκίζονταν για πλάκα, οπότε ήθελε να την τραβάς με ρυθμούς χελώνας.
lector Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, DrLo είπε H 2η ήταν μια τις 3M? την έχω και έχω κολλήσει κάποια σοβατεπί με αυτή. Ναι είναι αρκετά δυνατή και εγω δε φαντάζομαι ιτι μπορεί να βγει ευκολα, υποψιάζομαι όμως ότι έχει κάποιο "κόλπο" για να βγει, ότι κάτι πρέπει να χηρσιμοποιεήσεις αλλά δε ξέρω τι και δε ξέρω αν μπορεί να κάνει ζημιά στο πλακάκι. Θερμοπιστολο δοκιμασες;
Sadako Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Θερμοπίστολο δεν έχω, δοκίμασα με -δυνατό- σεσουάρ, αλλά δεν είχε βοηθήσει και πολύ...
Sadako Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Τελικά αυτά του Τζάμπο που πρότεινε ο @basilis_k6 κάνουν τρελή δουλειά, δεν το περίμενα. Βέβαια στο Jumbo δεν βρήκα εδώ που είμαι, και στο site λέει ότι δεν μπορείς καν να τα παραγγείλεις, είναι διαθέσιμα μόνο στο κατάστημα (κάπου έλεος δηλαδή) αλλά βρήκα στο Vicko και δοκίμασα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα