Προς το περιεχόμενο

Ισαξιο με Radeon RX 580

Sartiv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιώνουν και οι ρητίνες (αυτό το λούστρο που έχει η μητρική και γυαλίζει) στις μητρικές και τις κάρτες γραφικών και φαίνεται μία θαμπάδα ή ασπρίλα ανά σημεία.*  Αφού λοιπόν φεύγουν οι ρητίνες έρχονται τα traces σε επαφή με το οξυγόνο με επακόλουθο αυτά που είπε το μέλος από πάνω.

* Οι νέες (τελευταίας 5ετίας) βλέπω είναι ματ. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sartiv είπε

Απ τα λεγομενα σας, μολις προκυψε μια αλλη απορια: Ειναι ολοφανερο πως υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζητηση στις καρτες, δεν ειναι λογικο πως μολις πεσουν λιγο οι τιμες , θα εμφανιστουν ολοι οι αγοραστες να αγορασουν με αποτελεσμα να ξανανεβουν οι τιμες; Σε φαυλο κυκλο μου φαινεται πως μπηκαμε πλεον και οι εταιρειες τριβουν τα χερια τους...

2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό υπολογίζεται κάπου στο 2023.

Εγώ είμαι ακόμα πιο απαισόδοξος και από εσένα Sartiv και από εσας Τέρη Α.. Πραγματικά δε βλέπω φως στο τούνελ. Το να κάνουμε προβλέψεις για ακόμα περισσότερα χρόνια σε ένα ασταθές περιβάλλον για την παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική, όπως το σημερινό, είναι ανώφελο και θα το αποφύγω.

Επειδή όμως το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και επειδή είμαι σίγουρος ότι η Nvidia και η AMD διαθέτουν σοφούς άνδρες στη λήψη των αποφάσεων στρατηγικής σημασίας, αμφιβάλω πάρα πολύ αν θα παρασυρθούν δεύτερη φορά και θα την πατήσουν, κλιμακώνοντας την παραγωγή τους λόγω crypto, όπως την τελευταία φορά.

Τώρα, πέρνουν ως δεδομένο ότι τα crypto θα ξανακρασάρουν και έχουν αλλάξει στρατηγική προσπαθώντας μειώσουν τις απώλειές από τέτοιο κρασάρισμα όποτε και αν συμβεί αυτό, αλλά και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους μέχρι τότε.

Τα παραπάνω τα επιβεβαίωνουν και όσες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική της Intel στις κάρτες που θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σύντομα. Όσοι πιστεύουν ότι θα δουν από την Intel κάρτες με ουσιαστικά καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμη, επειδή δήθεν δε θα διαθέτουν αποδεδειγμένη απόδοση και αναγνωρισιμότητα θα διαψευστούν σύντομα. Μόνο αν και όταν μπει κάποιος άσημος, ή ακόμα καλύτερα κακόφημος, παίχτης στην αγορά gpu υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να λειτουργεί καθαρά μονοπωλιακά και να ξαναπάρει ολιγοπωλιακά χαρακτηριστικά.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/12/2021 στις 5:59 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Το να κάνουμε προβλέψεις για ακόμα περισσότερα χρόνια σε ένα ασταθές περιβάλλον για την παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική, όπως το σημερινό, είναι ανώφελο και θα το αποφύγω.

Και πολύ καλά κάνετε! Το ανέφερα για να έχουμε μια ιδέα μέχρι πότε (στη καλύτερη) θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ώστε ο καθένας να κάνει (αν μπορεί) τα κουμάντα του. Ακόμα και οι GT 1030 (όχι οι DDR4 και κάτι fanless κάρτες) έχουν αρχίσει -εκτός του ότι σχεδόν διπλασιάστηκε η τιμή τους- να μην έχουν διαθεσιμότητα. Βλέπω να παίρνουν θέση οι Quadro T400 και P620 που έχουν και καλύτερη απόδοση από τη GT1030 στην ίδια περίπου τιμή.

Επεξ/σία από Τέρης Α.

9 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ο TS δεν εχει γραψει η εγω δεν διαβασα αν εχει την 4αρα η την 8αρα.

Ορίστε, ελπίζω να βοηθά:

• Like 2

2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ορίστε, ελπίζω να βοηθά:

Ωραιος ο παιχτης. 4GB ναι, και εχω σταματησει το mining εδω και πολυ καιρο... Τοτε ηταν που ακομα και η κουτση Μαρια εβαλε χρηματα στα κρυπτονομισματα.

5 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Εγώ είμαι ακόμα πιο απαισόδοξος και από εσένα Sartiv και από εσας Τέρη Α.. Πραγματικά δε βλέπω φως στο τούνελ. Το να κάνουμε προβλέψεις για ακόμα περισσότερα χρόνια σε ένα ασταθές περιβάλλον για την παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική, όπως το σημερινό, είναι ανώφελο και θα το αποφύγω.

Επειδή όμως το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και επειδή είμαι σίγουρος ότι η Nvidia και η AMD διαθέτουν σοφούς άνδρες στη λήψη των αποφάσεων στρατηγικής σημασίας, αμφιβάλω πάρα πολύ αν θα παρασυρθούν δεύτερη φορά και θα την πατήσουν, κλιμακώνοντας την παραγωγή τους λόγω crypto, όπως την τελευταία φορά.

Τώρα, πέρνουν ως δεδομένο ότι τα crypto θα ξανακρασάρουν και έχουν αλλάξει στρατηγική προσπαθώντας μειώσουν τις απώλειές από τέτοιο κρασάρισμα όποτε και αν συμβεί αυτό, αλλά και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους μέχρι τότε.

Τα παραπάνω τα επιβεβαίωνουν και όσες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική της Intel στις κάρτες που θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σύντομα. Όσοι πιστεύουν ότι θα δουν από την Intel κάρτες με ουσιαστικά καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμη, επειδή δήθεν δε θα διαθέτουν αποδεδειγμένη απόδοση και αναγνωρισιμότητα θα διαψευστούν σύντομα. Μόνο αν και όταν μπει κάποιος άσημος, ή ακόμα καλύτερα κακόφημος, παίχτης στην αγορά gpu υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να λειτουργεί καθαρά μονοπωλιακά και να ξαναπάρει ολιγοπωλιακά χαρακτηριστικά.

Ενδιαφερουσα αναλυση, και μου προκαλει μελαγχολια, πλεον θα πρεπει να δωσουμε 2 βασικους μισθους απο τους 13, 1 για τον υπολογιστη και 1 για τη καρτα γραφικων... Τραγικο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...