Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο καθαρη περιεργεια και επειδη δε παρακολουθω καθολου τις αναβαθμισεις κτλ τη τελευταια δεκαετια, η καρτα γραφικων που διαθετω τωρα (Radeon RX 580) με ποια "τωρινη" καρτα γραφικων θεωρειται ισαξια, και ποσο κοστιζει; Ρωταω για να ξερω σε περιπτωση που καει η καρτα μου πχ.. 

Παρεμπινοντως προσωπικα τη θεωρω ακομα εξαιρετικη μετα απο 4 χρονια καθως τρεχει μια χαρα σχεδον σε ολα τα παιχνιδια που παιζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με καμία καινούρια , είναι αργή με βάση την τελευταία γενια σε NVIDIA 3ΧΧΧ & AMD 6ΧΧΧ.

Εχει όμως αξία (παρόλο που σε άλλες εποχές έπρεπε να παρακαλάς να την πουλήσεις 50ευρώ) γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη οπότε οι παλιές μέτριες κάρτες σαν την δική σου μπορούν να "χρυσοπληρωθούν" από κάποιον που έχει ανάγκη. Η αξίας της εξαρτάται από το ανεβοκατέβασμα των κρυπτονομισμάτων και δεν είναι σταθερή. Μπορείς να πας στις αγγελίες των καρτών γραφικών να δεις πόσο ζητουν οι άλλοι οι πωλητές (υπολόγισε ότι συνήθως οι πραγματικές συναλλαγές γίνονται 10-15% χαμηλότερα)

14 λεπτά πριν, Sartiv είπε

"τωρινη" καρτα γραφικων θεωρειται ισαξια, και ποσο κοστιζει;

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Sartiv είπε

Ρωταω για να ξερω σε περιπτωση που καει η καρτα μου πχ.. 

Μην το λέτε ούτε για αστείο!

Σε AMD δεν υπάρχει κάτι, σε Nvidia, αν πούμε την 1660 η πιο φθηνή στα 580€.

2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

σε άλλες εποχές έπρεπε να παρακαλάς να την πουλήσεις 50ευρώ

ΜΠΟΥΡΔΕΣ! Σε αυτή τη τιμή έπαιζε η RX 560, άντε 570 (στο Insomnia τουλάχιστον).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

ΜΠΟΥΡΔΕΣ! Σε αυτή τη τιμή έπαιζε η RX 560, άντε 570 (στο Insomnia τουλάχιστον).

4ετίας κάρτα που αγοράστηκε 150ευρώ , έχεις δίκιο 50ευρώ είπα πολύ 30-40ευρώ με το ζόρι αν δεν υπήρχε το θέμα με τις κάρτες.

Στις παλιότερες γενιές όταν δεν υπήρχαν κρυπτονομίσματα κάπου τόσο έπεφταν αυτές που είχαν εργοστασιακή 150ευρώ.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

4ετίας κάρτα που αγοράστηκε 150ευρώ , έχεις δίκιο 50ευρώ είπα πολύ 30-40ευρώ με το ζόρι αν δεν υπήρχε το θέμα με τις κάρτες.

Στις παλιότερες γενιές όταν δεν υπήρχαν κρυπτονομίσματα κάπου τόσο έπεφταν αυτές που είχαν εργοστασιακή 150ευρώ.

Κλασσικά υπερβολικός.

Στα 50 με το ζόρι έβρισκες 750ti

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-750-Ti-vs-AMD-RX-580/2187vs3923

https://www.videocardbenchmark.net/compare/GeForce+GTX+750+TivsRadeon+RX+580/2815vs3736

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τους.. Αλλα εχω ακομα καποιες εκκρεμοτητες να λυθουν πληρως οι αποριες μου:

1) Δηλαδη να καταλαβω, με 200-250€ που διαθετω, θα βρω ΜΟΝΟ χειροτερες καρτες γραφικων;

2) Αρα λοιπον, στην απευκταια περιπτωση που παθει η καρτα γραφικων, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λυση ειναι να βρω μια μεταχειρισμενη καρτα ;

3) Δεν λεω να παιζουν τα παντα στα 100fps σε ultra ρυθμισεις, δεν ειμαι τετοιος τυπος, μου αρκει ικανοποιητικο perfomance σε ικανοποιητικα γραφικα... Ειμαι της παλιας σχολης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

σε Nvidia, αν πούμε την 1660 η πιο φθηνή στα 580€.

Μεταχειρισμένη εδω μεσα και λογο οτι μαιναρει καλα πουλιέται στα 400 ευρω.Καλως κακώς τοσα ποιανει.Το θεμα ειναι οτι αυτα δεν φτανουν για να πάρεις κατι ισαξιο.Συν οτι σαν καρτα μια χαρα στέκεται ακομα.Τωρα αυτα για 50ικο ειναι για γελια και μονο να λεγονται.Σε ενα αλλο πλανήτη ισως................

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Sartiv είπε

1) Δηλαδη να καταλαβω, με 200-250€ που διαθετω, θα βρω ΜΟΝΟ χειροτερες καρτες γραφικων;

Ναι.

34 λεπτά πριν, Sartiv είπε

2) Αρα λοιπον, στην απευκταια περιπτωση που παθει η καρτα γραφικων, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λυση ειναι να βρω μια μεταχειρισμενη καρτα ;

Ή να τη δώσετε για επισκευή.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ναι.

Σωστός ο Τέρης. Αλλά αν μου επιτρέπει, να προσθέσω μια τρίτη επιλογή ακόμα: ένα καλοστημένο πισί με σωστό τροφοδοτικό, καλές θερμοκρασίες και χωρίς σκόνη αυξάνει τη μακροζωία όλων το εξαρτημάτων, ειδικά των πιο ευπαθών όπως της κάρτας γραφικών, περισσότερο.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/12/2021 στις 1:34 ΠΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Σωστός ο Τέρης.

Να κάνω και ένα ''λάθος''; Μπορεί να δώσει τώρα τη κάρτα του στα 300ε και με τα 250 που έχει να βάλει άλλα 30 και να πάρει μια καινούρια 1660 ή φθηνότερα, από τις αγγελίες μια σφραγισμένη.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Να κάνω και ένα ''λάθος''; Μπορεί να δώσει τώρα τη κάρτα του στα 300ε και με τα 250 που έχει να βάλει άλλα 30 και να πάρει μια καινούρια 1660 ή φθηνότερα, από τις αγγελίες μια σφραγισμένη.

Ή να διορθώσει τα ηλίθια boosts με τα οποία ρυθμίζουν αυτές τις κάρτες τα εργοστάσια ίσα ίσα για να  μπορούν να γράφουν 1500 ή 2000 Mhz με μεγάλα γράμματα πάνω στο κουτί και να κερδίσει περισσότερο από ότι από τη δήθεν αναβάθμιση.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

παρόλο που σε άλλες εποχές άλλους πλανήτες έπρεπε να παρακαλάς να την πουλήσεις 50ευρώ

Fixed.... 

Εντάξει είπαμε είναι amd αλλά το έκανες λύσσα για άλλη μια φορά... 

Εκτός αν μπερδεύεσαι απο τις πατσαβούρες 1650, 1660 που προτείνεις κάθε φορά  

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ναι.

Δε το ειχα σκεφτει. Δε γνωριζω ομως το ενδεχομενος κοστος της επισκευης και αν συμφερει.

13 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Σωστός ο Τέρης. Αλλά αν μου επιτρέπει, να προσθέσω μια τρίτη επιλογή ακόμα: ένα καλοστημένο πισί με σωστό τροφοδοτικό, καλές θερμοκρασίες και χωρίς σκόνη αυξάνει τη μακροζωία όλων το εξαρτημάτων, ειδικά των πιο ευπαθών όπως της κάρτας γραφικών, περισσότερο.

Το ξεσκονιζω καθε 45-60 μερες.

Απ τα λεγομενα σας, μολις προκυψε μια αλλη απορια: Ειναι ολοφανερο πως υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζητηση στις καρτες, δεν ειναι λογικο πως μολις πεσουν λιγο οι τιμες , θα εμφανιστουν ολοι οι αγοραστες να αγορασουν με αποτελεσμα να ξανανεβουν οι τιμες; Σε φαυλο κυκλο μου φαινεται πως μπηκαμε πλεον και οι εταιρειες τριβουν τα χερια τους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/12/2021 στις 3:32 ΜΜ, Sartiv είπε

Δε το ειχα σκεφτει. Δε γνωριζω ομως το ενδεχομενος κοστος της επισκευης και αν συμφερει.

Γι' αυτό το προτείνω συχνά! Ό, τι χαλάει το στέλνω για επισκευή, από το 35 χρονών πλυντήριο ρούχων μέχρι τον εκτυπωτή. Κάποια τα επισκευάζω μόνος μου.

Από κόστος, αν είναι κάποιο καμένο mosfet στο vrm (με χαμηλές θερμοκρασίες και undervolt αμφιβάλω αν θα πάθει κάτι) σαν επισκευή το πολύ να κοστίσει 80€.

Στις 13/12/2021 στις 3:32 ΜΜ, Sartiv είπε

μολις πεσουν λιγο οι τιμες

Αυτό υπολογίζεται κάπου στο 2023.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sartiv είπε

Το ξεσκονιζω καθε 45-60 μερες.

Να σου πω ότι δεν το υποψιάστηκα, θα σου έλεγα ψέματα. Τα περισσότερα πισί τα έχω δει στημμένα έτσι και ακόμα χειρότερα.

Ένα σωστά στημένο πισί θέλει ξεσκόνισμα εσωτερικά αρκετά πιο αραιά. Συχνά (κάθε βδομάδα σε ένα βρώμικο δωμάτιο) θέλει μόνο εξωτερικά, να φεύγουν οι σκόνες από τις σίτες του κουτιού. Μπορεί να είναι θέμα ότι οι σίτες του κουτιού σου δεν είναι αρκετά ψιλές, μπορεί να είναι και θέμα ότι δεν δημιουργείται πάντοτε αρκετή στατική πίεση εντός του.

Ακόμα και να μη σε κουράζει το συχνό καθάρισμα, αν απλά το φυσάς συχνά να φεύγει η σκόνη, όσο ενδελεχώς και να το κάνεις, καθώς περνούν τα χρόνια το πουρί που δεν μπορεί να σηκώσει ο αέρας θα συσσωρεύεται πάνω στα εξαρτήματα. Ακόμα και να μη σου δημιουργήσει βλάβη αλλού, θα διαβρώσει τις ψύκτρες των cpu και gpu και θα μειώσει μόνιμα τη θερμική τους απόδοση και την αξία μεταπώλησης της κάρτας γραφικών σου και της ψύκτρας του επεξεργαστή σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...